הוקיץ' כתב:
עופר ינאי ממשיך בטור הפודקאסטים חובק גוש דן ומתראיין לפודיום.
אחד הדברים המעניינים שאמר שם הוא שבודירוגה ומוטיונאס (להזכירכם, נשיא ומנכ"ל היורוליג) אמורים להגיע לטורניר עם וילרבאן בספטמבר.
לאור המצב כרגע עצם קיום הטורניר נראה קלוש, אבל אין לדעת.
חשבתי שהראיון הזה בפודיום שווה דיון בת'רד בפני עצמו, אבל לפי רמת העניין פה אולי אני טועה.
בכל אופן... לי היה מאוד מעניין לשמוע. אין ספק שהוא בחור מעניין וגם מדבר מאוד בכנות ולא מתחמק, אז תמיד כיף לשמוע ראיונות כאלה. הוא יצא שם כבנאדם שקול, שיש לו תוכנית והסבר להכל, ולא איזה מיליונר פנטזיונר מטורף, כמו שלפעמים מצטייר פה בכל מיני הודעות (והרבה גם בגלל אמירות שלו). הוא לא צנוע בלשון המעטה, אבל בטח לא משוגע.
אמירות מיוחדות שבלטו:
1. אם הבנתי אותו נכון, כל הרכש הקיץ היה סוג של "עם האוכל בא התאבון". זאת אומרת - היה תכנון הרבה יותר סולידי ועם תקציב הרבה יותר נמוך, אבל ברגע שהייתה הזדמנות להביא את מוטלי ("סנטר טופ 5 באירופה") אז הוא הלך על זה בכל הכוח, ואחרי שזה קרה, והתקציב כבר "נפרץ", הוא החליט שהוא הולך עם זה עוד כמה צעדים קדימה.
2. משהו שכן נשמע קצת הזייתי - דיבר על זה שאומרים שהוא מתחיל ישר בספרינט, במקום לרוץ מרתון ולחשוב לטווח ארוך. אז הוא טוען שמבחינתו הוא כן במרתון. במילים אחרות... מתחיל הכי חזק שלו, אבל חושב שהוא עוד יכול להגביר ולהגביר ולהגביר. לא יודע כמה מחשבה יש מאחורי האמירה הזאת, אבל שוב לטענתו הוא יכול ומתכוון להמשיך בקצב כזה ואולי אף יותר עוד הרבה זמן.
3. נתן הסבר הגיוני להכרזה שלו שהרבה ליגלגו עליה "פאטריק בברלי קרא את הספר שלי!!" - הסביר שבברלי קיבל הודעה מראש שינאי יתקשר אליו, אז הוא כנראה נכנס לגוגל וראה שם שיש ספר וזרק לו בשיחה שהוא קרא את הספר. לא הבנתי אם ינאי באמת חושב שבברלי קרא או לא, אבל זה הגיוני שבברלי זרק משהו כזה. זה לא שסתם בברלי ישב ביום שבת בכיף שלו ומכל הספרים החליט לקרוא את הספר של ינאי ואז זמן כלשהו אחרי במקרה ינאי התקשר אליו.
4. דיבר מאוד בגלוי על זה שאחד ההישגים שלו בקיץ זה לא רק הרכש שהביא להפועל, אלא שגרם למכבי ת"א להוציא מיליון דולר יותר (לטענתו) על שחקנים ואז בעצם כאילו הוריד להם זר. הוא רוצה לקחת אליפות, מכבי יריבה שלו בליגה על האליפות, אז לגיטימי במסגרת התחרות שיחליש אותה.
5. קצת באותו הקשר: דיבר כמה פעמים על זה שמכבי שמים להם מקלות בגלגלים בכל הקשור ליורוליג, ושהוא מצפה שגם אם יש יריבות על המגרש, שני המועדונים ידעו להתאחד למען אינטרס משותף. אז מכבי יכולים באותה מידה להגיד שהם לא ששים לוותר על האליפויות בארץ, ואם הפועל תהיה ביורוליג זה יעצים אותה עוד יותר ויקשה על מכבי להתחרות איתה. בעיני מה שמכבי עושים להפועל בהקשר ליורוליג זה בערך אותו דבר כמו שהוא עושה למכבי עם התחרות על שחקנים.
היו עוד דברים, אבל זה מה שמה בלט לי במיוחד.