סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 5:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 12:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נהג המשאית תושב קלאנסווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 12:20 pm 
Hall of Famer

וואלה? מקלאנס וגאס? שכן..

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 1:10 pm 
Hall of Famer

קרובי נהג המשאית :הוא סבל מאירוע רפואי וזו הסיבה לאירוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 1:18 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
קרובי נהג המשאית :הוא סבל מאירוע רפואי וזו הסיבה לאירוע

חבל שבטח מיהרו לדפוק לו 10 כדורים בראש אפילו שהוא לא היה חמוש וכבר לא היווה איום, אז עכשיו כבר לא נדע לעולם.
(אין לי באמת מושג מה קרה באירוע ואני לא יכול לשפוט, אבל מניסיון העבר הממש לא רחוק, מניח שזה בערך מה שקרה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:04 pm 
Hall of Famer

חייב לומר-למרות שהסבירות הגבוהה היא שמדובר בפיגוע, זה מאוד מטריד מבחינתי שמפרסמים את זה כפיגוע לפני שנערך אפילו בירור ראשוני. אנשים חפים מפשע כבר מתו בדיוק בגלל זה (יובל קסטלמן הדוגמה הכי בולטת), ואם נמשיך ככה אז כמעט ודאי שיהיו עוד בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:09 pm 
Hall of Famer

לפי העדויות הוא ניסה לתקוף לפני שנורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:09 pm 
Hall of Famer

ובזכות העובדה שהמשטרה שלנו נמצאת בידיים כה מקצועיות ואמינות, אזי הליצן הכהניסט תומך הטרור והשאוויש המשמש כמפכ"ל אומרים פיגוע, אבל מפקד המחוז אומר בודקים. אכן הנהג נורה ונהרג אז אי אפשר לדעת.

מודה שנשמע לי תמוה העניין של קלנסואה, לא שאין קיצוניים ומטרופים בכל מקום, אבל מדובר בישוב שמעורב מאד ברקמת החיים הישראלית והפרופיל של המפגע האפשרי נראה מאד לא רגיל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:13 pm 
Hall of Famer

מה שכן, נניח ויש לו בעיה רפואית. אם יש לו בעיה רפואית שעלולה לגרום לו לאבד שליטה בנהיגה, איך האיש עולה על משאית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:30 pm 
Junior

אין לי מושג כרגע אם זה פיגוע או תאונה וזה מדהים בעייני שאנחנו נעים פה בין 2 מקרי קיצון של פיגוע אכזרי מצד אחד לאזרח שלקה בליבו ואז נורה כי הוא ערבי מצד שני.

אבל כן, כמו שרשמו פה, מספיק לצעוק it's coming right for us (רפרנס לסאות' פארק כמובן) ואז אפשר לירות בכל אחד (גם ביובל קסטלמן) ואז להגיד שאופסי, חשבתי שזה ערבי, סליחוש...

המקרה הספציפי הזה יכול מאוד להיות שזה באמת היה פיגוע ושהוא באמת תקף שוטרים והירי היה הכרחי, אין לי ביקורת או אמירה על המקרה הספציפי הזה, פשוט ההבנה כמה זה נהיה בסדר לירות במישהו כל עוד אתה מסביר שהוא אולי מחבל (שוב, יובל קסטלמן, אהם אהם) די מטרידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:32 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
לפי העדויות הוא ניסה לתקוף לפני שנורה

אולי זה באמת פיגוע ואולי באמת ניסה לתקוף, אבל גם אם לא, ברור לי שאחרי שחוררו אותו, ימצאו "עדויות" שהוא ניסה לתקוף ויסגרו את התיק (אם בכלל יפתחו לחקירה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:36 pm 
Hall of Famer

יובל קסטלמן ז"ל הוזכר פה פעמיים, ובצדק רב (אגב, מה נשמע עם החקירה של מי שרצח אותו?), אבל גם יעקוב אבואלקיעאן היה מקרה מזעזע ממש-שם ראשי המשטרה תוך דקה וחצי זימררו "פיגוע", כשלהד"ם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:42 pm 
Junior

Hacohen כתב:
יובל קסטלמן ז"ל הוזכר פה פעמיים, ובצדק רב (אגב, מה נשמע עם החקירה של מי שרצח אותו?), אבל גם יעקוב אבואלקיעאן היה מקרה מזעזע ממש-שם ראשי המשטרה תוך דקה וחצי זימררו "פיגוע", כשלהד"ם.

לחלוטין! פשוט זה היה יחסית מזמן, קסטלמן זה עדיין טרי יחסית.
אני חושב שהמקרה של קסטלמן הוא יותר חריג לא כי הוא יהודי אלא כי הוא מוסמס כל כך מהר וכולם כל כך הבינו שהיורה החביב רק רצה לוודא הריגה בערבי אז די ירדו מהסיפור מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה לא בערך מה שאנחנו שומעים בכל פיגוע דריסה? שקרובי המשפחה שלו אומרים שזו בכלל תאונה, הוא עבר התקף לב, אירוע מוחי, דכאון בעקבות אהבה נכזבת, משהו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:49 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
בינתיים, עד שרדדדדטטטט מסדיר את החקיקה שתמנע מערבים לנסוע על משאיות, אני יכול לחלוק פה שקראתי בשבת מאמר מעניין מאוד של ד״ר יגיל הנקין שאומר בשורה התחתונה שישראל צריכה לקבל החלטה (ולהערכתו גם תקבל או אפילו כבר קיבלה) שהמטרה הבטחונית מעכשיו היא לא רק הגנה על הגבולות, אלא גם מניעה אקטיבית של התעצמות בזירות השונות. ייאמר לזכותו שהוא מודה בפשטות שהמחיר של דבר כזה הוא מלחמה תמידית. ניכרים דברי אמת, אלא שאני באופן אישי ואני מניח שיש עוד כמה כמוני, לא מוכן לחיות במדינה כזו.

חופש פעולה לישראל חייב להיות חלק ממצב סיום המלחמה. האלטרנטיבה היא להכריז על עוטף עזה ועל כל קו נהריה-מעלות וצפונה, כולל אצבע הגליל והגולן, כשטח צבאי סגור - כי המשמעות של התעצמות היא מה שמגלים עכשיו בצפון למשל. מי ירצה לגור שם כשעוד זמן לא רב שוב יהיו עליו איומים ממשיים של נ"ט ישיר משטח שולט, או פלישה בנוסח 7 באוקטובר? עם טילים אנשים עוד היו מוכנים לחיות, למרות שגם זה פסיכי לגמרי. עם פוטנציאל 7 באוקטובר מי יהיה מוכן לחיות עכשיו?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אוקטובר 27, 2024 2:51 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:49 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זה לא בערך מה שאנחנו שומעים בכל פיגוע דריסה? שקרובי המשפחה שלו אומרים שזו בכלל תאונה, הוא עבר התקף לב, אירוע מוחי, דכאון בעקבות אהבה נכזבת, משהו?

ומצד שני, אתה יודע, לפעמים הורגים אנשים סתם כמו אבואלקיעאן למשל, שלא לדבר על מקרים רבים מספור בשטחים שבהם הפרקטיקה המקובלת היא לירות כדי להרוג ואז לסדר את ההסברים בדיעבד.

אגב אני ממליץ לשמוע את ההספדים על המותו של החייל הכהניסט שובאל בן נתן, שבהם קבל עם ועדה המספידים דיברו על שובאל היקר שנכנס לעזה "כדי לטבוח בנשים וילדים" והיה "שטותניק ששרף בית בלי אישור".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:
בינתיים, עד שרדדדדטטטט מסדיר את החקיקה שתמנע מערבים לנסוע על משאיות, אני יכול לחלוק פה שקראתי בשבת מאמר מעניין מאוד של ד״ר יגיל הנקין שאומר בשורה התחתונה שישראל צריכה לקבל החלטה (ולהערכתו גם תקבל או אפילו כבר קיבלה) שהמטרה הבטחונית מעכשיו היא לא רק הגנה על הגבולות, אלא גם מניעה אקטיבית של התעצמות בזירות השונות. ייאמר לזכותו שהוא מודה בפשטות שהמחיר של דבר כזה הוא מלחמה תמידית. ניכרים דברי אמת, אלא שאני באופן אישי ואני מניח שיש עוד כמה כמוני, לא מוכן לחיות במדינה כזו.

חופש פעולה לישראל חייב להיות חלק ממצב סיום המלחמה. האלטרנטיבה היא להכריז על עוטף עזה ועל כל קו נהריה-מעלות וצפונה, כולל אצבע הגליל והגולן, כשטח צבאי סגור - כי המשמעות של התעצמות היא מה שמגלים עכשיו בצפון למשל.

כשאתה נתקע על משהו...

אתה יכול להצביע על פעולה אקוטית אחת שנמנעה מישראל לפני שאתה חוזר בריפיט על "חופש פעולה לישראל"? יש לישראל חופש פעולה. היא הרסה את רצועת עזה בתגובה ל7.10, ומפציצה בביירות מתי שבא לה. מי מנע מישראל מה ומתי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 2:56 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ומצד שני, אתה יודע, לפעמים הורגים אנשים סתם כמו אבואלקיעאן למשל, שלא לדבר על מקרים רבים מספור בשטחים שבהם הפרקטיקה המקובלת היא לירות כדי להרוג ואז לסדר את ההסברים בדיעבד.

אגב אני ממליץ לשמוע את ההספדים על המותו של החייל הכהניסט שובאל בן נתן, שבהם קבל עם ועדה המספידים דיברו על שובאל היקר שנכנס לעזה "כדי לטבוח בנשים וילדים" והיה "שטותניק ששרף בית בלי אישור".

ואל תשכח את כינוי החיבה של שובאל ה"שובב" הזה שחבריו אמרו בהלוויה - "שובי המדליק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:04 pm 
Hall of Famer

אחד הדברים שזה מראה, דרך אגב, זה כמה החרד"לים הקיצוניים הם אחד ממגזרי פושעי המלחמה היותר גרועים. פושע מלחמה "רגיל" ינסה להסתיר ככל יכולתו את הנסיבות האמיתיות של מה שעשה. חרד"לים הם כלכך יהירים וכלכך צרי אופקים, שזה פשוט לא מזיז להם עד השלב שהם מרגישים את זה על התחת שלהם (למשל הרוצח בן אוליאל, שהיה גיבור גדול אבל עכשיו בוכה מצינוקו).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:13 pm 
מנהל פורום

הפוסט שהביא את הדברים המזעזעים, למי שלא מכיר:
ציטוט:
הלווייתו של שובאל בן נתן סיפקה הצצה מטרידה ביותר למה שקורה בעזה, מבלי להכליל כאן על כל מעשי החיילים או לטעון שזו הגישה הרווחת. אני רוצה להאמין ולקוות שזה ממש לא. ועדיין, עצם העובדה שמקרים כאלו קורים, ומנורמלים, ואין לגביהם שום חקירה או ענישה (כי זו הרי רוח השר לביטחון פנים , שהוא גם מראשי המדינה בפועל), צריכה להדיר שינה מעיני כל ישראלי.

להבנתי יש פה הודאה מפורשת בעבירות חמורות שמעלות חשש מהותי לגבי השמירה על פקודות לפחות במקרים שצוינו כאן (ושיר המצוין העלה בתגובות את תיעודי הוידאו):

בדברי הפרידה של חברו שלומי כהן (56:40):
"אבל אח שלי, אני מבטיח לך, שניכנס שוב ללבנון, ולעזה, ולכל כפר בשומרון, וננקום, ונילחם עד הסוף בלי לעצור. כשהיית בעזה, קראו לך 'שובי המדליק', כי היית שורף בתים כשיצאת מהם. ואנחנו נשרוף, מה נשרוף? שוביק מה נשרוף? שיתחילו לפחד! עד הגאולה, אנחנו נילחם עד הר הבית!..."

בדברי הפרידה של חברו למחלקה ידידיה אפרתי (1:06:45):
"היית הבנאדם הכי שמח ואופטימי ושטותניק במחלקה. נתקלנו בזה לראשונה בעזה כששרפת בית בלי אישור בשביל האווירה."

בדברי הפרידה של אחיו אוריה בן נתן (1:13:45):
"אתה נכנסת לעזה בשביל לנקום. כמה שיותר: נשים, ילדים, כל מי שראית, זה מה שרצית, וביום הזה, שנה אחרי שמחת תורה, כשחשבנו שנטבח באויב, נטבח בכולם, נגרש אותם מהארץ"

היו טיוב המלא בתגובות
התמונה לאלגוריתם
וקרדיט ל Roy Becker-Kristal שהביא את הדברים אצלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:16 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

חופש פעולה לישראל חייב להיות חלק ממצב סיום המלחמה. האלטרנטיבה היא להכריז על עוטף עזה ועל כל קו נהריה-מעלות וצפונה, כולל אצבע הגליל והגולן, כשטח צבאי סגור - כי המשמעות של התעצמות היא מה שמגלים עכשיו בצפון למשל.

כשאתה נתקע על משהו...

אתה יכול להצביע על פעולה אקוטית אחת שנמנעה מישראל לפני שאתה חוזר בריפיט על "חופש פעולה לישראל"? יש לישראל חופש פעולה. היא הרסה את רצועת עזה בתגובה ל7.10, ומפציצה בביירות מתי שבא לה. מי מנע מישראל מה ומתי?

לא, לא בתגובה. לפני. זו המשמעות של מניעת התעצמות.
וזה צריך להיות ברור ומוסדר שלישראל יש את חופש הפעולה הזה. לא שהיא לוקחת אותו לעצמה בניגוד להסדר כביכול, אלא כחלק מהסדר, או "הבנות" או מה שלא יהיה.
מה מנע? מעבר למה שאמרתי על "המדיניות האסטרטגית" והפחד בצפון, היו מחוייבויות שישראל נטלה על עצמה אחרי עימותים קודמים. ובנוסף, אני חושב שישראל לא ידעה הרבה דברים שהתבררו לה בכניסות הקרקעיות לאזורים המדוברים. המצב אחרי 7 באוקטובר לא משאיר ברירה אחרת, חופש הפעולה של ישראל צריך להיות דה פקטו ודה יורה, אחרת - האלטרנטיבה היא מה שאמרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:32 pm 
Hall of Famer

אם אני מבין את ראי נכון, החשש שלו הוא ערבויות בינ"ל שיכבלו את ידי ישראל מלפעול עתידית כמניעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:40 pm 
Hall of Famer

לא קשה להבין את ראי, אבל הוא מחרטט. ישראל לא פעלה לפני ה7.10 לא כי "כבלו את ידיה", אלא כי ראש הממשלה שלה זרק *ין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:41 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אחד הדברים שזה מראה, דרך אגב, זה כמה החרד"לים הקיצוניים הם אחד ממגזרי פושעי המלחמה היותר גרועים. פושע מלחמה "רגיל" ינסה להסתיר ככל יכולתו את הנסיבות האמיתיות של מה שעשה. חרד"לים הם כלכך יהירים וכלכך צרי אופקים, שזה פשוט לא מזיז להם עד השלב שהם מרגישים את זה על התחת שלהם (למשל הרוצח בן אוליאל, שהיה גיבור גדול אבל עכשיו בוכה מצינוקו).

נערי הגבעות שצעקו בלוויה כמו פושעים הם הציבור החרדלי? כלומר אלו הילדים של אופיר סופר, וולדיגר, אוהד טל, רוטמן , הרב רפי פרץ וכו'? זה מכינת עלי על 22 הנופלים במלחמה, ומעל עשרה קצינים בדרגות אלמ תאל ואלוף?

כי בציבור החרדלי שביישובים ומשפחות פה בבנימין, לפחות 80% מהגברים עד גיל 45 עשו מילואים בשנה האחרונה. רובם המוחלט קרבי. רובם (ואני מדבר על מאות אנשים) כבר בסבב שלישי + עם 150 עד 300 ימי מילואים למשל שישה גיסים שלי ולא, הם לא שורפים בתים או יורים בנשים וילדים. סתם סוחטים מה שנשאר מחיי המשפחה והעבודה שלהם בשביל המדינה. לא סתם לא שמעתי באף לוויה פושעים כאלו, והיו כנראה מאות לוויות בציבור החרדלי בשנה האחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:42 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אם אני מבין את ראי נכון, החשש שלו הוא ערבויות בינ"ל שיכבלו את ידי ישראל מלפעול עתידית כמניעה

גם. אבל בעיקר אני חושב שאף אחד לא יעשה את העבודה הזו עבור ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 3:44 pm 
Hall of Famer

כתבתי "החרד"לים הקיצוניים", כלומר הקיצון החרד"לי. אבל שיהיה ברור שבעיניי המנהיג ה"מיינסטרימי" של הציבור החרד"לי, סמוטריץ' וכמובן רבותיו, לא שונים מהם אידאולוגית בשום דבר. סמוטריץ' אמנם היה פקיד בשירות מקוצר, אבל הוא מדבר בפה מלא על פשעי מלחמה כמטרה שיש להשיג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 44 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: