ראי שעל הקיר כתב:
קרטמן כתב:
אני לא באתי להיות הסנגור של האיסלאם הקיצוני בפורום הזה. אני בטח ובטח שלא אצליח, כמה שלא אשתדל, למצוא סיבה הגיונית לפיגועים באירופה, לרצח ילדים בישראל, וגם לא לפיגועים נגד אוכלוסייה אזרחית בישראל.
את ההקבלה לרוצחי משפחת דוואבשה לא אני זה שהעליתי, ולא אני זה שביקש להשוות כמויות בין התמיכה בהם לתמיכה בעזה במעשי השבעה באוקטובר.
אני מתעב את אותם רוצחים/מחבלים/רוקדים על הדם לא פחות ממכם.
בו בזמן, אני לא חושב שיש הבדל אמיתי בין "מחבל חמאס" שרוצח ילדים בדם קר לבין "חייל צהל" שחלילה לא רוצח, רק הורג, בדם חם כמובן כי אנחנו לא כמוהם, כשהוא מיישם את מדיניות ה-"נזק האגבי" שמתיר להרוג 20 חפים מפשע למען חיסול של פושע/מחבל אחד שמסתתר ביניהם. לא זה ולא זה הומצא בשביעי לאוקטובר.
אבל אתה טוען יותר מזה, אתה טוען שאין באמת הבדל תרבותי בינינו.
ההפקות של חמאס אמורות לענות לך על זה, כולל ההפקה על משפחת ביבס או עם שני החטופים שהביאו אותם היום למקום השחרור לעשות סרטון תעמולה. הסיבה שהם עושים אותן היא לא בשבילנו, או לפחות לא רק בשבילנו. הם עושים אותן כי בקהל שלהם, באופן מובהק, ההפקות האלה מתקבלות בחיוב ובשמחה.
לא, זה לא מה שאני טוען, בהחלט יש הבדל תרבותי בינינו.
מה שאני טוען בהקשר הזה הוא ש-
1. תרבות זה לא תהליך אבולוציוני שמושרש בנו לדורי דורות, תרבות זה מה שאדם סופג מסביבתו מאז ילדותו, וזה בר שינוי בדור אחד. אין הבדל בינינו בכך שאם אנחנו היינו גדלים כך שהתרבות שלנו נשלטת ע"י ארגון טרור גזעני, היינו מתנהגים אותו דבר. לא צריך ללכת רחוק מדי בשביל להבין זאת, עדיין חיים בינינו המון אנשים שחזו בשינוי התרבותי שחל על גרמניה של ימינו מאז שנות השלושים-ארבעים והמון אנשים שחזו בשינוי התרבותי בארה"ב והדורות אחריהם לא מסוגלים לתפוס שרק לפני 50-60 שנה עוד הייתה הפרדה גזעית על מלא.
2. שההבדל התרבותי במובנים של מלחמה, רצח, שמחה על מות חפים מפשע בצד השני וכדומה - לא באמת משנה.
אז התרבות שלנו מובילה לכך שהגזענים-זבלים אצלנו חוגגים מוות של ילדים בתגובות בפייסבוק ובקריאות "לזיין ת'ערבים" במגרשי כדורגל, ואצלהם זה לצאת לרקוד ברחוב. ביג פאקינג הבדל.
אז התרבות שלנו מובילה לכך שאנחנו הורגים להם חפים מפשע בהפצצות "סטריליות" מהאוויר שמצטלמות בעיניים התרבותיות שלנו בצורה נעימה יותר לעין מהצורה שבה הם הורגים לנו חפים מפשע. ביג פאקינג הבדל, מהותי מאוד להרוגים. אם יש עולם הבא אז אני בטוח שהילדים המתים מעזה יושבים בו מרוצים כי הם נהרגו בצורה סטרילית ע"י פצצות חכמות ולא ע"י רובה טיפש.
אז התרבות שלנו מובילה לכך שאנחנו לאורך שנים רבות קוטפים אנשים מבתיהם ומשפחותיהם ומכניסים אותם לתא סגור לאורך שנים רבות, בלי משפט ובלי שיש הוכחות לכוונותיהם או לפעולותיהם, בחסות "צו מעצר מנהלי", כי אנחנו מדינת חוק כמובן. אנחנו עושים את זה בצורה יפה יותר, תרבותית יותר.
אז אני יודע שמאוד לא פופולרי ולא יפה להגיד את זה, גם לי עצמי יש הסתייגויות מסויימות בתוכי כשאני עושה את ההשוואה הזאת, אבל זה כי אני גדלתי בתרבות אחרת, התרבות שלנו. אבל מה לעשות שבשביל הקורבנות עצמם אין באמת הבדל בפועל אם הקטיפה שלהם מחייהם נעשתה בצורה ברברית ע"י מחבלי חמאס או בצורה "תרבותית" ע"י חיילי צה"ל (ולמעוניינים אני יכול להפנות לסרטוני וידאו שמראים עד כמה תרבותית היא כניסה של חיילים בהמתיים ואגרסיביים לבית משפחה באישון לילה כדי לעצור ילד בן 15
שנחשד בזריקת אבן על רכב צה"לי ממוגן מאבנים וירי ומוחזק שנים ללא משפט, למשל).
אז בקיצור ובשורה התחתונה, לקורבנות הרבים בשני הצדדים, אם זה קורבנות למוות, אם זה קורבנות לנכות, ואם זה קורבנות לחטיפה, לא באמת משנה ההבדל הפלפולי על התרבותיות בה הם נהרגו/נפצעו/נחטפו שאנשים אחרים, שהם לא קורבנות, מנהלים מעל ראשם.