בטן רכה וחביבה כתב:
אין ספק שהסרטון גרם לנזק תדמיתי גדול למדינת ישראל, ואין ספק שלא היה מקום לפרסם אותו בתקשורת. זה שמדובר בסרטון ערוך ולא רואים בו את אותם הדברים שגיא פלג טוען שהשופטים והפרקליטים כן נחשפו אליהם, אומר מה בדיוק? הרי הוא פרסם את הסרטון הזה כדי להמחיש את מה שנטען שנעשה לאותו מחבל. מדובר בסרטון ערוך/מצונזר גם לפי הטיעונים בפוסט הזה. זו הדלפה פלילית והיא חייבת להיחקר.
ושוב, נטענה טענה על ידי הפרקליט של אחד החיילים שהסרטון הוא ממועד מוקדם להגעת המחבל (שנטען כי המעשים בוצעו בו) לכלא המדובר. אמרתי, אם זה נכון זה מטורף בעיניי. לא ראיתי שמישהו בינתיים סתר את זה או אפילו ניסה לסתור את זה, אבל ייתכן בהחלט שלא הייתי עירני מספיק. אם ראית משהו כזה אשמח שתצרף לכאן קישור.
לגבי החלק הראשון - כמו שכתבת, הוידאו נועד להמחשה. נראה לי קצת פחות מעניין לדוש בפרקטיקות עיתונאיות.
אם זו הדלפה פלילית והיא חייבת להיחקר? בסרטון שהוצג, כפי שנכתב בפוסט אליו קישרתי, לא מוצגים שום עבירות. ידיעות כאלה ואחרות, סרטונים, תמונות, אלה דברים שמודלפים ע"י בעלי עניין לתקשורת ללא הפסקה. מודלפים דברים מתוך ישיבות מטכ"ל, מתוך מבצעים צבאיים, דברים הרבה יותר רגישים מסרטון קצר שלא מראה שום עבירה, ובוא נגיד שמצלמות האבטחה בשדה תימן קלטו דברים שהיו עושים נזק תדמיתי עצום למדינה ולא הודלפו. אני יודע את זה מחבר ששירת שם ואני יודע את זה מעדויות חיילים ששירתו שם ומסרו עדות בכתבה ל-"הארץ".
בפרקליטות לא יכולים לחקור לעומק כל הדלפה, בעיקר בגלל שזה יצריך עשרות שנות חקירה. צריכים לעשות תיעדופים. אם מישהו חושב שהדלפה לגיא פלג של סרטונים שלא מראים עבירות אלא רק ממחישים את זירת ביצוע העבירה זה מה שחשוב, שיבושם.
לא יודע איך אפשר לטעון שהסרטון הזה, שלא מראה שום עבירה, הוא נזק תדמיתי כ"כ רציני למדינה שחייב להיחקר, בזמן שאלפי חיילים מעלים לרשתות חברתיות פתוחות תיעודים שנאספים ע"י גורמים עויינים ומופצים לכל עבר, גורמים נזק תדמיתי גדול לאין שיעור לעומת אותו סרטון, ולהתעסק כ"כ בסרטון הלא מעניין שהציג גיא פלג והשאלה כה הרת גורל האם מי שהדליף לו היה בפרקליטות או חייל מהבסיס. את מי ולמה זה מעניין.
לגבי החלק האחרון של הודעתך - הדבר היחיד שמטורף פה זה שמתעסקים בסרטון המחשה של חצי דקה שבחר ערוץ 12 לשדר, שכתוב עליו את תאריכי הצילום ואף אחד לא ניסה להסתיר, ומשכך גם לא היה צורך לסתור. סתם ספין של עו"ד. חומר הראיות נמצא אצל השופטים הצבאיים השונים שכתבו במפורש, כמתואר בלינק ששמתי, "כי ישנן ראיות אובייקטיביות משמעותיות". הראיות הללו הן לא הסרטון של חצי הדקה שהציג גיא פלג, לא על פיו הם נשפטים, והשופטים האלו, קציני צה"ל בדרגה גבוהה, מתייחסים לממצאי חקירה נרחבים ולא למה שהעו"ד של החשוד החליט להוציא לתקשורת בשביל ספינים שבתקווה יגרמו ללחץ ציבורי שיוביל להקלה בעונשם של העבריינים.
שהם, אגב, הם-הם אלה שגורמים לנזק תדמיתי לי, לך, ולמדינה כולה. לא גיא פלג, לא התביעה הצבאית, לא השופטים. הם במעשיהם הנלוזים גרמו לפגיעה תדמיתית במדינה, והתומכים הרבים שלהם ברשתות מוסיפים לפגיעה התדמיתית העצומה הזאת עם כל קריאה לשחררם ועם כל התעסקות בטפל של האירוע ולא בעיקרו.