rony כתב:
תקשיב, אני לא בנקודה שאני צריך להחליט וליישם את הפתרון הכי נכון בסיטואציה הנוכחית, אם זה הסכם כזה או הסכם אחר או הגברה של המלחמה בחזית הדרומית או להיפך, בחזית הצפונית. אני אומר דבר מאוד פשוט, הממשלה הציבה לעצמה מטרות שהן די ברורות, החזרת הבטחון לתושבי ישראל והחזרת החטופים, מה שהיא עושה בחודשים האחרונים, עובדתית, לא באמת קידם אותה לא לזה ולא לזה, והיא לא נוקטת בשום פעולה אסטרטגית שנראה שיש לה סיכוי, אפילו נמוך, לשנות את הסיטואציה הזו. שים בצד את השאלה מה דרך הפעולה הנכונה, האם אתה חושב שצורת הפעולה של הממשלה כרגע, שהיא לחימה בעצימות שהיא אולי לא נמוכה, אבל רחוקה מאוד מעצימות מקסימלית, בשתי חזיתות עיקריות ועוד איזה 2-3 חזיתות משניות, מקדמת אותנו להחזרת החטופים או החזרת הבטחון? האם אתה באמת רואה איזשהו מאמץ דיפלומטי *רציני* שנעשה? מוכנות לויתורים מסוימים בתחומים מסוימים בתמורה להישגים בתחומים אחרים? משהו?
אני רואה שככל שפעילות צה"ל ברצועה ובדגש על רפיח מתקדמת, כן יש הזדמנות לעסקה להחזרת החטופים.
המלכוד כאן הוא שחמאס מעוניין בעסקה כזאת, רק אם תשאיר בידיו את יכולת השליטה ברצועה וזאת ע"י הפסקת הלחימה בעזה. זה מן הסתם לא יחזיר את הביטחון, לא בטווח הארוך.
האם כדאי להגיע ללחימה בעצימות מקסימלית, כל עוד ביידן בבית הלבן וסגניתו בקמפיין בחירות? או שאולי באמת יש טעם למשוך עד לשלטון טראמפ (וכמובן שלאורך הדרך לקצור עוד ועוד הישגים, כגון החיסולים האחרונים).
ברמת השטח, עד כמה שידוע לי, צה"ל ממשיך במלאכתו להפיכת רצועת עזה לג'נין 2. מה שחשוב זה שעזה חדלה להיות "גן נעול" עבור כוחות צה"ל, ושהוחזר חופש הפעולה שם.
מאמץ דיפלומטי רציני הוא לא מאמץ שאני ואתה אמורים לראות בהכרח, כלומר לקבל דיווחים בתקשורת המברברת את עצמה לדעת.
מוכנות לוותר על מה? בזירה הצפונית, נראה לי שיש מוכנות לוותר על מלחמה כוללת מול חזבאללה ולבנון, כלומר פשוט להרחיק אותו מהגבול ולהיערך טוב יותר שם.
בשורה התחתונה, אני מסכים עם ראי שבעייתי לפתוח בלחימה בחזית הצפונית, כזו שתפגע קשות בעורף הישראלי, כל עוד לא הסתיימה הלחימה בעזה - וכנראה שגם כדאי להמתין לשלטון טראמפ ופעולה משולבת מול איראן לשם כך.
חטפנו מכה אנושה לפני כמעט 10 חודשים, ברור לי שזה המון מבחינת המפונים ורבים אחרים, אבל אין פתרונות קסם. נקווה לטוב ולראייה מפוכחת יותר של סדר ואופי האירועים ברטרוספקטיבה היסטורית.