CP3 כתב:
shmueliki כתב:
עד כמה זה מפתיע שהנערות עלו לחצי גמר? מה היו הציפיות? האם זה שנתון-שתיים חזק יחסית? האם זה בעיקר השיטה בטורניר (הזהה והמדוברת מטורנירי הבנים...), שעם הגרלה נוחה ומשחק-שניים טובים ברגע הנכון - אתה בחצי הגמר פתאום?
מפתיע שהנערות עלו לחצי הגמר, והגרלה נוחה זה תמיד עוזר.
ניצחו ברבע הגמר את פורטוגל המארחת שגם היא עלתה לאליפות העולם, אז לא יודע למה אתה מפחד, אבל תהיה שם נבחרת אחת לפחות שאנחנו יכולות לנצח.
הבדלי הרמות מול הצרפתיות גדולים. הן ניצחו אותנו בבית המוקדם ב-30, וזה היה ההפרש הכי קטן בו הן ניצחו בכל האליפות לפני חצי הגמר מולנו.
בחצי הגמר הצוות החליט שאם ההפרש גדל בתחילת המחצית השנייה ומרגישים שאין סיכוי לנצח את המשחק, נותנים לשחקניות המרכזיות לנוח כדי להתכונן בצורה טובה למשחק על המקום השלישי.
הן נחו, וההפרש גדל לתוצאה הסופית.
הנבחרת הנ"ל (בשינויים קלים) גם הייתה זאת שהעלתה את הקדטיות (שנתיים קודם לכן) מדרג ב לדרג א.
בחצי הגמר לפני שנתיים, מול טורקיה, הפסדנו ב-15.
שנתיים לאחר מכן, ניצחנו את הטורקיות.
אז אולי יש התקדמות, ובכל מקרה העפלה לאליפות העולם זה הישג גדול, שאף פעם לא הושג בכדורסל הנערות בארץ.
ורק אוסיף שהשיטה כבר קיימת כמה שנים (בחלקן ואולי אפילו ברובן הנערות שלנו בכלל שיחקו בדרג ב') ועדיין לא התקרבנו להישג כזה. אז בהחלט מגיע להן כל הכבוד וזה שאנחנו בכלל בדרג א' בבנות זה לא מובן מאליו, כי אומנם יש התקדמות אבל פיזית הנבחרות שלנו בפער הרבה יותר גדול מהגדולות מאשר בנבחרות הבנים.
סתם לשם השוואה, בצרפת היו גארדיות בגובה 1.82 ו-1.85. מה הגובה של באייקו ומאיה שרביט (שאלה ל-CP3, כי באתר של פיב"א לא כתוב)? יש להם בכלל 1.80? והן היו הגבוהות של ישראל.
גם עשו עוול גדול לנבחרת הזו בכך שההישג בדמות העלייה לא כזה "נחגג" ובטח לא הגיעו לכותרות באתרים השונים, אבל התבוסה (החריגה) לצרפת כמובן שכן הגיעה וכל התגובות ירדו על השחקניות הצעירות. כאילו עצם ההפסד עצמו לא היה מספיק, גם עשו להן סוג של שיימינג.
מה שכן הפריע לי קצת, ויתקן אותי CP3, זה ששחקנית שהייתה מאוד משמעותית עם הסגל הנוכחי בקדטיות לפני שנתיים (מאיה זילברשלג) לא משחקת השנה בטורניר הנערות אלא רק בקדטיות, כי היא צעירה מהשאר בשנתיים. ההחלטה שתשחק רק בטורניר אחד זה מעולה, אבל למה דווקא בקדטיות? גם עבורה וגם עבור הנבחרת. למרות שכביכול עכשיו אנחנו יודעים שלהגיע לגמר זה לא היה עוזר, אבל אולי למדליית ארד כן.
CP3 בצוות נבחרת הקדטיות (כבוד!!) ואני בטוח שהוא ידע להגיד יותר טוב מה היו השיקולים.