סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 3:05 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה קל היום לרדת על נועם יעקב שקיבל החלטה טיפשית. השאלה האם ברגע החתימה, הוא יכל היה לדעת שזה מה שיקרה.
אני אבל טוען משהו אחר - לדעת מה שפגע בו בדיעבד זו ההחלטה ללכת לוילרבאן. החלטה שכביכול הרבה היללו או עדיין מהללים אותה.
אני טוען שבדיעבד, כאשר ברור כיום שהתקרה שלו היא שחקן יורוקאפ טוב, ואולי אולי יום אחד שחקן יורוליג נחמד, ובטח לא נ.ב.א, אז להיות בסגל של קבוצת יורוליג מצד אחד "סינדל" אותו להמשך, ומצד שני לא תרם לו מקצועית. דיברו על זה הרבה בעונה שעברה, שהניסיון משחק שלו שם הוא לא בקבוצה תחרותית והוא לא רלוונטי ולמה "סינדל" כי אחרי שהוא כביכול "שיחק" ביורוליג, הוא לא היה מסוגל ללכת לקבוצת ביניים בליגה הישראלית, שסה אולי המקום הטבעי יותר להתפתחות שלו.

הוא דווקא התחיל טוב - הבין שבדנמרק אין הרבה אופק, חזר לישראל, בחר במחלקת נוער בעלייה שהיא גם במקרה איפה שסבתא שלו גרה - עמק חפר. אחר כך במקום להתקדם לליגת בוגרים לאומית כמו שרף, או בזמנו הובר ובלאט ולפניהם בר טימור (אני מדבר על לשחק בלאומית בגיל 17-18, לא אחרי גיל נוער), הוא עבר לקבוצת נוער של וילרבאן. למה? זה מסלול שמתאים יותר לשחקן צרפתי 2.08 אתלט, ולא רכז ישראלי 1.85. ועל ההמשך כאמור כבר כתבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 4:27 pm 
Sophomore

מסכים מאד.
שחקנים כאלו צריכים לקחת השראה ממסלול הקריירה של תמיר בלאט.
לא סתם לחתום בקבוצות הכי גדולות שאפשר בגיל צעיר ולנסות להשתלב ברוטציה שלהן (כמו נגיד זוסמן), אלא לחתום רק בקבוצה שבה באותה נקודת זמן יש לך קשר טוב למאמן ומעמד משמעותי ברוטציה, ככה שבאותה השנה כבר תחווה את הלחץ והאחריות של אותה קבוצה בכל שלב (ולא תיתקע כסותם חורים)
ואז להתקדם למעלה ברמת הקבוצות צעד צעד ולראות לאן תגיע (האמת שלא האמנתי שבלאט יגיע ליורוליג ובטח שלא יראה כמו שהוא עכשיו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 4:52 pm 
מנהל פורום

ודים
איזה החלטה אתה ממליץ לו עכשיו לקחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 4:55 pm 
Junior

זה נשמע קל, אבל זה קשה.
צריך גם מאמן שמתקדם במשרות, גם שיש לו מספיק כוח בכדי להביא אותך (בטח אם יש מנהל מקצועי) וגם שתהיה בעמדה מבחינה חוזית שיהיה ניתן לצרף אותך. מאמן יכול להיות שנה שלמה בחוץ וזה לא אסון, שחקן לא.

יעקב נתן טורניר נבחרת בסדר גמור וזה היה אמור להספיק לו בכדי לעשות ריסטארט, ללכת לקבוצת יורוקאפ או BCL קטנה באירופה. מיהר מדי להצהיר שהוא בא להפועל ת"א עוד לפני שעופר ינאי בעצמו ידע לאן הדברים הולכים. לפעמים יש סיטואציות לא רעות גם לאחר פתיחת העונה ואולי יוכל לדוג משהו. מקווה בשבילו שאין לו בעיה לעבור לחו"ל שוב כי אני לא רואה משהו מעניין עבורו בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 5:12 pm 
Sophomore

בוא נגיד שהעיקרון הבסיסי הוא שהוא צריך להגיע לקבוצה שאותה הוא הולך להוביל. או כרכז ראשון או כרכז שני (סטייל מה שבלאט היה בירושלים) אבל לא פחות מזה. בלי תוכיח את עצמך ותילחם על העמדה עם זרים, בלי תשתפשף במשחקי הליגה הלא תחרותיים ואז נראה וכאלה..

ובשיטה הזאת לבחור את הקבוצה הכי טובה שמציעה לו מעמד כזה. שזה מן הסתם אומר שאתה צריך לדחות הצעות מקבוצות יותר טובות שלא מציעות לך המעמד הזה.

לצורך העניין נועם יעקוב יכל לקבל המעמד הזה בחולון למשל (במקום משגב) או בכל מיני קבוצות יורוקאפ/BCL. לא בהפועל ת"א או הפועל ירושלים או וילרבאן.

ד"א אם נסתכל להיסטוריה אז לא רק תמיר בלאט אלא גם מקל ולפניו קטש התנהלו ככה. והתקדמו יפה (קטש עד שנפצע..).

לעומת זאת שחקנים שתיעדפו דווקא להתחיל מלמעלה בקבוצות שגדולות עליהם באותו הרגע מתוך תקווה להתקדם ולתפוס לאט לאט מקום ברוטציה (הלפרין, זוסמן, ים מדר) דווקא פחות מצליחים להתקדם ויותר מזה לפעמים גם נכנסים למיינדסט של משלים שאחר כך קשה לצאת ממנו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 6:04 pm 
Senior

הלפרין הצליח להתקדם יותר מבלאט, ואני גם לא בטוח שהייתי מכריז על ים מדר כמי שיצליח פחות ממנו בסופו של דבר.

אני מסכים שבלאט מנהל את הקריירה שלו נכון מאוד עד עכשיו (עוזר כשיש מאמן שחושב שאתה הרכז הכי טוב באירופה שמצליח לעשות התקדמות במקביל אליך), אבל לא הייתי רץ לומר שזאת בהכרח הדרך הנכונה יותר להתנהל.
אני חושב שלקבל הרבה הזדמנויות על הכדור כשחקן מוביל זה חשוב מאוד ליכולת להתפתח כשחקן מוביל ברמה הכי טובה שהשחקן יוכל להוביל בה בסופו של דבר, אבל זה גם כן יכול לעכב עבודה על יכולות הגנתיות ולשחק אוף דה בול שהן חשובות לא פחות.

מה שבלאט עשה הכי טוב בעיני זה שהוא התקדם בצורה הדרגתית וכמעט ליניארית מבחינת המענד של הקבוצות שלו, ככה שגם אם הוא עבר הרבה קבוצות, אני חושב שזה אולי הכניס איזו יציבות לקריירה דלתפישתי היא חשובה לשחקנים בגילטים הצעירים.
יעקב כרגע נראה כמי שלא מצליח לייצר יציבות כזאת ואני בהחלט רואה איך זה עשוי לפגוע בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 7:53 pm 
Sophomore

stavs כתב:
הלפרין הצליח להתקדם יותר מבלאט, ואני גם לא בטוח שהייתי מכריז על ים מדר כמי שיצליח פחות ממנו בסופו של דבר.

אני מסכים שבלאט מנהל את הקריירה שלו נכון מאוד עד עכשיו (עוזר כשיש מאמן שחושב שאתה הרכז הכי טוב באירופה שמצליח לעשות התקדמות במקביל אליך), אבל לא הייתי רץ לומר שזאת בהכרח הדרך הנכונה יותר להתנהל.
אני חושב שלקבל הרבה הזדמנויות על הכדור כשחקן מוביל זה חשוב מאוד ליכולת להתפתח כשחקן מוביל ברמה הכי טובה שהשחקן יוכל להוביל בה בסופו של דבר, אבל זה גם כן יכול לעכב עבודה על יכולות הגנתיות ולשחק אוף דה בול שהן חשובות לא פחות.

מה שבלאט עשה הכי טוב בעיני זה שהוא התקדם בצורה הדרגתית וכמעט ליניארית מבחינת המענד של הקבוצות שלו, ככה שגם אם הוא עבר הרבה קבוצות, אני חושב שזה אולי הכניס איזו יציבות לקריירה דלתפישתי היא חשובה לשחקנים בגילטים הצעירים.
יעקב כרגע נראה כמי שלא מצליח לייצר יציבות כזאת ואני בהחלט רואה איך זה עשוי לפגוע בו.

כמובן שהתכוונתי יחסית לפוטנציאל והציפיות בגיל 18. על הלפרין דובר כטופ אירופי וסוג של קטש הבא ועל בלאט היו ספקות אם יוכל לשרוד בבוגרים (בתקופה שלו בהפועל ת"א אני ממש זוכר דיבור כזה..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 8:11 pm 
Sophomore

יעקב אולי הבין מאוחר קצת אבל לפחות מחפש ממש בתחילת העונה קבוצה חדשה, מותאמת למידותיו.
מה שאי אפשר להגיד על מאייר, שכמו שזה נראה הולך לעונה מבוזבזת בגיל קריטי, מאוד מאוד דומה להלפרין בזמנו.
מישהו צריך לנער אותו ולהסביר לו שהוא לא יכול לצפות למסלול תואם אבדיה.
שיסתכלו שניהם על הבחירות של שרף, פוטנציאל יותר גדול מכל אחד מהם שלמרות זאת בונה את עצמו מלמטה.

דווקא הבחירות של מדר עד המעבר לפנרבחצ'ה היו נכונות, ושם דיבר הרבה הכסף, בפער של יותר מ300%, החלטות מהסוג ששאר הצעירים לא היו צריכים לקבל.
הוא לא היה צריך לעבור לשם, אבל זו החלטה שקל לפסול בדיעבד הרבה יותר מבזמן אמת.
אגב, עקרונית, אני לא פוסל שמדר עוד ימצא את מקומו בבאיירן, ויתברר שזו הייתה החלטה טובה.
כבר די ברור שהייתה הערכת חסר בפוטנציאל של בלאט והערכת יתר בפוטנציאל של מדר.
זה עדיין יהיה מאכזב אם מדר לא יהיה בשיאו גארד פותח בקבוצת יורוליג בינונית או גארד רוטציה בכירה בקבוצה בכירה ביורוליג.

יעקב? קשה עוד לגמרי להעריך, הוא ממש ממש יהיה תלוי בקליעה שלו ברמות הבאות בשביל להגיע לרמות יורוליג כשחקן משפיע.
לכאורה זה נראה רחוק, אבל יש שחקנים עם גרף שיפור שלא היה נראה אפשרי, בלאט ממש בולט בעניין, וכמו שאמרו, כמעט לינארית.
התפתחות לינארית כזו היא גם די נדירה, צריך לציין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 12:38 am 
מנהל פורום

אני שואל שוב
לאיזה סוג קבוצה, נועם צריך לכוון?
מרכז טבלה בליגה הישראלית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 2:15 pm 
Sophomore

השניקל שלי בעניין הוא שיש הבדל בין מעבר בתחילת עונה למעבר באמצע עונה.
אם בתחילת עונה אתה יכול לברור בצורה יותר מדויקת, באמצע העונה אין פריווילגיה כזו.
הנק' העיקרית במעבר באמצע העונה היא להגיע לקבוצה שאתה יכול להביא לה ערך מוסף גבוה מאוד ככה שתקבל צ'אנס מההתחלה.
מאחר וחלק ניכר מהערך המוסף של יעקב הוא היותו ישראלי, אני במקומו הייתי בוחן לעונה הזו קודם כל קבוצות מישראל.
יש סיכוי למשל שהוא יוכל להיכנס חלק לרוטציה ברמת גן, למשל,
בגלל שזו קבוצה שמראש נבנתה במחשבה שיהיו בה שני רכזים ישראלים בכירים, ועכשיו הם נתקעו בלי מושקוביץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 2:57 pm 
מנהל פורום

מה קרה למוסקוביץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 3:09 pm 
Sophomore

עבר לנתניה, אולי שם ימצא סוף סוף את המנוחה והנחלה.
במקומו הגיע לרמת גן עומר פולג,
אבל אם יעקב יגיע לקבוצה סביר להניח שכל עוד לא תהיה סיבה מאוד משמעותית הוא יהיה לפני פולג ברוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 3:16 pm 
מנהל פורום

או קיי, זה מעניין
קבוצה טובה, אובראצ'יברית משחקת במפעל טוב באירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 9:47 am 
Freshman

אני שואל כי אני לא זוכר - נועם יעקב לא קלע באחוזים לגמרי סבירים מהשלוש בעונה שלו בירושלים?
כי אני זוכר שהוא היה קולע כשהשאירו אותו לבד.
יכול להיות שהאחוזים ירדו לאחוזי גבינה רזה כי הוא מנסה לזרוק בעיקר בג'אמפ/סטפ בק/סייד סטפ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 9:52 am 
Freshman

עכשיו בדקתי. אכן - עד הפלייאוף האחוזים שלו משלוש היו סבירים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 9:53 am 
Junior

בהפועל ירושלים הוא קלע ב-33%, לא מדהים בכלל לאור העובדה שהוא אכן לקח הרבה זריקות חופשיות.
בתור אוהד ירושלים מאד אהבתי שהוא הגיע, לראות ילד בן 18 נכנס לוואקום שנוצר ולוקח על עצמו תפקיד גם במשחקים חשובים (לדוג' בחצי גמר הגביע). אבל אז שאלתי את עצמי מה התכונות החזקות שלו, ומעבר לאופי וחוצפה, אני לא בטוח שיש הרבה. הסייז שלו מאד קטן, הקליעה מאד בינונית, יש לו אמנם צעד ראשון מהיר אבל הוא לא מספיק חזק כדי להיות חודר משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 10:21 am 
מנהל פורום

המודל שלו צריך להיות הארפר שלנו
זה אומר לשפר את הקליעה קצת יותר מ33% לא הרבה יותר ולעבוד על החדירות והחצאי חדירות
הוא בסביבה, הוא באמת לא רחוק משם
לוקח אותו לפני ימדר
שרוצה שהפועל ת"א "ישפרו את ההצעה שלהם" חצוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 11:09 am 
Junior

לא חושב שהוא בסביבה של הארפר. להארפר יש יכולת די מדהימה לעשות סל מרבע הזדמנות שנפתחת לו, ממש מנצל בצורה מרשימה כל פתח קטן שההגנה נותנת, כולל סחיטת עבירות מרשימה. יעקב לא הראה יכולת כזו אפילו באליפויות העתודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 3:43 pm 
מנהל פורום

כן, אם צריך כיוון התפתחות
זה הכיוון
זה יותר כמו מצפן מאשר יעד ממשי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 4:12 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
ימדר שרוצה שהפועל ת"א "ישפרו את ההצעה שלהם" חצוף

קשה להאשים אותו.
הוא רואה בעל בית שמתנהג כאילו הכיסים שלו חסרי תחתית וקולגות שלו שהשתדרגו כלכלית בצורה משמעותית, אז הואר רוצה גם.
כמובן שזה יכול גם להשאיר אותו בסוף עם ה*** ביד.
נחיה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2024 10:35 am 
Freshman

פרארי כתב:
uriel17 כתב:
ימדר שרוצה שהפועל ת"א "ישפרו את ההצעה שלהם" חצוף

קשה להאשים אותו.
הוא רואה בעל בית שמתנהג כאילו הכיסים שלו חסרי תחתית וקולגות שלו שהשתדרגו כלכלית בצורה משמעותית, אז הואר רוצה גם.
כמובן שזה יכול גם להשאיר אותו בסוף עם ה*** ביד.
נחיה ונראה.

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: G, Google [Bot], uriel17 ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה