זה כן אני כתב:
Shiver כתב:
זה כן אני כתב:
Shiver כתב:
עבודה טובה בלנקות את המחדל שהוא בעצמו גרם לו?
קצת כמו אלה ששוכחים לרמטכ"ל את חלקו באסון (למרות שהוא כנראה הגורם המרכזי לאסון יחד עם חליוה) ומשבחים אותו על התפקוד שלו בניהול המלחמה.
קשה לי לשפוט את אופן ניהול המלחמה, גם בתור מי שאינו מומחה ביטחוני וגם כמי שאינו חשוף ללחץ הבינלאומי המטורף (שברור לכולם שיש). אבל אני חושב למשל שהעובדה שנתניהו, בינתיים, לא נכנע ללחץ של האמריקאים ושל המחאות בישראל בכל הנוגע לעסקת חטופים "בכל מחיר" ראויה להערכה. וזה בלי קשר לכך שאני חושב שאחרי המלחמה צריך לעלות מישהו אחר במקומו.
מי בדיוק שוכח לרמטכ"ל וראשי הצבא את חלקם במחדל? יש להם חלק עצום והם צריכים ללכת הביתה בהקדם. יש כמעט קונצנזוס חוצה מחנות לדבר הזה. זה מין טיעון מעגלי שתומכי נתניהו מעלים לחלל האוויר כדי להסית את הדיון.
מעניין שבתור אחד שמעיד על עצמו שהוא לא מומחה בטחוני, מדיני ולא חשוף לשום מידע אחר מאחורי הקלעים, אתה עדיין ממזער ל-0 את חלקו של ביבי וממשלותיו באסון המתמשך שלנו ובנוסף משבח את אסטרטגיית הסירוב של נתניהו - שבינתיים רק מאריכה את המלחמה וגובה מחירים כלכליים וחברתיים עצומים, מורידה את כשירות הצבא והחימושים, מגבירה את הלחץ הבינלאומי, ומשלמת מחיר ישיר ועקיף בחיי אזרחים וחיילים וכמובן לא מחזירה את החטופים בחיים.
אתה מדבר מפוזיציה ביביסטית ולא מפרש את המציאות בצורה הגיונית.
לא אמרתי ששוכחים, אמרתי שמשבחים. מאז תחילת המלחמה ראיתי אינספור כתבות שמשבחות את הרמטכ"ל והמודיעין הישראלי (אגב, יכול להיות שבחלק מהמקרים בצדק).
ואני כמובן לא ממזער את חלקו של נתניהו לאפס, אני חושב שיש לו אחריות גדולה מאוד בכך שאימץ באופן עיוור את ההמלצות של מערכת הביטחון (גם כשהן היו מטופשות להפליא כך שגם אנשים חסרי ניסיון ביטחוני יכולים להבין שהן אשכרה מטופשות) בלי לנסות לאתגר אותם עם שאלות קשות. ועדיין, חושב שחלקם של אלו שבמשך שנים העבירו מידע והמלצות כוזבות, תוך עצימת עיניים בכל מחיר כדי לשמור על השקט בזמנם, והכול בזמן שהילת "הביטחוניסטים" מרחפת מעל ראשם וכל מילה שיוצאת להם מהפה כמעט קדושה, הם האשמים העיקריים.
לזכותה של מערכת הבטחון, ייאמר שהיא "התעוררה" על החיים שלה לאחר ה-7 באוקטובר, ועשתה מאמצים כבירים לפגוע באויב ולשחרר את החטופים, תחת האילוצים המדיניים שהוצבו לה. את ההישגים שלה אפשר לכמת ואי אפשר להכחיש. וזה לא סותר את זה שמרבית ראשי הצבא צריכים ללכת הביתה על אחריותם לאסון הנורא.
ומה בינתיים עשתה המערכת הממשלתית / מדינית /קואליציה בזמן הזה? היא לא באירוע. היא לא מתפקדת. המדינה מחוץ לצבא מתפרקת כלכלית, חברתית, וחינוכית. אין הסברה, ומעמדנו הבינלאומי בעולם קורס. אין יוזמות, רפורמות או ניסיונות לשנות את המצב.
ואם נסתכל מה היא כן "נזכרת" לעשות - ג'ובים למקורבים, המשך אספקת תקציבים שערורייתיים למגזרים לא יצרניים, אי הגשת תקציב, אי גיוס חרדים, המשך קידום הרפורמה המשפטית, חוסר סיוע מספק לנפגעי ה-7 באוקטובר ולמפונים, אי סגירת משרדים ותקציבים מיותרים והסתתם למאמץ המלחמתי, ביזוי של מוסדות המדינה והייעוץ המשפטי והיריעה קצרה מלפרט כי יש עוד מאות סעיפים שמרתיחים את הדם. ואתה מאיזו סיבה חי עם זה בשלום ועוד מוחא כפיים. כל הכבוד למלך.
לא ברור איפה ממשלות ביבי והליכוד נכשלו יותר - בטיפול במדינה לפני ה-7 באוקטובר או לאחריו. אפילו אם נניח בצד את האחריות של נתניהו ל7 באוקטובר, רק על תפקוד הממשלה לאחר האירוע הוא וכל השרים צריכים להתפטר.