מיכאל כתב:
נביא בעירו כתב:
זו בדיוק הזחיחות המכביסטית המפורסמת: אין להם את בלאט וסורקין אז הם אבודים. בן שרף, ים מדר, עומר מאייר, קרינגטון, אבדיה, דני וולף, אבייב, שארפ, נועם יעקב - כולם שחקנים בלבל של בלאט/סורקין ומעליו או עם פוטנציאל די סביר להיות בלבל שלהם או לעבור אותם תוך שנתיים-שלוש. שלא לדבר על זה, כמו שנאמר פה, שהטענה עצמה משונה - מכבי החתימה את בלאט וסורקין על חוזה חדש *בגלל* ההצעות מהפועל? לא יותר סביר שבלי ההצעות מהפועל מכבי היתה פותחת לסורקין את החוזה, מאריכה אותו, פשוט על פחות כסף?
אבל עזוב את זה: העם מתחנן להתייחסות נוספת לאפסייד ולהגנה של אברמוביץ׳….
זחיחות מכביסטית, אבל כנראה מוצדקת לאור חמישים השנים האחרונות.
אני די בטוח שגם אתה לא לגמרי מאמין למה שכתבת - וכן, בנקודת הזמן הנוכחית ובראייה של השנתיים השלוש הקרובות, בלאט, מדר וסורקין (בעיקר האחרון) הם בעיניי ברמה גבוהה יותר משאר הישראלים הזמינים להפועל תל אביב (מצחיק שרשמת את אבדיה ברשימה).
וכן - די ברור שמכבי פתחה את החוזה עם סורקין כעת והחתימה אותו על חוזה חדש ל-5 שנים (ללא אפשרות יציאה להפועל תל אביב) בגלל ההצעה של ינאי. וכן - מכבי החתימה את בלאט על חוזה חדש שלא מאפשר לו להגיע להפועל תל אביב, בגלל ההצעה של ינאי. לא אמרתי שאין היגיון בהצעות של ינאי (בהתעלם מהפן הכלכלי שהיה נראה לי מופרך לגמרי במקרה של בלאט), אבל זה לא סותר את העובדה, שהתוצר של האמור מסנדל את הפועל תל אביב.
יאללה, נתחיל מהזחיחות: ב-50 השנים האחרונות למכבי היה תקציב שנע בין פי 4 מזה של הפועל תל אביב לבין פי 40. העונה, הפועל תל אביב משלמת לשחקנים לראשונה בהיסטוריה יותר כסף ממכבי ומביאה שחקנים שמכבי היתה מתה להביא. אתה רוצה לשמור על אותה רמת זחיחות? לבריאות. אבל אתה עלול להיות מאוד מופתע ובמקביל לכתוב דברים מאוד מגוחכים על הדרך.
הלאה, לגבי הסנדול: לכמה שנים להערכתך מכבי היתה מאריכה את החוזה לסורקין ובלאט אם הפועל תל אביב לא היתה מציעה להם את מה שהציעה? או שאולי לא היתה מכניסה להם לחוזה שהם לא יכולים להשתחרר לקבוצה אחרת בישראל באמצע החוזה?
מה עוד? אה, האלטרנטיבות לגדולה החד פעמית של בלאט וסורקין: עניין של טעם, אני מניח. מבין שרף, מדר, קרינגטון, עומר מאייר, נועם יעקב ותמיר בלאט - אם שואלים אותי מי הישראלי שהכי הייתי רוצה שיהיה חתום בקו האחורי של הקבוצה שלי בעוד שנתיים, אז תמיר שלנו נמצא אצלי איפשהו בין המקום הרביעי לאחרון. אצלך הוא במקום הראשון? לגיטימי. That’s like your opinion, man. כמו שנהוג לומר.
אבדיה: אתה חושב שאין שום סיכוי שהוא נפלט מה-nba בשנתיים שלוש הבאות (נניח, אחרי פציעה)? סבבה. אני חושב שזה תרחיש יחסית הגיוני, ואני גם חושב שאם זה בטעות קורה, התקפי המאניה של עופר ינאי הם בהחלט אפשרות טובה עבורו (את מי יותר אפשר לראות מציע 5 מיליון דולר לעונה לדני - פדרמן או ינאי?). אבל, כאמור - אם נעים לך בבועה שבה מכבי נמצאת שתי רמות מעל כל היתר, לך על זה. אלה ימים לא פשוטים ושכל אחד יעשה מה שמקל עליו.
ועוד מילה אחרונה על ההתבכיינות הרגילה של ״אם זה היה מכבי, כולם כבר היו מבקרים״: חצי מהמשתמשים פה מביעים, יחד עם ההערכה הגדולה למהלכים של ינאי, גם סקפטיות לגבי היציבות שלו, ו/או ההיגיון המקצועי שעומד מאחורי בניית הסגל של הפועל תל אביב. בערך 90% מהמשתמשים פה מתקשים להבין את ההתעקשות של אדלסון, בעל הכיסים הלכאורה אינסופיים, להמשיך להחתים שחקנים שלא היינו נופלים מהכיסא אם היו חותמים בחולון. אבל איכשהו, אצלך באופן ספציפי, כל המהלכים של הפועל תל אביב מגוחכים או לא מרשימים במקרה הטוב, וכל מה שמכבי עושה הוא על גבול הגאונות. הביאו מייקון עם רצועה קרועה בברך? מבריק! והוא כמובן כשיר רפואית. אמרת שיביאו פוינט גארד במיליון דולר והביאו יאקובייטיס ב700k שלא בטוח שעולה לפני בלאט בחמישיה? אז כמובן - מהלך מעניין, שבוודאי עדיף על אברמוביץ׳ עם ההגנה הבעייתית. ווניין גבריאל מחליף את ניבו? עוד הברקה. הורד? נוקאאוט. בקיצור, תכתוב מה שבא לך ומה שעושה לך טוב על הנשמה, אבל כשזה יהיה מגוחך במיוחד, כנראה שיהיו פה אנשים שיצביעו על זה.
אבל בבקשה ממך, זה ממש ממש חשוב לי, שום מילה על השיפור החד בהגנה של אברמוביץ׳?