סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 1:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 301 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2024 10:44 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ורק נעדכן שטראורה עם משחק שני בינוני ב-bcl עם 11 נק' באחוזים לא משהו, 6 אס' וגם 6 איב' ב-32 דק' בהפסד 74-84 לקרשיאקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2024 12:18 am 
Junior

בן שרף לא שיחק הערב נגד גראן קנאריה
אולם המשיכה את רצף התבוסות במשחקים רשמיים - הפעם ב-47 הפרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2024 2:50 am 
Freshman

אסנגה כמו צרפתי מחונך לא נותן לתבוסה ב47 הפרש עם פלוס מינוס 30- שלו לבלבל אותו והוא נשאר ממוקד בניפוח הסטטיסטי וקידום המנייה שלו.

סיים עם 20 נק' ו4 ריב' במדד 24.

מקווה שבן קיבל שיעורי צרפתית באקדמיה בעמק חפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2024 10:18 am 
Sophomore

אסנגה בתקופה מעולה ונתן 71% מהשדה ו-66% משלוש, 2 גגות וחטיפה.
קולע מבחוץ יפה, מוסר יפה, שומר, חותך הרבה לסל ומשתלב יפה במשחק.
אחלה שחקן לא הוא הבעיה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 26, 2024 9:37 pm 
Sophomore

שרף חוזר מפציעה ואולם חוזרים לנצח בליגה הגרמנית. יופי של משחק חזרה לבן, עם 18 נקודות ב-22 דקות (הוביל את הקלעים של אולם). 2 מ-3 משלוש, 4 מ-8 משתיים, 3 ריבאונדים, 2 אסיסטים וחטיפה. וגם 4 איבודים, שזה פחות יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 26, 2024 9:52 pm 
Freshman

אהבתי את המחצית הראשונה שלו. בא אסרטיבי מההתחלה, כולל דאנק אחד יפה עם שתי ידיים אחרי שעבר את השומר משמאל וחדר יפה לסל.
נתן גם אסיסט אחד יפה פנימה לסאנטוס הסנטר.
את המחצית השניה פחות אהבתי. היו רגעים שקצת יותר לחיצה על הדוושה והוא יכל להגיע לאיזור ה25 נק', אבל הוא היה קצת פסיבי ושקוף.
בדקות האחרונות במיוחד הפסיביות/עייפות בלטה, כשרסטה וכטה הצליחו למנוע ממנו די בקלות לקבל את הכדור מהחוץ ובן פשוט הלך לפינה במקום להתאמץ לקבל אותו.
אני מקווה שהוא ינקה את ההרגל הזה, כי זה קרה יותר מדי פעמים מפתיחת העונה. אתה רוצה שהיוצר ומוביל הכדור המוביל שלך יהיה זמין לקבל את הכדור גם אם לוחצים אותו.
יש לו גם עדיין הססנות ללכת ימינה ברגעים שיש לו בבירור נתיב חדירה פנוי שם.

את הסל היחיד שלו ברבע האחרון הוא עשה משלשת סטפ בק, בטיימינג חשוב. אם כבר רק סל אחד ברבע הזה, לפחות עשה את זה בסטייל.

בהסתכלות לאן בי איי, חסרים לי עדיין קצת עוצמות אצלו. יותר עוצמה בחדירות (הוא הראה שהוא מסוגל בהטבעה שציינתי למעלה), שינוי מהירות קצת יותר עוצמתי, הטעיות קצת יותר עוצמתיות. כאילו הוא עושה הכל יפה ברמה בינונית של אירופה, אבל יצטרך לקחת את היכולת האישית עוד צעד קדימה כדי שזה ירגיש שהוא יכול לתרגם את זה היטב גם לרמת אן בי איי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 26, 2024 9:56 pm 
Sophomore

הוא רק בן 18. לדעתי האישית הוא לא סיים להתפתח פיזית. כמדומני גם המאמן דלו אמר כך בראיון. שנה שנתיים בחדרי הכושר ב NBA והוא יהיה אחרת פיזית. לא מפלצת, אבל אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 26, 2024 10:24 pm 
Freshman

אבו שוקרי כתב:
הוא רק בן 18. לדעתי האישית הוא לא סיים להתפתח פיזית. כמדומני גם המאמן דלו אמר כך בראיון. שנה שנתיים בחדרי הכושר ב NBA והוא יהיה אחרת פיזית. לא מפלצת, אבל אחרת.

אין ספק. יש לו בסיס טוב להמשיך להתפתח פיזית ואתלטית אם יעבוד נכון (המאמן שלו אפילו אמר שהוא מזכיר לו קצת את ג'ינובילי הצעיר). אני רק מציין איפה לדעתי הוא עומד כרגע וההשפעה של זה על מניית הדראפט.
כרגע אני נוטה לחשוב שכשנתקרב ליום הדראפט המנייה שלו תיפגע בגלל שסימני השאלה לגבי ההגנה, האתלטיות וה'תקרה' יעלו ואז הסקאוטים ישאלו את עצמם עד כמה הם בטוחים ביכולת ההתקפית שלו כדי בכל זאת להמר עליו באיזור ה 7-14, שזה טווח בחירה ריאלי עבורו לשאוף עליו.
בגלל זה חשוב שעד הדראפט הוא יצליח להגיע לרמה התקפית ממש ממש טובה. אם זה יקרה, הם פחות ישימו משקל על סימני השאלה של ההגנה והאתלטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 10:19 pm 
Sophomore

בינתיים בן עם: 14נק׳, 4 אס׳ 45, 39, 73 באחוזים ב-24 דקות.
טראורה: 12 נק׳, 5.5 אס׳, 42,35,60 באחוזים ב-22דקות.
לפחות סטטיסטית בן לא פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:29 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
אבו שוקרי כתב:

אין ספק. יש לו בסיס טוב להמשיך להתפתח פיזית ואתלטית אם יעבוד נכון (המאמן שלו אפילו אמר שהוא מזכיר לו קצת את ג'ינובילי הצעיר). אני רק מציין איפה לדעתי הוא עומד כרגע וההשפעה של זה על מניית הדראפט.

למה בעצם מניית הדראפט שלו כל כך חשובה מבחינתך?
זה משנה עבורך אם ייבחר בבחירה העשירית או העשרים?
אני לא בטוח שזה ישנה את הקריירה שלו.

בסופו של דבר, השאלה החשובה היא איזה שחקן בן שרף יהיה בעוד ארבע שנים,
לא מניית הדראפט שלו, כל עוד הוא נבחר בסיבוב הראשון ומקבל חוזה מובטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:38 pm 
Sophomore

מדויק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 1:13 am 
Freshman

Att כתב:
למה בעצם מניית הדראפט שלו כל כך חשובה מבחינתך?
זה משנה עבורך אם ייבחר בבחירה העשירית או העשרים?
אני לא בטוח שזה ישנה את הקריירה שלו.

בסופו של דבר, השאלה החשובה היא איזה שחקן בן שרף יהיה בעוד ארבע שנים,
לא מניית הדראפט שלו, כל עוד הוא נבחר בסיבוב הראשון ומקבל חוזה מובטח.

שאלה טובה. כן, משנה לי מכמה סיבות.

1. כי אני רוצה שהוא יקבל מקסימום הזדמנויות. שחקן שנבחר בטופ 10, רוב הסיכויים שהוא יקבל יותר הזדמנויות על ההתחלה משחקן שנבחר נמוך יותר. יש יותר לחץ על האירגון שבחר בו להצדיק את הבחירה.

2. את הרבה מהקבוצות שבוחרות גבוה פחות מעניין לנצח עכשיו והן יותר סבלניות לפיתוח צעירים. זו סיטואציה שאני מאחל לבן יותר מאשר להגיע לאיזה קבוצת פלייאוף ולסלול את הדרך שלו דרך סגל מלא בשחקנים מוכחים, כשיש לו עוד הרבה מה לשפר והוא צריך אפשרות לצמוח מטעויות.

3. סוג של חותמת עד כמה מאמינים בפוטנציאל שלו.

4. סטטיסטית זה יגדיל את הסיכוי שהוא יצליח שם. נכון שגם שחקני אמצע/סוף סיבוב ראשון או סיבוב שני הפכו לכוכבים, אבל האחוזים שם הרבה פחות לטובתו מאשר בבחירות הגבוהות.

בטוח שיש עוד יתרונות שלא עולים לי לזיכרון כרגע (מרוכז בדני שנראה פסיבי להחריד כרגע במשחק מול ניו אורלינס), אבל בגדול כל החבילה הזו של בחירה גבוהה בדראפט מציעה מרווח הצלחה הרבה יותר גבוה לדעתי. אבל כמובן שגם כאן צריך אלמנט של מזל, להיבחר על ידי האירגון הנכון, בסיטואציה הנכונה, עם רצון לתת לו הרבה הזדמנויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 11:16 pm 
Hall of Famer

לא משוכנע בזה. קח את ג'וני דייוויס שנבחר במקום העשירי על ידי הוויזארדס ובקושי משחק מאז.
בעיניי כל הסיבות אלו הן שוליות ביחס לפיתוח היכולות של שרף (דבר שכאמור יכול לקרות באימונים בקיץ ובתקופות בג'י-ליג או אפילו באירופה).

באופן כללי, אני מאמין שהנ.ב.א. היא ליגה שבה שחקנים ממש טובים כמעט ולא מתפספסים.
אם שרף יהיה מספיק טוב, יהיה לו מקום בנ.ב.א. (אם לא בקבוצה שבחרה אותו אז בקבוצה אחרת)

לא צריך לקחת את מניית הדראפט שלו כמטרה סופית בפני עצמה,
אלא אם אתה לא מאמין בשרף וחושב שרק המקום שבו נבחר בדראפט יקנה לו דקות משחק
או שאתה רוצה שירוויח כמה שיותר כסף בחוזה הראשון שלו בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 2:24 am 
Freshman

ג'וני דייויס זה דוגמא לשחקן שלא היה משחק הרבה בין אם היה נבחר טופ 10 ובין אם היה נבחר 40. אם כבר הוא קיבל יותר דקות ממה שהגיע לו, רק כי הוא נבחר גבוה.
השאלה שלי היא אחרת, כמה שחקנים נבחרו גבוה ולא קיבלו מספיק הזדמנויות להראות האם הם מתאימים לליגה? לדעתי מעט מאוד. הדגש שלי הוא על הזדמנויות.
כשאתה נבחר גבוה אתה תקבל הרבה הזדמנויות לעשות רושם. מושקעים בך, יש לחץ על ה GM להצדיק את הבחירה בך, רוב הסיכויים שתקבל הרבה יותר דקות על ההתחלה (יתרון אדיר לעשות רושם טוב כבר בגיל 19, כשמאוד סלחניים אליך וכל פעולה חיובית שלך זה בונוס), יש לך גם איזשהו מעמד ויוקרה בליגה כ'בחירת טופ 10' (או לוטרי). אצל שחקנים שנבחרים אמצע או סוף סיבוב, אפילו העניין של ההזדמנויות לא תמיד מובטח. לרוב, יש פחות מרווח לטעויות.

מסכים שזו לא צריכה להיות מטרה סופית, ובסוף זה על השחקן להתאמן קשה וללטש את המשחק שלו, אבל זה בונוס אדיר להתחיל את קריירת האן בי איי כבחירה גבוהה, ואם שרף נמצא כרגע בתמונת הטופ 10 (דורג במקום העשירי על ידי ג'ונתן ווסרמן במוק האחרון) זה יהיה ממש חבל לפספס את זה. כמה כסף הוא ירוויח לא מעניין, אני די בטוח שגם בלי עניין הכסף הרוב המוחלט של הצעירים שניגשים לדראפט היו מעדיפים להיבחר כמה שיותר גבוה, בגלל כל היתרונות שנלווים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 7:55 am 
מנהל פורום

אנחנו מדברים על כך שנים כאל אקסיומה וזה גם הגיוני מה שכתבת, אבל השאלה היא האם זה מגובה בנתונים.

בכל מקרה, לנו כאוהדים יש פה גם עניין של גאווה לאומית כי כביכול בחירה גבוהה יותר זו הצלחה גדולה יותר של שרף, אבל בסוף הבחירה עצמה הרי היא לא המטרה האמיתית. אחרי מה שאנחנו עוברים עם אבדיה, אולי בחירה 20 ע"י קבוצה טובה יחסית תהיה עדיפה בסופו של דבר למצב שלו בטווח הארוך, גם אם בעונת הרוקי ישחק פחות.

מבחינת שרף עצמו, כמובן שיש פה גם עניין כלכלי, כי בחירה גבוה זה חוזה הרבה יותר גבוה.

אני אגב מודאג לאחרונה ממספרי האסיסטים שלו. בסוף זה אחד הדברים שישפיע על אם הוא נתפש בעיני המנהלים והסקאוטים כרכז ומנהל משחק טבעי, או לא וגם בהשוואה מול רכזים אחרים ובפרט מול טראורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 9:25 am 
Sophomore

טראורה נותן אסיסט יותר, בשאר הפרמטרים בן עדיף.
שאר השחקנים הבולטים באירופה/אוסטרליה שאמורים להיבחר בסיבוב הראשון במספרים משמעותית פחות טובים.

בן הראה שהוא יכול לרכז ויכול לשחק אוף דה בול, יודע להתעלות בקלאץ, האחוזים אחלה, ההתקפה די מרשימה יחסית לבן 18.
ההגנה לפרקים יותר חלשה וצריך לשפר.ֿ

הבחירה באולם נראית מוצלחת בינתיים, כצופה הייתי שמח לראות יותר שיתופי פעולה עם אסנגה שחזר לבינוניות,
יש פוטנציאל להיילייטס שיעזרו לשניהם ולנו.

ידוע שככל שהבחירה גבוהה יותר סיכויי ההצלחה גדלים, אבל זה מאוד כללי וברור שעדיפה סיטואציה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 9:39 am 
Sophomore

להיבחר נמוך יותר בדראפט (אך עם זאת בסיבוב הראשון כמובן) יש יותר סיכוי להיבחר ע"י קבוצת צמרת עם היררכיה מסודרת, אווירה חיובית בחדר ההלבשה, ובד"כ לשחק עם שחקנים מנוסים שאתה יכול ללמוד מהם איך להתקדם.

יש כמובן את נושא השכר שאני לא מזלזל בו, אבל מבחינת הקריירה, עדיף לשרף להיבחר נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 10:22 am 
Hall of Famer

להיבחר נמוך יותר בדראפט (אך עם זאת בסיבוב הראשון כמובן) יש יותר סיכוי להיבחר ע"י קבוצת צמרת עם היררכיה מסודרת, אווירה חיובית בחדר ההלבשה וכמובן מחסור רציני בדקות משחק שגורם לך להיעלם במרתפי הליגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 10:23 am 
מנהל פורום

Bluey כתב:
בן הראה שהוא יכול לרכז ויכול לשחק אוף דה בול, יודע להתעלות בקלאץ, האחוזים אחלה, ההתקפה די מרשימה יחסית לבן 18.
ההגנה לפרקים יותר חלשה וצריך לשפר.ֿ

לא רק הראה עכשיו. מי שמכיר אותו ורואה אותו הרבה זמן יודע שהוא רכז לכל דבר ועצם זה שהוא גבוה יחסית ויכול גם לשחק לצד רכז אחר, לא הופך אותו לפחות רכז, זה רק מוסיף לורסטיליות שלו.
ואני יודע שסקאוטים כן רואים משחקים, אבל גם לסטטיקות היבשות יש הרבה פעמים משמעות בגובה הבחירה. בטח בראש בראש מול שחקן אחר באותה עמדה שאולי יהיו לו סטט' עדיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 11:19 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
להיבחר נמוך יותר בדראפט (אך עם זאת בסיבוב הראשון כמובן) יש יותר סיכוי להיבחר ע"י קבוצת צמרת עם היררכיה מסודרת, אווירה חיובית בחדר ההלבשה וכמובן מחסור רציני בדקות משחק שגורם לך להיעלם במרתפי הליגה.

כל שחקן שהצליח להפוך לשחקן לגיטימי בליגה התחיל ישר מ-20+ דק' משחק??
יש שחקנים גרועים שמקבלים הרבה דק' בקבוצות גרועות ונפלטים מהליגה ויש שחקנים טובים שמתחילים מפירורים ולאט לאט מתקדמים והופכים לשחקני רוטציה או אפילו חמישייה לגיטימיים.
גם לא לשכוח שעם כל הכבוד, אבל באמת כל הכבוד, התקרה של שרף זה לא להיות שחקן אולסטאר ואולי אפילו לא שחקן חמישיה ב-NBA. בגלל זה אגב בחירה גבוהה מדי אולי גם תציב ציפיות גבוהות (למרות שברור שהדראפט בסוף יחסי למחזור ואין באמת קשר קבוע בין גובה בחירה למעמד הסופי של השחקן וכו'...).

אם הוא יהיה מספיק טוב ויגיע לקבוצה בריאה אז גם אם בהתחלה יקבל פירורים, לטווח הארוך זה יהיה לו עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 11:39 am 
Junior

היום ב - 20:00 הם מארחים את טרנטו שניצחה את הפועל ת"א.
נחמד הקטע הזה שהם משחקים מול קבוצות, מיד אחרי שהפועל שיחקה מולן. יותר קל להבין את יחסי הכוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 12:41 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
אני אגב מודאג לאחרונה ממספרי האסיסטים שלו. בסוף זה אחד הדברים שישפיע על אם הוא נתפש בעיני המנהלים והסקאוטים כרכז ומנהל משחק טבעי, או לא וגם בהשוואה מול רכזים אחרים ובפרט מול טראורה.

- מהמעט שראיתי ממנו, אני מתקשה לראות אותו כרכז טבעי.
- אני חושב שאזור המקומות ה-14-20 בדראפט יהיו יותר טובים עבורו אבל תכל'ס, זה לא באמת משנה.
מה שיקבע את עתידו תהיה היכולת שלו - ואת זה, לטוב או לרע, קשה להסתיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 12:45 pm 
מנהל פורום

Att כתב:
ודים כתב:

- מהמעט שראיתי ממנו, אני מתקשה לראות אותו כרכז טבעי.
- אני חושב שאזור המקומות ה-14-20 בדראפט יהיו יותר טובים עבורו אבל תכל'ס, זה לא באמת משנה.
מה שיקבע את עתידו תהיה היכולת שלו - ואת זה, לטוב או לרע, קשה להסתיר.

במה הוא לא רכז טבעי בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 12:56 pm 
Hall of Famer

- ראיתי אותו בעיקר בנבחרת הנוער, שם הוא לא שימש כרכז, אז אולי אני מוטה.
- אני חושב שהכדרור שלו כרגע לא מספיק טוב. יש נטייה לייחס לשחקנים חכמים שמוסרים היטב את עמדת הרכז אבל בדומה אולי לג'וש גידי, אני לא חושב שבשלב הזה, הוא יכול להוביל כדור קונסיסטנטית מול ההגנות הטובות בעולם. לא הייתי שקט אם מולו היה NAW או קייסון וואלאס, למשל.
- הוא מרגיש לי יותר כמו יוצר משני מעמדת הסקנד גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 1:06 pm 
מנהל פורום

בנבחרת הנוער הוא היה ועוד איך רכז, אבל בגלל שיש לו גם יכולות לייצר נקודות ברמה הרבה יותר גבוה משאר השחקנים, אז מן הסתם הוא היה חייב לייצר יותר לעצמו, אבל גם אז רוב הזמן הוא עשה את זה כמוביל כדור הראשי. פשוט רכז סקורר ולא אחד שמסיים משחק עם 10 נק' ו-10 אס'. היו משחקים בודדים שאברהמי החליט שמישהו אחר (בעיקר מאייר) יוביל כדור, כדי ששרף יתעייף פחות.

ומן הסתם יש לו חסרונות, ואולי הוא לא הרכז הכי טוב בעולם כרגע, אבל אם הוא לא רכז, אז 70-80 אחוז מהשחקנים שמשחקים כרכזים הם לא רכזים.
וברור שזה לא עניין של שחור או לבן. זה לא רק העניין של ראיית משחק ולתת מסירות "יפות". רכז בעיני אגב זה קודם כל אופי. יש הרבה שחקנים עם כדרור מדהים שהם לא רכזים ובטח לא יהיו טובים בתור רכזים. שרף באופי שלו הוא הבעל בית וזה כן יפה שהוא גם יודע לתת את המושכות למישהו אחר כשצריך, אבל יצטרך לדעת למצוא את האיזון כי רואים שכרגע, כמו שכתבו פה מעלה מצפייה במשחקים אחרונים שלו, שאם הוא לא הבעל בית בהתקפה, אז הוא קצת נעלם ולא יודע איך לבוא לידי ביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 301 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: דורון ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: