rony כתב:
Lakic כתב:
Lakic כתב:
זה דיי חסר תקדים - צה"ל עדיין מונע מכל צוותי הצלה להגיע לאזור המפקדה שהותקפה ובה לפי פרסומים היה אמור להיות אשם צפי א-דין. כל מי שמתקרב, מקבל אזהרה מכטב"ם במקרה הטוב ובמקרה הרע, מזדכה על הציוד.
צה"ל עדיין מונע מצוותי הצלה להגיע לאזור, כמעט שבוע אחרי. היום עיתונאים ועוד כל מיני פעילי זכויות אדם בעיני עצמם, תכננו לערוך הפגנה בקשר לזה, אבל הבינו שצה"ל מאוד רציני לגבי האיסור וההפגנה נדחתה. זה סירוב דיי חסר תקדים של צה"ל.
זה די מטורף וחסר תקדים מה שצה"ל עושה בנקודה הזו. כדי לשמור על איתור כזה מגישה של כוחות הצלה צריך במינימום, בכל רגע נתון, לפחות כלי טיס אחד שנמצא פיזית מעל המטרה (ואולי יותר, נניח אחד שמשמש כתצפית ואחד לתקיפה) במשך שבוע שלם. האמצעים האלו אמנם קיימים בצה"ל, אבל במהלך מלחמה, הדרישה לאמצעים כאלו גבוהה משמעותית מאשר היכולת לספק אותם וצריכה להיות סיבה ממש ממש טובה לתעדף דווקא את המשימה הזו על פני אחרות. אני מנסה לנחש מה יכולה להיות הסיבה להתנהלות כזו, אבל אני לא בטוח שאני מצליח להגיע למסקנה הגיונית. הדבר היחיד שהצלחתי לחשוב עליו היא שמניחים שמישהו ממטרות התקיפה שרד אותה ונמצא כרגע קבור מתחת להריסות, אבל עדיין חי. אבל אם זה היה נכון, אני די בטוח שהיה פשוט יותר להוריד עוד כמה פצצות על המקום ולוודא הריגה מאשר להשאיר כלי טיס שיפטרלו סביב הנקודה במשך שבוע שלם עד שהמנוח המיועד יואיל בטובו להתפגר.
כן. זה חתיכת אירוע.
לשם השוואה, לא זוכר איסור כזה אפילו לא לכמה שעות, אחרי התקיפה על המפקדה שבה היה נסראללה. זאת אומרת, יכול להיות שירו קצת בדרכי גישה בשעות שלאחר מכן, אבל לא יותר מכך. מצד אחד זה כנראה מגדיל את הסיכוי שנמצא שם דג שמן כמו קאאני של משמרות המהפכה, אבל כמו שציינת, אז למה לא פשוט להוריד עוד טיל..? אולי, ופה אני ממשיך לשער, המודיעין היה פחות מדויק כי התקיפות האלה, לפי הדיווחים, היו עוצמתיות ורחבות יותר מאשר אצל נסראללה ולכן רוצים לשמור על כל האזור הסטרילי כי ישנה פחות וודאות לגבי איפה בדיוק יעדי התקיפה נמצאים.
השערה שלי שישראל רוצה להמשיך את המצב הקיים שיוצר לחץ על איראן: מה קרה לאיסמעיל קאאני? היה או לא היה בבונקר? ניצל או מת? ישראל רוצה חטופים, איראן רוצה את קאאני, וישראל במקום לחטוף גופה פשוט מונעת את חילוצה, כדי לייצר בלבול מבוכה באיראן. בנתיים האיראנים מושפלים וזה לוחץ עליהם ללחוץ לעסקת חטופים ולסיים את המלחמה. בנתיים הפעמיים שאיראן התערבו וירו היו בתגובה לחיסול מפקדים בכירים משורותם. זה משגע אותם.
משפיל למשטר שהם לא מסוגלים לאמת/להכחיש/להוציא גופה של מפקד בכיר מאוד באיראן, כי הם חוששים מישראל.