sheky כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לגבי החלק הראשון, זה לא מדויק, כאמור. ישראל התחילה לחסל בכירים ולתקוף בביירות עוד לפני הביפרים, ואלו היו בדיוק הדברים ששנה שלמה הזהירו אותנו שיובילו לקטסטרופה שחיזבאללה ימיט עלינו.
לגבי החלק השני, מערכת הבטחון מספקת לא רק מידע יבש אלא גם הערכות של כוונות. כל תפיסת המודיעין של ישראל מבוססת על זה. מה הייתה ההערכה שלהם - ראינו במקרים קודמים.
לגבי החלק הראשון - והחיזבאללה ירה על חיפה כבר ב13 ביולי וצה"ל בתגובה תקף בבירות. שני הצדדים הקפידו מאוד לא להפוך את זה למלחמה. נוצרה "משוואה" של איך צה"ל מגיב לחיזבאללה ולהפך. הצדדים ניסו כל פעם לדחוף טיפה את הקו אבל לא לחצות אותו. שני הצדדים ניסו "לענות בחריפות" מבלי להכריח את הצד השני לפתוח במלחמה כוללת.
אני לא חושב שהזהירו אותנו שאם נגיב על ירי של החיזבאללה החיזבאללה יפתח במלחמה כוללת והקטסטרופה תקרה, אשמח לראות תגובה לאזהרות מהסוג הזה.
ושוב, אני מנסה להבין מה הטענה בנוגע להפחדות והשקרים - שלחיזבאללה לא היו את היכולות האלו? שחיזבאללה יעשה את זה אם רק נסתכל עליו עקום? היו הערכות סיכונים וכנראה דיברו על תרחיש הקיצון של מלחמה כוללת, לא הגענו אליו וישראל התנהלה בצורה מספיק חכמה שהיא זאת שפותחת (ודי סוגרת) את המלחמה הזו על ידי "שבירת הכלים".
אם אתה מסכים שלחיזבאללה יש את היכולות אז כבר תרחיש הקיצון הוא לא "שקר" או "הפחדה" אלא תרחיש שיכל לקרות ולא קרה. אם אתה טוען שההערכות היו שגויות ולחיזבאללה אין את היכולות האלו אז אשמח להפניה למשהו שתומך בזה.
לגבי החלק השני - כמובן שהיא מספקת מידע יבש על הכוונות, אבל מכיוון שאתה מדבר על הכוונות של לבנון במקרה של פתיחת מלחמה שלא קרתה, אז איזה הערכות בעצם היו שגויות בחזית הזאת?
הפרשנים בישראל הזהירו שביירות לא עומדת מול חיפה, אלא מול תל אביב, ושאם נשבור את הקו ונתקוף בבירות אוי ואבוי מה שיקרה בתל אביב. אנשים קנו גנרטורים ואגרו מזון לשבועות.
וכמובן שכחת את חיסולי הבכירים, עוד לפני הביפרים ולפני נסראללה, כמו עקיל או שוכר.
זה עונה לך גם על השאלה השנייה שלך. אבל זה התחיל הרבה לפני המלחמה. האזהרות שקיבלנו למשל על מה שיקרה אם לא יהיה הסכם ימי עם חיזבאללה, או אם חס וחלילה נעיז לשאוב גז ממאגר שנמצא כולו בשטחנו בלי שיהיה הסכם, וואה וואה מה שיהיה... וזה לא מקרה יחיד.
ולמרות הרמזים שאתה מנסה לפזר, אני לא אמרתי שהפחידו אותנו בכוונה ושיקרו לנו בזדון. הפרשנים שיקפו לנו את פחדיהם שלהם, וזה ניכר גם בשנים קודמות שבהן הם היו אלה ששירתו.