סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 7:14 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ואגב, דוגמה לזה היא הארדן עצמו. לכאורה, הכשלון הקודם של פרסטי.
אני לא מהאוהבים הגדולים של הארדן, ואין ספק שאת עיקר כוחו הוא עשה כשהוא גם מוביל את הליגה במשך כמה שנים (בצמרת או קרוב לצמרת לפחות) ביוסג׳. יוסג׳ שהוא בחיים לא היה מקבל לצד דוראנט ווסטברוק (וזה לא שיוסטון שלו עשתה גדולות ונצורות, אם כי כמובן גם לא אוקייסיטי של דוראנט ווסטברוק. אבל שתי הקבוצות כן היו הקבוצות המערביות הטובות ביותר למשך 3-4 שנים, כל אחת בתורה, מתחת לווריורס).

או במילים אחרות - בכלל בכלל בכלל לא בטוח שעם הארדן, אוקייסיטי היתה עושה יותר משהיא עשתה בשנים האלה. (כשאיבקה גם היה שחקן הגנה טוב בהרבה, וגם שחקן שהרבה פחות דורש את הכדור. נכס אמיתי בעיניי כשחקן שלישי בקבוצת צמרת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 7:17 am 
Hall of Famer

ברור שאליפות היא אליפות וזו תהיה הצלחה גדולה מכל זווית שתסתכל על זה, ועדיין עם כל האילוצים, אין לך דרך יותר טובה להסתכל על ההחלטה הבודדת מאשר התרומה של הגורמים הנסחרים. אגב, אם קארוסו יענה על הציפיות, יתרום בדיוק מה שצריך והת'אנדר יקחו אליפות, גם לא תגיד שזה היה טרייד טוב? בטח שתגיד. כל הציונים והאנליזות שציינו פה בדיון עם קרות הטרייד, למה עשו אותם? כי יש לאנשים הערכה על מה תהיה תרומת הטרייד לקבוצה. אני אומר שהיה יכולה להיות גם שלילית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 7:21 am 
Hall of Famer

אם קארוסו ישחק 16 דקות לערב, יתרום 4.2 נקודות אבל גם דפלקשן וחצי למשחק וכמה אסיסטים, והקבוצה תיקח אליפות (או נגיד, תפסיד לבוסטון בגמר 2-4), אז כן, החלטה לא רעה בכלל. כל מה שאני אומר הוא שההצלחה הקבוצתית בעיניי, היא גורם חשוב יותר בהערכת הערך של הטרייד (כמובן בהנחה שקארוסו ישחק בכלל, וישתתף כי אחרת וואט דה פאק איז דה פוינט) מאשר כל גורם אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 7:25 am 
Hall of Famer

אם אפשר יהיה להראות שקארוסו תרם להצלחה תרומה חיובית, אפשר לדבר על טרייד טוב. אל תשכח שלכל עסקה יש אלטרנטיבות, ומכל אלטרנטיבה הרבה הסתעפויות אפשרויות. לכן אתה חייב לפשט את זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 8:01 am 
Hall of Famer

אז רגע. 16 דקות לקארוסו, כולל עמוק בפלייאוף כשחקן שמיני נניח ברוטציה, עם 4.2 נקודות, דפלקשן וחצי, פלוס מינוס חיובי ואליפות (או הפסד צמוד בגמר) לעומת נניח 17+7+7 עם 38 אחוז מהשלוש של גידי, דא עקא שיקגו אפילו לא עולה לפליי אין. (אגב, שני התרחישים בהחלט אפשריים).
אז היתה כאן הצלחה? כשלון? משהו באמצע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 8:56 am 
Hall of Famer

זה לא באמת בינארי, אתה יודע. קודם כל צריך להניח מה המועדון רצה להשיג בטרייד הזה (לכן ההסבר של אטט על הטרייד עם שארלוט שנועד להשיג את הרטנשטיין רק מדגיש את הטעות שבשליחה של שנגון, שחקן טוב וצעיר יותר שכבר היה אצלם ביד), ובהנחה שהם רצו רול פלייר הגנתי שיעלה אותם לוול וזה מה שהם קיבלו-נשמע כמו הצלחה. אבל אם נניח משייטים לפלייאוף, ואז כמו שלפעמים קורה עם רול פליירס הגנתיים-מתגלה שבהתקפה משחקים 4 נגד 5 ובגלל זה הת'אנדר מתקשים ולא מתקדמים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 3:43 pm 
Sophomore

אני מסכים עם נורטון שצריך להעריך את השחקן שויתרת עליו לא רק במה שהוא נותן לקבוצה החדשה שלו (שיקאגו במקרה הזה, או יוסטון במקרה של הארדן), אלא גם ואפילו בעיקר במה הוא נתן או סביר שייתן לך. התקפית, גידי היה יוצר שלישי שעומד בפינה ומחכה לזרוק שלשות (בד"כ לא ביעילות). הקבוצה שמנגד (דאלאס) שמה עליו את הסנטר שלה ושיבשה לאוקייסי את תכנית המשחק ההתקפית. והגנתית, איפה שתרומה של קארוסו היא די ברורה מאליה, גידי היה החולייה החלשה. בקיצור, עם ניסיון של שלוש שנים, היה קשה מאוד לראות איך הוא משפר את הת'אנדר כשהוא על המגרש (ועובדתית הוא לא). תוסיף את ענייני השכר והמרמור, ומה שהוא הולך לעשות בשיקאגו נהיה הרבה פחות רלוונטי. בקיצור, כדי שאחשוב שהוויתור עליו היה טעות, הוא יצטרך להשתפר משמעותית בהגנה וגם להפוך לכל הפחות לקלעי שלשות טוב (ברמה של יתר שחקני הרוטציה של הת'אנדר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 11:38 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
אני מסכים עם נורטון שצריך להעריך את השחקן שויתרת עליו לא רק במה שהוא נותן לקבוצה החדשה שלו (שיקאגו במקרה הזה, או יוסטון במקרה של הארדן), אלא גם ואפילו בעיקר במה הוא נתן או סביר שייתן לך. התקפית, גידי היה יוצר שלישי שעומד בפינה ומחכה לזרוק שלשות (בד"כ לא ביעילות). הקבוצה שמנגד (דאלאס) שמה עליו את הסנטר שלה ושיבשה לאוקייסי את תכנית המשחק ההתקפית. והגנתית, איפה שתרומה של קארוסו היא די ברורה מאליה, גידי היה החולייה החלשה. בקיצור, עם ניסיון של שלוש שנים, היה קשה מאוד לראות איך הוא משפר את הת'אנדר כשהוא על המגרש (ועובדתית הוא לא). תוסיף את ענייני השכר והמרמור, ומה שהוא הולך לעשות בשיקאגו נהיה הרבה פחות רלוונטי. בקיצור, כדי שאחשוב שהוויתור עליו היה טעות, הוא יצטרך להשתפר משמעותית בהגנה וגם להפוך לכל הפחות לקלעי שלשות טוב (ברמה של יתר שחקני הרוטציה של הת'אנדר).

בדיוק

ולכן, גם אם הייתי מעדיף לנהל את הסיטואציה אחרת, מאוד ברורה לי הבחירה של פרסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 12:53 am 
Hall of Famer

השיקולים של פרסטי הם לא בדיוק סודות האטום. זה שהיו לו שיקולים לא נותן לו חסינות מאי-עמידה ביעדים ו/או מעסקאות לא טובות לכשעצמן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 1:33 am 
Hall of Famer

ובחזית המציאות, הת'אנדר מנצחים את פורטלנד אחרי קווץ' הגנתי ברבע השלישי בהובלתו של לו דורט עם 4 חטיפות (כמה מהן די פסיכיות)
ועזרה מאוחר יותר מוויגינס וחברים. לראות חבורה של גארדים לוקחת 4 ריבאונדים בהתקפה מול קבוצה גבוהה בהרבה + גורמת ל-12 איבודים ברבע אחד, זה מחזה מעניין.

סיימונס פגש את לו דורט מולו וסיים עם 1-8 מהשדה.
דני סיים עם 11 נק' אבל גם 6 איבודי כדור.

הת'אנדר ב-5:0 בינתיים.
במשחק הזה, תוך כדי שההגנה לא שמרה על יציבות לאורך המשחק, ההתקפה השתפרה ואפילו ג'יי-דאב נראה במשחק הזה כמו ג'יי-דאב.

הלילה מבחן ממש לא פשוט בבק-טו-בק מול הקליפרס.
אחד הפודקאסטרים הבולטים שעוקבים אחרי הת'אנדר ניבא להם הפסד במשחק הזה. נראה אם חששותיו מוצדקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 2:06 am 
Hall of Famer

על ההגנה של OKC:
https://www.youtube.com/watch?v=i19h-aO8KtU

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 4:48 pm 
Hall of Famer

OKC צלחו גם את המבחן של הקליפרס בחוץ בבק-טו-בק עם עוד קווץ' הגנתי במחצית השנייה.

מה שכן, ההתקפה נראתה מגומגמת כמו בסדרה מול דאלאס במחצית הראשונה. מאוד הסתמכה על SGA.

ברבע האחרון, הייתה ריצה מעודדת שבה SGA לא השתתף אבל זו עדיין מרגישה לי כמו נקודת תורפה של הקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 4:50 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
השיקולים של פרסטי הם לא בדיוק סודות האטום. זה שהיו לו שיקולים לא נותן לו חסינות מאי-עמידה ביעדים ו/או מעסקאות לא טובות לכשעצמן.

אבל מה שכתבתי הוא לא עניין של שיקולים אלא של הערכת הטרייד בדיעבד, נניח בעוד שנתיים, כמו שאתה חושב שצריך לעשות. כתבתי שמה שישכנע אותי בעוד שנתיים שהויתור על גידי וההחלטה לא לתת לו חוזה חדש של נניח 25 מיליון לשנה לא יהיה שהוא יהיה הרכז המוביל של שיקאגו עם סטטיסטיקות שנראות טוב. לצורך העניין, נניח שגידי נותן בשיקאגו 18 נקודות, 7 אסיסטים ו -7 ריבאונדים למשחק (הוא לא מאוד רחוק מהמספרים האלה כרגע). אבל הוא קולע ב-34% משלוש וההגנה ממשיכה להיות בינונית עד חלשה. זה אומר לי שהוא פחות או יותר אותו שחקן שהיה בת'אנדר, עם סט כישורים מעניין, אבל לא כזה שעזר להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 5:01 pm 
מנהל פורום

צריך להפריד בין שני דיונים
האם נכון היה לשחרר את גידי, טריי מאן וכו
וכאן אני לגמרי מבין את מה שאתה אומר, סבוניס
לבין האם התקבלה עבורם תמורה הולמת ופה אני עם נדב, התמורה הייתה יכולה להיות טובה יותר, בהינתן מה שאנחנו רואים מהם עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 5:22 pm 
Sophomore

אני מסכים שהתמורה על גידי הייתה יכולה להיות טובה יותר אם פרסטי היה הולך על המהלך הזה בקיץ הקודם.

בקיץ הנוכחי, לאור הפלייאוף והעונה האחרונות של גידי, אני לא חושב שיכלו לקבל עליו יותר ולא מכיר אנשי מקצוע רציניים ב-נבא שחושבים אחרת (כאמור, הטרייד הזה נחשב על ידי רובם כמהלך מבריק של פרסטי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 6:44 pm 
Junior

יצא לי לראות קצת את הקבוצה השנה ויש שתי הערות: 1. צ'אט פתח את השנה ממש טוב. מעבר למספרים ההשפעה שלו בשני צדי המגרש ממש בולטת. 2. אין לו באמת מחליף כרגע, ואוקייסי ממש נמוכה עד שהרטנשטיין יחזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 7:12 pm 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
אני מסכים שהתמורה על גידי הייתה יכולה להיות טובה יותר אם פרסטי היה הולך על המהלך הזה בקיץ הקודם.

בקיץ הנוכחי, לאור הפלייאוף והעונה האחרונות של גידי, אני לא חושב שיכלו לקבל עליו יותר ולא מכיר אנשי מקצוע רציניים ב-נבא שחושבים אחרת (כאמור, הטרייד הזה נחשב על ידי רובם כמהלך מבריק של פרסטי).

ועבור טריי מאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 11:05 pm 
Hall of Famer

אתן לסאבוניס לענות לגבי התמורה על טריי מאן אבל אני די משוכנע שמבחינת הת'אנדר, הם עשו סלארי דאמפ למספר שחקנים כדי לפנות קאפ ספייס לקיץ + ניסו לתת למאן הזדמנות בקבוצה אחרת

אני לא חושב שהיו יכולים לקבל תמורה אחרת עליו, אלא אם היו נותנים למאן את הכדור ביד ליצור בחמישייה השנייה, על חשבונו של ג'יי-דאב שהוביל אותה

אם אני מבין נכון, מדובר בשחקן שזקוק לכדור כדי להיות משמעותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2024 11:11 pm 
Hall of Famer

אני מבין שהניסוח "פינו כסף כדי להחתים את הרטנשטיין" השתנה ל"עשו סלארי דאמפ כדי לפנות כסף לקיץ", אחרי שהראינו שאף אחד לא היה צריך להחתים גבוה בינוני במקרה הטוב כמו הרטנשטיין אם לא היו עושים טרייד מיותר על שנגון שכבר היה ביד.

מה זה "ניסו לתת למאן הזדמנות בקבוצה אחרת"? הת'אנדר זה עסק תחרותי או ארגון וולונטרי לשיפור קבוצות אחרות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 4:44 am 
Hall of Famer

שוקינג - קבוצה בבנייה מחדש לא פוגעת במדויק בכל הבחירות שהיא בוחרת

לגבי גבוה בינוני במקרה הטוב -
You keep using that word
I don't think it means what you think it means
זה היה הניסוח שלך לגבי הולמגרן, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 9:05 am 
Hall of Famer

אתה חושב שזה אינטיליגנטי להשוות בין שחקן ברמת הפוטנציאל, הכשרון, הגיל והרזומה של הולמגרן לזה של הרטנשטיין רק בגלל ביטוי מסוים, כשאצל הראשון דובר על הערכת התקרה שלו בתור שחקן חדש בליגה והשני אחרי מאות משחקים באמצע הקריירה? על הולמגרן היה ויכוח מה התקרה שלו. אף אחד לא אמר שהוא לא מוכשר ושאין לו פוטנציאל, היה ויכוח תאורטי מה הוא יכול להיות (אגב, הוא עוד צריך להוכיח בפלייאוף, אבל זו לא הנקודה כרגע). הרטנשטיין הוא פשוט שחקן בינוני במקרה הטוב. זה עובדתי. אתה חולק על זה?

וכאמור, אתה אפילו לא מתאר נכון העובדות. פרסטי בחר מצוין את שנגון. הבעיה שהוא העביר אותו מיד הלאה לקבוצה אחרת עבור בחירות אחרות. אז כשאתה מסביר טרייד שהעביר את מאן כחלק מהתמורה שלתיאורך נועדה להביא את הרטנשטיין, איך אתה יכול להתעלם מהעובדה שהיה להם את שנגון שיותר טוב ויותר צעיר והם פשוט מסרו אותו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 2:34 pm 
Hall of Famer

לא כל כך הבנתי, אפשר בקלות להגיד שפרסטי עשה טעות גדולה כשהוא ויתר על שנגון, ולא לגחך לטיעון ששנתיים וחצי אחרי אותה טעות, שמהלך להעביר שחקן נועד לפנות מקום מתחת לתקרה כדי שאפשר יהיה להביא גבוה לרוטציה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 2:58 pm 
Hall of Famer

אז באמת לא הבנת ולכן אסביר.

אני אומר שטריי מאן נמסר לשארלוט בחינם, למרות שהוא הפך מיד לשחקן רוטציה משמעותי בקבוצה ונשאר כזה גם בתחילת העונה הזו, כשהוא הופך לאחד משחקני ההתקפה המשמעותיים מהספסל בליגה עד כה. כלומר גם אם הת'אנדר לא רצו אותו, לשארלוט הוא חשוב ולכן ברור שהיה אפשר לקבל עליו יותר.

לאטט היו שני טיעונים למה הטרייד מוצדק (ואני מזכיר שמאן לא נשלח לבד, הוא היה חלק מחבילת שחקנים ובחירות שנשלחו עבור הייוורד):

1. כדי לפנות שכר לאייזיאה הרטנשטיין, שעל זה אני עונה שני דברים:

א. הרטנשטיין לא בדיוק מציאה כזו גדולה לכשעצמה, ולכן גם ההסבר שטירגטו אותו לא הופך את הטרייד למוצלח

ב. אם זה ההסבר, זה רק מעמיק את הטעות של פרסטי בטרייד על שנגון, כי היה לו ביד שחקן יותר טוב וצעיר שהוא לא היה צריך לוותר על כלום כדי שיישאר אצלו, ולכן בעצם ההשגה של הרטנשטיין לא היתה כרוכה רק בויתור על מאן אלא גם נובעת מהויתור על שנגון

2. הטיעון השני, מהמשעשעים שנשמעו בדיוני NBA, היה שאוקלהומה רצו לתת לטריי מאן להתפתח במועדון אחר, משל מדובר בשחקן כדורגל מהנוער שנשלח להשאלה והשבחה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 3:08 pm 
Hall of Famer

או במילים פשוטות וקצרות:

אם הטרייד שהעביר את מאן נועד להביא את הרטנשטיין, יוצא מכך שהויתור על שנגון בעצם הכריח גם את הויתור על מאן, שתסכים איתי שנראה כרגע שווה קצת יותר מאשר להיות פילר בחבילה שנועדה לאפשר את הרטנשטיין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2024 3:23 pm 
Hall of Famer

נדב, אני מצטער, זה פשוט נראה לי נסיונות להתנגח.
אף אחד לא יודע איך שנגון היה מתפתח באוקי.סי לאור השימוש של הקבוצה בגבוהים, בדיוק כפי שטרה מאן נראה עכשיו כמו אחלה שחקן ובת'אנדר נראה כמו כלום ושום דבר (אף אחד לא הזדעק על הטעות הגדולה שהת'אנדר עושים בזמן אמת של הטרייד). אבל יותר מזה, אם אנחנו הולכים על היפוטתיות, אז אולי הויתור על שנגון הציל את הת'אנדר, כי הוא אפשר להם להיות גרועים מה שהביא להם את הבחירה בהולמגרן.
אתה טענת שפרסטי מכר את מאן בלא כלום והתגובה הייתה שדבר ראשון מדובר על שחקן שלא הצליח לפצח את הרוטציה של הת'אנדר (וזה לא על הג'י.אם, אלא על המאמן) ודבר שני הועבר כדי לפנות מקום מתחת לתקרה לקיץ הנוכחי, שיקול הכי סטנדרטי היום בהרבה מאד טריידים.

בעיני, במקרה הגרוע ביותר אתה יכול להסתכל על הטריידים של גידי ושל מאן כטעויות מסויימות של הת'אנדר. לא טעויות גדולות, לא קריטיות ולא עליהן ימדד פרסטי. זה לא קרוב בכלל למשל לעסקה הנוראית על הארדן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], RREEDDTT ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: