סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 5:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 408 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 17, 2024 4:45 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
שאלה לימנים - מה היועצת המשפטית הפילה עד כה שלתפיסתכם יועץ משפטי נייטרלי (לא ימני בהכרח) לא היה מפיל?
שואל כדי לדעת, לא בקטע לעומתי עדיין :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 17, 2024 6:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
שאלה לימנים - מה היועצת המשפטית הפילה עד כה שלתפיסתכם יועץ משפטי נייטרלי (לא ימני בהכרח) לא היה מפיל?
שואל כדי לדעת, לא בקטע לעומתי עדיין :)

היא לא מאפשרת להוציא להורג מחבלים (ערבים בלבד, עמירם בן אוליאל לא נחשב...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 17, 2024 6:07 pm 
Freshman

אף אחד פה לא באמת יידע לענות לך למעט כמה אנקדוטות, כי גם הפתטיים שצועקים עליה בישיבות ממשלה לא יודעים בעצמם. פורסם ולא הוכחש ע״י אף אחד - מזכיר הממשלה ביקש מהשרים להעביר לו תלונות על היועמשית לקראת הכנת תיק השימוע/פיטורים, חוץ מבודדים ששלחו אנקדוטות בודדות, לא מצאו כלום לשלוח לו.
לא חושב שיש מישהו במדינה הזאת, עם אייקיו טיפה גבוה יותר מרמה ביביסטית/גביריסטית, שלא יודע שהיא סתם השעיר לעזאזל התורן שבגללו ביבי לא מצליח ליישם את מדיניות הימין שלו. זה כבר עשרים שנה אותו דבר, כל פעם עם שעיר לעזאזל אחר, שנכנס לכסאו כימני ויוצא ממנו מתוייג כשמאלני בגלל מכונת הרעל והשקרים שמפעיל נתניהו נגד החברה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 17, 2024 7:13 pm 
Hall of Famer

אמת
יכול להיות שגם בגלל זה לא ממהרים בפועל להעיף אותה, כי פרט לחמומי המוח באמת - אחרים מבינים שתהיה להם בעיה ב"יום שאחרי"...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 17, 2024 7:29 pm 
Freshman

אני מהמר שהיו גישושים עם מועמדים שסירבו לתפקיד ובגלל זה, אחרי מסכת צעקות ואיומים עליה בישיבת ממשלה, לפתע מבטלים את הישיבה שתוכננה להחלטת ההדחה והנושא מתחיל להתמסמס מצידם.
הם הרי חייבים משפטן לתפקיד, וכל משפטן מתחיל יודע שהיא לא עשתה כלום מלבד לנסות לשמור על החוק. צריך להיות חתיכת מזוכיסט מטורף בשביל לראות מה מכונת הרעל עושה לה, ועשתה בעבר לאחרים שניסו לשמור על החוק כמו הימניים-דתיים אלשיך ומנדלביט, כדי להסכים להיות הבא בתור שיצטרך הגנה משטרתית 24/7 כי המכונה הפכה אותו לתורן שעליו יש להטיל את האשמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 17, 2024 11:35 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
Bluey כתב:
FLASH כתב:
איך הופכים חילוני לחרדי?
???

אתה מודע לכך שכרבע מיליון יהודים בישראל הם חוזרים בתשובה? אתה מודע לכך שצהל מטבעו הוא כור היתוך ויש שם השפעה עצומה על נוער שיחד במסגרת 24/7?
איכות החיים של אדם חופשי במדינה ליברלית גבוהה יותר.
לא במקרה ראשי החרדים שומרים את המאמינים בגטו כי חוששים שהם יפתחו מהר מאוד ספקנות לגבי המנטרות שגדלו עליהן.

חצי מדינה הם רלביסטים, זה נכון, ונפלו לפח הדיקטטורה עלאק.
איך אתה מגדיר דיקטטורה?
זוכר שעורי אזרחות? מכיר את הפרדת הרשויות? עיתונות חופשית וכולי? אפשר להתכחש שכל אבל כל המעשים של הממשלה הם רק בשבירת כל העקרונות של משטר דמוקרטי?

כמה מהם ירוצו למדינה נפרדת? קומץ. כמה שורפים את איילון בזמן מלחמה? אתה יכול לראות. בהפגנות מוצש אלפים בודדים במקרה הטוב? איפה אתה חי?
אני לא יודע לחזות את העתיד כתבתי שגם ההוה מרגיש כמו הזיה.
אבל אם היתה כאן ממשלה לא בראשות נתניהו והיה קורה אסון בכזה סדר גודל, כולם היו עפים על טיל תוך זמן קצר והיו בחירות.

גם בסקרים, הימין כולל 75 מנדטים. השמאל - מרכז? 30 אולי, רובם לא אנטי דת, יש יותר ויותר חרדים דתיים ומסורתיים. הם לא ירצו לחיות במדינה אנטי דתית. גם המיעוט החילוני , ברובו יותר בעל זיקה לדת ומצביעי גנץ. המיעוט הקולני והקטלני ימצא את עצמו ללא מספרים אמיתיים להתגבשות. אבל סחטיין על החלומות.
אילו סקרים??

1. איכות החיים של החרדים גבוהה יותר כי איכות חיים מבחינתם לא משוקללת רק בכסף ומעמד.
2.הגטו זה שטויות שהאכילו אותך.
3. המצב הנוכחי קרוב הרבה יותר לדיקטטורת בגץ והיועמשית מהמצב המתוקן ששואפים אליו בימין, בו בגץ לא פוסל כל מה שבא לו אלא יש הגבלות ברורות לפסילת חוקים
4. בעולם שמצביעי בנט ומצביעי ימין שחומים אצל ליברמן וגנץ אינו כלול בהזיות של השמאל כחלק מהגוש שירצה להקים מדינה ליברלית אנטי דתית בפועל

1. איכות החיים של החרדים נמוכה יותר, הרבה יותר. אלו דברים שקל לבדוק ואם יצאו מהגטו יגלו זאת.
חולי גופני, הזנחת ילדים, בורות, מעט מדי הכנסה, ומנטליות של רמיה וקבצנות שסובבת אותם.
2. הגטו זה לא שטויות, זה מציאות (שקשה אבל אפשרי מסתבר, להתעלם ממנה), כי הבסיס לכל הפעולות של המנהיגים של הקבוצות האלה היא הבדלנות ושטיפת המח. בדומה לכתות.
מינקות ילד מהכת עובר שטיפת מח שהמנהיג הוא שליח של האל וחייבים לעשות מה שהוא אומר.
3. למדת פעם שיעורי אזרחות?
כי מה שאתה אומר מעיד על בורות עצומה בהבנה של דמוקרטיה.
וכמה לנו כאזרחים חשוב ללמוד את זה.
יש עקרון של הפרדת רשויות, הרשות המבצעת היא לא כל יכולה, החוקים תקפים למנהיגים בדיוק כמו לאזרח רגיל ועוד.
אין דבר כזה דיקטטורה ובגץ, לא היה דבר כזה בהיסטוריה, דיקטטורה היא של הרשות המבצעת.
4. מה זה ימין? אתה ימין? הליכוד ימין? בנט שמאל? לפיד שמאל?
אין כאן מאבק ימין שמאל אלא של אנשים עם אחריות למדינה מול קבוצות סקטוריאליות עם 0 אחריות קולקטיבית,
שצריכים את השררה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 12:31 am 
Junior

עצרתי ב1.
הצלחת לא להבין מילה ממה שכתבתי
החרדים הם האוכלוסיה המאושרת בישראל וזה נתמך במחקרים שונים ועקביים https://www.mako.co.il/health-wellness/ ... c71026.htm

איכות חיים במובן של בורות כסף ומעמד, ממש לא מעניינת אותם
מעניין אותם תורה תורה תורה. חסד.מצוות. וזה איכות חיים. אין לך יכולת להבין את זה

אתה מבחינתם נטול השכלה בכלל. כלומר, הם יודעים קרוא וכתוב וחשבון בסיסי, תורה בכמויות. אתה ממש לא יודע כלום על כלום מבחינתם. כל מה שחסר משמעות, עסקת, והדבר היחיד בעל המשמעות, אתה נטול כל ידע בסיסי, חרדי בגיל 3 יודע יותר.

המשכתי קצת ל2. אתה ממשיך לבלבל את המוח , שטפו לך את המוח היטב. מציאותית, אין קשר בין המלל שלך למתרחש שם. גם ב3. חוסר יכולת להבין איך דיקטטורי בגצ מכריעים בסוגיות מרכזיות במדינה בנושאי גיוס חרדים העיסוק במחבלים בביטחון במערכת המשפט בהכל... בגצ פוסל מה שרוצה ומכריע לנבחרי העם מה לעשות בכל דילמה מרכזית כי הוא החליט שיש לו סמכות לעשות פשוט הכל. בגצ מרשה לעצמו אט אט להפוך לרשות מבצעת כמעט על מלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 1:05 pm 
מנהל פורום

פלאש, הצורה שבה אתה מתבטא לא מקובלת, זה שבלואי מתדיין כמו בן אדם ולכן אין פה סערת השמצות קללות וגועל זה רק עליו, אתה עושה הכל בשביל שכן תהיה פה.
תרגיע ומייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 9:11 pm 
Junior

"אתה מאמין לעצמך? אתה באמת מאמין לעצמך???"
"העולם שלך הוא מאוד מדומיין"
"בורות עצומה בהבנה של דמוקרטיה"

זו הדרך שבלואי פתח את הדיון כמו בן אדם. זה כמו בן אדם, ומה שכתבתי (בתגובה לסגנון שלו) זה עושה הכל לגרור להשמצות וקללות? חחח, לא. תמחק ותחסום מבחינתי.

אני לא פותח ויכוח עם אף אחד בצורה שבלואי פתח. אני מדבר לגופו של כותב, רק בתגובה להודעה לגופו של כותב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 9:17 pm 
מנהל פורום

אבל אתה כן, תרגיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 9:40 pm 
Sophomore

ציפה, באופן אישי אין לי בעיה עם התשובה הזו או עם הדיאלוג עם פלאש.
מכבד את דעתך בכל אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2024 11:48 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
עצרתי ב1.
הצלחת לא להבין מילה ממה שכתבתי
החרדים הם האוכלוסיה המאושרת בישראל וזה נתמך במחקרים שונים ועקביים https://www.mako.co.il/health-wellness/ ... c71026.htm

איכות חיים במובן של בורות כסף ומעמד, ממש לא מעניינת אותם
מעניין אותם תורה תורה תורה. חסד.מצוות. וזה איכות חיים. אין לך יכולת להבין את זה

אתה מבחינתם נטול השכלה בכלל. כלומר, הם יודעים קרוא וכתוב וחשבון בסיסי, תורה בכמויות. אתה ממש לא יודע כלום על כלום מבחינתם. כל מה שחסר משמעות, עסקת, והדבר היחיד בעל המשמעות, אתה נטול כל ידע בסיסי, חרדי בגיל 3 יודע יותר.

1. איכות החיים של החרדים נמוכה יותר, הרבה יותר. אלו דברים שקל לבדוק ואם יצאו מהגטו יגלו זאת.
חולי גופני, הזנחת ילדים, בורות, מעט מדי הכנסה, ומנטליות של רמיה וקבצנות שסובבת אותם.
אסביר:
מבחינת מצב השיניים, שזה תחום שאני מכיר יותר, המצב של הילדים החרדים מזעזע, המון סתימות ועקירות בגיל צעיר,
המקור הוא תזונה גרועה, חוסר מודעות בסיסית לענייני בריאות, והזנחה הורית.
מניח שהבריאות הכללית של הממוצע במגזר גרועה באותה מידה, מאותן סיבות של בורות והכנסה נמוכה.
כבר המציאו דרך לנהל חסד ומצוות - עבודה.
אין צורך להמציא את הגלגל מחדש, אדם עוזר לאדם אחר ומקבל תגמול בשביל צרכיו שלו.
זה נקרא עבודה, יש עקרון שנקרא היד הנעלמה - תקרא.
מי שרוצה יותר ערך יכול לעבוד במקצועות כמו רפואה, הוראה, עבודה סוציאלית.
אדם בריא שבמקום לעשות חסד יומי עם החברה שסביבו בוחר בעיסוקים אנוכיים ואז משיג כסף בדרכים לא כלכליות
חוטא לדיבר לא תגנוב ואולי לעוד כמה
.

המשכתי קצת ל2. אתה ממשיך לבלבל את המוח , שטפו לך את המוח היטב. מציאותית, אין קשר בין המלל שלך למתרחש שם.
תוכל להסביר מה ההבדל בין זה לבין כת עם פולחן אישיות של ראש הכת שבדכ הוא שליח האל - לא פחות, תופעת העדר, ההתבדלות וכולי?

גם ב3. חוסר יכולת להבין איך דיקטטורי בגצ מכריעים בסוגיות מרכזיות במדינה בנושאי גיוס חרדים העיסוק במחבלים בביטחון במערכת המשפט בהכל... בגצ פוסל מה שרוצה ומכריע לנבחרי העם מה לעשות בכל דילמה מרכזית כי הוא החליט שיש לו סמכות לעשות פשוט הכל. בגצ מרשה לעצמו אט אט להפוך לרשות מבצעת כמעט על מלא
3. למדת פעם שיעורי אזרחות?
כי מה שאתה אומר מעיד על בורות עצומה בהבנה של דמוקרטיה.
וכמה לנו כאזרחים חשוב ללמוד את זה.
אתה מבין מה התפקיד של בגץ במדינה?
אתה מבין מה זו דיקטטורה? מבין מה הסכנות שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 2:06 am 
Junior

אני חוזר , אין לך יכולת להבין כי תרבותית גדלת על ערכים אחרים. מבחינת החרדי, הוא קם בבוקר - מתפלל, אוכל, לומד תורה. אוכל צהריים, מתפלל עוד רבע שעה, לומד תורה. מתפלל ערב אוכל, לומד תורה. האידיאל הוא ללמוד תורה 15 שעות ביום. מי שיכול , זה חזות הכל. כל עיסוק לא הכרחי הוא ביטול תורה. האם כולם לומדים 15 שעות? לא, יש כאלו 12, 10, 5-6, 3, ויש בטלנים שכלל לא. כמו כל ציבור, יש שם הכל מהכל, אבל כולם שם גדלים על הערכה עצומה ללימוד תורה, ומה שלא הכרחי (כולל טיפולי שיניים להשקפתם, אני מבין שזה מזעזע אותך אבל יש תרבויות שונות) יישאר לאחכ. אתה יודע איזה רכב הכי רץ החרדים עכשיו? הונדה אינסייט. למה? כי הוא חסכוני מאוד ולא רוצה מוסך גם ב300 ו400 אלף קמ. זה מה שמעניין אותם, לצמצם כמה שיותר עיסוקים שהם לא לימוד תורה, ולכן גם הבוז לאקדמיה עבודה. צריך כסף? לך ללמד תורה. ילדים. אח''כ נוער, אח''כ בישיבות קטנות, גדולות, ראש כולל, ראש ישיבה, וכו'.

אז כן, רבים מהם לא אוהבים ללמוד, הולכים לשוק העבודה. אבל עד גיל 15-30 זה מה שהם עושים. חצי נושרים עד גיל 30 והשאר ממשיכים ברוטינה. מבחינתם זה איכות חיים מדהימה, ללמוד חכמה. הם מאושרים בממוצע יותר, כי ללמוד כל החיים זה איכות חיים, אני בטוח שגם אקדמאיים ופרופסורים מרגישים כך. החרדים באמת מאמינים שלימוד תורה תורם לכלל לא פחות מהשקפתך ששירות צבאי וטיפולי שיניים וייעוץ פנסיוני תורם לכלל.

2. פשוט אין קשר. זה כמו לשאול מה ההבדל בין יועץ משפטן, לבין ראש מאפיה. רבנים הם מורי הלכה. מעבירי שיעורים. מעוררים לשמירת מצוות. הקשר ביניהם לתלמידים/ מבוגרים הרבה יותר קטן ממה שאתה מדמיין. לדעתי מעולם לא היית בשיעור או התייעצת עם רב, כך שאין שום בסיס למחשבות שלך.

3. כן. נראה שאני מדבר עם קיר, והאמת שאני מנסה להיות עדין. חצי מדינה (גם אנשים שמתנגדים לרפורמה של לוין) חושב שבגצ למעשה מפעיל את הממשלה בנושאים שלא בסמכותו , נוהג כגוף ביצועי באמתלה כאילו הכל חוסה תחת פרשנות משפטית ובעצם אפשר לכוף ממשלה לעשות כמעט הכל. אוטוטו מפרידים שרים מהיכולת לקבוע מדיניות מהגוף עליהם הם אחריהם. השלב הבא שבגצ יקבע מי יכולים להיות שרים לכל תיק. השלב שאחרי שיורה לממשלה מתי לא חוקי לצאת למלחמה. וזהו, דיקטטורה. אתה מבין מהי דיקטטורה? למדת פעם אזרחות? שמעת על עקרון הכרעת הרוב? מבין מה ההשלכות כשגוף אחד מבטל את הכרעת הרוב ללא שום מגבלה? חוסר היכולת שלך לזהות תהליכים זועקים משפטיזציה פוליטית זה באמת עצימת עיניים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 3:18 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אני חוזר , אין לך יכולת להבין כי תרבותית גדלת על ערכים אחרים. מבחינת החרדי, הוא קם בבוקר - מתפלל, אוכל, לומד תורה. אוכל צהריים, מתפלל עוד רבע שעה, לומד תורה. מתפלל ערב אוכל, לומד תורה. האידיאל הוא ללמוד תורה 15 שעות ביום. מי שיכול , זה חזות הכל. כל עיסוק לא הכרחי הוא ביטול תורה. האם כולם לומדים 15 שעות? לא, יש כאלו 12, 10, 5-6, 3, ויש בטלנים שכלל לא. כמו כל ציבור, יש שם הכל מהכל, אבל כולם שם גדלים על הערכה עצומה ללימוד תורה, ומה שלא הכרחי (כולל טיפולי שיניים להשקפתם, אני מבין שזה מזעזע אותך אבל יש תרבויות שונות) יישאר לאחכ. אתה יודע איזה רכב הכי רץ החרדים עכשיו? הונדה אינסייט. למה? כי הוא חסכוני מאוד ולא רוצה מוסך גם ב300 ו400 אלף קמ. זה מה שמעניין אותם, לצמצם כמה שיותר עיסוקים שהם לא לימוד תורה, ולכן גם הבוז לאקדמיה עבודה. צריך כסף? לך ללמד תורה. ילדים. אח''כ נוער, אח''כ בישיבות קטנות, גדולות, ראש כולל, ראש ישיבה, וכו'.

אז כן, רבים מהם לא אוהבים ללמוד, הולכים לשוק העבודה. אבל עד גיל 15-30 זה מה שהם עושים. חצי נושרים עד גיל 30 והשאר ממשיכים ברוטינה. מבחינתם זה איכות חיים מדהימה, ללמוד חכמה. הם מאושרים בממוצע יותר, כי ללמוד כל החיים זה איכות חיים, אני בטוח שגם אקדמאיים ופרופסורים מרגישים כך. החרדים באמת מאמינים שלימוד תורה תורם לכלל לא פחות מהשקפתך ששירות צבאי וטיפולי שיניים וייעוץ פנסיוני תורם לכלל.

2. פשוט אין קשר. זה כמו לשאול מה ההבדל בין יועץ משפטן, לבין ראש מאפיה. רבנים הם מורי הלכה. מעבירי שיעורים. מעוררים לשמירת מצוות. הקשר ביניהם לתלמידים/ מבוגרים הרבה יותר קטן ממה שאתה מדמיין. לדעתי מעולם לא היית בשיעור או התייעצת עם רב, כך שאין שום בסיס למחשבות שלך.

3. כן. נראה שאני מדבר עם קיר, והאמת שאני מנסה להיות עדין. חצי מדינה (גם אנשים שמתנגדים לרפורמה של לוין) חושב שבגצ למעשה מפעיל את הממשלה בנושאים שלא בסמכותו , נוהג כגוף ביצועי באמתלה כאילו הכל חוסה תחת פרשנות משפטית ובעצם אפשר לכוף ממשלה לעשות כמעט הכל. אוטוטו מפרידים שרים מהיכולת לקבוע מדיניות מהגוף עליהם הם אחריהם. השלב הבא שבגצ יקבע מי יכולים להיות שרים לכל תיק. השלב שאחרי שיורה לממשלה מתי לא חוקי לצאת למלחמה. וזהו, דיקטטורה. אתה מבין מהי דיקטטורה? למדת פעם אזרחות? שמעת על עקרון הכרעת הרוב? מבין מה ההשלכות כשגוף אחד מבטל את הכרעת הרוב ללא שום מגבלה? חוסר היכולת שלך לזהות תהליכים זועקים משפטיזציה פוליטית זה באמת עצימת עיניים

1.. אשרי התמימות. בין העובדה שהם לוקחים אוטו חסכוני לבין ההשערה שהם עושים את זה כדי לא לבטל תורה, יש פער עצום..חרדים אגב, לגמרי גדלים כמו שאתה מתאר, אבל רבים באמצע שנות הנערות או קצת אחרי מאבדים את התמימות שאתה טרם איבדת

2. הכת היא מול גדולי הדור, לא הראש ישיבה הספציפי. וזה לא בדיוק כת כמו דייויד כורש אבל יש המון מאפיינים דומים. ואגב, סביר להניח שעם שבע שנים בישיבות גדולות ו 11 בסהכ , הייתי בהרבה יותר שיעורים ממך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 8:51 am 
Junior

FLASH כתב:

.

1. אז אם הם כל כך מאושרים, למה בעצם הם מפחדים מ"חילון"? מה הפחד הנוראי מזה שייחשפו לעולם החיצוני ויראו דברים אחרים אם אין בהם רצון או צורך?
3. הכרעת הרוב זו אחת מהתכונות של דמוקרטיה, כמובן שהחשובה בינהם אבל עדיין רק אחת. עוד עיקרון חשוב הוא הפרדת רשויות שבארץ אין ממש בין המחוקקות למבצעת (די בהגדרה זו אותה רשות) ועכשיו הממשלה רוצה לכפוף את השופטת תחתיה.
עיקרון נוסף הוא עיקרון השיוויון, עיקרון שאומר שאי אפשר שלחרדי יהיה חוק אחד ולחילוני יהיה חוק אחר... כן , גם אם יש רוב שאשכרה רוצה שלא יהיה שיוויון זה עדיין לא דמוקרטי, וכן - במקרה כזה הרשות השופטת צריכה להגן על הדמוקרטיה מפני הכרעת הרוב.
אני חושב שיש רוב בחברה שרוצה להסדיר את היחסים בין הרשויות. נגיד להגדיר רוב קשיח יותר לביטול חוקים בבג"ץ או להגדיר רוב מובהק (2/3 מהכנסת נגיד?) שבו אפשר להתגבר על פסילת חוקים.להגדיר מעמד לחוקי יסוד ואת הרוב החריג שצריך להיות כדי לחוקק\לשנות אותם (בניגוד למצב השכונה היום שרוטציה או כל שטות שניה זה חוק יסוד).
אין שום חצי מהמדינה, בטח לא ממתנגדי הרפורמה שחושבים שזה דבר חכם לתת עוד כוח לממשלה\כנסת על הרשות השופטת. יש אנשים מהימין שמה שנציג הרוב רוצה צריך לקרות (אבימאל ליטרלי אומר את זה, בלי שום סייג), אבל רוב האנשים שתומכים בחקיקה תומכים בהסדרת היחסית שכרגע הם שכונה לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 12:17 pm 
Junior

נורטון, חזרנו לחזור על עצמנו? כן חרדים רבים מאבדים את התמימות, עדיין חצי מהאוכלוסיה בעלת איכות חיים גבוהה כי הם אוכלוסיה לומדת וזה כיף ללמוד. אבל עזוב, למדת יותר, שמעת יותר, אתה מכיר יותר, אני טועה ואתה צודק.

שקי, לגבי 2. אני מסכים עם כל מה שכתבת. בלואי לא רואה שום בעיה במצב הקיים. הוא לא רואה שום בעיה בכוח הנוכחי של בגצ. שום צורך להסדיר משהו. אני לוקח ב2 ידיים את ההסדרה שלך, לדעתי בגצ לא. לגבי 1. אדם צעיר מושפע מהחברה שסביבו ויחסית בקלות. בגיל 20 כל הכוחות שלו אומרים לו לצאת לפרוץ לעשות לטייל לעבוד ובקיצור-תהיה כמו חילוני, ולא לשבת וללמוד. ועם זאת הם צריכים להתגייס, אך צריך חטיבה חרדית עם גוף רבני מפקח כדי שהחרדים אט אט יראו שזה עובד גלאט חרדי ויבואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 12:33 pm 
Junior

בוא ניתן לבלואי להגיד בעצמו, אני מהמר שהוא ממש לא נגד להסדיר בחוק בצורה מלאה את היחסים בין הרשויות.
"להתחיל" בהחלשת הרשות השופטת ואז אולי לעשות את השאר זה לא בדיוק הדרך הסבירה... בוא נשאל הפוך - אתה יכול לספר לי איזה חוקים הקואליציה מציעה כך שהיא מעגנת בחוק את היכולת של בתי המשפט לפקח על הרשות המבצעת/מחוקקת? איזה הצעות יש לגבי הסדרת חקיקת חוקי יסוד? איזה חוקים אתה רואה ברפורמה הנוכחית שהם לא החלשה של מערכת המשפט והכפפה שלה תחת הממשלה?

לגבי הקטע עם החרדים - נובמת. האנשים הכי מאושרים בארץ לא אמורים להיות מושפעים עד כדי כך מסביבה חילונית. לא תראה הרבה חילונים מאושרים שהולכים ומתחרדים, אם כבר אנשים הולכים לכיוון הדת כשהם מרגישים אומללים ובלי תשובות, אז למה הצד השני יכול לקרות גם כשאתה מאושר?
האושר החרדי (שהוא אמיתי לגמרי, אין לי ויכוח לגבי זה שהם מאושרים) הוא תולדה של בורות וגטו וזה מכוון מאוד. לא סתם מנהיגי הציבור הזה נלחמים בכל מה שיש להם כדי למנוע התערות של החרדים בחברה הכללית, בין אם על ידי סמרטפונים, גיוס, מערכות חינוך ועוד 1001 דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 12:46 pm 
Hall of Famer

שאלה ל- Flash
אם כל ההצדקה למצב הנוכחי היא לימוד תורה, אז איך מכל הלימוד הזה (אידיאל של 15 שעות ביום וכו') לא מיושם כלום בחיי היומיום, קרי מצוות...
האם ללכת לצבא (בפרט בזמן מלחמה) זו לא מצווה?
ללכת לעבוד/להתנדב עם אוכלוסיות מוחלשות/צורכי ציבור וכו'?
לא רק אם "חייבים", אלא גם בקטע התורם וההומני

במילים אחרות
מהי ההצדקה האמונית/תורנית לכך שגם לומדים חלקית (נניח 3-5 שעות ביום) או "בטלנים גמורים" - ימשיכו בחייהם ולא יתרמו כלום לחברה בשום פרמטר?
זה דה-פקטו "פסק הדין" הנוכחי של חלק ניכר מגדולי הרבנים כעת.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 4:13 pm 
Junior

שמוליקי. צבא זה לא מצווה (מבחינתם) כי בצבא חוזרים בשאלה.

באותו אופן החילוני הממוצע לא יראה בו ערך אם כניסה אליו הופכת אחוזים גבוהים מהחילונים לחרדים/חרדלים. ולשאלתו של שקי איך זה עובד? בגילאי 18-21, אנשים עושים שינויים מאוד מהותיים. הם מתגייסים ויוצאים לעולם. גם אם טוב להם, הם רואים טוב במקומות אחרים ובא להם לשנות. להתנסות. קצת מוסיקה, ים, מועדון, קצת ברים, קצת בנות, קצת מסיבות. נו. אי אפשר להתכחש למה שצהל עושה לדתי (וודאי לחרדי שעד עכשיו חי בבועה) הממוצע. באותו אופן החילוני קצת יניח תפילין . פה ושם שיעור. מפה לשם שבת. זה דברים שקורים בצבא, כולל חילונים שמבקשים שיניחו להם תפילין, גם ממני ביקשו. למה? סתם בא להם. זה לא משהו לניתוח פסיכולוגי, אנשים נגררים אחרי החברה

שמוליקי, החרדים הקימו את סך ארגוני החסד עוסקים בחסד בהיקפים חסרי תקדים בכל העולם. לא פחות. כנס לויקיפדיה לערך ארגוני חסד בישראל.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%90%D7%9Cתראה שהאוכלוסיה שמונה 13% מהמדינה הקימה/מתפעלת את רובם

תגלה את יד שרה , 100 מיליון בשנה מחזור פעילות.7 אלף מתנדבים
חסדי נעמי, 57 מיליון
יד אליעזר, 92 מיליון
קופת העיר בני ברק, 86 מיליון
ועד הרבנים לענייני צדקה, 43 מיליון
עזר מציון, 242 מיליון
מאיר פנים, 43 מיליון
בחלקם מועסקים אלפים/עשרות אלפים.
ועוד עוד

בוא נעבור לארגונים קטנים התנדבותיים. ארגון הצלה? קרוב ל7 אלף מתנדבים. זק"א? עוד כמה אלפים. יד שרה? 7 אלף מתנדבים. ידידים? עוד כמה אלפי חרדים אם לא עשרות אלפי. ועוד ועוד

הנה סקר שערך הלמ"ס. https://www.inn.co.il/news/584975
החרדים החברה הכי מתנדבת בישראל. כמעט פי 2 מהחילוני/מסורתי. בתרעלה 12 לא יספרו על הסקר הזה.
40% מהחרדים מתנדבים בארוגינם ע"פ הלמ"ס ואלו כמעט תמיד לא החרדים שלומדים תורה, שמרויחים כמה פרוטות בעבודה קטנטנה בללמד ילדים/ווטאבר. המתנדבים אלו דווקא ה"בטלנים".

אתה יודע למה הם מתנדבים במקומות האלו? כי שם הם עובדים עם חרדים. העלוקות, הפרזיטים, מוצצי הדם האלו, מפנים גופות, פצועים, מצילים בסכנת חיים, עוזרים לנזקקים, קשישים, מוגבלים וכו' וכו' בשלל ארגונים, אבל באמת לא אכפת להם מה חושבים עליהם. לכן הם גם לא מתגוננים עם הנתונים האלו. האם הם צריכים להתגייס לצהל? כן, לפחות מי שלא לומד. אבל צריך להקים להם מסגרות מתאימות בפיקוח, בדיוק כמו שהחילוני לא היה רוצה להתגייס לגדוד חרדלי עם הטפות משיחיות יומיומיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 4:56 pm 
Junior

FLASH כתב:
ולשאלתו של שקי איך זה עובד? בגילאי 18-21, אנשים עושים שינויים מאוד מהותיים. הם מתגייסים ויוצאים לעולם. גם אם טוב להם, הם רואים טוב במקומות אחרים ובא להם לשנות. להתנסות. קצת מוסיקה, ים, מועדון, קצת ברים, קצת בנות, קצת מסיבות. נו. אי אפשר להתכחש למה שצהל עושה לדתי (וודאי לחרדי שעד עכשיו חי בבועה) הממוצע. באותו אופן החילוני קצת יניח תפילין . פה ושם שיעור. מפה לשם שבת. זה דברים שקורים בצבא, כולל חילונים שמבקשים שיניחו להם תפילין, גם ממני ביקשו. למה? סתם בא להם. זה לא משהו לניתוח פסיכולוגי, אנשים נגררים אחרי החברה

אבל אם הם כל כך מאושרים בחייהם למה הם לא חוזרים לאושר שלהם ברגע שהם מבינים את הריקנות בצד השני?
הסיבה הברורה היא שחלק גדול מהאושר שלהם נובע מבורות לגבי מה יש "בצד השני" ויש סיבה טובה שהם חושדים מ"חילון".
כמות החילונים (חילונים, לא מסורתיים) שיתחילו לשמור שבת רק כי הם הניחו תפילין או הלכו לשיעור זו כמות אפסית... אולי חילונים שיהפכו למסורתיים אבל גם זה כמעט ואני לא מכיר.
כאמור, יש סיבה ברורה מאוד שחרדים לא לומדים מקצועות ליבה ומקפידים להשאיר את עצמם כלואים בגטו מבחירה, הם יודעים שכמויות גדולות של חרדים יפסיקו עם הבידול ברגע שהם יגלו את העולם בחוץ (לא בקטע שיפסיקו להאמין, רק שיפסיקו לחיות בגטו ובעוני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 8:50 pm 
Junior

כי הם התנסו וכיף להם לחיות כחילוני. ריקנות מחד, כיף מאידך. חבר'ה צעירים, כיף להם להתנסות, חיו בבועה, עכשיו חוגגים, מתישהו נמאס להם לחיות בשקר ומחליטים להפסיק עם הכיפה והשבת. תהליך טבעי, שינוי לא עושה דווקא מי שלא מאושר, אלא גם מי שסתם מחפש ריגושים ואת עצמו

חזרה בתשובה זה תהליך דומה והפוך. זה לא תפילין ובום חליפה ומגבעת. תפילין , אח''כ כשרות, פתאום שבת נחמדה, שיעור פה ושם. ליל הסדר חזר בקהילה. פתאום פגש דתיה נחמדה. וכולי. המחקר בוואינט ואוניברסיטת תל אביב מראה הפוך משיטתך. ש3% מהחילונים שאינם מסורתיים, חזרו בתשובה. זה 98 אלף מה3.25 מיליון חילונים למהדרין. כמות רצינית. לא בשוליים. מכיר משפחות שלמות כאלה, כולל הוריי ואחיהם, שלא היו מסורתיות (חוץ מליל הסדר וצום בכיפור אולי) וחזרו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 11:34 pm 
Hall of Famer

לא צריך להסביר לי על שיעור ההתנדבות הלא מבוטל במגזר החרדי (אני "נהנה" ממנו לעיתים לאחרונה, עקב אישפוזו הממושך של אבי).
אבל איפה הרבנים שאנחנו שומעים אותם מתבטאים נגד הגיוס מדי יום, שבמקום לדבר על "נמות ולא נתגייס", שריפת צווים, איסור לשתף פעולה אפילו ברמה המינימלית עם לשכות הגיוס, סחטנות פוליטית, היתר גורף גם ל"בטלנים" לא להתגייס וכו' וכו' - שיגידו שכל מי שלא הולך לצבא באמת מ"פחד מחילון" - יועיל בטובו (לכל הפחות) למצוא חלופה התנדבותית בכדי לתרום למדינה בדרכים אחרות.
מאוד יכול להיות שזה פיתרון שלא יספק את מערכת הביטחון, בג"ץ, וה"נרטיב הציבורי" (ובצדק לא מבוטל), אבל זה עדיין בסדרי גודל עדיף יותר (שלא לומר "יהודי יותר") מאשר רוח הדברים הנוכחית של חלק לא מבוטל מהרבנים/זרמים.
40% התנדבות, מרשים ככל שיהיה (32% בקרב דתיים מרשים לא פחות, כי זה בנוסף לצבא לרוב, ולעיתים גם מילואים, ולא "במקום") יכולים להיות גם הרבה יותר, במחי פסיקה של רבנים.

FLASH כתב:
שמוליקי. צבא זה לא מצווה (מבחינתם) כי בצבא חוזרים בשאלה.

מה זה "לא מצווה מבחינתם"?
יש מצווה מפורשת ללכת להילחם בצבא, זו עובדה.
אפשר להביא עוד אינספור ראיות לכך - "אבל במלחמת חובה, הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה", "לא תעמוד על דם רעך", "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו" וכו' וכו' וכו'.
כשרוצים אז מדקדקים בקוצו של יוד באינספור תתי-הלכות מחמירות (שמקשות ממש על הציבור, כולל החרדי בעצמו), וכשרוצים אז מבטלים מצוות שלמות סתם כך?
איך הגענו מ"לא מצווה מבחינתם" להפגנות אלימות על הנושא, תקיפת חיילים במדים, לשבת שבעה/איסור חיתון/ביוש משפחות של חיילים וכו'?
אני באמת לא מבין איך אפשר לתת צידוק הלכתי בנושא הזה, שאינו היתממות והעמדת פנים.

בגיגול מהיר מצאתי את ריכוז המקורות וההתפלפלויות הבא - שפורסם כתיקון ליל שבועות האחרון, מעת "המכון הישראלי לדמוקרטיה". אעיין לעומק בהזדמנות.
https://www.idi.org.il/articles/54186

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 3:40 am 
Hall of Famer

מה גם שאין לחרדים הסבר אמיתי לכך שבנות לא עושות שירות לאומי במקום כשר למהדרין (למשל בבית החולים 'ביקור חולים' ו 'מעייני הישועה'.. יד מנחם וכו' וכו'.
כלומר, יש הרבה הסברים אבל אף אחד לא עולה בקנה אחד עם התמימות של פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 8:28 am 
Junior

FLASH כתב:
כי הם התנסו וכיף להם לחיות כחילוני. ריקנות מחד, כיף מאידך. חבר'ה צעירים, כיף להם להתנסות, חיו בבועה, עכשיו חוגגים, מתישהו נמאס להם לחיות בשקר ומחליטים להפסיק עם הכיפה והשבת. תהליך טבעי, שינוי לא עושה דווקא מי שלא מאושר, אלא גם מי שסתם מחפש ריגושים ואת עצמו

חזרה בתשובה זה תהליך דומה והפוך. זה לא תפילין ובום חליפה ומגבעת. תפילין , אח''כ כשרות, פתאום שבת נחמדה, שיעור פה ושם. ליל הסדר חזר בקהילה. פתאום פגש דתיה נחמדה. וכולי. המחקר בוואינט ואוניברסיטת תל אביב מראה הפוך משיטתך. ש3% מהחילונים שאינם מסורתיים, חזרו בתשובה. זה 98 אלף מה3.25 מיליון חילונים למהדרין. כמות רצינית. לא בשוליים. מכיר משפחות שלמות כאלה, כולל הוריי ואחיהם, שלא היו מסורתיות (חוץ מליל הסדר וצום בכיפור אולי) וחזרו

חחח "ריקנות מחד, כיף מאידך"... אתה קלישאה של דתי, באמת.
שינוי עושה לרוב מי שלא מאושר.
לא תראה כמעט חילוניים שחוזרים בתשובה כשהם מאושרים, הם לרוב עושים את זה כשהם אבודים וחסר להם משהו בחיים.
אתה חוזר כל הזמן לחזרה בתשובה ואני לא ממש מבין מה הנקודה שלך, מי שמרגיש שחסר לו משהו שיחזור בתשובה, אין לנו גטאות של חילונים או רצון לבדל את בני ה18 שלנו מחרדים ודתיים.
3% זה לגמרי בשוליים, בלינק ששלחת יש איזה 48% מהדתיים שהופכים"פחות" דתיים, יש 6% חרדים שמפסיקים להיות חרדים וזה בזמן שהם כלואים בגטאות ובורות עדיין...
אגב, אני לא חושב שיש בעיה או שצריך "להחלם" בחוזרים בתשובה, מי שלא מאושר בחייו ומוצא נחמה ועניין בדת אז זה מצוין, כשכל האפשרויות פתוחות אז הבחירה שלך ב"אושר" היא אמיתית ולא נובעת מבורות ומכפיה חברתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 6:29 pm 
Freshman

הימורים לסיבת ההגליה של שרהלה למיאמי?
1. לא להיות בסביבה כשבעלה מפיל עליה בבית המשפט את כל ההאשמה שמופנית אליו?
2. ידעה שמגיע תחקיר בעובדה שמצביע על עבירות פליליות (נעמה לזימי הגישה תלונה במשטרה) לצד החשיפה המי יודע כמה של איזה בנאדם חרא היא?
3. ידעה שקבוצת הטלגרם "חדשות בזמן" עומדת לחשוף אותה כגורם שמדליף חומר בטחוני רגיש ואסור בצנזורה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 408 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, נורטון ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: