סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 581 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 9:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אה נורטון, אין פה באמת דיון. ובטח שלא איתך, כי אתה לא צד כאן.
אבל בכל אופן נכבש, למשתמשים חדשים מותר פחות מלמשתמשים ותיקים. אתה חדש איפשהו, אז תתנהג בכבוד.

ויובל, אם אין לך הוכחות, אז תפסיק. אם יש, אז תשלח לי, לשיבר או לאוריאל. נגמר גם הדיון שלך על הנושא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 9:42 pm 
Freshman

sheky כתב:
אוקי, אז "גורמים בטחוניים" זה הממשלה כי כאמור צה"ל והשב"כ לא אמינים, אחלה.
אז אם לסכם - אתה לא ממש יודע מה היעדים או מה אמור להיות ביום שאחרי בעיניך, אלא רק שהממשלה (שתחתה היה השביעי באוקטובר) יודעת הכל וכל החלטה שלי היא נכונה בהגדרה.
אחלה.

לא לא.
אני לא בהכרח מאמין לרמטכל ולראש השבכ כי שאני חושב שיש להם אג'נדה מאוד ברורה והם דחפו לסיום המלחמה עוד קודם. יש גם ביטחוניסטים עם אג'נדה אחרת שגורסים שחמאס עדיין לא יצא מכלל יכולת ושאתה לא יכול להוריד את הרגל מהצוואר שלו דווקא כשהוא בשלבי פרפור.

בכל אופן, אני לא חושב שאני וגם אתה באמת מבינים מתי מגיע השלב הזה שבו החמאס כבר גמור. אנחנו ניזונים בעיקר מחדשות והמון דיסאינפורמציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 10:16 pm 
Sophomore

נכבש, אם נתמקד בנושא המקורי, טראמפ היה כבר נשיא, ונתניהו היה ראש ממשלה.
לפי הלוגיקה שלך היתה לו יד חופשית, אז למה חיזקו את החמאס והתעלמו מההתעצמות של איראן וחיזבאללה?

הרי לא במקרה הגענו לקטסטרופה האסטרטגית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 10:22 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ואני רק תוהה (באמת, כי אין לי מושג) - מה יקרה אם נצא לגמרי מעזה? כי בהחלט יתכן שהמחיר של 3-4 הרוגים בשבוע, יהיה המחיר של שביעי באוקטובר בריבוע עוד שנה וחצי או שלוש שנים מהיום.

הטיעון "אם לא נצא מעזה, יהיה שביעי באוקטובר נוסף או גרוע מזה" הוא אחד הפחות אינטיליגנטיים, ובאמת לא לגופו של כותב.

השביעי באוקטובר הוא בעיקר כישלון קולוסאלי של כל המערכות הישראליות ובראשן המודיעין והמוכנות בהגנת הגבולות. אני מדבר מבחינה צבאית ולא נכנס בכלל למימון המאסיבי והקארט בלאנש לראשיו לעשות כרצונם מצד נתניהו. האפשרות לעשות "שביעי באוקטובר בריבוע" מעזה לא קיימת, כל עוד ישראל עושה את המינימום המצופה ממנה להגן על עצמה. על פניו לא היה גבול מוגן יותר מאשר ישראל-עזה: הוא קטן, הוא נשלט על ידי מערכות, הוא מגודר לגמרי, יש מערכות התראה, יש חמושים מסביב. מה שקרה בשביעי באוקטובר, הרבה יותר ממה שזה הצלחה של חמאס, זה כשלון של ישראל. כמובן שהביביזם רוצה להשכיח את זה. כמו שהם רוצים להשכיח את חיזוק החמאס מצדם, הם רוצים להשכיח שזה קודם כל כשלון ישראלי. בסוף עברו לכאן ברגל ועל טנדרים מחבלים חמושים בנשק קל. לא הטנקים של יום כיפור, לא מטוסי קרב. אנשים שלא היו אמורים להיות מסוגלים לעמוד מאות מטרים מהגדר. להגיד שרק אם פטרולים ישראלים ימשיכו לעלות על מטענים או לחטוף ירי בעזה אז "לא יהיה שביעי באוקטובר בריבוע" זה באמת אינפנטילי ברמות אחרות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 10:29 pm 
Freshman

Bluey כתב:
נכבש, אם נתמקד בנושא המקורי, טראמפ היה כבר נשיא, ונתניהו היה ראש ממשלה.
לפי הלוגיקה שלך היתה לו יד חופשית, אז למה חיזקו את החמאס והתעלמו מההתעצמות של איראן וחיזבאללה?

הרי לא במקרה הגענו לקטסטרופה האסטרטגית.

בתקופה ההיא היה יחסית שקט בעזה, ולא היה שום מבצע גדול מימדים.
ואיראן בתקופת טראמפ היתה במצב הכי גרוע שלה אי פעם עם היציאה מהסכם הגרעין. נכון שזה לא עצר את תכנית הגרעין שלה, כי בסופו של דבר ישראל היא זו שתצטרך (כנראה) לתקוף שם, טראמפ לא ישלח לכאן חיילים ואפשר רק לקוות שכן יתן לנו את האמצעים שנדרשים לתקיפה שם. פלוס זה שישראל עברה את המחסום הפסיכולוגי שהיה לה בכל הנוגע לתקיפה ישירה באיראן עצמה. אני די בטוח שבטווח הקרוב יחסית ישראל כן תנסה לתקוף את הגרעין שלהם, ונותר רק לקוות שיש לנו את היכולות הנדרשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 10:58 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
ואני רק תוהה (באמת, כי אין לי מושג) - מה יקרה אם נצא לגמרי מעזה? כי בהחלט יתכן שהמחיר של 3-4 הרוגים בשבוע, יהיה המחיר של שביעי באוקטובר בריבוע עוד שנה וחצי או שלוש שנים מהיום.

הטיעון "אם לא נצא מעזה, יהיה שביעי באוקטובר נוסף או גרוע מזה" הוא אחד הפחות אינטיליגנטיים, ובאמת לא לגופו של כותב.

השביעי באוקטובר הוא בעיקר כישלון קולוסאלי של כל המערכות הישראליות ובראשן המודיעין והמוכנות בהגנת הגבולות. אני מדבר מבחינה צבאית ולא נכנס בכלל למימון המאסיבי והקארט בלאנש לראשיו לעשות כרצונם מצד נתניהו. האפשרות לעשות "שביעי באוקטובר בריבוע" מעזה לא קיימת, כל עוד ישראל עושה את המינימום המצופה ממנה להגן על עצמה. על פניו לא היה גבול מוגן יותר מאשר ישראל-עזה: הוא קטן, הוא נשלט על ידי מערכות, הוא מגודר לגמרי, יש מערכות התראה, יש חמושים מסביב. מה שקרה בשביעי באוקטובר, הרבה יותר ממה שזה הצלחה של חמאס, זה כשלון של ישראל. כמובן שהביביזם רוצה להשכיח את זה. כמו שהם רוצים להשכיח את חיזוק החמאס מצדם, הם רוצים להשכיח שזה קודם כל כשלון ישראלי. בסוף עברו לכאן ברגל ועל טנדרים מחבלים חמושים בנשק קל. לא הטנקים של יום כיפור, לא מטוסי קרב. אנשים שלא היו אמורים להיות מסוגלים לעמוד מאות מטרים מהגדר. להגיד שרק אם פטרולים ישראלים ימשיכו לעלות על מטענים או לחטוף ירי בעזה אז "לא יהיה שביעי באוקטובר בריבוע" זה באמת אינפנטילי ברמות אחרות.

אתה יודע מה, אתה צודק - לא שביעי באוקטובר. אבל אם לא תהיה נוכחות, כן יכולה להיות התעצמות (מה זה ״יכולה״. תהיה גם תהיה), ואז במקום שביעי באוקטובר וכניסה פיזית אל מעבר לגדרות, יהיו רק כטבמים משוכללים יותר ויותר (ויותר). גם זה לא נשמע לי כמו כיף גדול, וגם זה יכול לגרום בסופו של דבר למאות או אלפי הרוגים. ואם לא בטכנולוגיה של היום אז בזאת של עוד שנה או חמש או עשור.
ובחיי, אם זה לא לגופו של כותב אז תפסיק לכתוב מילים כמו ״אינפנטילי״. אני מבין שאתה לא ״קורא חדש״ אבל יאללה, אני בטוח שאתה יודע לרסן את עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 11:07 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כן, בינתיים טראמפ ממנה אוהבי ישראל מובהקים (מלבד אלו שלמעלה, גם סטפניק היא כזאת)
אבל אם זכור לי נכון, בפעם הקודמת, הוא אהב למנות ולפטר לא מעט. אז בוא נראה.

והיום עוד מינוי של אוהבת ישראל מובהקת - קריסטי נואם ל head of homeland security

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 11:14 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:
נורטון כתב:

אתה יודע מה, אתה צודק - לא שביעי באוקטובר. אבל אם לא תהיה נוכחות, כן יכולה להיות התעצמות (מה זה ״יכולה״. תהיה גם תהיה), ואז במקום שביעי באוקטובר וכניסה פיזית אל מעבר לגדרות, יהיו רק כטבמים משוכללים יותר ויותר (ויותר). גם זה לא נשמע לי כמו כיף גדול, וגם זה יכול לגרום בסופו של דבר למאות או אלפי הרוגים. ואם לא בטכנולוגיה של היום אז בזאת של עוד שנה או חמש או עשור.
ובחיי, אם זה לא לגופו של כותב אז תפסיק לכתוב מילים כמו ״אינפנטילי״. אני מבין שאתה לא ״קורא חדש״ אבל יאללה, אני בטוח שאתה יודע לרסן את עצמך.

מניעת התעצמות של חמאס זה לא עניין של פטרולים בעזה, זה שילוב כוחות מדיני-צבאי-כלכלי ולא רק מהצד של ישראל. זה בדיוק מה שממשלה ישראלית סבירה היתה אמורה לעשות במשך שלטונה-לייצר לחץ כלכלי על חמאס, חרמות בינ"ל, אמברגו סחר, שיתופי פעולה של מודיעין, רדיפת ראשיו בכל העולם. במקום זה ביבי דחף כסף מזומן לחמאס ונתן לו לעשות מה שהוא רוצה. זה שחיילים ישראלים יסתובבו כמו ברווזים בעזה ויאכלו מטענים ונ"טים לא ישנה שום דבר במשוואה הזו. אין שום חייל ישראלי בתוך עזה שיכול למנוע "התעצמות" של חמאס, איך אתה בדיוק רואה שחי"רניקים ימנעו התחמשות של חמאס בכטב"מים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 11:27 pm 
Hall of Famer

שליטה על צירים לא תאט התעצמות בכטבמים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 12, 2024 11:36 pm 
Hall of Famer

כיצד? הדגם ופרט

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 12:32 am 
Hall of Famer

כיצד לא?.תורך להוכיח משהו לצד השני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 2:56 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
נורטון כתב:
כן, בינתיים טראמפ ממנה אוהבי ישראל מובהקים (מלבד אלו שלמעלה, גם סטפניק היא כזאת)
אבל אם זכור לי נכון, בפעם הקודמת, הוא אהב למנות ולפטר לא מעט. אז בוא נראה.

והיום עוד מינוי של אוהבת ישראל מובהקת - קריסטי נואם ל head of homeland security

והנה גם מייק האקבי כשגריר לישראל.

למרות שאציין שאני לא בטוח אם מותר לי להביע דעה בנושא בתור אמריקאי, ובגלל שזה ממשל טראמפ, או שאסור לי בגלל שברחתי מישראל, ואסור לי לבקר אותה או לתמוך בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 4:24 am 
Hall of Famer

וגם פיט הגסת׳ כשר הבטחון (או ה defense)
נדמה לי שהפעם כן מותר לי להביע דעה (אין לו המון ניסיון) אבל רק חלקית (כי זה שהוא תומך ישראל נלהב, לא אומר שמותר לי לדבר על זה כי אני ברחתי מהארץ וכאלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 7:10 am 
Freshman

נראה כמו מישהו שלא יוכה בתדהמה אחרי שנספר לו שחיסלנו את מזכ"ל החיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 8:47 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כיצד לא?.תורך להוכיח משהו לצד השני

אה, ובגלל שזה "תורי", צה"ל צריך להחזיק צירים שימנעו התעצמות חמאס בכטב"מים. אתה גאון צבאי ומתדיין מדהים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 8:56 am 
Hall of Famer

נו, לפחות אני יודע להוכיח דברים כשאני רוצה. אתה, מסתבר, לא. כי עובדה.
אגב, אני אמנם לא גאון צבאי, אבל למיטב ידיעתי גם אתה, בתור רואה חשבון, אינך כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 9:07 am 
Hall of Famer

אגב, ההיגיון פשוט - שליטה על הצירים אומרת שפחות דברים מאיימים יכולים להיכנס לשטח, וממילא האפשרות ליצור כטבמים פוחתת. בנוסף, העובדה שאם קיים מודיעין, חיילים יכולים בקלות להיכנס ולנטרל איום, גם היא גוברת כאשר יש נוכחות ושליטה על הצירים (בניגוד למצב שבו הצבא נמצא מחוץ לגדר).
עכשיו, אני לא באמת יודע איך יוצרים כטבמים ואני גם לא יודע איזה יכולות מודיעיניות יש לנו בתוך עזה ולכן בתור מתדיין צנוע יחסית, אני מודה שיתכן ואני טועה. אבל ההיגיון קיים. עכשיו תורך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 9:08 am 
Hall of Famer

ומכיוון שאתה בן אדם שמאד אוהב לנטפק, תאר לך שאני לא רק מדבר על כטבמים אלא על כל איום מהאוויר, יהא זה טיל כזה או אחר, קטיושה או וואטאבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 9:13 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

הממ, זה לא היה בעמוד הקודם שהטענה האינפנטילית "שביעי באוקטובר בריבוע" הפכה ל"אתה צודק"? אתה חלש בעובדות, אתה חלש בלהבין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 9:21 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אגב, ההיגיון פשוט - שליטה על הצירים אומרת שפחות דברים מאיימים יכולים להיכנס לשטח, וממילא האפשרות ליצור כטבמים פוחתת. בנוסף, העובדה שאם קיים מודיעין, חיילים יכולים בקלות להיכנס ולנטרל איום, גם היא גוברת כאשר יש נוכחות ושליטה על הצירים (בניגוד למצב שבו הצבא נמצא מחוץ לגדר).
עכשיו, אני לא באמת יודע איך יוצרים כטבמים ואני גם לא יודע איזה יכולות מודיעיניות יש לנו בתוך עזה ולכן בתור מתדיין צנוע יחסית, אני מודה שיתכן ואני טועה. אבל ההיגיון קיים. עכשיו תורך

קודם כל עברת אבולוציה מאד מהירה מההכרזה "אם נצא מעזה נקבל שביעי באוקטובר בריבוע" ל"אולי אני טועה גם בעניין הצירים".

אני לא אומר שלא חשוב לפקח על כניסות ויציאות מהרצועה. אנשים, סחורה. זה לא קשור ל"לתפוס ציר". שהייה של חיילים כמו ברווזים מעל פני השטח בציר, לא מונעת הברחות במנהרות תת-קרקעיות שהן בעיה שמצריכה שת"פ בין ישראל למצרים הרבה יותר מאשר שהייה של חיילים מעל פני הציר"לתפוס ציר" זה אומר שחיילים שלך נמצאים חשופים בשטח באופן תמידי ללא תכלית יעילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 9:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה שישראל גילתה על מה שהולך מתחת לקרקע בגבול הזה דווקא מראה שהיה מאד יעיל להיכנס לשם, וזה שהמצרים עומדים על הרגליים האחוריות לגבי מי ישב בצד השני של הגבול איתם, ובפרט במעבר רפיח, מראה שאין להם אינטרס לשת"פ אמיתי עם ישראל בנושא. לא מעט מצרים כבדים ומקושרים חיים יופי מהתעשייה הזו.
אני לא יודע אם צריך להישאר שם דרך קבע בשביל זה. אולי אפשר בלי לשבת שם קבוע, אבל חופש הפעולה של ישראל למנוע בעצמה איומים ביום שאחרי חייב לכלול גם חופש פעולה בציר הזה ומתחתיו, כי אף אחד אחר לא יעשה את זה עבור ישראל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 10:18 am 
Freshman

במקומכם אני גם לא הייתי כ"כ בטוח שהשבעה לאוקטובר לא יוכל לחזור בעתיד. הרי כשהוא התרחש אף אחד לא העלה בדעתו שזה יכול לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 10:35 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:

הממ, זה לא היה בעמוד הקודם שהטענה האינפנטילית "שביעי באוקטובר בריבוע" הפכה ל"אתה צודק"? אתה חלש בעובדות, אתה חלש בלהבין.

ואני המתדיין הגרוע.... קרא שוב, תפנים, תבין, תחזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 10:38 am 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
במקומכם אני גם לא הייתי כ"כ בטוח שהשבעה לאוקטובר לא יוכל לחזור בעתיד. הרי כשהוא התרחש אף אחד לא העלה בדעתו שזה יכול לקרות.

לא, נו, אתה לא מבין, יהיו ״חרמות בינ"ל, אמברגו סחר, שיתופי פעולה של מודיעין, רדיפת ראשיו בכל העולם.״ וכו׳, וכו׳.

זה ממש לא מדע טילים להבין שיותר שליטה בשטח אומר, לפחות תיאורטית פחות סיכוי להתעצמות מסוכנת (וכן - יותר סיכוי לאבדות ביום יום, מן הסתם. אבל אני בניגוד לגאונים אחרים כאן בפורום, לא חכם מספיק בשביל לטעון דיכוטומית מה עדיף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 13, 2024 10:41 am 
מנהל פורום

חמאס בנה את היכולות שלו במשך עשרות שנים עם מימון ועזרה חובקת עולם.
עכשיו כל הרצועה מפורקת צבאית ושלטונית, מרבית הבתים הרוסים, האוכלוסיה מלקקת את הפצעים. החמאס הצבאי והמדיני נפגע בצורה קשה. התשתיות הרוסות.
אין מי שיכול להרים כזאת אופרציה, גם אם הוא היה יכול ולא כסף לממן אותה. גם היכולות הטכניות והפיננסיות לעשות שיקום נפגעו קשה, וגם המוטיבציה שכעת בעיקר תתרכז בשיקום האזרחי ברגע שתהיה הפסקת אש. יש שם אלפי נעדרים מתחת להריסות עדיין.
לא חושב שזה ישתנה גם בעשור הקרוב וגם בעשור שלאחריו ולכן החשש משביעי באוקטובר נוסף מהגזרה הזאת נשמע במציאות של סוף 2024 כפרנויה קיצונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 581 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נביא בעירו ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: