אבו שוקרי כתב:
אם אחרי כל זה שרף לא יהיה מועמד ללוטרי, וטראןרה כן זה באמת יהיה שוד לאור יום.
גם מאייר מרשים מאוד. לא יודע אם פוטנציאל NBA, אבל ג'אמפרים וקליעה מרשימה, חודר טוב, חזק פיזי ואגרסיבי. חסר אולי כמה סנטים וראיית משחק כדי להיות בלב הגבוה ביותר. אבל אין סיבה שלא יהיה גארד יורוליג טוב מאוד, אם לא מוביל.
אם אנחנו כבר נכנסים להערכות של מי יגיע לאיפה בעתיד -
הכי חשוב לא לשכוח שאליפות אירופה לנוער היא אכן מדד הרבה יותר מדויק להצלחה בכדורסל בוגרים מאשר ליגות הנוער בארץ, אבל זה עדיין מאוד מאוד רחוק מלשקף את היכולת של הנערים האלה בבוגרים.
למשל לגבי שרף ושאר הפרוספקטים לדראפט מהטורניר: צריך לעשות הפרדה בין הדראפט לבין קריירה ב-NBA. עוד קשה באמת לדעת איך הוא ישתלב ב-NBA והאם הוא יצליח שם, ואני גם בטח לא טוען שבוודאות עוד שנה מהיום הוא יהיה ברמה של שחקן רוטציה ב-NBA. מה שאני אומר זה שעל סמך העבר, כל שחקן שהראה דברים דומים בטורנירי הנוער, ולא רק סטטיסטית אלא הצורה שבה שרף שיחק והנתונים הפיזיים שלו, זה אומר בחירה גבוה יחסית בדראפט ואין סיבה שזה יהיה שונה במיוחד בדראפט הקרוב. גם אם יהיה דראפט מאוד חזק, קשה להאמין ששרף ירד מתחת ל-20, ובטח שלא מחוץ לסיבוב הראשון. רק אולי פציעה קשה במהלך העונה (טפו טפו טפו) או אם פתאום ממש אבל ממש לא ילך לו בגרמניה (והוא כן ישחק, אבל מאוד גרוע, מה שקשה לי להאמין). כי אם עכשיו הוא היה עונה שלמה יושב על הספסל במכבי ת"א ולא משחק, עדיין זה לא היה פוגע לו כמעט בסיכויי הדראפט. רק אם ישחק אבל ישחק גרוע ולאורך זמן, זה יכול להוריד את המניה שלו.
טופיץ' הוא דוגמא טובה ולדעתי שרף הרשים יותר ממנו באליפות הנוער, אבל הוא עוד לא שיחק ב-NBA. לא כל שנה יש גארד שנותן טורניר כל כך דומיננטי, אז קשה למצוא הרבה דוגמאות מהשנים האחרונות, אבל יש גם את קיליאן הייז ואת מוסא שנבחרו בסיבוב הראשון... רק שהם לא באמת הצליחו בליגה עצמה.
אבו שוקרי כתב:
חוץ מזה אין הרבה. גולדמן יכול להיות שחקן ליגה חביב פלוס. גולד חכם מאוד אבל צריך לשלוח אותו לסדנה לפיתוח גוף. אולי מארטמנקו ייצא משהו.
כארם רך רך רך.
דווקא לגבי גולדמן איכשהו קשה לי לראות אותו באמת מצליח בליגת העל. אולי באמת דווקא בגלל שהוא חוצפן ולא סופר אף אחד וכישרון לא חסר לו, אבל לא יודע.
גולד לדעתי הראה פוטנציאל להיות גם קלעי טוב, אבל אני לא סגור על זה. אם יוכל להראות שהוא קולע טוב מבחוץ וגם הגוף שלו ימשיך להתחזק ואולי אפילו יגבה קצת, אז בוודאי שיש פה פוטנציאל לגבוה ישראלי מוביל בליגה. אם כבר הסימן שאלה הוא יותר לגבי ארטמנקו. אבל במצב הגבוהים הישראלים של היום קשה לי להאמין ששניהם לא ימצאו את מקומם בליגת העל.
ויש גם את כראם. רק שהוא הראה שהוא עוד רחוק מלהיות מוכן לבוגרים. אני חושב, ואני מקווה שזה גם מה שיקרה, שהוא יבלה העונה בקבוצה הבת של הפועל ת"א בליגה הארצית, וכנראה גם חריג גיל בנוער (מיותר כמובן, אבל קשה להאמין שיוותרו עליו). שנה בארצית, אחר כך שנה בלאומית ואולי אז הוא יהיה מוכן לליגת העל.
להנקין גם יש נתונים טובים להיות שחקן ליגת על בעתיד. ניראה איך הוא יהיה בעונה הקרובה ברחובות בלאומית. הוא "נפגע" מההעדפה (הדיי מוצדקת) של אברהמי לשחק כמעט כל הזמן עם 4 גארדים על מגרש, אבל הוא ארוך, אתלט, קלעי מצוין.
וכמובן לא לשכוח את בלגה. הוא לא יהיה כוכב וכנראה גם יקח לו עוד קצת זמן עד שיהיה מוכן פיזית לרמת ליגת העל, אבל הוא יכול להיות שחקן משלים מעולה.