סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 12, 2024 9:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1589 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 12:47 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
החלק הראשון זה אותו רעיון עם כמה קישוטים. אגב, הם אומרים כל הזמן שהמודל הוא טנריפה? אז גם טנריפה שמה מיליון יורו בשביל להביא את מרסליניו בזמנו.

לגבי החלק השני, הייתי מעמת את יונצ'וק של אחרי משחקים עם יונצ'וק של ראיונות בדופק אפס ברדיו, יכול להיות מעניין לראות אם יגיעו להסכמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 11:07 am 
Sophomore

התסכול שלנו אל מול מה שקורה בהפועל ת״א מובן, אבל בסוף חשוב למסגר את הטיעון בצורה נכונה.

אני חושב שלא מאד קונטרוברסלי יהיה לטעון שעופר ינאי השתגע (תקציב שחקנים של טופ יורוליג שהוא לעולם לא יוכל לתחזק ותזזיתיות לא בריאה במערכת) ונראה שמהמר על אול-אין עצבני בצורה שלא יוכל להמשיך בה שנים קדימה.

אתם כועסים על מתן אדלסון שהוא לא השתגע כמוהו. למרות שקשה שלא להצדיק רציונלית את מתן….

במציאות מתן שם את התקציב הגבוה בתולדות הפועל ירושלים ומנסה כל הזמן לתעדף בניית תשתית והישגים ארוכי טווח על הישג מיידי. אלו תפיסות עולם נכונות ובריאות למי שרוצה לבנות מועדון יציב ומצליח. ואני לא קונה את כל תחזיות יום הדין כאילו מי שייקח הכרטיס השני ליורוליג ראשון ינעל את השני מחוץ ליורוליג לנצח…
מי שיבנה מועדון גדול יותר ובריא יותר ינצח בטווח הארוך. דיברנו פה על ההשוואה למכבי חיפה כדורגל אז בואו נחזור אליה ולביקורות על שחר שלא מוציא מספיק פעם מול מכבי ת״א ובעבר היותר רחוק מול בית״ר.. אבל הוא בונה מועדון עם מכפיל כוח וצמיחה יציבה שמוכיחה את עצמה. הוא מודל הרבה יותר בריא להפועל ירושלים.

* אני כן מקבל ביקורת בשוליים על בניית הקבוצה. כלומר באותו כסף להביא יותר יוצרים ופחות משלימים כמו טאריק פיליפ. אבל זה הרבה פחות מתן ויותר הצוות המקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 1:18 pm 
מנהל פורום

מסכים עם גמליאל
אבל בוא נזכור שמקל, יונצ׳וק ודנשה הם מינויים שלו מהם נגזרת בניית הקבוצה
הבחירה בווילי כשחקן של מיליון דולר (כמעט) כשאפילו קסלמן שאין מי שיעשה איתו פיק&רול הייתה טעות עם כתובת על הקיר, לא משהו שהוא אופסססס בדיעבד
מי חסר לי בשלישיה מקל/יוני/דנשה?
מישהו שהצליח באירופה כבר עם יותר מקבוצה אחת
מישהו בכיר אבל לא בכיר מידי מבסקוניה או הכוכב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 2:17 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
מסכים עם גמליאל
אבל בוא נזכור שמקל, יונצ׳וק ודנשה הם מינויים שלו מהם נגזרת בניית הקבוצה
הבחירה בווילי כשחקן של מיליון דולר (כמעט) כשאפילו קסלמן שאין מי שיעשה איתו פיק&רול הייתה טעות עם כתובת על הקיר, לא משהו שהוא אופסססס בדיעבד
מי חסר לי בשלישיה מקל/יוני/דנשה?
מישהו שהצליח באירופה כבר עם יותר מקבוצה אחת
מישהו בכיר אבל לא בכיר מידי מבסקוניה או הכוכב

זאת כאמור כבר ביקורת לגיטימית לאיך הוא הוציא הכסף שלו ועל מי הוא סמך שיחליט. לא על כמה כסף הוא בוחר להוציא.

יש עוד החלטות ניהוליות שהוא לקח לא נכון לטעמי (אי ההתחייבות ל-bcl בשביל שהפיינל פור יהיה בירושלים, המינוי של יונתן אלון ועוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 3:17 pm 
מנהל פורום

כן, עם התקציב אני מבסוט, לא צריך יותר מזה בשביל להיות יותר טובה ממה שהיינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 4:21 pm 
Sophomore

הביקורת (שלי) היא על הניהול השוטף שלו והתגובה למשברים. היינו אמורים לשלם כרגע משכורות לוויילי, סמית', נמרוד וספידי, אלה לפי הפרסומים קרוב לשני מיליון דולר לעונה ויחד עם שאר הסגל אין ספק שאדלסון שם כסף וסחתיין עליו; גם ההחתמות המעט מאכזבות לשעתן של מורגן והארפר הוצדקו בכך שמשאירים כסף בצד לתיקונים. מרגע שהתחילו הפציעות הפועל טסה על כנף אחת בתפילה חרישית, עד כדי כך שאני תוהה אם מתן מנסה למשוך חזרה חלק מההשקעה שלו. השיחה עם האוזמן גרמה לי לחשוב שאולי הבעיה היא היעדר מנהיגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 5:12 pm 
Sophomore

לדעתי אם מפספסים משהו בסיסי בפונקציית המטרה של מתן והסיבה שהוא בכלל פה.

מתן בתפיסתו העצמית הוא איש עסקים שבונה משהו מכלום *ומייצר ערך*. הוא אמר את זה כמה פעמים בראיונות. הוא כנראה כל חייו מתמודד עם מבטים שתופסים אותו כילד שמנת ומצפים שיתנהג כמו נסיך סעודי נובוריש שמקדיש את חייו לבזבוז הון ולא ליצירה...

מתן ועופר ינאי נמצאים במצב שונה מאד אל מול השדים של עצמם.

עופר ינאי כבר יצר ערך (מטורף) בבניית חברות ששוות מיליארדים, קנה קרדיט שמספיק לכמה תקופות חיים ועכשיו מגיע לכדורסל כצעצוע ומוכן לפזר עליו "כמה שבא לו". הוא מרשה לעצמו להתנהג ולהיתפס כילד פזיז כי ניהול הפועל ת"א זה לא מה שיגדיר אותו...

בניגוד לינאי, מתן עצמו בחיים לא באמת יצר כלום (הוא בן 25...). בשביל מתן הפועל ירושלים היא העסק המרכזי. הפלטפורמה שדרכה הוא יראה שהוא לא סתם בן של מיליארדר שנולד עם כסף אלא איש עסקים שיבנה מכפילי כוח וארגון יעיל וייצור ערך מוסף.

לכן את מתן לא מעניין לנצח דרך לזרוק כסף ולקנות ניצחונות (לכן גם לא היה קונה את הלייקרס לפי עדותו שלו). הרי הוא יכל גם לקנות חצי יורוליג אם היה רוצה. אבל כל זה לא יוכיח כלום עליו כבנאדם חוץ מזה שיש לו כסף (שהוא ירש ולא הרוויח) ולכן לא ירגש אותו או יגדיר אותו בצורה שהוא מחפש. אותו מעניין להרגיש שהוא יצר ערך בעצמו דרך הניהול שלו. ולכן גם כל הדיבורים על הפרוסס...

אני חושב שזה דווקא לא דבר כל כך רע. כי הדבר הזה שמתן רוצה להשיג לעצמו (בשביל עצמו) גם הולך יד ביד עם הצלחה ארוכת טווח לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 5:59 pm 
Sophomore

כן, זה חלק מהסיבה שהשיחה הזאת לא מצאה חן בעיניי. אני לא מבין מה זה אומר "לייצר ערך", זה לינגו מעולם השיווק או כח אדם. יש לו קבוצת כדורסל, יש לו כסף, מכניסים כסף לתוך קבוצת כדורסל ומקבלים ערך - קבוצת כדורסל טובה. לבנות מסביב מערכת מקצועית חזקה זה כמובן רעיון מתבקש ומצוין, אבל יש ניהול שוטף של התמודדות עם משברים ובזה הפועל לא מתפקדת. למה - יש תשובה של יונתן אלון א', תשובה הפוכה של יונתן אלון ב' ומלמולים כלליים מצד אדלסון שנשמעים כמו דאחקה של יואב רבינוביץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 6:54 pm 
Sophomore

xalmon כתב:
כן, זה חלק מהסיבה שהשיחה הזאת לא מצאה חן בעיניי. אני לא מבין מה זה אומר "לייצר ערך", זה לינגו מעולם השיווק או כח אדם. יש לו קבוצת כדורסל, יש לו כסף, מכניסים כסף לתוך קבוצת כדורסל ומקבלים ערך - קבוצת כדורסל טובה. לבנות מסביב מערכת מקצועית חזקה זה כמובן רעיון מתבקש ומצוין, אבל יש ניהול שוטף של התמודדות עם משברים ובזה הפועל לא מתפקדת. למה - יש תשובה של יונתן אלון א', תשובה הפוכה של יונתן אלון ב' ומלמולים כלליים מצד אדלסון שנשמעים כמו דאחקה של יואב רבינוביץ'.

לייצר ערך הכוונה להביא ערך מוסף שמוציא תוצר שגדול מערך הכסף שהכנסת (להלן הערך שייצרת). משהו שסתם טמבל עם כסף לא היה יכול לעשות…

לצורך העניין עופר ינאי לא ממש יוצר ערך השנה בהפועל ת״א אם מסתכלים על המגרש (בכסף שהוציא גם ילד שמשחק פנטזי היה בונה קבוצה טובה יותר). אולי מבחינת בניית קהל הוא מרגיש שהוא מייצר ערך אבל גם פה אני לא חושב.

בשורה התחתונה לדעתי האתגר והחלום של מתן היא להוכיח שהוא לא סתם טמבל עם כסף. וההתנהגות שמנסים לדחוף אותו אליה פה (למשל להשוות הצעת 1.3 מיליון לים מדר) היא לגמרי התנהגות של טמבל עם כסף…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 7:09 pm 
Junior

אני חושב שהניתוח הפסיכולוגי של מתן מדוייק, אבל עם כוכבית אחת: לא ברור על מה מבוססת ההנחה שיש לו כל כך הרבה כסף ובהחלט יכול להיות שכל ההצדקות הרציונליות שלו לגבי ניהול נכון הן כיסוי לאו דווקא לתסביך הבן של המפונק שלו, אלא על כך שאין לו כסף אמיתי משלו וכדי לקבוע תקציב להפועל הוא הולך לאימא שלו שאומרת לו ״בסדר מתני, אבל לא יותר מ-10 מיליון דולר בשנה״. זה תסריט מאוד סביר בעיניי ואם זאת באמת המציאות אני גם יכול להבין למה הוא ישפוך כל תירוץ אפשרי כדי להכחיש את זה. בנוסף, יש טווח מאוד גדול בין מה שינאי עושה לבין השמרנות התקציבית הקיצונית של הפועל ירושלים העונה. פיליפ במקום ספידי. אוגביידה למילוי מקום זמני במקום נמרוד לוי/ג׳סטין/וויילי - זה הרבה פחות מ״לא התנהגות של טמבל עם כסף״.

לגבי ינאי, אני חושב שהוא הרבה יותר מחושב מאשר מיליונר שקנה צעצוע. אני לא בטוח שהמגרש שבו הוא משחק זה בכלל הכדורסל האירופי, ואם הייתי צריך להמר המהלך עם הפועל תל אביב נועד בכלל לפתוח לו דלתות אחרות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 7:10 pm 
מנהל פורום

דיון מצוין
קסלמן צודק שהדרך הכי מוכרת, בדוקה ועדיפה זו קבוצה מנצחת
רוצה מלא, מלא, מלא מנויים?
תנצח, בכושילרבאק תנצח
זוכרים את 2017, איזה כדורסל מבאס, אהה? אין חיתוכים, אין תרגילים בהתקפה, רק הגנה חייתית ב1/1 אפילו לא מתוחכמת כמו זו של דז׳יקיץ
אבל מול ולנסיה ביום שישי גם במעברים בגלריה היו מלאים
בגמר נגד חיפה אפילו הירוק נראה אדום
אז כן. אתה מנצח, אתה מייצר ערך
מתן מכוון לנצח, אבל לא באופן ישיר
אלא ליצור סקיד, כלומר מבנה יציב שמייצר נצחונות באופן אוטומטי
מנהל מקצועי, עוזרי מאמנים, מערך סקאוטינג
וכאן הנקודה של גמליאל נכונה בעיניי
זה מה שמלמדים בביתי ספר למנהל עסקים בכל העולם
לבנות מערכת עם היררכיה וסדר פעולות שמנצח בתחום שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 7:20 pm 
מנהל פורום

לעניין האם מתן עובד עם תקציב שהוא דמי כיס מאמא או שירושה שלו (אמא שלו חטיארית רצינית) היא המקור להשקעה
רציונלית, אגיד שאמא שלו שתתפגר בעשור הקרוב כנראה תוריש לו את דלאס, כי הוא הבן עם הניסיון בכדורסל מבין הצאצאים שלה
צריך לציין שמרים באה הרבה למשחקים של הפועל,
מאמר מוסגר
יושב לידה איזה כרסתן המוני וזול
פויה איזה טעם יש לה
סוף המאמר

הנוכחות שלה בזמן שליוואי רנדולף העירום רץ עם דגל ישראל אחרי הניצחון על אאק אחראי ללא מעט אורגזמות מאוחרות בחייה
אז התחושה שלי, שלא מדובר בדמי כיס מאמא אלא במשנה סדורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 7:33 pm 
Freshman

גמליאל כתב:
xalmon כתב:

לצורך העניין עופר ינאי לא ממש יוצר ערך השנה בהפועל ת״א אם מסתכלים על המגרש (בכסף שהוציא גם ילד שמשחק פנטזי היה בונה קבוצה טובה יותר). אולי מבחינת בניית קהל הוא מרגיש שהוא מייצר ערך אבל גם פה אני לא חושב.

וואו, איזו הגזמה פרועה ומנותקת. אם כבר ילד שמשחק פנטזי, אז כנראה שהילד הזה היה הולך על שם כמו בובאן מריאנוביץ שהילד מתן אדלסון כ"כ רצה. את האימפקט של בובאן אנחנו רואים בפנר.
לגבי הקהל, אתה אולי לא חושב, אבל יש לנו מספרים ידועים שלא מצריכים שום חשיבה. עד ינאי להפועל היו אלפיים ומשהו מנויים, היום יש להם מעל פי שלוש מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 9:12 pm 
Sophomore

קרטמן כתב:
גמליאל כתב:
xalmon כתב:

וואו, איזו הגזמה פרועה ומנותקת. אם כבר ילד שמשחק פנטזי, אז כנראה שהילד הזה היה הולך על שם כמו בובאן מריאנוביץ שהילד מתן אדלסון כ"כ רצה. את האימפקט של בובאן אנחנו רואים בפנר.
לגבי הקהל, אתה אולי לא חושב, אבל יש לנו מספרים ידועים שלא מצריכים שום חשיבה. עד ינאי להפועל היו אלפיים ומשהו מנויים, היום יש להם מעל פי שלוש מזה.

לגבי הכדורסל עצמו והסגל. הראו ניתוחים שלהפועל ת"א יש את אחד מתקציבי השחקנים הגבוהים באירופה בחישוב כל הבייאאוטים, השחרורים המוקדמים והמס ישראלים... אז כן אני משוכנע שאני אישית עם הבנתי המוגבלת הייתי עושה הרבה יותר טוב עם הכסף הזה בבניית קבוצה. הפערים בבנייה זועקים לשמיים והנסיונות לפתור אותם בלשפוך עוד כסף...

לגבי יצירת ערך בכיוון בניית קהל כמו שאמרתי אני רואה את הנקודה ולא שולל לחלוטין. אבל פה המדד יהיה כמה אוהדים ישארו כשזה טיפה יירגע תקציבית (בהנחה שזה חייב להירגע) ולא בפיק של ההייפ המתודלק. לדעתי גם את ההייפ הזה גם אפשר היה להשיג בהרבה פחות כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2024 9:27 pm 
Sophomore

הייתי מסכם את הנקודה ככה - בשבילנו הפועל ירושלים היא החיים והעולם וברור שבהינתן אפשרות לנהל אותה בלי מגבלת משאבים (חלום של רובנו) פונקציית המטרה הכמעט יחידה הייתה כמה שיותר נצחונות ותארים ומה אכפת לי אם הארגון יעיל.

מתן אדלסון גדל בארה"ב כאוהד לייקרס ובסינון כל תשובות היח"צ הפועל ירושלים היא בשבילו (עוד) איזו קבוצה שהוא שמע עליה לפני שנתיים והיא קודם כל פלטפורמה להראות איך הוא יכול לנהל וליצור ערך.

הוא רוצה לחשוב, ושסביבו יחשבו, שהתרומה שלו לקבוצה היא פחות הכסף ויותר הניהול והסטנדרטים ושיקול הדעת וכו'. כמו שאדם עשיר ולא אטרקטיבי שמוצא בת זוג שללא הכסף לא הייתה איתו לא רוצה לחשוב ולקבל תזכורת מהסביבה בכל רגע ורגע שהיא איתו בגלל הכסף ולכן מספר לעצמו סיפור אחר...

לכן אקח את זה עוד שלב קדימה ואומר שלדעתי הצעות כמו של האוזמן שמכוונות לאופטימיזציה לניצחונות ותארים בזכות שפיכת כסף ועל חשבון "הערך שמתן כמנהל מביא לארגון" בעצם קצת מעליבות אותו. כי הן מפוצצות הבועה ומזכירות לו שבסוף רואים אותו קודם כל ככספומט שמייצר כסף (זה נכון ל-90% מהבעלים אבל אף אחד מהם לא אוהב להרגיש ככה. והוא במיוחד).

נערך לאחרונה על ידי גמליאל בתאריך א' דצמבר 08, 2024 9:33 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 6:39 am 
Hall of Famer

גם מבחינת קהל,ה'קלאסיקו' בעוד שבועיים לא יתקרב למה שראינו הערב.
בדיעבד,המעבר לצ'מפיונס, והנמכת הציפיות היו מכה שהקהל של ירושלים עדיין לא התאושש ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 7:14 am 
מנהל פורום

הפועל גם סובלת מנוכחות נמוכה כי האוהדים הדתיים שלה כולם עסוקים בלטבוח בערבים ובחטופים, האוהדים החילונים שלה או ירדו מהארץ או חטופים (ונטבחים על ידי פיד כיפות) והאוהדים החרדים שלה מסתתרים מפני משטרה צבאית.
או בגדול, יש סיכוי סביר שהמלחמה משפיעה על קהל הפועל ירושלים יותר מאשר על הקהלים התל אביבים, וזה לא רק עניין של צ'מפיונס וסגל מבאס. ירושלים עניה יותר, ועכשיו אולי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 7:23 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
הפועל גם סובלת מנוכחות נמוכה כי האוהדים הדתיים שלה כולם עסוקים בלטבוח בערבים ובחטופים, האוהדים החילונים שלה או ירדו מהארץ או חטופים (ונטבחים על ידי פיד כיפות) והאוהדים החרדים שלה מסתתרים מפני משטרה צבאית.
או בגדול, יש סיכוי סביר שהמלחמה משפיעה על קהל הפועל ירושלים יותר מאשר על הקהלים התל אביבים, וזה לא רק עניין של צ'מפיונס וסגל מבאס. ירושלים עניה יותר, ועכשיו אולי יותר.

״כולם״
בתור מנהל פורום, אני בטוח שהיית יכול לכתוב את ההודעה הזאת (שיש בה מן הסתם לא מעט אמת בעיקרון) באופן קצת יותר עדין וקצת פחות מתלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 7:29 am 
מנהל פורום

אין בחלק הראשון של ההודעה שום אמת למען האמת, קוראים לזה הגזמה/הטרלה.
בחלק השני יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 11:10 am 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
לגבי יצירת ערך בכיוון בניית קהל כמו שאמרתי אני רואה את הנקודה ולא שולל לחלוטין. אבל פה המדד יהיה כמה אוהדים ישארו כשזה טיפה יירגע תקציבית (בהנחה שזה חייב להירגע) ולא בפיק של ההייפ המתודלק. לדעתי גם את ההייפ הזה גם אפשר היה להשיג בהרבה פחות כסף.

אני חושב שיש פה יצירת ערך נוספת, הפיכת הפועל תל אביב לקבוצה עם שם בנוף הכדורסל האירופאי. קבוצה שכשפונים לסוכן של קבוצת צמרת הוא כבר לא מנתק בעדינות את הטלפון אלא שואל על כמה ג'ובות מדובר. ינאי הפך את הפועל תל אביב לשם בולט בכדורסל האירופאי וזה ייצור ערך. כמובן שאם הכסף יעלם, אז הערך יתפוגג, אבל זאת דרך להתפרץ למסיבה של קבוצות הצמרת בכדורסל האירופאי.
אולי הפער בין הגישות הוא שינאי מתנהל כאילו אלו ימי פומפיי האחרונים ומנסה לבלוט מיד וככל האפשר ואילו מתן מדבר על בניה לטווח הארוך.
דרך אגב, שניהם בעיני לקחו את הגישה שלהם לקיצוניות שפוגעת בקבוצות שלהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 5:37 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
גמליאל כתב:

אני חושב שיש פה יצירת ערך נוספת, הפיכת הפועל תל אביב לקבוצה עם שם בנוף הכדורסל האירופאי. קבוצה שכשפונים לסוכן של קבוצת צמרת הוא כבר לא מנתק בעדינות את הטלפון אלא שואל על כמה ג'ובות מדובר. ינאי הפך את הפועל תל אביב לשם בולט בכדורסל האירופאי וזה ייצור ערך. כמובן שאם הכסף יעלם, אז הערך יתפוגג, אבל זאת דרך להתפרץ למסיבה של קבוצות הצמרת בכדורסל האירופאי.
אולי הפער בין הגישות הוא שינאי מתנהל כאילו אלו ימי פומפיי האחרונים ומנסה לבלוט מיד וככל האפשר ואילו מתן מדבר על בניה לטווח הארוך.
דרך אגב, שניהם בעיני לקחו את הגישה שלהם לקיצוניות שפוגעת בקבוצות שלהם.

אני יותר התכוונתי להגדלת בסיס הקהל וזה שההייפ שלו מביא אותם למכור איזה 8,000 מנויים ושאם זה יחזיק כמה שנים אז הם קפצו מדרגה.

דווקא בכל האמור ליחס מול קבוצות באירופה ושוק השחקנים לדעתי ינאי השמיד ערך. יצר להפועל ת״א שם של פראיירים שלא מתמקחים ומוכנים לשלם כמעט כל מחיר וכל בייאאוט בשביל השחקן שהם רוצים. מניח שהם ירגישו את זה במו״מים עתידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 8:56 pm 
Junior

גם אם אדלסון רוצה לייצר ערך, אני בכלל לא בטוח שהוא מייצר יותר ערך מעופר ינאי. עקרונית צריך לקחת את המחיר שהם שילמו על הקבוצה, להוסיף את סך השקעות הבעלים לאורך השנים, ואז לבחון את הולואציה של הקבוצה אם היו רוצים למכור אותה. בארץ זה שוק ממש לא משוכלל, אבל ב-NBA רואים שיש ולואציות של קבוצת NBA, והן עולות משמעותית לאורך השנים, לפעמים אפילו עבור קבוצות מפסידות (לא מפתיע לאור העובדה שיש המון חברות טק מפסידות בוולואציות גבוהות).
חברת ספורט זו לא חברת טכנולוגיה, ולכן הערך הוא במותג, בהצלחה הספורטיבית וכמובן בבסיס האוהדים - מה שבעקרון מאפשר לעשות מוניטזציה בעתיד (ממנויים ומזכויות שידור).
אז אם היו בוחנים את סך ההשקעה של אדלסון מול עופר ינאי, על מול הגידול בשווי של הקבוצות שלהם (עקרונית המדד הנכון הוא ביחס לסכום המושקע) - אני ממש, אבל ממש לא בטוח שעופר ינאי לא מייצר יותר ערך. לדעתי רק הגידול בכמות המנויים (שמעתי מספר של 7,500 לאחרונה) במונחי החזר על ההשקעה מצדיק את הסכומים שהוא שם, שלא נדבר על ערך המותג והיכולת להביא לפה מאמנים ושחקנים (כלומר היום ינאי משלם פרמיה מטורפת על הבאה של שחקנים, הפרמיה הזו אמורה לרדת בהמשך). עופר ינאי משקיע הרבה יותר, אבל לדעתי מייצר ולואציה גדולה פי כמה.
האמת, אני בספק אם היו יכולים למדוד את הולואציה של ירושלים, אם היא הייתה בעלייה מאז שאדלסון לקח את הקבוצה. אני טוען שעוד לא ראינו דבר אחד שלא יכל היה לקרות בתקופה של חומסקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 9:29 pm 
מנהל פורום

@דניאל
אם ינאי ישים 400 מיליון בת"א והשווי במכירה שלה יעלה מ(נניח) 5 מיליון ל40 מיליון מבחינתך זו יצירת ערך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 9:44 pm 
מנהל פורום

כדי לקיים דיון הגון ביצירת ערך" צריך לפחות לנסות להגדיר אותו בהקשר הזה
הכנסות שנתיות?
רווח שנתי?
תארים?
מספר מנויים?
מה מודדים, מכאן הדיון יהיה כנראה מפוקס יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 10:22 pm 
Junior

blue כתב:
@דניאל
אם ינאי ישים 400 מיליון בת"א והשווי במכירה שלה יעלה מ(נניח) 5 מיליון ל40 מיליון מבחינתך זו יצירת ערך?

ברור שלא.
הנוסחה פשוטה (יש שיגידו פשטנית):
ערך = מחיר מכירה -(מחיר קנייה + השקעות בעלים לאורך השנים)

בדוגמא שנתת הערך הוא מינוס 365 מיליון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1589 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: