סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' ינואר 20, 2025 12:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1218 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 49  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 4:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ניצחתם.
מגעיל כאן.
דברו עם עצמכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 5:01 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
נפתחה מלחמה. לא ביוזמתנו.
המלחמה הובילה לחורבן,בשני צידי הגבול.
לתושבים בצד שלנו יש את החופש לקחת את הרגליים ולעוף מכאן למקום אחר, מדוע שאנשים בצד השני לא יהנו מאותה הבחירה?
עמוס - מבחינת השוני מ'טיהור אתני' אין הבדל אם התושב עזב את ביתו בחינם או תמורת כסף ,כל עוד לא עשה זאת בכפיה.
(אגב - נראה לי מצב יותר מוסרי אם הוא מקבל סיוע,אבל מילא)

אתה לא יכול להשוות את תושבי עוטף עזה או גבול הצפון, שיש להם גם את אפשרות לקחת את הרגליים שלהם ולעזור לאזור אחר בישראל או למדינה אחרת, אבל גם תהיה להם אפשרות אחרי המלחמה לחזור לבתים שלהם ובסיוע של המדינה לשקם אותם, לבין תושבי עזה שכרגע אין להם אפשרות להגר לשום מקום וגם אין להם אפשרות לחזור לבתים המקוריים שלהם כי הכול הרוס ובחלק מהמקרים גם צה"ל יורה במי שמנסה לחזור, ואז להגיד שאם נפתח להם אפשרות להגר (לאן? אלוהים יודע, מי בעולם יקבל עשרות או מאות אלפי פליטים פלסטיניים? רק עוד פרט קטן וחסר משמעות בתוכנית המופרכת של הימין המשיחי) אז ההגירה תהיה "מרצון".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 5:06 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
ניצחתם.
מגעיל כאן.
דברו עם עצמכם.

בא לי לשים ברקע את "רק אל תלכי" של זקני צפת. אפשר על הדרך שיהודה סופסוף תיפרד מישראל ויהיה בינינו שלום קר או חם, לא חשוב?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 8:12 pm 
Freshman

אבימאל כתב:
ניצחתם.
מגעיל כאן.
דברו עם עצמכם.

זה פשוט בושה שלא מכבדים כאן קריאות לפשעי מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 9:03 pm 
Junior

שתי הערות:
1. כמו בנכבה, השאלה החשובה כשמנסים להבין אירוע של גירוש או ״הגירה מרצון״ היא האם מאפשרים לאנשים שעזבו לחזור. כמו שב-1948 מי שעזב (״מרצונו״ או לא) לא יכול היה לחזור ואם ניסה ירו בו, ככה יש לי גם תחושה שההגירה מרצון שבן גביר מדבר עליה לא כוללת את האפשרות לרישום הנכס בטאבו וחזרה אליו מתי שהעניינים בעזה נרגעים.
2. בוגי יעלון. אם זה לא היה כל כך עצוב (ומחריד. ומזוויע. ונורא. ועוד כמה דברים…) זה היה מאוד מצחיק. אין שמאל בישראל. 25 המנדטים של גנץ לפיד לא מעיזים להגיד מילה על הזוועות שישראל עושה בעזה. גם במפלגת העבודה דממה. במרצ מתחילים להיות כמה אמיצים שאומרים שאולי הגיע הזמן לסיים את המלחמה. ורק כמה חברי כנסת ערבים ועופר כסיף אומרים את הדברים כמו שהם, וגם זה - בווליום חלש בהרבה מהרגיל. אז מגיע הבוגי הבוק הזה, עם הוייבים של רפול משדה האספסת שלו, ואומר באופן הכי ברור בעולם שישראל עושה טיהור אתני בעזה. לא נעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:00 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אבימאל כתב:
אנחנו מערבבים כאן בין 2 עניינים שונים.
המהלך בצפון הרצועה - פינוי השטח מאזרחים על מנת לטהר אותו מטרור בלי לפגוע באזרחים,הוא לא טיהור אתני כי הוא זמני.
'עידוד ההגירה' מתייחס לכל הרצועה, דרומה וצפונה, שבו מאופשר למי שרוצה ויש לו לאן ללכת - ללכת.

ושוב, ושוב, ושוב-אתה לא יכול לקרוא "הגירה מרצון" למצב שבו האדם שמהגר נמצא במצב של קטסטרופה מוחלטת ומסכנת חיים במקום שממנו הוא מגיע.

אם ישראל (או כל גורם אחר) הייתה מתחייבת לדאוג לשיקום רצועת עזה ולהפוך אותה למקום ראוי למגורים אחרי המלחמה, אז ניחא, יכולת להגיד שלאנשים באמת יש אופק וסיבה להישאר ברצועה ועדיין בחרו לעזוב, נקרא לזה סוג של הגירה מרצון, אבל במצב הנוכחי? ממש ממש לא "הגירה מרצון".

למה לעזאזל שנרשם חבל ארץ במלחמה שלא אנחנו התחלנו
בגדול, ובלי להיכנס לרצון או כפייה (אני נגד כפייה למקרה שלא ברור) , פתיחת האפשרות לעזתים לעוף משם היא דבר מבורך מאד בעיניי. ואם זה הופך אותי לפשיסט , זה בסדר, אני יכול לחיות עם זה. אפשר לחשוב שמיליוני אוקראינים לא ברחו מאוקראינה ומיליוני פליטים לא עוזבים את השטחים במלחמות שבהם הם הפסידו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:12 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
rony כתב:
אבימאל כתב:
אנחנו מערבבים כאן בין 2 עניינים שונים.
המהלך בצפון הרצועה - פינוי השטח מאזרחים על מנת לטהר אותו מטרור בלי לפגוע באזרחים,הוא לא טיהור אתני כי הוא זמני.
'עידוד ההגירה' מתייחס לכל הרצועה, דרומה וצפונה, שבו מאופשר למי שרוצה ויש לו לאן ללכת - ללכת.

ושוב, ושוב, ושוב-אתה לא יכול לקרוא "הגירה מרצון" למצב שבו האדם שמהגר נמצא במצב של קטסטרופה מוחלטת ומסכנת חיים במקום שממנו הוא מגיע.

אם ישראל (או כל גורם אחר) הייתה מתחייבת לדאוג לשיקום רצועת עזה ולהפוך אותה למקום ראוי למגורים אחרי המלחמה, אז ניחא, יכולת להגיד שלאנשים באמת יש אופק וסיבה להישאר ברצועה ועדיין בחרו לעזוב, נקרא לזה סוג של הגירה מרצון, אבל במצב הנוכחי? ממש ממש לא "הגירה מרצון".

למה לעזאזל שנרשם חבל ארץ במלחמה שלא אנחנו התחלנו
בגדול, ובלי להיכנס לרצון או כפייה (אני נגד כפייה למקרה שלא ברור) , פתיחת האפשרות לעזתים לעוף משם היא דבר מבורך מאד בעיניי. ואם זה הופך אותי לפשיסט , זה בסדר, אני יכול לחיות עם זה. אפשר לחשוב שמיליוני אוקראינים לא ברחו מאוקראינה ומיליוני פליטים לא עוזבים את השטחים במלחמות שבהם הם הפסידו

תתמוך במה שאתה רוצה, אבל אתה לא יכול לקרוא ברצינות למה שבן-גביר מציע "הגירה מרצון". אם כל מה שישראל מציעה לפלסטינים זה או להישאר בחורבות של עזה בלי סיוע הומניטרי נורמלי, תוך כדי שקרבות מתנהלים בשטח, או להגר לאנשהו (לאן? לאף אחד אין תשובה נורמלית), אז זו לא הגירה מרצון, זה טיהור אתני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:19 pm 
Hall of Famer

בהחלט כן לאפשר סיוע הומניטרי מבחוץ. אבל אני לא חושב שישראל עצמה צריכה להוציא שקל על השיקום הזה
אם יש שיקום מבחוץ עם ערובה לבטחון ישראל אז תפאדל, בכיף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:30 pm 
Junior

אם % גבוה מתושבי עזה הם מחבלים או תומכי מעשי 7 לאוקטובר , וכך היה נראה כשהחטופים הגיעו לעזה וזכו לקבלת פנים צוהלת מהרחוב העזתי, לאלפי משתפי פעולה בהסתרתם, כשהחיילים עברו בית בית, ומצאו את הנשקים והטילים והספרים והחינוך והמשגרים ופירים , אין בית שאין בו X כלשון חיילנו, אז כן, הדבר המוסרי ביותר הוא לאפשר להם להגר למקום שבו החינוך שלהם לרצח יהודים באופן ככ מזעזע יהיה לא פרקטי. האנושות תהיה מקום טוב יותר כשלפחות חלקם יעברו למקום אחר. והיו הצעות. גם אם הלאפשר הזה עובר דרך הריסת הבתים שלהם, שמה לעשות, מלאים בתחמושת פירים מנהרות החינוך לרצח, ולכן הם נהרסים.

הקשר היחיד ליהודים ה1933 היה שגם אז עשו לנו פוגרומים מזעזעים והיו יהודים מעוותים שגם אז האשימו את עצמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:46 pm 
Hall of Famer

אבל זה כרגיל שיהודים צריכים להיות מוסריים יותר מכולם
בכל אזור מלחמה בעולם יש, היו ויהיו פליטים. וגם ישראלים עצמם (כמוני למשל ) מהגרים בהמונם אבל משום מה צריך לשמר את כל הערבים בעזה
שוב, אני לא קורא לגירוש באלימות אבל ברור שהרצוי הוא שכמה שיותר יעזבו את השטח על מנת שלא לחזור לעולם

אני תוהה בקול גם, האם לפי דעות של אנשים כאן, אכן הנכבה היתה פשע ישראלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:56 pm 
Junior

אני עונה בקול שב-1948 ישראל נלחמה על הקיום שלה, ובמסגרת המלחמה הזו היא ביצעה הרבה מאוד פשעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:59 pm 
Junior

כן ברור
אנחנו נאצים. בוגי אמר טיהור אתני, גולן מר תהליכים, וכו'. גם פה יש רמיזות
חלילה להתגונן משורפי תינוקות ועורפי ראשים, חלילה מלהחזיר את חטופינו בכוח הזרוע בלי לשחרר אלפי סינווארים שיוציאו עוד ועוד 7 באוקטובר. זה לא להילחם על הקיום שלנו? 250 חטופים זה ממש להילחם על הקיום שלנו במדינה שכל חטוף זה עולם ומלואו ובצדק

למה להרוס את הבתים שלהם? למה לא לאפשר להם לחזור , לבנות להם. מציע גם לבנות את הפירים בכל בית, להחזיר את הטילים והמשגרים

הפתרון האולטימטיבי ל7 באוקטובר: מדינה בלב ישראל ופינוי התנחלויות. והם יוותרו על שאיפתם להשמיד בדרכים זוועתיות את כל היהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 11:13 pm 
Junior

לא לא. פשוט אם מתגוננים מפני שורפי התינוקות שהרגו לך תינוק אחד ב-7 באוקטובר, ובזמן שאתה מתגונן מפניהם אתה הורג להם 700 תינוקות - יכול להיות שהורגי התינוקות זה כבר לא הם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 11:31 pm 
Junior

אתה צודק, מחבלים נוספים הרגו עוד תינוקות, פלסטינים מחבלים משגרי טילים ומחבלי מנהרות מעזה שהסתתרו מאחורי תינוקות כמו נבלות. פחדנים .

שרפו ואנסו והרגו 1400 ביום אחד, חטפו 250 כולל ילדים ותינוקות, התחבאו עם נשים וילדים, והפכו אותנו לרוצחי תינוקות. מזלם שיש מי שקונה את השקר שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 11:56 pm 
Junior

גם אתה צודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 1:02 am 
Junior

אני לא מומחה ולא יודע מה נכון או לא נכון, אני כן יודע שהמדינה הזו השתנתה אם גם אחרי שנה וחודשיים מאז שאזרחים (לא חיילים) נחטפו מהמיטות שלהם בבית, השבתם היא רק מטרת מלחמה שלישית. והשמעתי את הדעות שלי כאן לא פעם, אני מאוד ימני. פשוט לא משיחי.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 1:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא, אפילו לא השבתם. "מאמץ מירבי לפתרון". כל שאר המטרות הן מאד דטרמיניסטיות. זאת לא. בעניין הזה הממשלה משאירה את האופציה להגיד שגם כאן היא השיגה את המטרה כי היא התאמצה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 2:15 am 
Junior

כן, הניסוח פה הוא אפילו דיי מטלטל יש לומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 9:40 am 
מנהל פורום

בסוף לגבי עניין ההגירה מרצון או לא מרצון, זה יבוא לנו בהפוכה.
כבר היום ברחבי העולם יש מושבות פלסטיניות שמקדמות את הרעיונות שלהם בערים הגדולות במערב.
מתחברים לאסלאמים האחרים והם בין השאר חוד החנית של התנועות וההפגנות נגד ישראל באירופה וצפון אמריקה.
אחרי המלחמה שיהיו עוד עשרות אלפי פליטים קבועים ברחבי העולם הבעיה תחמיר משנה לשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 11:11 am 
Junior

עזתים שרוצים לעזוב את עזה לא יכולים להיכנס למצרים ולטוס משם לאנשהו? למה זה עלינו לאפשר או לעודד? יש עוד יציאה מהגהינום הזה שנקרא עזה ולא רק דרכינו.

FLASH כתב:
כן ברור
חלילה להתגונן משורפי תינוקות ועורפי ראשים, חלילה מלהחזיר את חטופינו בכוח הזרוע בלי לשחרר אלפי סינווארים שיוציאו עוד ועוד 7 באוקטובר.

איך זה עובד לנו? כמה שיחררנו בשנה האחרונה וכמה מתו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 11:59 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
עזתים שרוצים לעזוב את עזה לא יכולים להיכנס למצרים ולטוס משם לאנשהו? למה זה עלינו לאפשר או לעודד? יש עוד יציאה מהגהינום הזה שנקרא עזה ולא רק דרכינו.

FLASH כתב:
כן ברור
חלילה להתגונן משורפי תינוקות ועורפי ראשים, חלילה מלהחזיר את חטופינו בכוח הזרוע בלי לשחרר אלפי סינווארים שיוציאו עוד ועוד 7 באוקטובר.

איך זה עובד לנו? כמה שיחררנו בשנה האחרונה וכמה מתו?

הגבול בין מצרים לעזה סגור והמצרים ממש לא רוצים לעזתים לאפשר לעבור דרכם ובטח שלא לעבור אליהם. כל ההזיה הזו של "הגירה מרצון" מבוססת על איזושהי משאלת לב שיש איזושהי מדינה בעולם שמוכנה לקלוט עשרות ומאות אלפי פליטים עזתיים, וספוילר-אין כזו.

ולגבי שחרור אלפי סינווארים, אם ישראל לא מסוגלת להתמודד צבאית עם חמאס הנוכחי מחוזק ב-6000-7000 אסירים משוחררים אז אפשר לכבות את האור ולסגור את המדינה. חמאס של ה-7 באוקטובר היה חזק בצורה משמעותית מחמאס הנוכחי גם עם חיזוק של 6000-7000 אסירים שישוחררו בעסקה, וברגע שישראל נכנסה למצב מלחמה, צה"ל דרס את חמאס מבחינה צבאית, זה בכלל לא כוחות. הסיכון היחיד שיכול להגיע לישראל מחמאס זה אם נמשיך להתייחס אליהם כנכס (היוש סמוטריץ'), להעביר להם מיליוני דולרים במזומן כל חודש (היי ביבי) ולהתעלם מהמאמצים שלהם להתעצם צבאית (ד"ש כמעט לכל המערכת הפוליטית והביטחונית של ישראל בעשור וחצי האחרונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 4:09 pm 
Junior

ישראל יכולה להתמודד עם הרבה, השאלה מה המחיר בחיי חיילים ואזרחים בדרך. כמובן שההודעה שלך משקפת פוזיציה, זה כמו שימני יכתוב כאן אהלן אייזנקוט את גנץ את הרצי שעסקו בלהקטין סדכ בקיצור שירות וצבא קטן וחכם מחד, ועיסוק בשוויון וגיוס לוחמות ודתיות מאיתך, במשך עשור עד שנתקענו בלי לוחמים על הגבול ב7 לאוקטובר. תזכיר לי כמה לוחמות נכנסו לעזה בסך הכל? כמה אנשים עשו מאות ימי מילואים ? אה, הבנתי. כמובן שהמדיני והבטחוני אחראיים, אבל אתה לא אמור להניח שאפשר להתמודד עם 6-7 אלף סינווארים במימד ההגנתי (ועוד כשחלקם ביו"ש) כי הצלחנו לגמור עליהם התקפית. בונקר לא עובד לנצח, בדיוק קיבלת כאפה לפנים שאמורה להעיר אותך מהדמיונות האלו. עכשיו השאלה אם התקפות דומות מיוש ועזה בעתיד שוות את החטופים. ייתכן שכן, אבל שלא יספרו לנו שאין פה סיכון גדול מאוד. כמובן שככה או ככה, לגמור את חמאס עד שלא ישלוט ולא יתקיים זה תנאי הכרחי להוריד את המוטיבציה לעוד התקפות כאלו בעשורים הקרובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 6:13 pm 
Sophomore

אחריי שישראל חיסלה בצהרים על ידי מלט בכיר בכוח רדואן במרג’עיון חיזבללה לפני שעה קלה ירה מספר פצצות מרגמה להר דב.צהל משיב בירי ארטילרי.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 7:10 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
אני עונה בקול שב-1948 ישראל נלחמה על הקיום שלה, ובמסגרת המלחמה הזו היא ביצעה הרבה מאוד פשעים.

איזה פשעים עשינו שלא עשו בשום מלחמה אחרת? כבשנו שטחים רחמנא לצלן?
אגב, לא אנחנו פתחנו במלחמה. כל הנסיון של לכפות על הפלסטינים את פתרון שתי המדינות פשוט מיותר. הם לא רצו אז, הם לא רוצים היום וגם לא ירצו
הטעות הגדולה שלנו הייתה לקבל אותם בהסכמי השלום. הם הפסידו במלחמה, לא מקבלים את זכותך למדינה, למה להכריח?
אני לא רואה שום פסול בלכבוש שטח, ובטח כשלא אתה פתחת במלחמה.
בעצם, במה זה שונה מכל יתר המדינות שכבשו שטחים? אנחנו אוהבים לספר לעצמנו שהיום אנחנו הומנים יותר, יש חוקי מלחמה, אסור לכבוש, צריך לספק לאויב שלך מזון (מודה שעד היום לא הבנתי את זה, זה רק מאריך מלחמות ומונע מהצד המפסיד להכנע)
בולשיט. העולם אותו עולם. רק שלמדינות הצבועות ששולטות שטחים ומשאבים רבים, אז כיף להיות צבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 9:02 pm 
Junior

לא בדיוק הבנתי. אתה כותב ״איזה פשעים עשינו שלא עשו בשום מלחמה אחרת״ - מה אתה בעצם שואל? אתה מחפש פשע שבוצע רק ב-1948? או שתסתפק בפשע מלחמה שבוצע ב-1948 ואולי גם בעוד מלחמות, אבל לא בכל המלחמות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1218 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 49  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sir charles ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: