סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 12, 2024 10:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1589 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 3:29 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מנחש שלא מתוכננים עוד שינויים משמעותיים, בעיקר לאור מה שהיה עד עכשיו:
- לוי נפצע, החליטו למשוך ולא להביא לו מחליף
- מורגן לא ברמה, החליטו לא להחליף אותו
- ויילי וסמית' לא מתאימים אחד ליד השני, החליטו לא לשנות
השינויים היחידים שבוצעו היו כאלה שנכפו - מחליף לספידי סמית' ומחליף (אחד!) לויילי וג'סטין סמית'
הנחה שלי - ימשיכו לקוות שפיליפ ומורגן ייכנסו יותר לעניינים. יחכו לחזרה של ג'סטין סמית', יחד עם אוגביידה זה יהיה הקו הקדמי על החזרה של ויילי ולוי. לא פוסל שישאירו את אוגביידה. לא רואה שום שדרוג מעבר לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 8:41 pm 
Freshman

הייתי מחכה קצת עם החתמה של עוד זר.
יותר נכון להמתין עוד קצת שהפסקת האש בצפון תתבסס ושתחלחל ההבנה שהמלחמה בעזה גם אם תמשך, כבר לא משפיעה על רוב חלקי הארץ. עוד כמה שבועות יש מצב שזרים שכרגע לא מוכנים לחשוב לבוא לכאן, כבר יראו דברים אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 10:44 pm 
Freshman

אז אדלסון חמד של בחור ומראה הרבה בגרות.
הבחירה שלו לסמוך על אנשי המקצוע היא מרשימה, הבעיה היא בניסיון של הצוות המקצועי בו הוא בחר לקבוצה שלו.
מקל עשה הרבה כשחקן אבל אין לו שום ניסיון ניהולי. יונתן אלון עדיין לא השלים שנה כמאמן בקבוצת בוגרים.

לא ברור לי מה הסיבה ששמיר ואלון מתנגדים לשחקנים יקרים בקבוצה שלהם ומביאים כל מיני מורגנים אוגביידות ופיליפים שחלקם היו משלימים גם בנס ציונה.

אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שזה אחת משתי סיבות (או שתיהן בעצם):
1. הם מפחדים שלא יצליחו להתמודד עם כוכבים בחדר ההלבשה
2. בוחרים להנמיך ציפיות מראש כדי לצאת גדולים, או סתם סובלים עדיין מתסמונת דזיקיץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 11:06 pm 
Freshman

בהמשך לכך,
אדלסון אומר שלקח באופן אישי את כמות המנויים הנמוכה שמכרה הקבוצה.
אבל פה יש נוסחה פשוטה מאוד - רוצה הרבה מנויים? תחתים שחקנים שטובים בכדורסל, כוכבים זה לא מילה גסה.
הראיה לכך היא מה שקורה ביממה האחרונה עם קצב מכירת המנויים של הפועל ת"א שסביר להניח שתתקרב לסולד אאוט מנורה.
אגב, ממש לא חייבים להגזים כמו התל אביביים, אבל שניים שלושה כוכבים ועוד כמה שחקנים ברמה גבוהה היו עושים את העבודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 11:13 pm 
Sophomore

סולד-אאוט מנורה נשמע לי מוגזם, בערך 7500 לפי החשבון שלי. שזה מדהים כמובן.
עוד לא הקשבתי לשיחה הזו אבל יונתן אלון התבטא לא פעם שהם עובדים עם תקציב מוגדר, ולא יכולים להביא כל מי שרוצים. לא הקשבתי לשיחה כדי להבין אם מתן באמת אומר את ההיפך, אבל כבר למדנו לקחת בעירבון מוגבל מאוד את ההבטחות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 11:23 pm 
Junior

היה השבוע ציטוט די חד משמעי של יונתן אלון בעניין הזה שאמר משהו כמו ״אם אתה רוצה להביא שחקנים במיליון דולר, אני לא פרטנר לדבר הזה״ ועם כל האופטימיות שלי ושביעות הרצון מאיך שהקבוצה נראית, אני נוטה להסכים פה עם באוורס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 12:53 pm 
Freshman

יש איזה תחושת אכזבה של האוהדים מתקופת אדלסון בינתיים.
אבל אולי האכזבה היא הדדית? אדלסון העמיד תקציב גדול מאוד ומוציא כסף לא קטן מהכיס (שלו או של אמא שלו), החזיר אותנו לירוקאפ במטרה להגיע ליורוליג, הצהיר הצהרות שהוא בונה מועדון שהיה אחד מהגדולים באירופה וכו'.
ואחרי כל זה מצליחים למכור רק 3,700 מנויים, והארנה ריקה ברוב המשחקים, למשחקי חוץ כבר בקושי מגיעים אוהדים ובאופן כללי אין שום הייפ סביב הקבוצה והמועדון. אז חוץ ממשחקי אגו מול עופר ינאי, איזה אינטרס יש לו להגדיל את ההשקעה שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 3:31 pm 
מנהל פורום

זה הביצה והתרנגולות
הקבוצות שהוא מעמיד הן לא סקסיות בעליל ויש נסיבות ידועות שהולכות ומחמירות
1. אף אחד כבר לא גר בירושלים
2. נהיה יקר ותובעני להגיע למשחקים
3. בכדורגל יותר כיף, יותר חתרני
4. לא משחקים בגביע אירופה
5. הפרופילים של אוהדי הפועל ירושלים הטיפוסי הולך ונכחד. חילוני, ירושלמי, או כיפה סרוגה מירושלים והסביבה הקרובה. הם או במילואים או עזבו את הארץ
בקיצור זה מורכב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 3:48 pm 
Junior

אין ספק שהריחוק מירושלים בעייתי, והייתי שמח אם הקבוצה הייתה חושבת על פתרון שמקצר את הדרך. אבל כל הדרך, עד לישיבה באולם. לדוג', 15-20 דק' מתבזבזות על לחפש חניה וללכת לאולם מהמקום שמצאת. בסוף כלל הזמן נלקח בחשבון.

אבל, וזה משמעותי - לא הייתי מסיק מסקנות מהר מדי. הקבוצה לא מאד אטקרטיבית, אין אירוח של משחקים באירופה - זה דברים שאפשר לשנות. מזכיר שרק לפני שנה וחצי היה משחק בית מול אא"ק שבו הארנה הייתה סולד אאוט, כלומר הכי הרבה קהל ביתי שקבוצה בארץ הביאה, אי פעם (כי הארנה גדולה מיד אליהו, וגם כי לא היו כרטיסים שהוקצו לאוהדי היריבה). כלומר יש פוטנציאל לקהל גדול שימלא את הארנה.

עכשיו שיבנו קבוצה מצליחה, ולא פחות חשוב - שיתחילו לחשוב על game day experience. דווקא בזה אדלסון אמור להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 3:55 pm 
מנהל פורום

כן, חלק מהסיבות למיעוט הקהל ניתנות לתיקון או יתוקנו מאליהם
אבל הדמוגרפיה וההגירה השלילית של פלחי האוכלוסייה משפיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 6:37 pm 
Freshman

לדעתי אם ניקח את כל האוהדים שהיו במשחק או שניים לפחות בשנים האחרונות ונספר להם שהארנה עוברת לאיזור פאתי מודיעין, בסמיכות לרכבת וחניונים גדולים - לרוב הגדול זה נוח יותר מהמצב הנוכחי (כולל עבדכם הנאמן שגר בהרי יהודה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 7:02 pm 
מנהל פורום

לגמרי, תן גישה הגיונית ברכבת ואני מסודר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 7:17 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
לגמרי, תן גישה הגיונית ברכבת ואני מסודר

טוענים שאכן תהיה כזאת עם הקו הירוק בעוד שנה וחצי. הלוואי...

להפועל (ומכבי) ת"א יש הפריבילגיה לשבת על המטרופולין הכי מאוכלס בדמוגרפיות שאוהדות כדורסל (לפחות פי 5 מירושלים רבתי) והכי מבוסס כלכלית.
בתור אחד שגר במרכז ת"א אין בכלל השוואה בין ההשקעה של אוהד הפועל ת"א ממוצע בהגעה לדרייב אין אל מול מה שנדרש מאיתנו לארנה מלאה (שלדעתי חצי ממנה מגיע מחוץ למטרופולין ירושלים).

ועדיין. אם נסתכל על הכדורגל אז מכבי חיפה הצליחה להקים ולתחזק מועדון גדול מאד במונחים ישראלים (בטח גדול מהפועל ת"א) כשהיא בעיר לא פחות בעייתית מירושלים. עם ניהול נכון ועיקבי אפשר לעשות הרבה מאד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 10:05 pm 
Senior

ההגעה לסמי עופר קלה פי 3,000 מההגעה לארנה בירושלים, לכל אחד שגר בחלק המערבי של ישראל (שזה מה, 90% מהמדינה?), אין שום מקום להשוואה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 10:40 pm 
Freshman

אורמלאש הרוסית (האקסית של אלכס טיוס) מצילה אותנו ומחתימה את היידן דלטון שנשאר ב-VTB.
עכשיו רק צריך לראות האם הפועל תחתים שחקן טוב יותר והאם היא בכלל מתכוונת להחתים עוד שחקן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 10:57 pm 
Freshman

ההגעה לסמי עופר לא קלה בכלל, למגיעים מאיזור המרכז למשחקים באמצע שבוע (והם מארחים חלק גדול מהמשחקים שלהם בראשון/שני) יש את פקקי הענק הרגילים של כל אחהצ מתל אביב עד לחיפה, ולמגיעים מחיפה/צפון יש פקקי ענק בכניסות לחיפה, שלא נדבר על החניה הסופר-דופר בעייתית באיזור, כשבכל משחק ביתי (נזכיר שמכבי חיפה מביאה 30 אלף צופים בכל משחק ביתי, גם נגד ההפועל חדרות של הליגה) כל המדשאות והמדרכות ברדיוס של שני קילומטר מהאצטדיון מפוצצים במכוניות שתורמות לקופת עיריית חיפה.

אבל, לא יודע איך אפשר להגדיר את חיפה כ-"עיר לא פחות בעייתית מירושלים" או בכלל לערוך השוואה בישראל בין כדורגל לכדורסל.
מכבי חיפה זה הדיפולט של כל איזור הצפון, איזור עם מיליוני חובבי כדורגל, לפני שלקחנו בחשבון את העובדה שזאת קבוצה בטופ 3 אהדה בכל עיר בישראל למעט ירושלים. יש להם כמעט 25 אלף מנויים וכמעט מאה אלף אנשים ברשימת המתנה למנוי. אני לא חושב שיש אפילו קרוב למאה אלף חובבי כדורסל בירושלים רבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 11:40 pm 
Sophomore

קרטמן כתב:
ההגעה לסמי עופר לא קלה בכלל, למגיעים מאיזור המרכז למשחקים באמצע שבוע (והם מארחים חלק גדול מהמשחקים שלהם בראשון/שני) יש את פקקי הענק הרגילים של כל אחהצ מתל אביב עד לחיפה, ולמגיעים מחיפה/צפון יש פקקי ענק בכניסות לחיפה, שלא נדבר על החניה הסופר-דופר בעייתית באיזור, כשבכל משחק ביתי (נזכיר שמכבי חיפה מביאה 30 אלף צופים בכל משחק ביתי, גם נגד ההפועל חדרות של הליגה) כל המדשאות והמדרכות ברדיוס של שני קילומטר מהאצטדיון מפוצצים במכוניות שתורמות לקופת עיריית חיפה.

אבל, לא יודע איך אפשר להגדיר את חיפה כ-"עיר לא פחות בעייתית מירושלים" או בכלל לערוך השוואה בישראל בין כדורגל לכדורסל.
מכבי חיפה זה הדיפולט של כל איזור הצפון, איזור עם מיליוני חובבי כדורגל, לפני שלקחנו בחשבון את העובדה שזאת קבוצה בטופ 3 אהדה בכל עיר בישראל למעט ירושלים. יש להם כמעט 25 אלף מנויים וכמעט מאה אלף אנשים ברשימת המתנה למנוי. אני לא חושב שיש אפילו קרוב למאה אלף חובבי כדורסל בירושלים רבתי.

ברור שכדורסל וכדורגל זה שונה… אני גם לא מצפה שלהפועל ירושלים יהיו 25,000 מנויים.

כמו ירושלים, חיפה (וכל האזור) מתמודדת עם הגירה שלילית לכיוון אזור המרכז. והנקודה שלי שעדיין עם ניהול נכון והתמדה אפשר לבנות בסיס קהל מחוץ לעיר המקור שתומך בקבוצה באופן קבוע (זה שהיא בטופ 3 בערים אחרות בארץ ולאנשים שלא גדלו בחיפה זו בדיוק האינדיקציה לאותה הצלחה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 12:35 am 
Freshman

עם זה אני מסכים, אבל חושב שזה בעיקר תלוי ביצועים והצלחות. אני גדלתי בצפון בשנות התשעים, הפועל ירושלים צברה אז באיזור לא מעט תומכים, בהיותה האלטרנטיבה הרשמית למכבי ת"א. אהדת כדורסל באיזורנו התחלקה כמעט כולה בין השתיים, כשבכדורגל התחילה באותן שנים יריבות גדולה בין המכביות מחיפה ות"א, ובהיותנו צפוניים ש-90% מאיתנו אהדו את מכבי חיפה, רבים חיפשו קבוצת כדורסל לאהוד כי מכבי חיפה לא הייתה קיימת ואת מכבי ת"א כבר לא היה "בסדר" לאהוד כמו הדור שלפנינו. אני מניח שכך היה באיזורים רבים בארץ באותן שנים, משהו כמו 1995-2005.
אם הפועל ירושלים הייתה תוקעת יתד ביורוליג, לוקחת כמה אליפויות, ומתחזקת את מעמדה כאלטרנטיבה אמיתית למכבי תא, אני מעריך שהיא הייתה נתמכת היום ע"י כמה עשרות אלפים טובים נוספים מאותם שנתונים. מכבי חיפה צברה אהדה משמעותית בכל ישראל כי היא הצליחה באירופה ולקחה אליפויות, לא בגלל שאנשים התחברו לדמותו של יעקב שחר ולא בגלל המדים הירוקים והמכוערים שלהם.
אם הפועל ירושלים תהיה קבוצה מצליחה ויציבה בעשר השנים הקרובות, אני מניח שהיא תצבור אהדה משמעותית בכל הארץ מילידי 2015+, וככל שמעמדה כ-"קבוצה גדולה" יישמר, כך גם האהדה הרחבה לקבוצה תישמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 10:37 am 
Senior

קרטמן כתב:

החניה שם בהחלט בעייתית, אבל הפקקים לכיוון חיפה לא גרועים יותר מאלו של כביש 1.
היתרון הגדול של סמי עופר הוא הרכבת.
רכבות לחוף הכרמל יש בתדירות גבוהה (ולדעתי עם תגבורת בימים של משחקים) וכמעט מכל תחנה בארץ בלי צורך בהחלפה אפילו.

ירושלים ביחס להיותה אחת משתי הערים הגדולות בארץ, היא חתיכות חור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 7:13 pm 
Sophomore

העונה בארנה גם מעט החניה שהיתה ליד טדי ובדרך בנבנישתי איינה בשם העבודות לרכבתקלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 7:54 pm 
Freshman

stavs כתב:
קרטמן כתב:

החניה שם בהחלט בעייתית, אבל הפקקים לכיוון חיפה לא גרועים יותר מאלו של כביש 1.
היתרון הגדול של סמי עופר הוא הרכבת.
רכבות לחוף הכרמל יש בתדירות גבוהה (ולדעתי עם תגבורת בימים של משחקים) וכמעט מכל תחנה בארץ בלי צורך בהחלפה אפילו.

ירושלים ביחס להיותה אחת משתי הערים הגדולות בארץ, היא חתיכות חור.

האמת שבאתי להגיב שגם לארנה יש תחנת רכבת במרחק של חצי שעה הליכה בדיוק כמו בספי עופר, אבל אז גיליתי שתחנת מלחה לא פועלת מאז הקורונה...
אסכם בלהסכים שמדובר בחור שמאוד קשה להגיע אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 7:55 pm 
מנהל פורום

לפחות היא מחפה על זה בהיותה עיר דוחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 8:15 pm 
Freshman

מעניין מה פוטנציאל האוהדים של ירושלים בכל הארץ. הייתי מנחש שלא יותר מ-20 עד 30 אלף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2024 11:54 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
היה השבוע ציטוט די חד משמעי של יונתן אלון בעניין הזה שאמר משהו כמו ״אם אתה רוצה להביא שחקנים במיליון דולר, אני לא פרטנר לדבר הזה״ ועם כל האופטימיות שלי ושביעות הרצון מאיך שהקבוצה נראית, אני נוטה להסכים פה עם באוורס.

אז הקשבתי לראיון הנוראי עם האוזמן, שעה וחצי של התפתלויות, מבוכה ובריחה מקשר עין. פשוט ילד קטן ומבוהל. אני חושב שהוא הביא את גל מקל לא כיועץ ולא כחבר אלא כאח גדול שישמור עליו מהעולם הגדול.

בכל מקרה, לא יודע מאיפה הציטוט שהבאת, אבל דרך הסיפור של בובאן אתה מבין למה יונתן אלון התכוון: אל תביא לי כוכבים במיליון דולר כי הם לא יספרו אותי. זה לא אומר שהוא לא רוצה שחקנים טובים, וברור לי לגמרי מהראיונות שלו אחרי משחקים שהוא לא מרוצה מקצב קבלת ההחלטות מעליו. ההססנות של אדלסון ניכרת בשפת-הגוף שלו, אבל בתמימותו הוא אומר במפורש שהוא מתייעץ עם זה ועם זה ועם ההוא עד שבא מישהו ואומר לו אל תעשה, אז הוא מקשיב ולא עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 12:15 am 
Junior

https://www.one.co.il/Article/478646.html

״כשמתן הגיע הייתי מנהל מקצועי ואמרתי לו: הדרך שלי להגיע ליורוליג? אם נביא לפה שחקנים במיליון דולר, בשביל לעשות את זה אני לא הפרטנר. אני יודע לעשות תהליכים, כשמביאים שחקן לזה, זה דבר גדול יותר מלשלם לו״.

אתם צריכים שחקן שובר שוויון ואז תתנו פייט למכבי והפועל תל אביב.
”יש הרבה שחושבים ככה, אני יותר זהיר. יש לי בשבוע אימון אחד, אנחנו מארחים ומתארחים בחו”ל. אם אני מביא שחקן שגם הקבוצה צריכה להתאים את עצמה אליו, מתי בדיוק זה יקרה? יש אימון אחד בשבוע וגם הוא 30-45 דק’. אני יכול לראות את הפלוס בזה, אבל כשמסתכל על פרקטיקה לא בטוח שזה הדבר הנכון. המטרה – להשתפר כל פעם ובחודש וחצי האחרונים רואים את זה. אם תהיה איזה תוספת, לא בטוח שאני רוצה כוכב גדול אלא מישהו שיצטרף לדבר הזה”.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1589 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3 ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: