מקומות 6-10 במערב זה מאזן של 50% ומעלה. זה רף לא מבוטל.
למרות שאני מאוד אוהב קבוצתיות וכו', מעיון שיטחי מאוד שלי כעת (וכאחד שלא רואה משחקים, אלא רק קצת קורא ועובר על נתונים), אני חושב שיש כאן המון נתונים שבולטים לרעה, ברמת "חסרון האינדיווידואל המוביל": אין שחקן שקולע 20 נקודות למשחק כרגע (שארפ ראשון עם ממוצע של 17.9), ואני לא יודע האם ניתן להגיע לאנשהו ככה (יש תקדימים?). אין שחקן שקולע 40% לשלוש (ג'רמי גראנט ראשון עם 38%). פרט לשלושת הסנטרים, אין שחקן עם יותר מ-46% מהשדה. אין שחקן שמגיע הרבה לקו (דני ראשון עם 4.1 זריקות למשחק - כוכבי ה-NBA עושים זאת ברבע...). אלו סתם דברים שקפצו לי מעיון ומיון של מספר דקות בלוח הסטטיסטיקות שלהם.
הנתונים יכולים להשתלב בויכוח כסוגיה של "ביצה ותרנגולת" - האם זה ככה רק בגלל בילאפס, או שעם נתונים כאלו - אף מאמן לא היה משיג יותר מדי. אני חושב שגם אם יש מאמן גרוע מאוד, "הגיוני סטטיסטית" שיהיה איזה שחקן עם עונת פריצה/קליעה טובה, ועובדתית בינתיים אין להם כזה.
מבחינה הגנתית - איך קבוצה צעירה, אתלטית ובעלת סייז גדול במרבית העמדות - מדורגת רק 27 מתוך 30 ביעילות הגנתית? אין לי מושג זה נשמע רע מאוד
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|