סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 9:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 735 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 12:24 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
"אנחנו נבחר מתי לגבות את המחיר, ולהוכיח את יכולות התקיפה המדויקות והמפתיעות שלנו"
הרמטכל הלוי. ישראל מסתבר תמתח את איראן
"המנהיג האיראני הטיפש שקיבל את ההחלטה הכי שגויה בתולדותיה, ישלם מחיר כבד מאוד. זו תחילת הסוף של המשטר האיראני הארור", אמר זוהר.

שר האוצר וחבר הקבינט המדיני בטחוני בצלאל סמוטריץ' אמר: "כמו עזה, חיזבאללה ומדינת לבנון, איראן תצטער על הרגע".

אלו בכלל מעולים. המטרה להבהיל אותם עם חיסול מה שנשאר לחיזבאללה וחמאס,, שיטוח החלקים הטרוריסטים בלבנון וכו'. ולאיים כמה שיותר תוך כדי. האינטרס הוא למשוך כמה שבועות ולהפתיע באופן שיפגע בנכס צבאי חשוב ומשמעותי אבל לא הפצצה מסיבית. מול איראן צריך להחליט מתי הולכים "אל אין" על הגרעין ועד אז לא לבצע מתקפות גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 12:29 am 
Hall of Famer

אגב, הערב לראשונה הפעילו את האופציה של הודעות מתפרצות לנייד מטעם פיקוד העורף, אלו שעושות רעש חזק וכו' וכו'.
נתקלתי בכאלה בארה"ב לפני כמה שנים עבור התרעות על מזג אוויר קיצוני בסביבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 12:38 am 
Hall of Famer

אם יש יכולת - ישראל צריכה לפגוע במתקני הגרעין של איראן

אם אין יכולת - בנפט:
https://x.com/Eran_Efrat/status/1841154 ... 3345w&s=19

=====

אני כמובן עם ראי בדיון הזה.
איראן הכריזה מלחמה (איטית אמנם) על ישראל במטרה מוצהרת להשמיד אותה והיא חותרת לנשק גרעיני. יש לנו כרגע לגיטימציה להגיב ואנחנו צריכים להגיב בעוצמה ובאופן אפקטיבי שישנה את התמונה.

כל הסיפור הזה של להגיב לפי התוצאות של התקיפה או לא להגיב בכלל לא עבד לנו טוב עד כה (ראו ההכלה המזעזעת בשדרות והעוטף) - ולא פלא. הוא משולל כל היגיון.

מדינה זרה תקפה את ישראל בכמעט 200 טילים.
אנחנו חייבים להגיב
ואנחנו צריכים לנצל את המצב לטובתנו
כי אני לא בטוח שתהיה לנו הזדמנות כזו בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 1:27 am 
Sophomore

מאז ה7 באוקטובר כל המדינה בן גביר, הדבר היחיד שיש בארסנל הכלים זה כח, לחסל להתקיף, להרתיע, איך עדיין מתקיפים אותנו עם כל ההרתעות שלנו לא ברור.
כל המדינה, גם שמאל התקשורת וכולם בעד רק להרוג כמה שיותר הדבר היחיד שקצת יכול להרגיע אותנו שלא נהיה מושפלים חלילה המדינה והסמל למי אכפת מהאנשים, לדבר על אופציות אחרות מהתקפה זה בכלל קרוב לבגידה.

בתור נער הייתי אוהד כדורגל שרוף, ראיתי הכל רק עם משקפיים סופר סוביקטיביות, כולם נגדנו ואנחנו נגד כולם, אנחנו תמיד צודקים והטובים כל השאר רעים, ידעתי באיזשהו מקום שזה לא באמת נכון, במקרה אני אוהד הפועל במקרה הם אוהדי מכבי, אבל בסדר נכנסתי לזה והרגשתי שייכות, מאז קצת גדלתי וכבר לא מצליח להיות אוהד שרוף, חבל נראה לי נחמד להרגיש קצת שייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 1:43 am 
Hall of Famer

1. להרתעה יש חלק חשוב בדוקטרינת הביטחון של ישראל.
2. אתה תוקף כי תקפו אותך (בין השאר כי איבדת את ההרתעה שלך אחרי שהכלת התקפות לבלי סוף בשני העשורים האחרונים)
3. אנחנו לא תוקפים כדי לנקום או כדי להתלהם אלא כדי להסיר איום אמיתי ובמקרה של איראן גם קיומי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 2:11 am 
Sophomore

Att כתב:
2. אתה תוקף כי תקפו אותך (בין השאר כי איבדת את ההרתעה שלך אחרי שהכלת התקפות לבלי סוף בשני העשורים האחרונים)
3. אנחנו לא תוקפים כדי לנקום או כדי להתלהם אלא כדי להסיר איום אמיתי ובמקרה של איראן גם קיומי

1. אני חושב שישראלים הכי לא רואים את המציאות בנוגע לאיך אנחנו נראים בעולם מבחינת ההרתעה, באופן קבוע מראים ומדברים רק על איך אנחנו נפגעים, ואם אנו לפעמים בצד שפוגע זה רק הגנה עצמית ורק אחריות הצד השני וזה עוד רק במידה שהכריחו אותנו מאיזשהי סיבה להסתכל על זה שמישהו אחר שלא מעניין אותנו נפגע. זה סבבה בתור הסברה, אבל בשביל ראיית המציאות הנכונה זה קצת מפריע. וכשרואים את המציאות כך אז אם מישהו בעולם רואה אותנו כקצת אגרסורים זה מופרך ומכאן שזה רק יהיה אנטישמיות זאת אומרת לא מספיק אנחנו אלה שמותקפים ללא הפסקה יש עוד תוקפנות אלימה נגדנו, מין מעגל שכזה. כך שעכשיו כשאיראן תוקפים אותנו, אסור להראות חלשים כי גם ככה אנחנו רק מותקפים ומבליגים ללא הפסקה.
3. לגבי נקמה והתלהמות אתה בטוח? זה נהיה חלק מהדנא שלנו. האם יש לנו אפשרות להסיר את האיום? להכנס לאיראן להעיף את הממשל לפרק את הנשק כמו שארהב עושה למדינות? אם לא אז לא רואה אפשרות להסיר את האיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 3:13 am 
Sophomore

ישראל מן הסתם תגיב.
לטעמי הייתי מאוד נמנע מפגיעה באזרחים. לדעתי יש התנגדות מאוד גדולה למשטר באיראן והרבה אנשים שם היו שמחים ליחסים טובים עם ישראל. אם אפשר לחסל את תכנית האטום שלהם הייתי תומך, אבל תחושת הבטן שלי שישראל הייתה עושה את זה מזמן, אם זה היה אפשרי. פגיעה בהגנה האוירית היא כמובן אפשרות לא רעה. אפשרות נוספת, היא פגיעה במשמרות המהפיכה, אם אפשר פגיעה פיזית או פגיעה רצינית בכלכלה שלהם. אבל אין לי אפשרות לדעת מה באמת ניתן לעשות. כמובן פגיעה ביכולות שיגור הטילים שלהם היא אולי הכי הולמת. פגיעה במתקני נפט או בנמלים היא גם אפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 3:30 am 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
Att כתב:

1. אני חושב שישראלים הכי לא רואים את המציאות בנוגע לאיך אנחנו נראים בעולם מבחינת ההרתעה, באופן קבוע מראים ומדברים רק על איך אנחנו נפגעים, ואם אנו לפעמים בצד שפוגע זה רק הגנה עצמית ורק אחריות הצד השני וזה עוד רק במידה שהכריחו אותנו מאיזשהי סיבה להסתכל על זה שמישהו אחר שלא מעניין אותנו נפגע. זה סבבה בתור הסברה, אבל בשביל ראיית המציאות הנכונה זה קצת מפריע. וכשרואים את המציאות כך אז אם מישהו בעולם רואה אותנו כקצת אגרסורים זה מופרך ומכאן שזה רק יהיה אנטישמיות זאת אומרת לא מספיק אנחנו אלה שמותקפים ללא הפסקה יש עוד תוקפנות אלימה נגדנו, מין מעגל שכזה. כך שעכשיו כשאיראן תוקפים אותנו, אסור להראות חלשים כי גם ככה אנחנו רק מותקפים ומבליגים ללא הפסקה.
3. לגבי נקמה והתלהמות אתה בטוח? זה נהיה חלק מהדנא שלנו. האם יש לנו אפשרות להסיר את האיום? להכנס לאיראן להעיף את הממשל לפרק את הנשק כמו שארהב עושה למדינות? אם לא אז לא רואה אפשרות להסיר את האיום.

לי רק שאלה פשוטה - האם אתה רוצה לשלוט באיראן? לכבוש אותה ואת משאביה? יש לי תחושה שהתשובה היא לא, כמו ל 99.99 אחוז מהישראלים
האם אתה חושב שהם רוצים לכבוש את ישראל? להרוס את היישות הציונות ולהשליט שלטון ערבי או מוסלמי על ישראל? אני די בטוח שהתשובה היא כן.

סה טו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 3:44 am 
Sophomore

נורטון כתב:
kakon3 כתב:
Att כתב:

לי רק שאלה פשוטה - האם אתה רוצה לשלוט באיראן? לכבוש אותה ואת משאביה? יש לי תחושה שהתשובה היא לא, כמו ל 99.99 אחוז מהישראלים
האם אתה חושב שהם רוצים לכבוש את ישראל? להרוס את היישות הציונות ולהשליט שלטון ערבי או מוסלמי על ישראל? אני די בטוח שהתשובה היא כן.

סה טו.

מה נעשה עם עוד מלא מוסלמים, האם ישראל והישראלים היו רוצים להשמיד את איראן? יש לי תחושה שהתשובה היא כן, ומן הסתם איראן רוצים להשמיד אותנו אבל אלו שאלות הסברתיות תדמיתיות, בפועל אף צד לא יכול לעשות את זה בלי השלכות התאבדותיות כך שלא יודע כמה זה רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 4:49 am 
Hall of Famer

לא יודע, נסראללה די התאבד ובכל זאת עשה את מה שעשה. האיסלם הפונדמנטליסטי הוכיח יצר התאבדות המון פעמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 4:55 am 
Sophomore

הנקודה שממנה אני כרגיל מוטרד, מה התכנית אחרי ה"ניצחון"?
לצערי הממשלה הנוכחית כנראה תנצל את ההזדמנות ותמשיך לסבך את ישראל בגדה המערבית ע"י חיזוק ההתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 5:26 am 
Sophomore

נורטון כתב:
לא יודע, נסראללה די התאבד ובכל זאת עשה את מה שעשה. האיסלם הפונדמנטליסטי הוכיח יצר התאבדות המון פעמים

חמאס התאבד, נסארללה לדעתי לא הלך allin על התאבדות אלא לא צפה את הסכנה, אבל ארגוני טרור בהחלט יש להם לרוב מטרה שהם רוצים להתאבד עליה כך הם בנויים, מדינה חזקה ששואפת להתחזק עוד זה אחרת, וגם עכשיו התגובות של איראן נראות לא פזיזות ועם סיכונים מחושבים. וגם כשיהיה להם נשק גרעני (לא חושב שזה יוכל להמנע ללא מלחמת עולמית) אני חושב שזה יהיה מאוד לא צפוי שהם ישתמשו בו עלינו וכך ישמידו את עצמם גם אלא אם כן יהיה איזה תרחיש קיצוני בעולם שזה יוכל להתאפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 7:28 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סכנה ממשית למשטר האיסלאמי נכלל ב"תרחיש קיצוני בעולם"? לא לאיראן. למשטר האיסלאמי.

זה גם ההבדל, ישראלים רבים היו רוצים להשמיד את המשטר האיסלאמי. לא את איראן, איראן כמדינה היא לא איזו מטרה קדושה של ישראל ושל הישראלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 7:48 am 
Hall of Famer

מתקני הגרעין נראה כמו המטרה הכי יעילה עכשיו.
יש לגיטימציה מהאמריקאים,יש לזה חשיבות גדולה עבורנו,וכאב של ממש עבור האיראנים.

כל מטרה שלא תבחר צריכה להיות כזו שהאיראנים מבינים שהמטרה הבאה (כתגובה על תגובה אם תבוא) תהיה יותר כואבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 7:49 am 
Hall of Famer

עוד אופציה פשוטה יחסית צריכה להיות השבתת שדה התעופה של טהראן. ואיפשור של חזרה שלו לתפקוד רק עם תום הסכסוך.
נראה כמו דבר שניתן לעשות עם טילים בליסטיים,בלי לסכן טייסים. אחרי הכל, לצד השני אין הגנ'א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 8:09 am 
Hall of Famer

לצד השני יש הגנ"א. כנראה לא יותר טובה מזו של סוריה, ועם זה הטייסים שלנו מסצדרים, אבל יש.
ו... "אפשרות פשוטה יחסית"? מצור אווירי מתמשך על שדה התעופה בטהראן? לא יודע מה לקחת הבוקר, זה לא ריאלי בשום צורה, מעבר לזה שמדובר במטרה אזרחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 8:34 am 
Hall of Famer

עיריית הוד השרון הודיעה שרק אצלה נפגעו אתמול כ-100 בתים.
מין התקפה לא מזיקה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 8:46 am 
Hall of Famer

לגבי הכניסה הקרקעית ללבנון, מוגבלת ככל שתהייה, אני מקווה שזה לא מוקדם מדי. אין לי על מה להתבסס, אבל יש לי הרגשה שעוד לא מיצו שם את מה שאפשר היה לעשות מהאוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 10:42 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לגבי הכניסה הקרקעית ללבנון, מוגבלת ככל שתהייה, אני מקווה שזה לא מוקדם מדי. אין לי על מה להתבסס, אבל יש לי הרגשה שעוד לא מיצו שם את מה שאפשר היה לעשות מהאוויר.

היתה תקרית קשה לפנות בוקר שאוגדה 38 נכנסה לראשונה לגזרה המזרחית בדרום לבנון ליד מטולה ונתקלה במארב של עשרות מחבלים מכוח רדואן .כנראה בערב נהיה חכמים יותר למה שבדיוק קרה שם .בינתיים חיזבללה מגביר את ירי הרקטות ומהבוקר נורו כ80כולל 20לקריות לפני שעה קלה ורקטה אחת לגוש דן שנפלה בים.
למרות שצהל פועל בכפר כילא שליד מטולה נורו מהבוקר לא פחות מ10 טילי נ'ט על בתים במטולה ......

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT בתאריך ד' אוקטובר 02, 2024 1:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 11:07 am 
Junior

בערב נהיה חכמים יותר, אבל בינתיים בוקר אז נפיץ שמועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 11:19 am 
Senior

התחושה שלי שהאיראנים פגעו לא רע בכלל הפעם. גם הניסוחים של דובר צהל, גם הבקשה היום לא לפרסם מיקומים. הצילומים מהכפרים הבדואים של הנפילות בנבטים דיי מפחידות. גם באיזור גלילות היו נפילות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 12:14 pm 
Hall of Famer

זו גם התחושה שלי מסרטונים שראיתי, וממה שנראה כמו נסיונות הסתרה.
נראה אם אחרי שבועיים של יוזמה וניצול הצלחה ישראל חוזרת להיות ילד הכאפות של המזרח התיכון, רק שעכשיו היא תחטוף את הכאפות מהילד הבריון באמת גם כשתרביץ לקטנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 12:52 pm 
Junior

מקווה שלא משנה מה תהיה התגובה של ישראל, זה לא יהיה בבחינת מלחמה שמראש ידענו שאנחנו לא יכולים לנצח ונכנסנו אליה בכל זאת. מקווה מאוד שהמחליטים מודעים למאזן הכוחות בין הצדדים ושלא ניפול בחטא ההיבריס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 1:24 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
בערב נהיה חכמים יותר, אבל בינתיים בוקר אז נפיץ שמועה.

עכשיו מתחיל לצאת קצת מידע .
https://www.news08.net/%D7%A8%D7%90%D7% ... %95%D7%90/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2024 1:40 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לצד השני יש הגנ"א. כנראה לא יותר טובה מזו של סוריה, ועם זה הטייסים שלנו מסצדרים, אבל יש.
ו... "אפשרות פשוטה יחסית"? מצור אווירי מתמשך על שדה התעופה בטהראן? לא יודע מה לקחת הבוקר, זה לא ריאלי בשום צורה, מעבר לזה שמדובר במטרה אזרחית.

'מצור'
כל פגיעה שנדרש יום-יומיים לתקן, יש צורך לבצע פעם בשבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 735 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: