סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 297 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת הנוער 2024
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2024 11:46 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כואב אבל צפוי. עדיין יצאתי אופטימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2024 11:57 pm 
Junior

בסוף נפלנו שם על עונשין - אחד של מאייר ואחד של גולדמן. מצד שני, שלחנו גבוה 2.13 מ' שקלע 4/4 בשני רגעים מאוד חשובים של ההארכה. אבל מעבר להכל נפלנו על הרגליים של בן שרף - על כל פעם שהוא הלך לסל בסוף, הוא זרק מבחוץ לפחות פעמיים. פשוט כי כבר לא היה לו אוויר. בכל פעם שהלך לסל, שלחו אותו לקו.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך א' אוגוסט 04, 2024 12:58 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 12:51 am 
Hall of Famer

B.a.c כתב:
איזו החלטה מטומטמת של הסרבים לעשות פאוול בפלוס 2. קאמבק אדיר של הנבחרת

ואחרי זה בסיטואציה ממש דומה, פתאום אומרים איך אנחנו לא עשינו פאול בסיום ההארכה השנייה...
לא חושב שיש פה נכון/לא נכון מובהק
הרבה תלוי למשל עם איזה מצב עבירות/פציעות/אוויר/ביטחון כל קבוצה מגיעה להארכה (שהרי מטרת עבירה היא במקום מסוים להגדיל את הסיכוי להארכה, על מנת למזער את סיכויי ההפסד), כמובן את מי אפשר לשלוח לקו (למשל, אם זה שחקן שהחטיא 2 עונשין דקה לפני - מה טוב...), כמה זמן על השעון וכו'

לדעתי היה מקום לשרוק לפאול שנגדנו בסיום ההארכה הראשונה.
אם כבר, בתכלס השופטים היו יכולים בקלות "להחליק" אם רצו את סימן ההשתקה של השחקן הסרבי (מרקוביץ?) לאחר השלשה שקלע, וראוי לציון שלא עשו זאת.

בלי קשר, כמובן משחק סופר הירואי של הנבחרת (זוכרים שהפסדנו להם 30 הפרש לפני שבוע?), קל וחומר שהוא אחרי 2 ניצחונות אדירים נוספים.

יחסי כוחות למחר?
אם למישהו נותן כוח לתת סקירות...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 3:42 am 
Junior

אם אני לא נרדם מההפסד, אני לא רוצה לחשוב מה קורה עכשיו במלון בפינלנד. עוד 15 שעות יש להם סלובניה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 7:27 am 
Sophomore

בנוגע לשיפוט: השיפוט היה חלש לשני הצדדים. אני לא אוהב שופטים שמכריעים את המשחק בכח. לא היה צריך לשרוק על תנועת ההשתקה ולדעתי עוד יותר לא לשרוק לפאול 0.6 שניות לסיום שלא היה.
בכל מקרה לסרבים היה מזל עם שלשות משוגעות ואנחנו נפלנו מהרגלים. זה הספורט וזה מה שיפה.

אם אחרי כל זה שרף לא יהיה מועמד ללוטרי, וטראןרה כן זה באמת יהיה שוד לאור יום.
גם מאייר מרשים מאוד. לא יודע אם פוטנציאל NBA, אבל ג'אמפרים וקליעה מרשימה, חודר טוב, חזק פיזי ואגרסיבי. חסר אולי כמה סנטים וראיית משחק כדי להיות בלב הגבוה ביותר. אבל אין סיבה שלא יהיה גארד יורוליג טוב מאוד, אם לא מוביל.
חוץ מזה אין הרבה. גולדמן יכול להיות שחקן ליגה חביב פלוס. גולד חכם מאוד אבל צריך לשלוח אותו לסדנה לפיתוח גוף. אולי מארטמנקו ייצא משהו.
כארם רך רך רך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 7:43 am 
Freshman

לא קראתי את התגובות כאן על המשחק, אעבור עליהם עוד מעט.

עשיתי שמות כדי למצוא דרך לצפות בשידור החוזר (לא יכולתי לראות בלייב, והעמוד של פיבא חסם את הוידאו לכל מיני מדינות, ניסיתי מלא וי פי אנים עד שמצאתי משהו שעבד). סיימתי לצפות עכשיו במשחק.

אברהמי במופע פשוט אימים. כל כך הרבה פעמים צעקתי למסך שהוא ישחק על שרף, שייתן לו להוביל כדור, והוא התעקש כל פעם מחדש על מאייר הנמוך שהוא גם מנהל משחק לא טוב וגם היה לסרבים הרבה יותר קל לעצור אותו. זה היה משחק שבן שרף היה צריך לסיים עם 55 נקודות אם היה לו מאמן שמופיע למשחק הזה ואומר לו דבר פשוט: קח את הכדור לסל ותנסה לסחוט עבירות, הם שורקים על הכל והסרבים מתקשים מולך. קח שלשה כאופציה שנייה.

פעמיים קיבלנו סלים שהם על המאמן, בפעם הראשונה כשהיתה לו שניה, פאקינג שנייה של הגנה הרמטית שהוא היה צריך לשרטט, במקום לבוא בטירוף לשנייה הזו ולהעיף אותם הביתה נתנו להם מסדרון חופשי למסור את הכדור לגבוה שלהם, שקלע את העונשין והביא את המשחק להארכה.

בפעם השניה כבר הובלנו 5 בביטחה, ואז שוב אברהמי שאין לי מושג מה עבר עליו היום, התעקש שוב ושוב ושוב ושוב על מאייר כמוליך הכדור שלו, בן, שהסרבים מאוד התקשו איתו, לא היה מעורב בכלל בדקות האחרונות, מאייר, שהיה ממש מעצבן היום, החטיא את העונשין האחרון, ואז שוב רכות בלתי נסבלת של לא שמתי לב מי זה שקפץ לפני הזמן והשאיר את הקלעי שלהם פנוי לגמרי לשלשה.

לעזעזל עם אברהמי היום. עם כמה שהזוי להגיד את זה על משחק של 40 נקודות, הוא בזבז את שרף בהרבה מאוד דקות היום. היינו צריכים להיות בגמר.

נערך לאחרונה על ידי Capricorn בתאריך א' אוגוסט 04, 2024 7:53 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 7:52 am 
מנהל פורום

Capricorn כתב:
לא קראתי את התגובות כאן, אעבור עליהם עוד מעט.

עשיתי שמות כדי למצוא דרך לצפות בשידור החוזר (העמוד של פיבא חסם את הוידאו לכל מיני מדינות, ניסיתי מלא וי פי אנים עד שמצאתי משהו שעבד) וסיימתי לצפות עכשיו במשחק.

אברהמי במופע פשוט אימים. כל כך הרבה פעמים צעקתי למסך שהוא ישחק על שרף, שייתן לו להוביל כדור, והוא התעקש כל פעם מחדש על מאייר הנמוך שהוא גם מנהל משחק לא טוב וגם הרבה היה לסרבים הרבה יותר קל לעצור אותו. זה היה משחק שבן שרף היה צריך לסיים עם 55 נקודות אם היה לו מאמן שמופיע למשחק הזה ואומר לו דבר פשוט: קח את הכדור לסל ותנסה לסחוט עבירות, הם שורקים על הכל והסרבים מתקשים מולך. קח שלשה כאופציה שנייה.

פעמיים קיבלנו סלים שהם על המאמן, בפעם הראשונה כשהיתה לו שניה, פאקינג שנייה של הגנה הרמטית שהוא היה צריך לשרטט, במקום לבוא בטירוף לשנייה הזו ולהעיף אותם הביתה נתנו להם מסדרון חופשי למסור את הכדור לגבוה שלהם, שקלע את העונשין והביא את המשחק להארכה.

בפעם השניה כבר הובלנו 5 בביטחה, ואז שוב אברהמי שאין לי מושג מה עבר עליו היום, התעקש שוב ושוב ושוב ושוב על מאייר כמוליך הכדור שלו, בן, שהסרבים מאוד התקשו איתו, לא היה מעורב בכלל בדקות האחרונות, מאייר, שהיה ממש מעצבן היום, החטיא את העונשין האחרון, ואז שוב רכות בלתי נסבלת של לא שמתי לב מי זה שקפץ לפני הזמן והשאיר את הקלעי שלהם פנוי לגמרי לשלשה.

אוף. כמה תסכול. זה היה שלנו.

אני מזדהה עם התסכול ואפשר כמובן להתווכח עם ההחלטות, אבל יש הסבר לשני הדברים (מאייר כמוביל כדור וזה שאיפשרו לגבוה הסרבי לקבל כדור בצבע).

גם שחקן עם כושר מעולה, יש גבול כמה הוא מסוגל בלי לנוח קצת. להוביל כדור במצב כזה דורש המון אנרגיה. במידה מסויימת מאייר עצמו היה מותש בדק' הסיום וזה מה שהוביל לאיבוד הטיפשי שלו. המטרה הייתה להקל על שרף, שגם ככה כבר היה עייף ובהגנה כבר החזיק יותר על חוכמת משחק מאשר על אנרגיות. יכול להיות שאחרי שמאייר כבר עבר את החצי, שרף היה צריך לקחת את הכדור כל התקפה, אבל גם זה קשה והוא היה צריך כנראה קצת לנוח לסירוגין ולתת לאחרים.

לגבי השיוויון עם השניה וחצי על השעון: הנבחרת הייתה ביתרון 2, הכי מפחיד זה לחטוף שלשה, אז אם אני מבין נכון, זה היה הדגש של אברהמי - לא לתת שלשה בכל מחיר ולא להמר בעצם. אז זה איפשר לגבוה הסרבי לקבל כדור כל כך קרוב לסל. מבאס, אבל באותה מידה השופטים יכלו לא לשרוק לפאול, ואז אברהמי גאון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 8:02 am 
Freshman

ודים כתב:
אני מזדהה עם התסכול ואפשר כמובן להתווכח עם ההחלטות, אבל יש הסבר לשני הדברים (מאייר כמוביל כדור וזה שאיפשרו לגבוה הסרבי לקבל כדור בצבע).

גם שחקן עם כושר מעולה, יש גבול כמה הוא מסוגל בלי לנוח קצת. להוביל כדור במצב כזה דורש המון אנרגיה. במידה מסויימת מאייר עצמו היה מותש בדק' הסיום וזה מה שהוביל לאיבוד הטיפשי שלו. המטרה הייתה להקל על שרף, שגם ככה כבר היה עייף ובהגנה כבר החזיק יותר על חוכמת משחק מאשר על אנרגיות. יכול להיות שאחרי שמאייר כבר עבר את החצי, שרף היה צריך לקחת את הכדור כל התקפה, אבל גם זה קשה והוא היה צריך כנראה קצת לנוח לסירוגין ולתת לאחרים.

לגבי השיוויון עם השניה וחצי על השעון: הנבחרת הייתה ביתרון 2, הכי מפחיד זה לחטוף שלשה, אז אם אני מבין נכון, זה היה הדגש של אברהמי - לא לתת שלשה בכל מחיר ולא להמר בעצם. אז זה איפשר לגבוה הסרבי לקבל כדור כל כך קרוב לסל. מבאס, אבל באותה מידה השופטים יכלו לא לשרוק לפאול, ואז אברהמי גאון.

אכן, הדם עדיין חם קצת כי רק עכשיו סיימתי לצפות במותחן הזה.

אני מסכים איתך חלקית, אבל לתחושתי אברהמי ניהל את זה בצורה מאוד לא מאוזנת. כמעט ולא ראינו את שרף מוביל היום כדור. בטח שמת לב שמס' 8 שלהם לחץ עליו המון בלי כדור, ממש בצורה מעולה, הוא נוטרל במשך דקות רבות ככה. אם אברהמי היה שם את הכדור בידיים שלו, בן היה מוציא פחות אנרגיה מאשר לברוח כל הזמן ממנו, והוא גם היה מוצא דרך לסחוט עבירה או לייצר דברים יותר טובים מאשר תוכנית של שרף פסיבי ושלושה נגרים פלוס מאייר מנסים לעשות סל. וגם אם הוא רצה לתת לו מנוחה בהובלת כדור, שאני עוד איכשהו יכול להבין את זה, ב3 דקות האחרונות כשכבר הובלנו 5 הפרש והיינו צריכים לשחק על השעון, אין יותר טוב משרף לסיטואציה הזו. הוא כבר היה חם מהקו (לא החטיא את כל ה8 זריקות האחרונות שלו אם ספרתי נכון), שחק עליו, תן להם להתמודד עם כאב הראש הזה בכל פוזישן עד שהמשחק נגמר, במקום לעשות להם חצי עבודה ולתת להם במשך 3 הדקות האחרונות להתמודד עם מאייר הלחיץ והנמוך. אני בטוח כמעט ב100 אחוז שאם שרף היה הגואו טו גאי שלנו בדקות האלה, כשמאייר שהוא קלעי טוב בלי הכדור היה זה שמחכה למסירה, במקום להיפך, המשחק הזה היה נגמר בהפרש של יותר מפוזישן אחד לטובתינו. זו בעיני טעות של טירונים זה שהוא פיספס את זה.

לגבי המהלך של השנייה האחרונה, כשנותרת שניה על השעון, הבסיס זה להיות בטירוף על כל שחקן שלהם בלי לתת להם מרווח נשימה ולכפות עליהם זריקה לא נוחה מתוך נואשות. זו הגנה טובה. זה שהגבוה הזה היה כל כך פנוי לקבל כדור ועוד להסתובב, כשהוא מבודד בצבע על שחקן נמוך, בעיניי זה פאשלה עצומה של מאמן. פאקינג שניה אחת של הגנה הרמטית. בשביל רגעים בסיסיים כאלה יש מאמן.

בכנות, כואב לי בעיקר על זה שהופעה כזו של שרף מתבזבזת על הפסד. על ההופעה של האחרים אני חלוק. הגיע לו שליד התצוגה שלו יהיה הטיקט "העלה אותם לגמר אליפות אירופה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 9:02 am 
מנהל פורום

ומבאס שהסל של בן שרף שניה וחצי לסיום הזמן החוקי לא היה בסוף סל ניצחון. זה יכל להיות אייקוני ולהפוך אותו בכלל לאגדה בטורנירי נוער.

וקצת מבט על הסטט' של המשחק:
נתחיל (איך לא) עם הריבאונד: יתרון 56-35 לסרביה. מתוכם 22 ריב' התקפה של סרביה.
תוך כדי המשחק זה לא היה נראה ככה, אבל שימו לב שהסרבים בסופו של דבר קלעו כמעט 40% ל-3 עם 38 זריקות!! 15/38 לעומת 9/32 (28 אחוז בלבד) לישראל.
אחוזי עונשין כמעט זהים עם 74% ו-72% אבל ישראל זרקה 29 זריקות, בעוד שסרביה זרקה 43 זריקות!! בין השאר בזכות הריב' התקפה אני מניח.
מצד שני, ישראל עם 61% ל-2 לעומת 48% של סרביה וגם לא פחות מ-28 איב' של סרביה לעומת 16 של ישראל (ו-20 חטיפות!).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 9:21 am 
מנהל פורום

אבו שוקרי כתב:
אם אחרי כל זה שרף לא יהיה מועמד ללוטרי, וטראןרה כן זה באמת יהיה שוד לאור יום.
גם מאייר מרשים מאוד. לא יודע אם פוטנציאל NBA, אבל ג'אמפרים וקליעה מרשימה, חודר טוב, חזק פיזי ואגרסיבי. חסר אולי כמה סנטים וראיית משחק כדי להיות בלב הגבוה ביותר. אבל אין סיבה שלא יהיה גארד יורוליג טוב מאוד, אם לא מוביל.

אם אנחנו כבר נכנסים להערכות של מי יגיע לאיפה בעתיד -
הכי חשוב לא לשכוח שאליפות אירופה לנוער היא אכן מדד הרבה יותר מדויק להצלחה בכדורסל בוגרים מאשר ליגות הנוער בארץ, אבל זה עדיין מאוד מאוד רחוק מלשקף את היכולת של הנערים האלה בבוגרים.

למשל לגבי שרף ושאר הפרוספקטים לדראפט מהטורניר: צריך לעשות הפרדה בין הדראפט לבין קריירה ב-NBA. עוד קשה באמת לדעת איך הוא ישתלב ב-NBA והאם הוא יצליח שם, ואני גם בטח לא טוען שבוודאות עוד שנה מהיום הוא יהיה ברמה של שחקן רוטציה ב-NBA. מה שאני אומר זה שעל סמך העבר, כל שחקן שהראה דברים דומים בטורנירי הנוער, ולא רק סטטיסטית אלא הצורה שבה שרף שיחק והנתונים הפיזיים שלו, זה אומר בחירה גבוה יחסית בדראפט ואין סיבה שזה יהיה שונה במיוחד בדראפט הקרוב. גם אם יהיה דראפט מאוד חזק, קשה להאמין ששרף ירד מתחת ל-20, ובטח שלא מחוץ לסיבוב הראשון. רק אולי פציעה קשה במהלך העונה (טפו טפו טפו) או אם פתאום ממש אבל ממש לא ילך לו בגרמניה (והוא כן ישחק, אבל מאוד גרוע, מה שקשה לי להאמין). כי אם עכשיו הוא היה עונה שלמה יושב על הספסל במכבי ת"א ולא משחק, עדיין זה לא היה פוגע לו כמעט בסיכויי הדראפט. רק אם ישחק אבל ישחק גרוע ולאורך זמן, זה יכול להוריד את המניה שלו.
טופיץ' הוא דוגמא טובה ולדעתי שרף הרשים יותר ממנו באליפות הנוער, אבל הוא עוד לא שיחק ב-NBA. לא כל שנה יש גארד שנותן טורניר כל כך דומיננטי, אז קשה למצוא הרבה דוגמאות מהשנים האחרונות, אבל יש גם את קיליאן הייז ואת מוסא שנבחרו בסיבוב הראשון... רק שהם לא באמת הצליחו בליגה עצמה.

אבו שוקרי כתב:
חוץ מזה אין הרבה. גולדמן יכול להיות שחקן ליגה חביב פלוס. גולד חכם מאוד אבל צריך לשלוח אותו לסדנה לפיתוח גוף. אולי מארטמנקו ייצא משהו.
כארם רך רך רך.

דווקא לגבי גולדמן איכשהו קשה לי לראות אותו באמת מצליח בליגת העל. אולי באמת דווקא בגלל שהוא חוצפן ולא סופר אף אחד וכישרון לא חסר לו, אבל לא יודע.

גולד לדעתי הראה פוטנציאל להיות גם קלעי טוב, אבל אני לא סגור על זה. אם יוכל להראות שהוא קולע טוב מבחוץ וגם הגוף שלו ימשיך להתחזק ואולי אפילו יגבה קצת, אז בוודאי שיש פה פוטנציאל לגבוה ישראלי מוביל בליגה. אם כבר הסימן שאלה הוא יותר לגבי ארטמנקו. אבל במצב הגבוהים הישראלים של היום קשה לי להאמין ששניהם לא ימצאו את מקומם בליגת העל.
ויש גם את כראם. רק שהוא הראה שהוא עוד רחוק מלהיות מוכן לבוגרים. אני חושב, ואני מקווה שזה גם מה שיקרה, שהוא יבלה העונה בקבוצה הבת של הפועל ת"א בליגה הארצית, וכנראה גם חריג גיל בנוער (מיותר כמובן, אבל קשה להאמין שיוותרו עליו). שנה בארצית, אחר כך שנה בלאומית ואולי אז הוא יהיה מוכן לליגת העל.

להנקין גם יש נתונים טובים להיות שחקן ליגת על בעתיד. ניראה איך הוא יהיה בעונה הקרובה ברחובות בלאומית. הוא "נפגע" מההעדפה (הדיי מוצדקת) של אברהמי לשחק כמעט כל הזמן עם 4 גארדים על מגרש, אבל הוא ארוך, אתלט, קלעי מצוין.

וכמובן לא לשכוח את בלגה. הוא לא יהיה כוכב וכנראה גם יקח לו עוד קצת זמן עד שיהיה מוכן פיזית לרמת ליגת העל, אבל הוא יכול להיות שחקן משלים מעולה.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך א' אוגוסט 04, 2024 9:34 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 9:33 am 
Sophomore

אני דווקא מאמין בלא מעט שחקנים בנבחרת הזו מעבר לשני הכוכבים, גם אם לא ממש רואים את זה באליפות הנוכחית.

ודים כתב יפה על גולד, ארטמנקו, והנקין. לגבי בלגה, זה בעיקר עניין של שיפור הקליעה, אבל יש שם המון כישרון וגובה. כאמור צריך להתחזק הרבה. הוא רק גמר לגבוה (ואולי אפילו עדיין לא?) והפרופיל הפיזי שלו רחוק אולי יותר מכל שחקן אחר מאיפה שהוא יהיה בעוד שנתיים או שלוש.

וכראם -- כבר כתבתי שיש לו את הפוטנציאל הכי גבוה מעבר לשני הכוכבים והאליפות הזו לא שינתה את דעתי. יש דיבור שהוא אולי הולך לקולג' בשנה הבאה. צריך הרבה עבודה, גם על הגוף וגם מנטאלית לשפר את הקשיחות והעקביות. אבל הפוטנציאל הוא הרבה מעבר לגולד וארטמנקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 9:43 am 
מנהל פורום

אגב, ספרד בסופו של דבר מצליחה לנצח את פינלנד ולהישאר בדרג א', אבל היה לה קשה - רק 71-65 ובעזרת 30 נק' של הוגו גונזאלס.

חבל על פינלנד, כי הם חסרו שחקן שיכל להיות אחד מכוכבי הטורניר - מיקה מורינן, 2.08 עם אתלטיות וקליעה מעולה ("לאורי מארקונן הבא"??) שהצטיין שנה שעברה קדטים (הוא רק בן 17) וכבר הספיק לשחק בנבחרת הבוגרת בטורניר המוקדמות של האולימפיאדה לפני חודש.
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... a-muurinen

ממה שהבנתי הוא נפצע לא הרבה לפני הטורניר במשחק בארה"ב, אבל יכול להיות שגם ככה לא אמור היה לשחק בנוער הקיץ.

דנמרק היא היורדת השנייה לדרג ב', אחרי הפסד לקרואטיה.
מקדוניה ואוסטריה (?!) הן העולות לדרג א' אחרי ששתיהן עלו לגמר בדרג ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 9:51 am 
מנהל פורום

ודים כתב:
ומבאס שהסל של בן שרף שניה וחצי לסיום הזמן החוקי לא היה בסוף סל ניצחון. זה יכל להיות אייקוני ולהפוך אותו בכלל לאגדה בטורנירי נוער.

וקצת מבט על הסטט' של המשחק:
נתחיל (איך לא) עם הריבאונד: יתרון 56-35 לסרביה. מתוכם 22 ריב' התקפה של סרביה.
תוך כדי המשחק זה לא היה נראה ככה, אבל שימו לב שהסרבים בסופו של דבר קלעו כמעט 40% ל-3 עם 38 זריקות!! 15/38 לעומת 9/32 (28 אחוז בלבד) לישראל.
אחוזי עונשין כמעט זהים עם 74% ו-72% אבל ישראל זרקה 29 זריקות, בעוד שסרביה זרקה 43 זריקות!! בין השאר בזכות הריב' התקפה אני מניח.
מצד שני, ישראל עם 61% ל-2 לעומת 48% של סרביה וגם לא פחות מ-28 איב' של סרביה לעומת 16 של ישראל (ו-20 חטיפות!).

הכוונה כמובן לסל של שרף עם שניה וחצי לסיום ההארכה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 10:48 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
לגבי ההשוואה בין מאייר למקל, לדעתי אתם די מבלבלים בין מי שמקל היה כשחקן בוגר למי שהוא היה כפרוספקט בן 17 עד 21 (נזכיר שמאייר עוד לא בן 18). מקל בגילאים הללו לא היה מוסר מחונן והיה יותר סקורר. לשם המחשה, באליפות אירופה עד גיל 18 ב-2006 היו לו 2.5 אסיסטים במשחק. גם בוויצ'יטה סטייט במכללות (שיחק שם שנתיים), עם נבחרת העתודה של 2007, ואח"כ בעונה בעונה הראשונה שלו בגלבוע (בגיל 20) הוא לא הגיע ל-3 אסיסטים למשחק. מאייר, לשם השוואה, עם 4 אסיסטים למשחק באליפות הזו וגם באליפות הנוער בשנה שעברה. יש לו יכולת מסירה יפה מאוד, שהוא הראה בלא מעט משחקים, כולל עם הבוגרים והנוער של מכבי השנה. הוא לא כריס פול או לוקה, אבל בהחלט רכז מודרני, שמשלב סקורינג עם יכולת מסירה טובה.

אני לא מתבלבל. ראיתי את מקל עוד בגמר הנערים עם א.ס. רמה"ש (נדמה לי שהם הפסידו אחרי דרמה גדולה לנערים של נתניה בהובלת ערן אסנטי) ואח"כ לא מעט פעמים במדי מכי תל אביב. תמיד תמיד הייתה בעיה עם הזריקה מבחוץ שלו ועם המכניקה. הוא עוד לא היה מספיק מפותח כמוסר בהתקפה העומדת, אבל הוא היה סופר קטלני, גם כמוסר במשחק המעבר.
עומר מאייר לא ממש רכז. הוא מסוגל למסור כיוצר, אבל הוא בפירוש שחקן שהמיינד סט שלו זה קודם כל זריקה ורק אח"כ דברים אחרים. לא מקל בשום שלב שראיתי אותו.

לגבי הגמר, אני מבין את מה שכתב קפריקון על אברהמי, אבל מאחר שאני חושב שהסיבה העיקרית שהנבחרת הגיעה לאן שהגיעה היא אברהמי, אז הייתי קצת יותר עדין על ביקורת על אבהרמי, שיכול להיות שפקשש עם כמה החלטות, אבל בסה"כ העמיד את הנבחרת נהדר וגם קיבל כמה החלטות שהחזיקו אותנו במשחק (חמישיה של שחקני חוץ למשל בדקות מכריעות).

מעבר לכך, משחק באמת עצום של בן שרף. מעניין אם הוא יכול לשמור על הנשק של הג'אמפ סטופ מאמצע הצבע גם בבוגרים. אני מניח שהוא יצטרך להגדיל את הטווח של הזריקה בבוגרים, כי יהיה לו הרבה יותר להגיע למצבי זריקה מהאזורים שהוא זורק עכשיו.
חבל לי על עומר מאייר. אחרי מחצית בלהות, הוא הצליח להרים את עצמו ולקלוע ברגעים הכי קובעים, כולל 2 העונשין בסיום המשחק שהשוו את התוצאה, רק בשביל להתמוטט בסיום ההארכה השניה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 11:36 am 
Junior

סאבוניס כתב:
אני דווקא מאמין בלא מעט שחקנים בנבחרת הזו מעבר לשני הכוכבים, גם אם לא ממש רואים את זה באליפות הנוכחית.

התפוקה שלהם אתמול או בכלל באליפות לא אומרת כלום לגבי העתיד, אבל אכזבה גדולה מכך שהם לא היו מסוגלים (פרט לגולדמן) לקלוע זריקות פנויות באחוז סביר. מאוד התקשו לייצר נקודות כשכל הפוקוס הוא על שני שחקנים בקווים האחורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 11:43 am 
Hall of Famer

ראיתי רק את ההארכות ואין לי מושג מה היה עם השיפוט לפני, אבל אני לא מבין את התלונות על השריקה לפאול 0.6 שניות לסוף ההארכה הראשונה. היה פאול ברור על היד. לגבי תנועת ההשתקה - פאול טכני ברור שהיו חייבים לשרוק עליו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 11:54 am 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
ראיתי רק את ההארכות ואין לי מושג מה היה עם השיפוט לפני, אבל אני לא מבין את התלונות על השריקה לפאול 0.6 שניות לסוף ההארכה הראשונה. היה פאול ברור על היד. לגבי תנועת ההשתקה - פאול טכני ברור שהיו חייבים לשרוק עליו.

כן, פאול חלש (וטיפשי) אבל בהחלט פאול ברור על היד הזורקת, שקשה שלא לשרוק אותו. אובייקטיבית אין פה מקום לטענות לשופטים, אבל באותו רגע היה המון תסכול על ההגנה שלנו ועל כל המצב וזה התבטא גם בכעס על השיפוט.

לגבי הטכנית לשחקן הסרבי שהשתיק את הקהל - קודם כל טעות טיפשית ומפגרת של השחקן. גם צוות השידור היה מאוד מבולבל ולא ממש הבין מה קרה עד שהשחקן כבר ניגש לזרוק. אדלשטיין רק מלמל משהו לגבי החוקה, אבל הם לא חשבו שבאמת נתנו לו טכנית. הרמז היה שהמצלמה התמקדה על הספסל הסרבי ואני ישר הנחתי ששרקו טכנית. השאלה אם זה בכלל השפיע במשהו. כלומר בדיעבק ברור שבלי הנקודה הזאת מהעונשין לא היינו מגיעים להארכה שניה, אלא מפסידים בנקודה. אבל באותו רגע - האם זה השפיע על ההגנה של סרביה? על ההחלטה של שרף ללכת לסל? לא יודע.

בסך הכל שרף קיבל המון שריקות בהתקפה ובכללי לא היו החלטות שהן היו טעות מוחלטת ולא משהו גבולי שרק אחרי כמה הילוכים חוזרים אפשר להגיד אם היה באמת תוקף או פאול מגן או של מי החוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 12:24 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
אברהמי במופע פשוט אימים. כל כך הרבה פעמים צעקתי למסך שהוא ישחק על שרף, שייתן לו להוביל כדור, והוא התעקש כל פעם מחדש על מאייר הנמוך שהוא גם מנהל משחק לא טוב וגם היה לסרבים הרבה יותר קל לעצור אותו. זה היה משחק שבן שרף היה צריך לסיים עם 55 נקודות אם היה לו מאמן שמופיע למשחק הזה ואומר לו דבר פשוט: קח את הכדור לסל ותנסה לסחוט עבירות, הם שורקים על הכל והסרבים מתקשים מולך. קח שלשה כאופציה שנייה.
לעזעזל עם אברהמי היום. עם כמה שהזוי להגיד את זה על משחק של 40 נקודות, הוא בזבז את שרף בהרבה מאוד דקות היום. היינו צריכים להיות בגמר.

איך אפשר להגיד משפט כזה? האם אנחנו מכירים הרבה משחקי כדורסל בהם שחקן מסיים עם 55 נקודות...
לפי אותה לוגיקה, מול נבחרת פחות טובה/אתלטית/פיזית מסרביה (כזכור ללא הפסד בטורניר זה) - האם בן שרף יכול לסיים עם 70 נקודות?!

ברמת המאקרו, איך אפשר לרדת בענק על מאמן שאחראי לריצה מדהימה של שלושה משחקי נוק-אאוט, שספק אם מישהו האמין שתקרה (אני לא מבין ברמות הללו, אבל לאור הסקירות פה של המבינים על היריבות החזקות - צריך להוריד את הכובע, גם למאמן).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 12:35 pm 
Junior

אני גם לא מתחבר לביקורת הזו על אברהמי. הוא קצת התעקש במהלך המשחק על דאבל-אפים בכדי להוציא לרכז שלהם את הכדור מתוך הנחה שמה שעבד בצרפת, יעבוד גם כאן, אבל הסרבים הציגו חמישייה שכל אחד בה קולע לפחות 10 נקודות בממוצע ועשינו להם חיים קלים. חוץ מזה, היה בסדר גמור. זה שבן שרף לא הלך לסל כל התקפה קשור לרגליים ולאוויר של בן שרף ולא לאברהמי.

בלגה אומנם לא תרם התקפית, אבל יצא מוקדם ב-5 עבירות ונשארנו עם תחליפים שלא הגיעו לאליפות כמו הנקין או סהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 1:20 pm 
Junior

ציטוט:
חדר ההלבשה של נבחרת הנוער בדקות שאחרי ההפסד האכזרי לסרביה -
https://www.instagram.com/p/C-PninrIwRE/

מן הסתם זה סרטון מאוד ספונטני ואי אפשר לדעת מתי התחיל לצלם, לכן אני לא אביע דעה על זה שמתחילים מפאול ששרקו נגדנו (ולדעתי החמירו איתנו מאוד). היו לנו המון הזדמנויות אחרות לנצח בהארכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 1:29 pm 
מנהל פורום

Lakic כתב:
ציטוט:
חדר ההלבשה של נבחרת הנוער בדקות שאחרי ההפסד האכזרי לסרביה -
https://www.instagram.com/p/C-PninrIwRE/

מן הסתם זה סרטון מאוד ספונטני ואי אפשר לדעת מתי התחיל לצלם, לכן אני לא אביע דעה על זה שמתחילים מפאול ששרקו נגדנו (ולדעתי החמירו איתנו מאוד). היו לנו המון הזדמנויות אחרות לנצח בהארכה.

בסדר נו... מה אתה מצפה שיגיד להם אחרי ההפסד? שירד עליהם? זה מה שהם הרגישו באותו רגע ותחשוב שאברהמי לא ישב כמונו על הספה וראה את זה מ-10 זוויות בהילוכים חוזרים. הזכיר את זה בקטנה הומשיך הלאה לפרגן להם ולחזק אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 1:36 pm 
Junior

היום ב - 18:30, משחק על המקום ה-3 נגד סלובניה.
ב - 21:00, הגמר, סרביה - גרמניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 2:05 pm 
מנהל פורום

Lakic כתב:
היום ב - 18:30, משחק על המקום ה-3 נגד סלובניה.
ב - 21:00, הגמר, סרביה - גרמניה.

וב-16:00 ליטא וצרפת ישחקו על המקום האחרון מאירופה לאליפות העולם. יהיה מפתיע אם צרפת לא ינצחו ויעלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 2:05 pm 
Sophomore

מאייר מזכיר לי בסגנון יותר את אפיק ניסים מגל מקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2024 2:20 pm 
Hall of Famer

אגב, בדיוק כמו שאנחנו "מבכים" איך לא החזקנו יתרון של פלוס 5 בערך חצי דקה לסוף, אז כמדומני שהייתה סיטואציה ממש מקבילה בו הסרבים שמטו בערך את אותו היתרון.
בסוף זה אינסטינקט של רגע/קליעת עונשין/שריקה לפה או לשם, אין מה לעשות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 297 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: