סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 6:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 635 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 12:02 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אילון מאסק מביע תמיכה פומבית במפלגת הימין הקיצוני AfD (אלטרנטיבה לגרמניה). מעבר לחוקים כמו איסור על ברית מילה או שחיטה כשרה, אחד מנציגיה של המפלגה בבית הנבחרים הגרמני אמר:

"The propaganda steamroller is getting stronger rather than weaker over the years, and in more and more countries the Jewish 'truth' about the Holocaust is being given legal protection. The Holocaust must remain a myth, a dogma that is beyond the reach of any free historical research."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 11:29 am 
Senior

בטן רכה וחביבה כתב:
זה בעיקר ווישפול תינקינג שלכם. הוא לחלוטין הנשיא הכי טוב שישראל יכלה לייחל לו, בטח לעומת הדגנרט הנוכחי והסגנית הנוראית שלו (שצוחקת בלי סיבה נראית לעין כמו סתומה) שתכננה להגיש לנו מטעמים מסריחים.

כן, כולנו מקווים שטראמפ יממש אידיאולוגיות אנטישמיות ואנטי-ישראליות. לא מצליחים להירדם מרוב התרגשות.
זה ממש לא חשש נגוע בראיות אמיתיות לכך שהוא אדם משוגע ומונע מאגו שמאוד מקורב לאנשים מסוכנים שמייצגים את הרעיונות הכי נוראיים שיש לאנושות כיום.

אבל האריס צוחקת כמו מטומטמת והיא הייתה מוכרת אותנו לערבים. ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 12:54 pm 
Senior

נורטון כתב:
לא יודע, התחושה שלי היא שפעולות בארבע שנות נשיאות זה בכל זאת אינדיקציה טובה יותר מאשר ריטוויט של מישהו שמייעץ לנשיא, אבל יש מצב שאני טועה
ואני מתכוון לכך, באמת שיש מצב שאני טועה ו 4 השנים הבאות יהיו נוראיות לישראל מצד טראמפ שהוא באמת משוגע על כל הראש. אבל, כאינדיקציה למשהו זה פשוט הרבה יותר חלש מהעבר

קודם כל אגיד שגם אני לא יודע. את הקדנציה של 2016 הוא התחיל יד ביד עם האלט-רייט של אז. סטיב באנון וחבריו. וושינגטון דיי אכלה אותם חיים וטראמפ זרם כהרגלו עם הצד המנצח, שהיה הימין השמרן.
הפעם הוא עם האלט רייט מגובה באיש הכי עשיר בעולם שנראה גם כהכי מקורב אליו כרגע. עברו 8 שנים מאז ובעיקר 4 שנים שהוא התמלא בכעס עוד יותר גדול כלפי הממסד (והימין השמרן הפרו-ישראלי הוא בדיוק הממסד).

מאסק כבר מריץ קמפיין מאוד אגרסיבי להשבתת הממשל הפדרלי על ידי אי אישור התקציב. טראמפ עושה כדברו עד כה וזה כולל איומים מפורשים על פוליטיקאים שאם יתמכו בתקציב הזמני הם ייענשו על ידי הממשל החדש.

אני לא בטוח שהקדנציה הקודמת היא בהכרח אינדיקציה כי אני לא חושב שלטראמפ יש אידיאולוגיה מסודרת. הוא מונע משילוב של יצר השרדותי ויצר נקם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 10:06 am 
Freshman

stavs כתב:
בטן רכה וחביבה כתב:
זה בעיקר ווישפול תינקינג שלכם. הוא לחלוטין הנשיא הכי טוב שישראל יכלה לייחל לו, בטח לעומת הדגנרט הנוכחי והסגנית הנוראית שלו (שצוחקת בלי סיבה נראית לעין כמו סתומה) שתכננה להגיש לנו מטעמים מסריחים.

כן, כולנו מקווים שטראמפ יממש אידיאולוגיות אנטישמיות ואנטי-ישראליות. לא מצליחים להירדם מרוב התרגשות.
זה ממש לא חשש נגוע בראיות אמיתיות לכך שהוא אדם משוגע ומונע מאגו שמאוד מקורב לאנשים מסוכנים שמייצגים את הרעיונות הכי נוראיים שיש לאנושות כיום.

אבל האריס צוחקת כמו מטומטמת והיא הייתה מוכרת אותנו לערבים. ברור.

אתם מתעלמים מכל כך הרבה אינדיקציות בולטות שהוא יהיה נשיא טוב למדינת ישראל, למשל: קדנציה כנשיא הכי פרו ישראלית בהיסטוריה של ארה"ב; מינויים סופר פרו ישראלים לכוורת שלו; הצהרות סופר פרו ישראליות גם לאחר היבחרו ועוד ועוד ועוד. אבל מה? בואו נשים את מרכז הכובד על איזה פודקסט של אדם שנחשב מקורב לו שמחזיק בדעות לא פרו ישראליות. אגב, את סיפורי הבלהות על טראמפ ועל המרורים שישראל צפויה "לאכול" ממנו סיפרו לנו גם לפני הקדנציה הראשונה שלו, ויותר מכך - אפילו בזמן אותה קדנציה אחרי שעשה מהלכים פרו ישראלים מובהקים, כל מיני אינטלקטואלים מטעם עצמם כבר הזהירו מפני המחירים שנצטרך לשלם לו בתמורה.
וזה בדיוק הווישפול תינקינג שלכם - אתם מייחלים לכך שהוא יתברר כנשיא רע לישראל, כי לא מתאים לכם נשיא תומך בישראל. אתם רוצים נשיא שיכפה הקמת מדינה פלסטינית מטר מהבית שלכם ויכפה סיום מלחמה כשחמאס עדיין הריבון בעזה. היה כאן משתמש שאמר זאת בריש גלי לפני הבחירות.

וכן, האריס מטומטמת, נציגה מובהקת של טימטום הווק ולא מחבבת את ישראל יותר מדי ולחלוטין היתה מוכרת אותנו בזירה הבינלאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 4:00 pm 
Hall of Famer

"טוב/רע לישראל" זה לא בדיוק בינארי ופשטני.
כנשיא ארה"ב, יש המון החלטות הרות גורל שלך שלא משפיעות ישירות על ישראל אלא בעקיפין - היחס לפוטין (שבמקרה או שלא - טראמפ וביבי היו "מהקולגות שלו" עד 2022), טיפול במגפות (מסתבר שזה לא כל כך מדע בדיוני...), אקלים, ובכלל אינספור סוגיות שצריך להעמיק בהן, כי ככה זה להנהיג מדינה משמעותית בעולם.

זה קצת דומה לזה שהממשלה הנוכחית לא כושלת רק בענייני ביטחון/מדיניות/ימין-שמאל, אלא פשוט ב"חיים עצמם" - תאונות דרכים (היום פירסמו נתונים למעוניינים), פשיעה במגזר הערבי, חינוך, כלכלה ועוד כל מיני "נושאים משעממים".
הרי היה נרטיב (שרוב הציבור הישראלי-יהודי האמין בו בתקופות זמן כאלו ואחרות) שביבי/ממשלת ימין טובים לישראל (כאשר החלופה זו "ממשלת האחים המוסלמים" וכו' וכו') - ואנחנו רואים כיצד זה מתממש...

אז אם טראמפ מעביר שגרירות לירושלים ושלל "מחוות" אחרות, אבל במקביל מטפל ברשלנות בנושאים גלובליים אחרים - זה טוב לישראל?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 4:08 pm 
Sophomore

מלבד מה ששמוליק כתב יתכן שגם האריס וגם טראמפ רעים לישראל. המחשבה שאם צד אחד רע אז השני טוב היא מטופשת. באופן כללי טראמפ הרבה פחות צפוי (זה חלק גדול מהמשיכה שלו) ולטעמי קשה עד בלתי אפשרי לחזות מה תהיה ההשפעה שלו על ישראל. אני יכול לראות אותו מביא שלום וגם יכול לראות אותו לחלוטין זונח את ישראל. מצד שני אני די בטוח שהוא יגרום הרבה נזק בנושאי בריאות וההתחממות הגלובלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 8:58 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
"טוב/רע לישראל" זה לא בדיוק בינארי ופשטני.
כנשיא ארה"ב, יש המון החלטות הרות גורל שלך שלא משפיעות ישירות על ישראל אלא בעקיפין - היחס לפוטין (שבמקרה או שלא - טראמפ וביבי היו "מהקולגות שלו" עד 2022), טיפול במגפות (מסתבר שזה לא כל כך מדע בדיוני...), אקלים, ובכלל אינספור סוגיות שצריך להעמיק בהן, כי ככה זה להנהיג מדינה משמעותית בעולם.

זה קצת דומה לזה שהממשלה הנוכחית לא כושלת רק בענייני ביטחון/מדיניות/ימין-שמאל, אלא פשוט ב"חיים עצמם" - תאונות דרכים (היום פירסמו נתונים למעוניינים), פשיעה במגזר הערבי, חינוך, כלכלה ועוד כל מיני "נושאים משעממים".
הרי היה נרטיב (שרוב הציבור הישראלי-יהודי האמין בו בתקופות זמן כאלו ואחרות) שביבי/ממשלת ימין טובים לישראל (כאשר החלופה זו "ממשלת האחים המוסלמים" וכו' וכו') - ואנחנו רואים כיצד זה מתממש...

אז אם טראמפ מעביר שגרירות לירושלים ושלל "מחוות" אחרות, אבל במקביל מטפל ברשלנות בנושאים גלובליים אחרים - זה טוב לישראל?

החיים הם לא שחור ולבן (בטח כשמדובר על השפעות עקיפות) אבל יש עניינים שבהחלט כן. בבחירה בין ממשל שתומך באופן בלתי מסויג בישראל ובין כזה שהתמיכה שלו מאוד מסויגת (ואף תוקע לנו סכין בגב פעם אחר פעם), הבחירה היא מאוד פשוטה. מאוד בינארי ומאוד פשטני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 9:03 pm 
Freshman

בטן, להבנתי, אתה בטוח שהקמת מדינה פלסטינית זה בינארי, פשטני, נגד מדינת ישראל. המחנה שלך שם את הדגל שלו על כך שזה אחד הדברים, אם לא הדבר, הכי חשוב, הכי טוב/רע לישראל.
אם טראמפ תומך, ויפעל אקטיבית, להקמת מדינה פלסטינית, הוא הנשיא האמריקאי הכי רע שהיה לישראל אי פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 9:26 pm 
Freshman

מדינה פלסטינית זה לא חד משמעי רע. הכול תלוי בתנאים שיובילו להקמת מדינה כזאת. היא תהיה יותר קטנה ממה שהם מצפים לקבל ולא חמושה בכלל למעט כוחות שיטור, וכנראה קצת "פחות ממדינה", וזה יקרה רק כשהם יזנחו את הטרור לחלוטין ויפסיקו לממן רוצחים ולהסית בבתי הספר. בתנאים האלה אני אומר אהלן וסהלן. אבל התנאים הללו רחוקים מלהבשיל. ואין אינדיקציות שטראמפ יתעקש על זה, הוא בעצם אמר שמדינה פלסטינית היא לא הפיתרון היחיד.

ונחזור רגע לעזה - הדיווחים מדברים על כך שטראמפ העביר לנתניהו מסרים שהוא לא יתעקש על הסיוע ההומניטרי כמו ביידן. הנה, עוד צעד פרו ישראלי מובהק. הסיוע ההומניטרי בהיקפיו הנוכחיים הוא אסון למאמץ המלחמתי של ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 9:37 pm 
Freshman

קיבלתי, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 10:36 pm 
Hall of Famer

ומה בהקשר זה "טוב לישראל"?
נניח טראמפ יאפשר לנו להקטין את הסיוע ההומינטרי (סביר שיקרה), ויעודד התיישבות ישראלית בעזה (קצת יותר היפותטי) - זה לטובתנו?
יש שיגידו כן ויקראו לילדיהם טראמפ, ויש שיגידו שזה אסון.

רוצה לומר
אפשר לנסות מבחוץ לעזור לישראל באמת - ולהזיק לה.
מצד שני, אפשר על פניו "להזיק לישראל", אבל בפועל לעשות לנו כמדינה טוב (למשל הקשחת עמדות כנגד פעולות טרור יהודי וכו').

בסוף עם טראמפ אף אחד לא יודע מה יקרה, מה דעתו האמיתית כיום על ביבי (ושות'), מה הוא מתכנן כמדיניות חוץ עם כל הסוגיות העולמיות שעל הפרק וכו'.
אשרינו שזכינו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 10:49 pm 
Freshman

קודם כל אין באמת אינדיקציה שישראל הולכת להתיישב בעזה למעט אי אלו פרנויות של כל מיני גורמים בשמאל (ואני מוכן להתערב עם כל אחד שלא תהיה התיישבות יהודית בעזה). שנית, זה שטראמפ טוב לישראל לא אומר בהכרח שהממשלה עצמה עושה צעדים טובים. אני מעדיף נשיא שיזרום עם הממשלה שלנו במרבית המקרים ויתמוך ללא סייג, ואם הממשלה היא זו שעושה דברים מפגרים זה עליה ולא עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 10:50 pm 
Freshman

בחייאת, שרים בכירים בממשלה פועלים בנושא. זה לא שהם מסתירים את זה ורק הפרנויות בהארץ מדברים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 10:54 pm 
Freshman

זו זכותם להתבטא בנושא, אני אגב חושב שהעזתים כן צריכים לשלם בשטח על מה שהם עשו, אבל זה לדיון אחר. ועדיין, זה שבן גביר וסמוטריץ מפנטזים על זה לא אומר שזו הדעה הרווחת בממשלה. הם גם בעד סיפוח של יהודה ושומרון, ועדיין אתה לא רואה אותם מתאבדים על זה. פשוט לא יהיה לדבר כזה רוב בממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 11:02 pm 
Freshman

בחייאת... הם לא רק מתבטאים בנושא. הם מקיימים כנסים, הם כותבים תוכניות אופרטיביות וכו' וכו' וכו'. לא שאני חושב שזה באמת יקרה, אבל הפער פה בין "למעט פרנויות של השמאל" ו-"מתבטאים בנושא" לבין המציאות מרחק כמזרח ממערב וכעופר ינאי מעמותת אוהדים ומדייויד פדרמן להשקעה כספית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 11:07 pm 
Freshman

קרטמן כתב:
בחייאת... הם לא רק מתבטאים בנושא. הם מקיימים כנסים, הם כותבים תוכניות אופרטיביות וכו' וכו' וכו'. לא שאני חושב שזה באמת יקרה, אבל הפער פה בין "למעט פרנויות של השמאל" ו-"מתבטאים בנושא" לבין המציאות מרחק כמזרח ממערב וכעופר ינאי מעמותת אוהדים ומדייויד פדרמן להשקעה כספית.

https://www.srugim.co.il/1062807-%D7%AA ... %AA-%D7%9C

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 11:11 pm 
Freshman

קרטמן כתב:

אתה צודק הניסוח שלי היה קלוקל.
הכוונה היתה שמבחינה מעשית התיישבות בעזה לא על הפרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 11:48 pm 
Hall of Famer

בדיוק לפני 3 שבועות - הייתה תוכנית של "זמן אמת" בנושא התכנונים להתיישב בעזה.
מה שמפחיד זה שלא מעט שרים וח"כים מהליכוד כבר חזק בעסק הזה.
https://www.youtube.com/watch?v=VPfVZbeAAM0

הסיבה לטעמי שההיתכנות לנ"ל עדיין לא גבוהה, היא רק בגלל שזה באמת משהו בסדר גודל פסיכי לארגון ותקצוב לאורך זמן. אלמלא ה"קשיים הלוגיסטיים" הללו - קשה היה להמר נגד זה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 11:52 pm 
Freshman

בוא נגיד ככה - אם בנגביר-סמוטריץ מאיימים בהפלת הממשלה אם לא מבטלים את חוק ההתנתקות ומתחילים התיישבות בעזה - אין לי ספק שתהיה גם תהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 10:16 am 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
קרטמן כתב:

אתה צודק הניסוח שלי היה קלוקל.
הכוונה היתה שמבחינה מעשית התיישבות בעזה לא על הפרק.

מציע לך לקרוא קצת על איך התחילה ההתיישבות היהודית ביו"ש אחרי מלחמת ששת הימים, ובעיקר על סבסטיה, כדי להבין שכרגע בעזה אנחנו על אותו מסלול בדיוק, אולי אפילו מהיר יותר (בעיקר לאור העובדה שהעולים הראשונים לסבסטיה היו תומכי אופוזיציה בזמן שכרגע המתנחלים הפוטנציאליים בעזה הם בשר מבשרה של הקואליציה, שלא לומר אנשים שמחזיקים את הממשלה ואת ראש הממשלה בביצים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 10:36 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין לי ספק שתכנית העל של הממשלה היא התיישבות בעזה. יש כאלה שאומרים את זה, ויש כאלה שלא אומרים את זה או אדישים לעניין, אבל זו הסיבה האמיתית למה אפשר לעשות הפסקת אש בצפון אבל לא בדרום.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 2:32 pm 
מנהל פורום

טוב בואו נחזור לענייני ארה"ב פה.

טראמפ מפיק הרבה מרגליות פה.
דורש מפנמה לחתוך את מחירי התעבורה בתעלה, או שתחזיר אותה לארה"ב.
אומר לדנמרק שהוא רוצה את גרינלנד.
ומציע לקנדה להיות המדינה ה51.

נשמע שהסיסמא של אמריקה פירסט עוברת באספירציות להתרחבות עולמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 9:18 pm 
מנהל פורום

גרינלנד אם אני זוכר נכון היה גם בקדנציה הקודמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 08, 2025 10:46 am 
Freshman

שלישי בערב: השופרות של נתניהו מעדכנים את התקשורת ש-" בישראל נערכים לכניסת טראמפ, ולתקיפה משותפת באיראן: היעד - מתקני הגרעין".
שלישי בלילה: טראמפ משתף ברשת החברתית שלו (לינק מתחת) ש-"נתניהו מ-1995 דוחף לאמריקאים את התיאוריה שבשביל להפיל את ארגוני הטרור צריכים להפיל את הממשלות שתומכות בהן", שהוא זה שגרם לאמריקאים לצאת למלחמה בעיראק, שהוא אובססיבי, שהוא מנסה לגרום להם גם היום לצאת למלחמה באיראן, שהוא "דיפ דארק סן אוף אה ביץ'" כי "הוא גרם לאמריקאים להיכנס לעשרות מלחמות מיותרות" כולל "המלחמה המזוייפת בעיראק".
https://truthsocial.com/@realDonaldTrum ... 3423746072

לא שאני חושב שכל מה שטראמפ מצייץ הוא באמת חושב, דובר כבר מספיק על כמה הבנאדם שולף מהמותן ולא מעמיק באף נושא, אבל מעניין מה היה למעריציו פה בפורום ובערוץ 14 להגיד אם ביידן או קאמילה היו מהדהדים הצהרות כאלה. בזמן שהם נותנים לנתניהו לנהל פה מלחמה פוליטית ולטבוח בעזתים, בזמן שהם מעמידים תמיכה היסטורית צבאית וכלכלית והימין הישראלי הפך אותם לתומכי דעאש, טראמפ מהדהד, ולא בפעם הראשונה, כמה נתניהו הוא נזק לארה"ב וכמה נזק התמיכה הפוליטית והכספית של ארה"ב במלחמות ופוליטיקה ברחבי העולם פוגעים בארה"ב.
יהיה משעשע עד מאוד כשאותם שופרות יבואו להסביר לנו בקרוב שהדיפ סטייט השמאלני באמריקה הוא האשם בזובור שטראמפ יעשה לנו, או שיט דומה אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 08, 2025 11:50 am 
מנהל פורום

טראמפ ממשיך לאיים שאם החטופים לא יחזרו עד תחילת כהונתו, הולך להיות גהינום במזרח התיכון.
האם הוא מאיים באקדח ריק מכדורים?

בנוסף ממשיך לדבר על גרינלנד, פנמה ולצרף את קנדה.
כבר לא ברור האם עומד מאחורי הדברים משהו רציני או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 635 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: