סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 5:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
14 שיגורים מעזה לישראל היום.
איזה ביזיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:10 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
היה הסדר אגב בשישי באוקטובר, שנה שעברה. הם שם, אנחנו פה, אבל יש להם גם עובדים שמגיעים לעבוד פה עם האישורים המתאימים. והם גם מקבלים כל מיני חשמל ושאר יוטיליטיז מאיתנו.
רק יצוין.

אתה צוחק?
הימין תיחזק את השלטון הכי מטורף בעזה כדי שנוכל להתחמק מהסדר. כי הם טרוריסטים.
החמאס הכריז שמטרתו הבסת ישראל והתאמן על טבח אוקטובר בגלוי כולל צילומים לטלוויזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני דווקא אשמח אם יציעו לפלסטינים "פחות ממדינה"/מדינה מפורזת, שלישראל יש oversight עליה, כמו שהציעו פה (לא רק שניכם). בשביל הפוטנציאל הקומי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:16 pm 
Junior

מפקד פיקוד הצפון האלוף אורי גורדין לראשי הרשויות בגבול הצפון: ״תתחילו להערך לחזרה הביתה - חלקכם תוכלו לחזור אחרי סוכות״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:19 pm 
Hall of Famer

אוקיי, אז כבר יש פוטנציאל קומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:22 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני דווקא אשמח אם יציעו לפלסטינים "פחות ממדינה"/מדינה מפורזת, שלישראל יש oversight עליה, כמו שהציעו פה (לא רק שניכם). בשביל הפוטנציאל הקומי.

המחיר היום יהיה יותר כואב מזה של אוסלו להערכתי וגם מהמחיר של תחילת המלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:29 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
14 שיגורים מעזה לישראל היום.
איזה ביזיון.

לא מוצא את זה כביזיון בכלל. למעשה, זה לא מפתיע. הדבר היחידי שקצת הפתיע אותי הוא שהייתי בטוח הבוקר שב-6:29 הם יסדרו לנו משהו. בסוף עשו את זה מאוחר יותר במהלך היום. הסיבות:

א- אנחנו לא נוקטים בטקטיקה של לכבוש את השטח ולהשאר בו אלא נכנסים/יוצאים (אגב, גם אם היינו כובשים אותו כיבוש מלא, ייתכן שעדיין אחרי תקופת הכיבוש עוד היו יכולות להיות יכולות לשגר ולברוח).
ב- כמות הנשק ומקומות המסתור ברצועה ערב המלחמה זה משהו פסיכי בקנה מידה שלא הכרנו עד למלחמה הזו. שילוב של כמות אדירה של מנהרות ונשק במקום אורבני סופר צפוף. לא מפתיע שנותרו להם עדיין פה ושם רקטות ויכולות. ועדיין, זה כלום ושום דבר לעומת מה שהיה שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:31 pm 
Junior

אפילו יאיר גולן נסוג, לפחות זמנית, מרעיון העוועווים של מדינה פלסטינית:

יאיר גולן בכנס הבנלאומי השנתי של המכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן:
"לא נוכל לברוח מהכרעה שכותרתה – סיפוח או היפרדות. סיפוח משמעו חיסול מדינת ישראל. את ההיפרדות מהפלסטינים צריך לעשות בזהירות רבה, תוך לימוד לקחי הניסיונות הקודמים – תהליך אוסלו, וההתנתקות. בשני המקרים כשלנו באותו הכשל – מתן אחריות ביטחונית לפלסטינים בשטחים מהם יצאנו – אחריות שהם לא רצו או לא יכלו לממש.המסקנה ברורה, כל עוד הפלסטינים לא מסוגלים להבטיח ביטחון, עלינו לממש את המדיניות הלאומית הבאה: היפרדות אזרחית עם אחריות ביטחונית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:39 pm 
Junior

גם ליברמן נשא דברים בעלי טעם באותו כנס. בהקשר של הדיון המעניין שהתפתח כאן בעמודים הקודמים:

"במאבק מול משטר האייתולות, מדינת ישראל צריכה להסתמך אך ורק על עצמה, על היכולות שלה ועל מערך כחול לבן בלבד. האם למדינת ישראל יש מספיק עוצמות להתמודד לבד מול איראן, להכריע אותה ולחסל את תוכנית הגרעין שלה? חד משמעית כן, ואני עוצר בזה."

https://news.walla.co.il/item/3696264

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:42 pm 
Junior

הוא מעלה הצעות מעניינות גם בנוגע לאופן שבו עלינו להתנהל מול סוריה, לבנון והחות'ים, אבל הכי אהבתי את ההצעות שנוגעות לעזה:

"חייבים לגבות מחיר על ההתנהגות הברברית של חמאס, וההתנהגות הבלתי נסבלת והצביעות של אבו מאזן. אני רוצה להדגיש- אבו מאזן הוא לא הפתרון, הוא הבעיה. מדובר באדם שונא יהודים, שסרב לגנות את הטבח של השבעה באוקטובר, ולהפך, מצא לנכון לגנות דוקא את ישראל. מדובר במכחיש שואה כרוני שמעולם לא חזר בו מהכחשתו.

מדובר באדם שהוא שותף של יחיא סינוואר- ולא יריבו. יש ביניהם חלוקת עבודה, סינוואר מוביל את הטרור הקלאסי-קונבנציונאלי, בעוד שאבו מאזן מקדם טרור מדיני, בין היתר באמצעות הגשת אינסוף תביעות והאשמות למוסדות בינלאומיים כלפי ישראל ונגד חיילי צה"ל, על פשעים כביכול נגד האנושות, ג'נוסייד וכו' וכו'.

המחיר צריך להיות ניתוק מוחלט בין עזה ליהודה ושומרון. מדינת ישראל חייבת לנצל את ההזדמנות ולהוריד מעצמה כל אחריות על הנעשה ברצועת עזה. אין עוד מעבר סחורות דרך נמל אשדוד- כל מי שירצה להעביר סחורה לעזה, יעשה זאת דרך נמל אל עריש. כמו כן, לא יהיו יותר מעברי גבול בין עזה לישראל, ולא נספק לרצועה מים, חשמל, מזון או דלק: הכל יעבור דרך מעבר רפיח או סאלח א-דין.
זאת לא אחריותנו מה נעשה בתוך הרצועה , שהליגה הערבית וְהַמִּצְרִים ייקחו אחריות.

ואם נזהה שם פעילות טרור או התארגנות חבלנית, ולו הקטנה ביותר, לצה"ל יהיה חופש פעולה מבצעי מוחלט, בין אם מהאוויר או על ידי פשיטות קרקעיות, גם פעמיים בשבוע אם זה מה שיידרש.
אבל אנחנו מסירים אחריות ומתנתקים מעזה לחלוטין. אם אבו מאזן ירצה להיכנס לעזה, שיטוס לקהיר ויכנס ממצרים לתוך הרצועה. לא דרך ישראל."

וכמובן לגבי האו"ם וזרוע הטרור שהוא מתחזק בשם אונר"א:

"על העמדה האנטישמית שלהם, האנטי ישראלית, שהופכת ליותר ויותר פופולארית בקרב כמה אישים בולטים בזירה הבינלאומית, ובהם מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ; שר החוץ של האיחוד האירופי ג'וזף בורל; ומנהיג השמאל הצרפתי ז'אן לוק מלנשון. חייבים לגבות מחיר, וזה קודם כל להכריז על ארגון אונר"א כארגון טרור. לא לשתף איתו פעולה בשום דבר ולא לאפשר לנציגי אונר"א לדרוך במדינת ישראל ולא ביו"ש."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 9:49 pm 
Hall of Famer

זה טיעון של ליברמן שאף פעם לא הבנתי.
איך 'ההתנתקות המוחלטת' שהוא מדבר עליה תשרת את הביטחון שלנו.
זה יקטין את הירי? את הניסיונות לפגוע בנו?
איך בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 10:11 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

המחיר היום יהיה יותר כואב מזה של אוסלו להערכתי וגם מהמחיר של תחילת המלחמה.

האלטרנטיבה של "פחות ממדינה" או מה שזה לא יהיה, מפורזת לחלוטין, שלישראל יש סמכות פיקוח ואכיפה עליה והכל בהסכם, היא כל כך מגדלים באוויר שאני לא יודע מאיפה להתחיל. זה למעשה הסכם כניעה פלסטיני, לא רחוק מהצעות שעפו באוויר על רצועת עזה. זה לא יקרה, ועכשיו השאלה היא על מה אתה מוותר הלאה בשביל שזה כן יקרה, לדידך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 10:34 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
נורטון כתב:
היה הסדר אגב בשישי באוקטובר, שנה שעברה. הם שם, אנחנו פה, אבל יש להם גם עובדים שמגיעים לעבוד פה עם האישורים המתאימים. והם גם מקבלים כל מיני חשמל ושאר יוטיליטיז מאיתנו.
רק יצוין.

אתה צוחק?
הימין תיחזק את השלטון הכי מטורף בעזה כדי שנוכל להתחמק מהסדר. כי הם טרוריסטים.
החמאס הכריז שמטרתו הבסת ישראל והתאמן על טבח אוקטובר בגלוי כולל צילומים לטלוויזיה.

אכן ובדיוק. לא רק שהיה הסדר אלא אפילו העברנו להם מיליונים עבורו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 10:49 pm 
Junior

אבימאל כתב:
זה טיעון של ליברמן שאף פעם לא הבנתי.
איך 'ההתנתקות המוחלטת' שהוא מדבר עליה תשרת את הביטחון שלנו.
זה יקטין את הירי? את הניסיונות לפגוע בנו?
איך בדיוק?

קודם כל, הוא מדבר על חופש פעולה מבצעי של צה"ל.
שנית, העיקרון המנחה בדברים שכתב (ונאם בכנס רייכמן ללוחמה בטרור), הוא של גביית מחיר.
מזכיר שמבחינת הנהגת חמאס, עזה שווה כקליפת השום. הם כיוונו לפני שנה בדיוק ליהודה ושומרון ובעיקר לאל-אקצה.

אז המחיר הוא ניתוק מוחלט וזהו מחיר שייגבה מכל שדרת המנהיגות הפלסטינית.
את עזה יש לבודד עד שתהפוך ליישות אוטונומית ומפורזת. זה לא יקרה מחר וגם לא בעוד עשור.
האנד גיים האמיתי הוא ביהודה ושומרון, שיש ליישב (לצד יישוב הנגב והגליל) במסה קריטית של יהודים (גידול דמוגרפי טבעי + גלי עלייה נוספים).

נשאלה פה שאלה לפני כמה עמודים על החזון. התשובה היא: לבנות בארץ ולהיבנות. ולהיות עם חופשי בארצנו. והתנאי היסודי לחופש הוא ביטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2024 11:29 pm 
Junior

רגע לפני שהיום נגמר, גם חיזבאללה הצטרפו לתימן וחמאס וירו לכיוון המרכז - 5 רקטות שיורטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 12:00 am 
Junior

מי היה מהמר על 10 אש"ח שהבעיה הפלסטינית תיפטר ? בעוד 20 שנה? 50?

שום סיכוי שהבעיה תיפטר. תהיה לחימה ארוכה מאוד שתסתיים עוד כמה שנים. ארגוני הטרור יתחמשו מחדש, לא יהיה אשראי בינלאומי להיכנס כרצוננו בגלל כמה בלונים רקטות. ומלחמה עוד 10-20 שנה. נמסור שטח? יהפוך לקן טרור. שום מחיר שנגבה יגרום להם לרדת מטרור איסלאמי, הטרוריסטים חיים במונחי דת, מות קדושים, שאהידים.

היהודים לא ילכו מפה כי אין להם לאן. הסיכוי הקטנטן שהסכסוך ייגמר הוא 1. שישראל תגיע דרך סעודיה להסכמי שלום עם שאר השכנות מסביב. 2. תגיע לעליונות צבאית ככ גדולה שלא יזיק לה לסייע ללבנון וכדו' להתחזק כלכלית וצבאית עד שימגרו בעצמם את הטרור בתוכם. 3. משהו ענק שיקרה כדי שהפלסטינים ילכו מכאן במיליוניהם. משהו מטורף לא מציאותי ומעבר לדימיון. אם לא יקרה ,פיגועים וירי חולף לכל הפחות ימשיכו להתרחש מידי שבוע לשבועיים לצערנו פשוט אין סיבה שהם יפסיקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 12:04 am 
Hall of Famer

אפרופו זה, שני דברים שמעוררים אצלי סימני שאלה.
1. לישראל יש חימושים הרבה יותר ממה שנדמה היה, בו זמנית לקמפיין אגרסיבי שכבר נמשך כחודש בלבנון, לפשיטה גדולה בעזה ולהפצצה בתימן. אז או ששמרנו בצד, או שאנחנו מקבלים הרבה חימושים מבחוץ (כלומר מארה"ב) מתחת לרדאר.
2. אפרופו ארה"ב, אנחנו כבר לא שומעים על יירוטים של טילים וכטב"מים מתימן בדרך לישראל על ידי ספינות אמריקאיות (או מדינות אחרות). אני מפספס משהו? הם מגיעים לישראל, ומיורטים בישראל או שפוגעים. לא יודע מה זה אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 12:23 am 
Junior

אם כבר, לא חושב שיש איפשהו סטטיסטיקה, אבל בתחושה שלי בתקופה האחרונה יש הרבה יותר נפילות. כפר חב״ד, חולון, חיפה, טבריה, כרמיאל, כפר ורדים. שלא לדבר על התמונות ההן מנבטים. אם הייתי צריך להמר, הייתי אומר שחוסכים במיירטים ושינו משהו במינונים ובקריטריונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 12:57 am 
Hall of Famer

ובינתיים בצורן, אחד הישובים השקטים במדינה, נשמעו לפני כשעה וחצי פיצוצים עזים של יירוטים, ואומרים שהיו גם נפילות בשטחים פתוחים בישובים הסמוכים. המסוק שעבר ממש מעח הבניין שלנו כחצי שעה אחר כך השלים את האווירה להערב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 1:17 am 
Hall of Famer

ישראל יכולה להמשיך לחיות תחת חרבה (וכמו שגרנט ואבימאל ובגדול גם ראי טוענים - קשה לראות אופציה אחרת, בטח לא הדבר הזה שמתקרה ״שלום״)
אבל רק עד פצצה איראנית. נדמה לי שאחריה, יכולת הקיום של ישראל תהיה בספק רב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 6:16 am 
Hall of Famer

ננצל את הנושא: אלחנן טננבאום נפטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 9:44 am 
Hall of Famer

מה שמוצאים במהלך התמרון הקרקעי בלבנון מראה שוב את מה שלמדנו בעזה. יש דברים שאי אפשר לראות או לדעת עליהם, ובטח שלא להשמיד, ללא כניסה קרקעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 10:32 am 
Junior

Lakic כתב:
זה דיי חסר תקדים - צה"ל עדיין מונע מכל צוותי הצלה להגיע לאזור המפקדה שהותקפה ובה לפי פרסומים היה אמור להיות אשם צפי א-דין. כל מי שמתקרב, מקבל אזהרה מכטב"ם במקרה הטוב ובמקרה הרע, מזדכה על הציוד.

צה"ל עדיין מונע מצוותי הצלה להגיע לאזור, כמעט שבוע אחרי. היום עיתונאים ועוד כל מיני פעילי זכויות אדם בעיני עצמם, תכננו לערוך הפגנה בקשר לזה, אבל הבינו שצה"ל מאוד רציני לגבי האיסור וההפגנה נדחתה. זה סירוב דיי חסר תקדים של צה"ל.

אוגדה רביעית נכנסה אתמול ללבנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 10:56 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
Lakic כתב:
זה דיי חסר תקדים - צה"ל עדיין מונע מכל צוותי הצלה להגיע לאזור המפקדה שהותקפה ובה לפי פרסומים היה אמור להיות אשם צפי א-דין. כל מי שמתקרב, מקבל אזהרה מכטב"ם במקרה הטוב ובמקרה הרע, מזדכה על הציוד.

צה"ל עדיין מונע מצוותי הצלה להגיע לאזור, כמעט שבוע אחרי. היום עיתונאים ועוד כל מיני פעילי זכויות אדם בעיני עצמם, תכננו לערוך הפגנה בקשר לזה, אבל הבינו שצה"ל מאוד רציני לגבי האיסור וההפגנה נדחתה. זה סירוב דיי חסר תקדים של צה"ל.

זה די מטורף וחסר תקדים מה שצה"ל עושה בנקודה הזו. כדי לשמור על איתור כזה מגישה של כוחות הצלה צריך במינימום, בכל רגע נתון, לפחות כלי טיס אחד שנמצא פיזית מעל המטרה (ואולי יותר, נניח אחד שמשמש כתצפית ואחד לתקיפה) במשך שבוע שלם. האמצעים האלו אמנם קיימים בצה"ל, אבל במהלך מלחמה, הדרישה לאמצעים כאלו גבוהה משמעותית מאשר היכולת לספק אותם וצריכה להיות סיבה ממש ממש טובה לתעדף דווקא את המשימה הזו על פני אחרות. אני מנסה לנחש מה יכולה להיות הסיבה להתנהלות כזו, אבל אני לא בטוח שאני מצליח להגיע למסקנה הגיונית. הדבר היחיד שהצלחתי לחשוב עליו היא שמניחים שמישהו ממטרות התקיפה שרד אותה ונמצא כרגע קבור מתחת להריסות, אבל עדיין חי. אבל אם זה היה נכון, אני די בטוח שהיה פשוט יותר להוריד עוד כמה פצצות על המקום ולוודא הריגה מאשר להשאיר כלי טיס שיפטרלו סביב הנקודה במשך שבוע שלם עד שהמנוח המיועד יואיל בטובו להתפגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2024 11:21 am 
Sophomore

אוגדת מילואים נכנסה הלילה לגזרה המערבית בדרום לבנון
בצהל ובדרג המדיני מבינים שיצטרכו להעמיק את הפעילות ליותר מעומק 2 ק'מ שארהב דרשה.כך על פי ניר דבורי.מר'ג עיון שהיא בירת הטרור בדרום לבנון נמצאת 6 ק'מ בעומק לבנון והיא יעד מרכזי של צהל.וגלנט יסביר את זה לאמריקנים מחר בארהב .הרוחב של הגזרה הוא כ80 ק'מ ......
https://news.walla.co.il/item/3696541?u ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: