סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 6:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 57, 58, 59, 60, 61
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 1:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קרטמן כתב:
אני לא באתי להיות הסנגור של האיסלאם הקיצוני בפורום הזה. אני בטח ובטח שלא אצליח, כמה שלא אשתדל, למצוא סיבה הגיונית לפיגועים באירופה, לרצח ילדים בישראל, וגם לא לפיגועים נגד אוכלוסייה אזרחית בישראל.
את ההקבלה לרוצחי משפחת דוואבשה לא אני זה שהעליתי, ולא אני זה שביקש להשוות כמויות בין התמיכה בהם לתמיכה בעזה במעשי השבעה באוקטובר.
אני מתעב את אותם רוצחים/מחבלים/רוקדים על הדם לא פחות ממכם.
בו בזמן, אני לא חושב שיש הבדל אמיתי בין "מחבל חמאס" שרוצח ילדים בדם קר לבין "חייל צהל" שחלילה לא רוצח, רק הורג, בדם חם כמובן כי אנחנו לא כמוהם, כשהוא מיישם את מדיניות ה-"נזק האגבי" שמתיר להרוג 20 חפים מפשע למען חיסול של פושע/מחבל אחד שמסתתר ביניהם. לא זה ולא זה הומצא בשביעי לאוקטובר.

אבל אתה טוען יותר מזה, אתה טוען שאין באמת הבדל תרבותי בינינו.
ההפקות של חמאס אמורות לענות לך על זה, כולל ההפקה על משפחת ביבס או עם שני החטופים שהביאו אותם היום למקום השחרור לעשות סרטון תעמולה. הסיבה שהם עושים אותן היא לא בשבילנו, או לפחות לא רק בשבילנו. הם עושים אותן כי בקהל שלהם, באופן מובהק, ההפקות האלה מתקבלות בחיוב ובשמחה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 9:25 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
קרטמן כתב:
אני לא באתי להיות הסנגור של האיסלאם הקיצוני בפורום הזה. אני בטח ובטח שלא אצליח, כמה שלא אשתדל, למצוא סיבה הגיונית לפיגועים באירופה, לרצח ילדים בישראל, וגם לא לפיגועים נגד אוכלוסייה אזרחית בישראל.
את ההקבלה לרוצחי משפחת דוואבשה לא אני זה שהעליתי, ולא אני זה שביקש להשוות כמויות בין התמיכה בהם לתמיכה בעזה במעשי השבעה באוקטובר.
אני מתעב את אותם רוצחים/מחבלים/רוקדים על הדם לא פחות ממכם.
בו בזמן, אני לא חושב שיש הבדל אמיתי בין "מחבל חמאס" שרוצח ילדים בדם קר לבין "חייל צהל" שחלילה לא רוצח, רק הורג, בדם חם כמובן כי אנחנו לא כמוהם, כשהוא מיישם את מדיניות ה-"נזק האגבי" שמתיר להרוג 20 חפים מפשע למען חיסול של פושע/מחבל אחד שמסתתר ביניהם. לא זה ולא זה הומצא בשביעי לאוקטובר.

אבל אתה טוען יותר מזה, אתה טוען שאין באמת הבדל תרבותי בינינו.
ההפקות של חמאס אמורות לענות לך על זה, כולל ההפקה על משפחת ביבס או עם שני החטופים שהביאו אותם היום למקום השחרור לעשות סרטון תעמולה. הסיבה שהם עושים אותן היא לא בשבילנו, או לפחות לא רק בשבילנו. הם עושים אותן כי בקהל שלהם, באופן מובהק, ההפקות האלה מתקבלות בחיוב ובשמחה.

לא, זה לא מה שאני טוען, בהחלט יש הבדל תרבותי בינינו.
מה שאני טוען בהקשר הזה הוא ש-
1. תרבות זה לא תהליך אבולוציוני שמושרש בנו לדורי דורות, תרבות זה מה שאדם סופג מסביבתו מאז ילדותו, וזה בר שינוי בדור אחד. אין הבדל בינינו בכך שאם אנחנו היינו גדלים כך שהתרבות שלנו נשלטת ע"י ארגון טרור גזעני, היינו מתנהגים אותו דבר. לא צריך ללכת רחוק מדי בשביל להבין זאת, עדיין חיים בינינו המון אנשים שחזו בשינוי התרבותי שחל על גרמניה של ימינו מאז שנות השלושים-ארבעים והמון אנשים שחזו בשינוי התרבותי בארה"ב והדורות אחריהם לא מסוגלים לתפוס שרק לפני 50-60 שנה עוד הייתה הפרדה גזעית על מלא.
2. שההבדל התרבותי במובנים של מלחמה, רצח, שמחה על מות חפים מפשע בצד השני וכדומה - לא באמת משנה.
אז התרבות שלנו מובילה לכך שהגזענים-זבלים אצלנו חוגגים מוות של ילדים בתגובות בפייסבוק ובקריאות "לזיין ת'ערבים" במגרשי כדורגל, ואצלהם זה לצאת לרקוד ברחוב. ביג פאקינג הבדל.
אז התרבות שלנו מובילה לכך שאנחנו הורגים להם חפים מפשע בהפצצות "סטריליות" מהאוויר שמצטלמות בעיניים התרבותיות שלנו בצורה נעימה יותר לעין מהצורה שבה הם הורגים לנו חפים מפשע. ביג פאקינג הבדל, מהותי מאוד להרוגים. אם יש עולם הבא אז אני בטוח שהילדים המתים מעזה יושבים בו מרוצים כי הם נהרגו בצורה סטרילית ע"י פצצות חכמות ולא ע"י רובה טיפש.
אז התרבות שלנו מובילה לכך שאנחנו לאורך שנים רבות קוטפים אנשים מבתיהם ומשפחותיהם ומכניסים אותם לתא סגור לאורך שנים רבות, בלי משפט ובלי שיש הוכחות לכוונותיהם או לפעולותיהם, בחסות "צו מעצר מנהלי", כי אנחנו מדינת חוק כמובן. אנחנו עושים את זה בצורה יפה יותר, תרבותית יותר.
אז אני יודע שמאוד לא פופולרי ולא יפה להגיד את זה, גם לי עצמי יש הסתייגויות מסויימות בתוכי כשאני עושה את ההשוואה הזאת, אבל זה כי אני גדלתי בתרבות אחרת, התרבות שלנו. אבל מה לעשות שבשביל הקורבנות עצמם אין באמת הבדל בפועל אם הקטיפה שלהם מחייהם נעשתה בצורה ברברית ע"י מחבלי חמאס או בצורה "תרבותית" ע"י חיילי צה"ל (ולמעוניינים אני יכול להפנות לסרטוני וידאו שמראים עד כמה תרבותית היא כניסה של חיילים בהמתיים ואגרסיביים לבית משפחה באישון לילה כדי לעצור ילד בן 15 שנחשד בזריקת אבן על רכב צה"לי ממוגן מאבנים וירי ומוחזק שנים ללא משפט, למשל).
אז בקיצור ובשורה התחתונה, לקורבנות הרבים בשני הצדדים, אם זה קורבנות למוות, אם זה קורבנות לנכות, ואם זה קורבנות לחטיפה, לא באמת משנה ההבדל הפלפולי על התרבותיות בה הם נהרגו/נפצעו/נחטפו שאנשים אחרים, שהם לא קורבנות, מנהלים מעל ראשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 9:32 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אני דווקא ממש לא בטוח. הם צמחו מכלום, בדיוק כמו בתקופת נתניהו, במימון שאושר והוכנס על ידי ישראל.

שגם טרחה לשלוח אותם לסמינר בדרום לבנון אצל משמרות המהפכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 10:34 am 
Sophomore

מבחנתי ברור שיש הבדל מוסרי עצום בין הרג של ילדים במתכוון לבין פעולה אגבית.
אם חיזבאללה או חמאס היו שולחים טילים מדויקים או חודרים לשטח ישראל למטרות צבאיות כמו בסיסים למשל וכתוצאה מכך היו נהרגים אזרחים שלנו שלא במתכוון- הייתי יכול לחיות עם זה.
אדרבא, אם חמאס היו ב 7.10 מטרגטים רק מטרות צבאיות- הייתי מקבל את זה בהבנה. זה הגיוני, זה מקובל. ואם במהלך הכיבוש שלהם במקומות אזרחיים היו מגיעים חיילים שלנו והם היו יורים והורגים גם אזרח, זה מתקבל על הדעת.
איך אפשר להשוות את זה *לחטיפה* של ילדים קטנים והריגתם בשבי?
למשל טיל נ"ט נגד מוצג שלידו היה אזרח. אם כי, אצלנו- כמו כל מדינה מתוקנת העולם- מרחיקים אזרחים ואוסרים את כניסתם לסביבה צבאית. במקום להתקומם ולהגעל מחבורת עלובים שבמקום להגן על הילדים שלהם- פועלים מתוך אוכלוסייה בכוונה תחילה. לא אכפת להם, הם מקדשים את המוות.
אלו לא סלוגנים, הם בעצמם אומרים את זה. כל התמונות מאונר"א ומבתי ספר וגני וחדרי ילדים- זה אמיתי (יש לי חלחלה רק מלאמר את זה בתור אבא לילדים). האחיין שלי רואה אותה בארוחת שישי (צנחן) מראה לי תמונה שהוא צילם של אמלח רציני בתוך גן ילדים. והוא, ילד בין 20- אומר לי "אני לא מבין את זה, פשוט לא מבין את זה. בחיים לא הייתי שם טיל בחדר של הילד שלי".

ועוד איזה דיסקליימר על העצורים המנהליים. אם ילד ישראלי זרק אבנים על המשטרה הפלסטינית ביוש, אין לי שום בעיה שיכנסו אליו באישון לילה למעצר. והעצורים האלה יושבים ומחכים בגלל העומס הרב והרבה פעמים משוחררים למרות שבצעו פשעים נוראיים כי כבר אין מקום לכלוא אותםאו שעבר יותר מידי זמן. כל זה מבוצע באופן חוקי, לפי החוק הבני"ל למיטב הבנתי. אין מקום להשוואה בכלל. ואם אתה חושב שחיילים נהנים ללכת ולעצור נערים במקום לשבת ולגרבץ ותוך כדי לסכן את החיים שלהם....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 12:00 pm 
מנהל פורום

בלי חס וחלילה להגן על החמא"ס או על אירגוני טרור אחרים שמשתמשים בטקטיקות האלה - מבחינה הישרדותית נטו הם לא יכולים לבנות בסיסים ואת התשתיות הצבאיות שלהם בשטח הפתוח ובמקומות טריוויאלים שהצד השני יעלה עליהם ויתקוף אותם בקלות.
זו "פריבילגיה" שיש למדינות מסודרות וגדולות, ולא לארגון טרור שחי בכמה קמ"ר רבועים תחת עינו הפקוחה של המודיעין הטוב בעולם.

לטעמי אם הייתה להם את האפשרות לחיות איפשהו בהרים המבוצרים ולהוציא את הפעילויות שלהם משם - הם היו מעדיפים לעשות את זה. פשוט במקרה שלהם אין להם ממש את הברירה הזאת.
במקומות אחרים בהם התנאים הגיאוגרפים כן מאפשרים את זה, הטרוריסטים פחות משולבים באוכלוסיה המקומית כמו באפגניסטן, פקיסטן, החות'ים וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 2:55 pm 
Hall of Famer

וחיזבאללה לא יכולים לעשות את זה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 3:01 pm 
Hall of Famer

חוץ מזה בוא, זה לא אמור לעניין. או שמותר או שאסור, אבל אם מותר - מותר לכולם. ואם אסור - אסור לכולם.
אחרת זה אותו הגיון כמו להגיד שלארגון טרור יש רשות לירות טילים בלי אבחנה, כי אין לו כסף או טכנולוגיה לנשק מדויק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 3:11 pm 
מנהל פורום

זה לא שבישראל אין בסיסים בלב אוכלוסייה אזרחית, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 3:20 pm 
Hall of Famer

יש. זה לא אמור שזה טוב, ובישראל לפחות יש מגמה של להוציא אותם מהערים (גם אם השיקול הוא לא אלטרואיסטי אלא שיקול של כסף). המגמה היותר מדאיגה אם כבר זה לאשר לבנות שכונות אזרחיות ליד בסיסים ומתקנים שכבר היו שם לפניהם (דוגמה טובה לזה הוא המכון הביולוגי בנס ציונה שהיה פעם לבדו בשטח).
אבל אתה עשית משהו אחר. אמרת - מה לעשות, הם לא יכולים להילחם אחרת. אז למה שיהיה להם אסור לירות חימוש סטטיסטי לא מדויק על ערים אזרחיות? הם לא יכולים להילחם אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 5:38 pm 
Sophomore

אנקדוטה קטנה שאני אוהב לספר לאנשים בחו"ל.

אחרי הצבא עבדתי כמה שנים בחברת בזק.
עבודת שטח בהעברת כבלים מעל ומתחת לקרקע.

הכי אהבתי לעבוד בכפרים הערביים.
ידעתי שלא אצטרך לקנות ארוחת צהריים.
תוך פחות משעה מהרגע בו התחלנו לעבוד היה מגיע ילד עם מגש של אוכל ושתייה קרה או חמה, בהתאם לעונה.
הם גם היו מזמינים אותנו לשבת לנוח איתם בצל במרפסת.

מי שפחות אהב לעבוד שם, היה נהג המשאית שלנו.
האיש לא חיבב ערבים באופן כללי - הוא נולד וגדל בלבנון.
אבל מה שהכי הפריע לו היו הילדים.
המון ילדים קטנים היו מתגודדים ליד המשאית כשהוא היה עושה רוורס עם הנגרר ששקל כמה טונות.
האימהות של הילדים ישבו על המרפסת, במרחק כמה מטרים, ורק חייכו כשהזאטוטים שלהם היו במרחק של החלקה על אבן מלהפוך לבשר טחון תחת גלגלי המשאית או הנגרר.
אני זוכר שזה שיגע אותי, בתור נצר לפולנייה שלא נתנה לי לצאת בלי סוודר במשך חלק גדול מהשנה.

זו פשוט מנטליות אחרת.
אין קדושת החיים.
יש פטליזם איום ונורא.
כשמוסיפים לו את השנאה ליהודים ואת הפנטיות הדתית בעזה, מקבלים את הזוועה שרואים שם.
גם אתמול, באמצע טקס השחרור המזוויע, קלטתי ילדון בן שלוש או משהו, מהלך די לבד על גג הרוס של מבנה, בלי שאף מבוגר ישגיח עליו.

אז לא, ילד שלנו זה ממש לא ילד שלהם.
לחנוק תינוק למוות זה לא להרוג תינוק שדודו או אביו או שכנו החליט לאחסן בבית אמל"ח.
יש להם מספיק מקום במנהרות לכל האמל"ח.
יש להם מספיק מרחבים פתוחים כדי לשגר מהם את הטילים.
מיקסום מספר האזרחים והילדים המתים הוא החלטה במודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 5:46 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
אף אחד לא טוב בזה. לאף אחד אין איזו נוסחה אבל כולם מתעסקים בזה כי זו פוליטיקה.
אבל זו או מעורבות שלנו, עדיף כחלק מתהליך מדיני, או מעורבות של האויבים שלנו.

הדרך שאתה תומך בה, היא כשלון כבר בשלב הלוגיקה ואת התוצאה המעשית כולנו מכירים.

אתה מדבר איתי על תוצאה מעשית? אני לא צריך לוגיקה תאורטית, כי הרי לך תוצאה מעשית בעולם האמיתי. כבר ניסינו מספר פעמים להנדס שלטון אצל השכנים, בעולם האמיתי ולא בתאוריה. ונכשלנו בכל הפעמים, רק חירבנו את המצב עוד יותר.

האסון הכי גדול בתולדות המדינה קרה מהפקרה של השטח לאיראנים לקטארים ולשאר גורמים עוינים.
לפי ההצעה שלך רק עניין של זמן ופשלה מודיעינית צפויה עד שיקרה שוב.

יש לך דרך אחרת למנוע את מה שקרה פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 57, 58, 59, 60, 61

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: