סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 12:50 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
אז למעשה מה שאתה אומר שהרשימות של נורטון הן ללא ערך מוסף, כל עוד הם מחולקות לעמדות.

וויא ממש לא.
אני אומר שלא מאוד משנה לי אם זה מחולק לפי עמדות, לפי גבהים או אם העמדות לא "מדויקות" (ווטאבר שזה אומר).

זה לא משנה לי מדי אם אתה שם את X בעמדה א' או ב' כי כנראה במקסימום הוא יזוז מקום או שניים. אני כן חושב שאם נורטון היה עושה רק רכזים אז זה כן היה קצת חסר תוכן, אבל ברגע שהוא משלים את כל העמדות אתה מקבל תמונה יותר מלאה על הטופ של הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 1:06 pm 
Junior

stavs כתב:
זה הולך ונעשה בעייתי יותר ויותר בגלל כמה שהכדורסל משתנה, אבל יש בעיני ערך מוסף ללדייק לפחות את השחקנים הכי טובים בכל עמדה לעמדה שלהם, עד כמה שאפשר - זה גם יכול לספר טיפה סיפור על איך תפסנו עמדות באותה תקופה (אני למשל זוכר את עצמי מסתכל על איזו רשימת 15 הpf הטובים בליגה ישנה ומדווה אותה לשנה הנוכחית דאז, כדי לאושש לעצמי את התיאוריה שלי שזאת העמדה שהכי השתנתה בכדורסל).

בעייני הדיוק עמדות הזה לא באמת משנה כי הן דינמיות מאוד. לברון נרשם באתרים השונים במהלך הקריירה שלו בכל העמדות (נגיד בבסקטבול רפרנס), מה זה אומר על התפיסה ההיסטורית שלו מבחינת עמדה?
אני חושב שאנחנו בעולם בלי עמדות במובן הצר של המילה, כלומר אני לא יכול להגיד לך מי רכז ומי קלעי, אני כמובן יכול להגיד לך שלוקה הוא לא סנטר ואני יכול להגיד שפורזינגס לא רכז :) ברור מי משחק בתפקיד "גבוה" , מי בתפקיד "נמוך" ומי על על התפר.

אז אני לא באמת יודע איך לחלק את העמדות כי יש הרבה שחקנים שיכולים לשחק באותה עמדה אבל אין בהם קשר מבחינת סגנון משחק או "עמדה", נגיד תיקח מצד אחד את מובלי ודיוויס ומצד שני את דוראנט ואת ג'ורג' (נגיד), הם כולם כנראה יהיו בעמדה 4 בעונה האחרונה אבל מובלי ודיוויס הם הרבה יותר "גבוהים" ודוראנט וג'ורג' הם "פורוורדים".

קיצר, רוצה להגיד שאני לא רואה חשיבות רבה לדיוק של האם שחקן מסוים הוא עמדה 1 או 2 ( או 2/3 או 3/4 או 4/5) במקרים בהם יש פלואידיות ואני אוהב את הבחירה של נורטון לקחת את זה ממקור חיצוני ולוותר על דיוני העמדות הקבועים (שהנה, שוב הגענו אליהם :) )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 3:04 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:
אני באמת לא מבין איך אפשר לראות אותו ואת גידי ולהגיד ששג"א היה הרכז מביניהם, אפילו עם כמה שהעמדות נזילות כיום בnba ובכדורסל בכלל.

סליחה אבל לראות משחקים יכול לעזור.

אני תמיד מתפלא איך דווקא אתה מרבה להתלונן על מידת הכבוד שבה אנשים כאן כותבים לאחרים.
אבל תודה באמת שהצעת לי לראות משחקים
בכל מקרה, אני קורא מהדברים שלך שלדעתך גידי הוא אפילו לא רכז (כי אתה משווה ליוקיץ׳ את העובדה שהמוסר הכי טוב לא צריך להיות רכז), אז אני מסיק שאין טעם לדבר איתך על עמדות, כי התפיסה שלך רחוקה מאוד משלי, אבל אני רק אגיד ששחקן יכול להזדקק לידו לרכז, גם אם זה דורש שאותו הרכס יידע לשחק אוף דה בול.
למעשה, כמעט כל כוכב בליגה זקוק לרכז שיידע לשחק אוף דה בול, בעיקר בקרב אלו ששמים המון לחץ על הטבעת והצבע: גם יאניס ככה, גם לברון ככה, גם יוקיץ׳, גם ג׳ורדן, גם שאקיל וקובי כצמד היו ככה. זה לא אומר שמישהו מעלה הוא רכז.

ואני עדיין מחכה לשמוע במה שג"א שונה מדרוזן של ה7 שנים האחרונות שהופך את הראשון לרכז ואת השני לאחד שאף אחד מעולם לא התייחס אליו כאל רכז.

התלבטתי אם זה הניסוח הנכון. אתה אחד מהכותבים היותר טובים ביחס לנ.ב.א. כאן, אבל אני לא בטוח שאתה רואה את OKC מספיק לפי מה שאתה כותב, אחרת קשה לי להבין למה אתה חושב שגידי הוא הרכז בקבוצה. נדמה לי שהחמישייה הכי אפקטיבית של הקבוצה בכלל לא הייתה איתו אלא עם אייזיאה ג'ו במקומו (שבטח לא רכז).
הרכז בשני המקרים היה במובהק שיי.

OKC רצתה שגידי יוביל את החמישייה השנייה, כיוון שהוא טוב יותר עם הכדור ביד מאשר בלעדיו,
אבל לצערי הוא סרב ולכן נשלח בטרייד.

אני לא מבין את ההשוואה בין דרוזן לבין שיי מלבד זה ששניהם אשפי מיד ריינג'.

1. יכולת הכדרור של שיי עדיפה בהרבה (והוא גם מוסר טוב יותר בעיניי).
2. דרוזן כמעט תמיד קיבל את הכדור כחלק מההתקפה, אחרי שעבר את החצי
בעוד ששיי מוביל את הכדור קדימה ומשמש כרכז לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 3:53 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
כבר כתבתי למעלה שהדבר האחרון שאפשר להגיד על גידי זה שהוא שוטינג גארד. אני כן חושב שהוא קודם כל רכז באופי, אבל בת'אנדר הוא שיחק תפקיד משני ולא פעם פשוט עמד בפינה בהתקפות. הוא ממש לא היה הפליימייקר הראשי שלהם, בטח לא כששיי וג'יי דאב היו על המגרש.

זה יישמע כמו טיעון סמנטי, אבל איכשהו נראה לי שמה שמפריע לך בתיוג הזה הוא ה"שוטינג" שמוצמד לגארד, בהקשר של גידי...
אבל לפי האופן שבו תיארת את התפקוד שלו בתאנדר, לא רואה סיבה שלא להתייחס אליו בתור סקנד גארד, שזה השם החלופי לעמדה 2.

מה שמחזיר אותי לטענה שלי מלפני שנה או שנתיים: לדעתי בהחלט יש מקום לדבר על עמדות גם כיום, פשוט הדרך הכי נכונה לאפיין אותן - ולשייך אליהן באופן הנכון את השחקנים שעל הפרקט בפרק זמן נתון - היא בשיטת המספור, ובגישת defense-first (לפחות בכל הנוגע לביגמנים).

כלומר, שאם שון ליבינגסטון וצ'אק הייז היו חולקים פרקט (וחמישייה), אז למרות שהראשון היה גבוה בחמישה סנטימטרים מהשנים, עדיין לא היינו מאפיינים את ליבינגסטון בתור הסנטר בחמישייה (נניח ששלושת השחקנים האחרים הם שחקני 3 & D וכולם נמוכים ממנו). אפילו אם בהתקפה הייז היה מתמקד בתנועה על הפרימטר בשביל לחסום עבור שלושת הקלעים הנ"ל, בעוד שליבינגסטון היה זוכה לבידודים בפוסט כפי שקיבל בקדנציית הווריורס שלו. כי בהגנה, היינו רואים שהייז הוא השחקן שמתמקם באזור הצבע.

וכן, החבאה של ליבינגסטון מול שחקן כנף של היריבה סותרת את הגישה שלי לכאורה. התשובה לכך היא שצריך החרגה עבור רכזים, במקרה שלהם ברור שהתפקוד ההתקפי הוא שהכי חשוב ומגדיר את העמדה שלהם. ברור שהאליברטון הוא הרכז באינדיאנה, ונמהארד הוא סקנד גארד.

ואחרי כל זה, אני לא רואה את לוקה כמי שמקומו ברשימת הרכזים, מבחינתי הסיווג הכללי שלו הוא ווינג פליימייקר, ובחלוקה המסורתית לחמש עמדות מובחנות הוא סמול פורוורד, כמו לברון (והארדן של השנים האחרונות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 5:58 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:
אני באמת לא מבין איך אפשר לראות אותו ואת גידי ולהגיד ששג"א היה הרכז מביניהם, אפילו עם כמה שהעמדות נזילות כיום בnba ובכדורסל בכלל.

סליחה אבל לראות משחקים יכול לעזור.

אני תמיד מתפלא איך דווקא אתה מרבה להתלונן על מידת הכבוד שבה אנשים כאן כותבים לאחרים.
אבל תודה באמת שהצעת לי לראות משחקים
בכל מקרה, אני קורא מהדברים שלך שלדעתך גידי הוא אפילו לא רכז (כי אתה משווה ליוקיץ׳ את העובדה שהמוסר הכי טוב לא צריך להיות רכז), אז אני מסיק שאין טעם לדבר איתך על עמדות, כי התפיסה שלך רחוקה מאוד משלי, אבל אני רק אגיד ששחקן יכול להזדקק לידו לרכז, גם אם זה דורש שאותו הרכס יידע לשחק אוף דה בול.
למעשה, כמעט כל כוכב בליגה זקוק לרכז שיידע לשחק אוף דה בול, בעיקר בקרב אלו ששמים המון לחץ על הטבעת והצבע: גם יאניס ככה, גם לברון ככה, גם יוקיץ׳, גם ג׳ורדן, גם שאקיל וקובי כצמד היו ככה. זה לא אומר שמישהו מעלה הוא רכז.

ואני עדיין מחכה לשמוע במה שג"א שונה מדרוזן של ה7 שנים האחרונות שהופך את הראשון לרכז ואת השני לאחד שאף אחד מעולם לא התייחס אליו כאל רכז.

התלבטתי אם זה הניסוח הנכון. אתה אחד מהכותבים היותר טובים ביחס לנ.ב.א. כאן, אבל אני לא בטוח שאתה רואה את OKC מספיק לפי מה שאתה כותב, אחרת קשה לי להבין למה אתה חושב שגידי הוא הרכז בקבוצה. נדמה לי שהחמישייה הכי אפקטיבית של הקבוצה בכלל לא הייתה איתו אלא עם אייזיאה ג'ו במקומו (שבטח לא רכז).
הרכז בשני המקרים היה במובהק שיי.

OKC רצתה שגידי יוביל את החמישייה השנייה, כיוון שהוא טוב יותר עם הכדור ביד מאשר בלעדיו,
אבל לצערי הוא סרב ולכן נשלח בטרייד.

אני לא מבין את ההשוואה בין דרוזן לבין שיי מלבד זה ששניהם אשפי מיד ריינג'.

1. יכולת הכדרור של שיי עדיפה בהרבה (והוא גם מוסר טוב יותר בעיניי).
2. דרוזן כמעט תמיד קיבל את הכדור כחלק מההתקפה, אחרי שעבר את החצי
בעוד ששיי מוביל את הכדור קדימה ומשמש כרכז לכל דבר.

אז אני מבטיח לך שראיתי אותם לא מעט, ובזמן הזה הספקתי להתרשם שיחסית לרכז שג"א רואה את המגרש בצורה קצת צרה ומעט לוקה בחסר בשליטה בקצב המגרש. אני חוזה שהתאנדר יהיו קבוצה מצוינת העונה, לפחות בעונה הסדירה, אבל שהם גם עשויים לסבול מעט מהדברים האלו אם ייבנו עליון כרכז של ממש.

אני חושב שדרוזן בסאן אנטוניו הוליך את הכדור לא פחות, מסר מספרים דומים של אסיסטים ושלט בקצב וההתקפה של הקבוצה לא פחות, גם הסייז של שניהם דומה.
מבחינת סגנון משחק, גודל, מספרים, ותפקיד ביחס להתקפה של הקבוצה, שג"א הוא הרבה יותר במשפחה של דרוזן, ווייד, ג׳ורדן (כמובן שכל אחד במעמד של עצמו) מאשר נניח לוקה, קייד ולאמלו, שהם שחקנים דומים לו בגודל ועדיין הרבה יותר קל לי לסווג אותם כרכזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 7:48 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב ששיי הוא רכז מושלם או אפילו קלאסי, אבל מה לעשות שזה התפקוד שלו ב-OKC.

גידי לא הוביל (הרבה) התקפות בקבוצה. הם הגיעו להישגים בעונה שעברה בהתקפה תחת ההובלה של שיי. גם כשהוא ירד לספסל, היה זה ג'יי-דאב שלקח פיקוד.

ובכלל, גידי הוא מוסר נפלא אבל השליטה שלו בכדור היא משמעותית פחות טובה משל שיי ונדמה לי שגם מחלק גדול מהרכזים האחרים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, uriel17 ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה