ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
שאלה:
אז כאן הקונטקסט הוא קריטי.
אם תשתנה הגדרה שרירותית של חיזבאללה אז תהיה מאחורינו קואליציה רחבה נגדם?
המצב האסטרטגי מול כל הטילים והחוזק האירני ישתנה?
המצב הכלכלי, הפוליטי או החברתי ישתנה?
והתשובה:
אם אתה מתעקש שדיברתי על זה שזה יפתור את כל בעיותיה של ישראל והיא תהפוך לאוטופיה, אז אין מה לדון איתך כי אתה לא מדבר לעניין.
ישפוט הקורא,
מי מדבר לעניין ומי מחרטט.
כי על השאלה הראשונה שלך עניתי כבר בפעמיים הראשונות ששאלת אותה בניסוחים שונים, ושתי האחרונות הן שיקוף של מה שאמרתי קודם. הנושא הוא המעמד של ישראל במלחמה שלה עם לבנון (כי זה מה שזה, מלחמה מול לבנון) ולא הפיכת ישראל במחי יד לאוטופיה על ידי משהו שממילא לא נועד לזה, חרטטן.
ניתן לך קרדיט שלא הכנסת את השטות עם האוטופיה כאיש קש כמו שעשית בעבר.
עדיין לא הסברת איך הגדרה פנימית תשנה משהו במעמד של ישראל מכל בחינה.
אתה יודע אם יש לך רעיון אסטרטגי מבריק יש צורך להוכיח אותו.
דוגמא:
נצא בהצהרה שישראל היא מעצמה אינטר גלגטית. ואז נתחיל לנצח.
לא, לא הצהרה פנימית. מדיניות והבהרה לעולם, מגובה בפעולה. לבנון הכריזה מלחמה על ישראל, וישראל תילחם בלבנון, כי אין הבדל אמיתי בין לבנון לחיזבאללה. ולפי זה ישראל צריכה גם לפעול, לא רק להצהיר
עכשיו שהעולם יעשה עם זה מה שהוא רוצה. דבר אחד אני בטוח - לעולם, כולל מדינות חשובות כמו ארה"ב וצרפת, יש אינטרסים בלבנון. אני חושב שזה ימריץ אותם לפעולה יותר תקיפה, לא רק כלפינו. במצב הקיים, כל עוד המלחמה לא מתרחבת, אין לעולם עניין אמיתי.
גם אם לא, לפחות נגיד לעצמנו את האמת ולא נשקע לעוד קונספציה.
אשר לטיעון איש הקש, אתה הכנסת אות כי כמו שאמרת בעצמך, ניצלת את השאלה כדי להוציא קיטור. שאלת איך זה יפתור את כל בעיות הצבא, המדינה והכלכלה. זה לא, וזה לא מיועד לעשות את זה, כמו שזה לא יפתור את המלחמה באוקראינה או את הרעב באפריקה. זה מיועד לזירה הספציפית הזו, וזה היה צריך להיעשות מהיום הראשון.
אם אני מבין נכון, אז מלבד ההצהרה אתה רוצה שישראל תגביר את פעולותיה בלבנון. כפי שאני רואה את זה יש ארבע אפשרויות:
1. פעולות קומנדו. מצד אחד זה דורש מידע מאוד מדויק ומצד שני הסיכון במקרה שמשהו משתבש הוא עצום.
2. פלישה קרקעית. אני מניח שארה"ב מפעילה לחצים כנגד זה ומניסיון העבר מדובר במאות או אלפי חיילים הרוגים.
3. הפצצת תשתיות. זה שוב דבר שהעולם לא יאהב ולא פחות חשוב יגרום לחיזבאללה להגיב בדרך דומה כמו הפצצת בתי הזיקוק, הפצצת כי"ל, פגיעה בנמל בחיפה, הפצצת כבישים ראשיים, הפצצת בן גוריון וכו'.
4. מצור על לבנון. שוב תהיה התנגדות עולמית, זה יקח הרבה זמן, לא ברור לי מה תהיה היעילות של זה, החיזבאללה יגיב בדרך דומה.
מה אתה מציע מהאפשרויות הללו או שיש לך משהו אחר בראש?
לא בירתי במלחמה עם לבנון, לבנון בחרה במלחמה איתי. אין באמת הפרדה בין חיזבאללה ולבנון. לכן מהיום הראשון היה צריך להבהיר שהמלחמה היא עם לבנון, וככל שהעולם לא יתערב זו גם הייתה צריכה להיות הפעולה. כן, העול8 לא היה אוהב את זה, אבל בסוף הכל אינטרסים, ולדעתי זה היה ממריץ פעולה יותר נחושה. כי המצב הנוכחי, מצידו של העולם - שיימשך לנצח, כל עוד הוא לא מתרחב.
האלטרנטיבה היא איזה הסדר כמו 1701 שלא שווה את הנייר עליו הוא נכתב, ותושבי הצפון שספק אם ירצו לחזור אליו בידיעה שבכל רגע נתון יכול לבוא עליהם 7 באוקטובר על סטרואידים.