סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 10:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1217 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 7:29 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
כן, לא חושב שצריך להיות גאון גדול או איש חמאס בשביל להבין מה גורמים מאות חטופים לחברה ממנה הם נחטפו. אני גם לא חושב שצריך להיות איש חמאס או איש חכם מהממוצע בשביל להבין שכדאי להם לתדלק את העובדה שממשלת ישראל לא רוצה להחזיר את החטופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 7:32 pm 
Freshman

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
קרטמן כתב:
כאמור, אין אינדיקציה שנכתב ע"י הנהגת חמאס או בכלל הוצג לו. "נכתב ע"י אנשי חמאס" לא אומר כלום. זה מה שהמודיעין שלנו אומר. האינדיקציות מדברות על "אנשי חמאס" בדרגים נמוכים שחיברו מסמך והתכוונו להעבירו להנהגתם.
אם אני אחבר מסמך שאומר שצריך להתקפל מהמלחמה ולתת לפלסטינים את הנגב תמורת החטופים אני מניח שלא תגיד שיש מסמך שנכתב על ידי אנשי צה"ל שאין מקום לפרשנות לגביו ואין מישהו שמערער על אמינות הדברים.

בכל אופן מדובר במסמכים שהיו במחשב האישי של סינוואר

וגם זה לא נכון כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 7:34 pm 
Freshman

קרטמן כתב:
כן, לא חושב שצריך להיות גאון גדול או איש חמאס בשביל להבין מה גורמים מאות חטופים לחברה ממנה הם נחטפו. אני גם לא חושב שצריך להיות איש חמאס או איש חכם מהממוצע בשביל להבין שכדאי להם לתדלק את העובדה שממשלת ישראל לא רוצה להחזיר את החטופים.

וגם זה כמובן לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 7:45 pm 
Freshman

אני בוחר בנושא הנ"ל להאמין להצהרות המפורשות של שרי הממשלה בנגביר-סמוטריץ, להצהרות של גורמים מתוך המו"מ הן מהצד הישראלי והן מהצד האמריקאי, הקטארי והמצרי, לדעתו המגובשת של גדי אייזנקוט, ולהודעות הפאניקה שהוציא לתקשורת "גורם מדיני בכיר" בכל פעם שדווח על התקדמות במגעים.
אם יש לך מקורות מידע אחרים אתה מוזמן להציגם כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 7:52 pm 
Freshman

תאמין למה שאתה רוצה, זה עדיין לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 8:00 pm 
Freshman

אוקיי, ואתה מוזמן לא להאמין למילותיהם המפורשות של שרי הממשלה וחברי צוות המו"מ מכל הצדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 8:03 pm 
Freshman

אני מאמין להם, הם פשוט לא אמרו את מה שהמצאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 9:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אתם מפספסים את הנקודה בכל הדיון הזה. המלחמה בעזה חייבת להימשך בכל מקרה, לשיטתם של כמה גורמים בממשלה, כי מטרת העל שלה היא התיישבות, והפעם לא רק בגוש כמו גוש קטיף. לכן את המלחמה בלבנון אפשר להפסיק, ויש לזה גם תועלות עבור הממשלה (למשל קל יותר להעביר את חוק ההשתמטות, שהוא כרגע הנקודה הארכימדית שלה, ואחריו את התקציב וההפיכה המשטרית). בעזה אי אפשר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 12:18 pm 
Sophomore

אחריי האזעקות לפני שעה קלה בכפר יובל וכפר סאלד בצהל מאשרים שיפורט כתבם מלבנון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 2:13 pm 
מנהל פורום

תאונת מבצעית קשה בדרום לבנון. 4 חיילים נהרגו בתאונה מבצעית כתוצאה מפיצוץ מנהרה שכוחותינו מלכדו.
דובר צה"ל רשם על כולם: "נפל בקרב בדרום לבנון."...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 7:51 pm 
Junior

Shiver כתב:
תאונת מבצעית קשה בדרום לבנון. 4 חיילים נהרגו בתאונה מבצעית כתוצאה מפיצוץ מנהרה שכוחותינו מלכדו.
דובר צה"ל רשם על כולם: "נפל בקרב בדרום לבנון."...

שלושה נפלו היום בעזה. סך הכל 7 שפורסמו היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 1:50 pm 
Freshman

די מדהים לחשוב כמה בלבולי ביצים שמענו מפיהם של "מומחים ביטחוניים" ודובריהם בתקשורת כ"כ הפדיחו אותנו מפני עימות עם הציר האיראני במשך כ"כ הרבה שנים, ועכשיו אנחנו רואים שלא מדובר אפילו בנמר מנייר. הבטיחו לנו שהעימות עם החיזבאללה יביא אלפי הרוגים בצד הישראלי, כניסה לעזה תביא אלפי הרוגים ביום, ואיראן היא בכלל בליגה אחרת. האנשים "שלנו" פשוט עשו עלינו לוחמה פסיכולוגית שנים, פשוט ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 2:04 pm 
Hall of Famer

הנמר מנייר הזה עשה לנו 1200 הרוגים ו-250 חטופים בתוך יום אחד, אם יש משהו שבאמת יכול להרוג-זה זלזול ויהירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 2:17 pm 
Junior

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
די מדהים לחשוב כמה בלבולי ביצים שמענו מפיהם של "מומחים ביטחוניים" ודובריהם בתקשורת כ"כ הפדיחו אותנו מפני עימות עם הציר האיראני במשך כ"כ הרבה שנים, ועכשיו אנחנו רואים שלא מדובר אפילו בנמר מנייר. הבטיחו לנו שהעימות עם החיזבאללה יביא אלפי הרוגים בצד הישראלי, כניסה לעזה תביא אלפי הרוגים ביום, ואיראן היא בכלל בליגה אחרת. האנשים "שלנו" פשוט עשו עלינו לוחמה פסיכולוגית שנים, פשוט ככה.

אופציה אחרת להבין את העניין:
יותר משנה שבה כל הצפון מפונה, כולל כמה יישובים שהושמדו כמעט לגמרי, בגלל שיגור של בין כמה עשרות לכמה מאות רקטות ביום זה די שווה ערך לשלושה שבועות של מלחמה עם אלף טילים ביום. זה יופי ממש שלא היו אלפי הרוגים וכיפת ברזל זה אחלה דבר, אבל הפינוי של הצפון זה הדבר המרכזי פה וזה שעשרות אלפי אנשים נמצאים עדיין מפונים 14 חודשים אחרי זה אולי בקטנה בעינייך, אבל תרשה לי להניח שהבטן הרכה והחביבה שלך לא היתה צריכה לעזוב את הבית שלה. וחוצמזה, כמו שנאמר כבר בהרבה מקומות, ההערכות של המודיעין היו לגבי מה שחזבאללה יכול היה לעשות. זה שהחליטו ללכת שם על מלחמת התשה וטפטוף רקטות במשך שנה זה סבבה ואולי זה גם מה שהכריע לטובת ישראל את המלחמה, אבל זה לא אומר שהם לא היו יכולים ללכת על תרחיש אחר לגמרי - נניח, אלפיים טילים על חיפה ביום במשך שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 2:26 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהייתה הפחדה לגבי יכולות החיזבאללה. אם החיזבאללה היה באמת יורה את הארסנל שלו לפני שישראל פתחה במבצע המבריק שלה, אז הנזקים היו כבדים, כפי שידעו להתריע. לא כל מי שהסתכל על הנושא מבחינת יכולות ההתקפיות של חיזבאללה לעומת היכולות ההגנתיות של ישראל ידע שישראל יכולה להוריד את כל שדרת הפיקוד של חיזבאללה תוך אפס זמן, כך שמערכות ההגנה הישראליות לא יצטרכו להתמודד עם מלוא היכולות של החיזבאללה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 3:28 pm 
Hall of Famer

המבצע מבריק של ישראל היה אחרי כמעט שנה של מלחמה. בשנה הזו אמרו לנו הרבה דברים על מה יקרה אם נעשה X ו-Y, עשינו X ו-Y וזה לא קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 3:45 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:
אני לא חושב שהייתה הפחדה לגבי יכולות החיזבאללה. אם החיזבאללה היה באמת יורה את הארסנל שלו לפני שישראל פתחה במבצע המבריק שלה, אז הנזקים היו כבדים, כפי שידעו להתריע. לא כל מי שהסתכל על הנושא מבחינת יכולות ההתקפיות של חיזבאללה לעומת היכולות ההגנתיות של ישראל ידע שישראל יכולה להוריד את כל שדרת הפיקוד של חיזבאללה תוך אפס זמן, כך שמערכות ההגנה הישראליות לא יצטרכו להתמודד עם מלוא היכולות של החיזבאללה.

אני חושב שמומחים ביטחוניים שבעברם הלא מאוד רחוק היו חלק מהמערכת הצבאית כן יודעים או היו צריכים לדעת מה היכולות שלנו להתמודד עם חיזבאללה לרבות מתקפות מנע. אני חושב שהיה כאן ניסיון מכוון לשכנע את הישראלים שמלחמה אזורית היא הדבר הכי גרוע בעולם מבחינתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 4:18 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע כמה מומחים בטחוניים שדיברו ידעו על מבצע הביפרים ועל העומק שבו גופי המודיעין הישראלי חדרו לצמרת חיזבאללה.
כשאתה מסתכל על יכולות אופרטיביות של חיזבאללה לעומת יכולות הגנתיות של ישראל, במידה והחיזבאללה היה באמת מפעיל את היכולות הללו, הנזק היה ככל הנראה עצום, כפי שהיו ההערכות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 6:32 pm 
Hall of Famer

אבל הם לא הפעילו את היכולות האלה, בהנחה שבאמת היו להם אותן. מבצע הביפרים היה שנה לתוך המלחמה בערך, ובשנה הזו ישראל עשתה בדיוק את ה-X וה-Y שאמרו לנו המומחים שאם ישראל תעשה אנחנו נשב פה בעלטה של ימים ויהיו לנו עשרות אלפי הרוגים.

אני אגב חושב שיותר משהם הפחידו את אזרחי ישראל בכוונה, הם שיקפו את פחדיהם שלהם ששלטו בהם גם כששירתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 10:37 pm 
Hall of Famer

מי שאגב הקפיד בטוויטר לתת תחזיות אימה במידה ותהיה התנגשות עם חיזבאללה היה ערן עציון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 11:00 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת בהנחה שבאמת היו להם אותם? ברור שהיו להם מספיק טילים בשביל לפגוע בתשתיות בישראל. בשנה עד מבצע הביפרים ישראל ניסתה לשמור על גובה הלהבות ולא להיכנס להרפתקאות בצפון, כשהעניינים בעזה עוד היו בוערים וכוחות מאד מאד גדולים היו ברצועה.
אתה באמת טוען שכל ההערכות על היכולות של חיזבאללה היו שגויות וישראל רק הייתה צריכה לרצות לחסל את חיזבאללה והכול היה נגמר?
אפשר להעביר ביקורת על המדיניות שנוהלה בפחד ולהגיד שהמדיניות הזאת הביאה להתחזקות חיזבאללה. אפשר להגיד שישראל בדרך הייתה יכולה להתנהל בצורה אחרת לגמרי, כמו למשל לא לעצום עיניים במקרה האוהל, או הטעיות מטופשות שביצענו רק כדי להרגיע את חיזבאללה. אבל להגיד שהאיום של חיזבאללה לא היה אמיתי, זאת כבר טענה אחרת לגמרי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 11:20 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אבל הם לא הפעילו את היכולות האלה, בהנחה שבאמת היו להם אותן. מבצע הביפרים היה שנה לתוך המלחמה בערך, ובשנה הזו ישראל עשתה בדיוק את ה-X וה-Y שאמרו לנו המומחים שאם ישראל תעשה אנחנו נשב פה בעלטה של ימים ויהיו לנו עשרות אלפי הרוגים.

אני אגב חושב שיותר משהם הפחידו את אזרחי ישראל בכוונה, הם שיקפו את פחדיהם שלהם ששלטו בהם גם כששירתו.

תגדיר מה זה הx וy האלו בבקשה, כי במשך שנה שלמה כל מה ששמעתי בפורום הזה זה רק כמה ישראל לא עושה כלום בלבנון, ערב מבצע הביפרים אני בפרק אם היה אחד במדינה הזאת שהיה קורא לחיזבאללה נמצא של נייר שרק הפחידו אותנו לגביו.
השלב שבו אמורה הייתה להתחיל הלחימה העצומה יותר היה רק בסמוך לאותו מבצע ביפרים ולמתקפת המנע ההיא.

בכל מקרה, הגענו לשלב שבו מצביעי הימין כבר מטיפים לנו על כמה כולם סתם הפחידו בזמן שבפועל סיימנו עם סתם שביעי באוקטובר נחמד ולא כל כך נוח, אבל העיקר שלא קרה שום דבר נורא כמו שהבוגדים במערכת הביטחון קיוו שיקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 11:38 pm 
Hall of Famer

למשל חיסולי הבכירים לפני הביפרים ולפני נסראללה.
למשל התקיפות הראשונות בביירות, שהזהירו אותנו שאם רק נעז לעשות את זה חצי תל אביב תהפוך לחורבות.
תכלס גם אחרי הביפרים ןאחרי מסראללה הם יכלו והיו אמורים לשגר לפה מטחים הרבה יותר גדולים, כביכול. הרי טילים היו להם ועדיין יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 8:50 am 
Senior

אבל הביפרים הגיעו אחרי מתקופת מנע מאוד גדולה (כביכול, או שלא כביכול), שפגעה להם מאןד ביכולת הזאת.

כאילו, אני גם חושב שכנראה הייתה הערכת יתר של חיזבאללה, אבל לי אין ספק שהמערכה הזאת הייתה נראית אחרת אלמלא כמה מהלכים מבריקים שלח אותה מערכת ביטחון ישראלית, כמו שעמוס אמר.

ולכן הרישא - באמת באמת שאני לא זוכר אמירה אחת בלייב שמפקפקת בכוח של חיזבאללה לפני אותה 'מתקפת מנע', גם אם כל חיסולי הבכירים והתקיפות בדאחיה (שהיו מועטות מאוד), הסנטימנט הנפוץ יותר היה שחיזבאללה מצליח לשבש פה את החיים מצויין גם בלי להפעיל מי יודע מה יכולות שלו ואם כבר אז שהם לא חוטפים על זה מספיק.

אני חושב שאם כבר מה שהמערכה הזאת לימדה זה שהציר האיראני מאוד מאיים על ישראל ושאכן צריך היה להיות אקטיבים בלפגוע באיום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 9:02 am 
Freshman

עוד אחד שיצא קשקשן הוא בריק. אני לא שולל אפשרות שגם "הפגיעה" שלו לגבי התרחשות אירוע כמו השבעה באוקטובר נבעה יותר מכך שהוא תמיד אהב את הפוזיציה של נביא הזעם מאשר ידע שמבוסס על עובדות בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1217 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: