סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מרץ 14, 2025 10:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 715 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 8:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
השמורים שלא עושים כלום זה לא ביידן, זה שנים על גבי שנים של לגאסי הן מהצד הרפובליקני והן מהצד הדמוקרטי

ולמקרה שלא היה ברור, אז הנה, חבל שבולדוזר מזוין כמו מאבק הוא זה שעושה את זה, וברור גם הריכוז הון שלטון הוא דבר מזעזע. לא רואה איפה כתבתי שלא ולמה אתם מכניסים לדברי דברים שלא אמרתי.

בחיי, זה פורום שלפעמים על כל טייפו, מנטפקים אותי למוות. עכשיו גם כשאני לא כותב משהו, אני פתאום אחראי על מה שלא כתבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 8:28 pm 
Hall of Famer

כן אוסיף, שבניגוד אליכם ככל שידוע לי, אני כן עבדתי בשלושה פרויקטים של restructuring לצד יועצים ממקינזי ובי.סי.ג'י בשתי חברות ענק, ואם יש משהו אחד שלמדתי, זה שהחודשים של התשלום לאותם זונות ממקינזי ובי.סי.ג'י כשמנתחים כל עמדה ואת צורכה למוות, היא בזבוז זמן, כסף אנרגיה ובולשיט
אז כן. אם ברור שיש המון שומן בגזרה הציבורית, זה בסדר ממש לקפות אותו מהר ולא להיכנס לאוננות אינטלקטואלית

שוב אדגיש ואומר, שריכוז הון שלטון והמעמד של מאסק בממשל הוא נוראי ומזעזע, ולגמרי בצד ה'רע' של טראמפ, שכאמור בינתיים הוא הצד הדומיננטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 8:49 pm 
Hall of Famer

אבל למה אתה כלכך פשטני? ולמה נופל בכזו קלות לכשל לוגי אינדוקטיבי?

אז עבדת בכמה פרויקטים שלדעתך היה בהם בזבוז זמן וכסף, איך זה הופך ל"המון שומן שצריך לקפות (?) אותו מהר ולא להכנס לאוננות אינטלקטואלית"? יובל שאל אותך דבר פשוט: מישהו בדק את מי מפטרים? האם המשרות נחוצות? מה תהיה ההשפעה על חיי האזרח האמריקאי בלי המשרות האלה?

הטענה "יש שומן מיותר במגזר הציבורי וצריך לקצץ בו" היא טענה הגיונית. האמירה "טוב שעושים פיטורים המוניים במגזר הציבורי בלי לבדוק" היא בולשיט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 9:23 pm 
Hall of Famer

כי בעולם נורמלי (כאמור, בתור מישהו שאשכרה עשה את זה שלוש פעמים בחיים), בדיקה כזאת (בהנחה שיש לך קצת כוח אדם) לוקחת בערך שבועיים. אני לא יודע אם שישה זה מספיק (כנראה שלא) ובטח שלא עם מאסק (די בטוח שלא), אבל זה לא משנה את העובדה שמשהו כזה אמור לקחת בערך שבועיים.
וזה לא שיש שומן מיותר. ברמה העירונית שאותה אני מכיר מעט יותר טוב מאשר הרמה הפדרלית (אם כי, אודה שאני לא מומחה לא פה ולא שם) השומן המיותר הוא הרבה יותר מאשר חמישים אחוז. אני לא אתפלא אם זה המקרה גם במגזרה הפדרלי.

והסיבה שאני לא נופל לכשל היא בגלל - שמה שעוד יותר מפחיד מ״לבדוק כל עמדה וכל משרה ואת השפעתה״ זה האוננות האינטלקטואלית והסופר בזבזנית שמסביב.
הסיפור שאני הכי אוהב לספר על כל הקריירה שלי הוא זה: ב restructuring project די גדול, לצד מקינזי בזוריק (zurich insurance), אתרע מזלי להיות אחראי על המודל הפיננסי הדי מקיף, שאותו יועץ ממקינזי התחיל (והראה irr של איזה אלף אחוז או משהו, לא זוכר). והנה, אחרי שאני עובר על איזה מיליון טאבים וחישובים ומה שלא תרצה, אני מגלה שאותו יועץ ממקינזי שבנה את המודל, שכח פרט אחד - את התשלום לפאקינג מקינזי (תשלום בן שמונה ספרות, כן?)

אז לא - האמת היא שהסיפור הזה הוא אוננות אינטלקטואלית אחת גדולה, שיותר מחמישים אחוז מהמשרות הן שומן (אין לי הוכחה, אבל זה מאד מאד סביר בעיניי) ושבאמת לא צריך יותר מאשר שבועיים לגלות את זה.

בכל מקרה, ככל שידוע לי, הבג״צ האמריקאי בינתיים לא מסכים לפיטורים האלה, אז אולי זה לא משנה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 9:39 pm 
Hall of Famer

גם אם אתה כותב אותה ביותר מילים, המתודולוגיה שלך עדיין גרועה, פשטנית וכושלת לוגית.

זה לא משנה שהשתתפת ב3 (וואו, שלושה! בטח הפכת מיד למומחה מקרו כלכלי של שוק העבודה בממשל האמריקאי) פרויקטים שבהם, לדעתך, היה בזבוז זמן וכסף.

מה שמשנה זה מה מהות המשרות שפוטרו מהן אנשים, איזה שירות ותפוקה הן נתנו לציבור, ומה צפוי להחליף אותן.

וכל עוד אין לך תשובה על זה, ואין לך, אתה שוב חוזר לתמה המוכרת של "נורטון מספר על חוויותיו האישיות" שזה בסדר למי שמתעניין בחייך, אבל חסר כל משמעות לדיון עצמו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 9:43 pm 
Sophomore

נניח ש 50 אחוז מיותרים. כלומר 50 אחוז לא מיותרים. בוא ליתר בטיחות נניח ש 10 אחוז לא מיותרים ולמעשה חלקם ממש קריטי למשל פקחי בטיחות בכורים גרעיניים, פקחי בטיחות לטיסות, ניהול יערות ושריפות יער וכו'. אבל פיטרת את כולם! כשכור גרעיני יתחיל לדלוף יהיה מאוחר מידי, כנ"ל שמטוסים יפלו, כנ"ל שחלקי ארצות הברית שעוד לא נשרפו יתחילו להשרף. מה יקרה כשאבולה יתחיל שוב פעם? ואני מתאר לעצמי שיש עוד אלפי דוגמאות אולי טיפה פחות דרמטיות. אין שכל, אין בעיות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 9:44 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
גם אם אתה כותב אותה ביותר מילים, המתודולוגיה שלך עדיין גרועה, פשטנית וכושלת לוגית.

זה לא משנה שהשתתפת ב3 (וואו, שלושה! בטח הפכת מיד למומחה מקרו כלכלי של שוק העבודה בממשל האמריקאי) פרויקטים שבהם, לדעתך, היה בזבוז זמן וכסף.

מה שמשנה זה מה מהות המשרות שפוטרו מהן אנשים, איזה שירות ותפוקה הן נתנו לציבור, ומה צפוי להחליף אותן.

וכל עוד אין לך תשובה על זה, ואין לך, אתה שוב חוזר לתמה המוכרת של "נורטון מספר על חוויותיו האישיות" שזה בסדר למי שמתעניין בחייך, אבל חסר כל משמעות לדיון עצמו.

טוב, אתה צודק על אפס הניסיון שלך. אין לי כוח להתווכח. אבל זה מאד דומה לויכוחים שלכם בפורום הראשי על הימורים, רק שאני בצד שיודע משהו, ואתה בצד שלא יודע כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 9:51 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

טוב, אתה צודק על אפס הניסיון שלך. אין לי כוח להתווכח. אבל זה מאד דומה לויכוחים שלכם בפורום הראשי על הימורים, רק שאני בצד שיודע משהו, ואתה בצד שלא יודע כלום.

לא, בנאדם, זה לא קשור בכלל וזה עצוב שאין לך את הכלים להבין את זה.

אין שום קשר בין העובדה שעבדת בתפקיד כלשהו במספר פרויקטים שהוא גרגר חול במדבר סהרה לעומת כלל הפרויקטים שהממשל האמריקאי מריץ, וראית שם טעויות ובזבוז משאבים, לבין זה שכדי להחליט מה לשנות בשיטת העבודה, כמות המשרות והפונקציונליות שלהן לגבי כלל הממשל-צריך הרבה יותר מידע, תכנון וזהירות.

הטענה שלך כלכך ילדותית ושטוחה, שאולי דוגמה טובה לה תהיה שבנאדם הלך 3 פעמים בחיים לקופת חולים וחיכה לדעתו יותר מדי זמן בתור, אז הוא תומך בסגירת כל קופות החולים בישראל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 10:00 pm 
Senior

אני בכלל לא נכנסתי לויכוח הזה. אני אומר שאין שום קשר בין מה שמאסק עושה לבין לפטר שמוקים שלא עושים שום דבר.
לא דיברתי על הון שלטון ולא כלום. רק על הזוועה שהיא doge (בפועל לא כקונספט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 10:03 pm 
Hall of Famer

אבל נורטון עבד פעם בשלושה פרויקטים, ברור שהעיפו שמוקים שלא עושים שום דבר

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 10:07 pm 
Hall of Famer

טוב, סבבה, אתה צודק כי יש לך כל כך הרבה ניסיון בריסטראקצ׳ירנג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 10:09 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
טוב, סבבה, אתה צודק כי יש לך כל כך הרבה ניסיון בריסטראקצ׳ירנג.

זה השלב שמגיע ברוב אם לא בכל דיונים איתך, כשאתה מחוסר יכולת להתמודד עם המהות ונתלה בחוויותיך האישיות הלא רלוונטיות. אין עקומת שיפור למרבה הצער.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 01, 2025 11:58 pm 
Hall of Famer

נכון, כי אתה כתבת מתוך כ'כ הרבה ידע והבאת מיליון הוכחות. אולי ההוכחות שלי מהתעשייה לא מדהימות אבל הן בטח יותר טובות מהאפס המוחלט שאתה הבאת לדיון (שזה אגב, נוהל קבוע אצלך. לפעמים אתה מבקש מהצד השני להוכיח משהו הפוך אבל בדרך כלל אתה בא עם כלום לדיון חוץ מבטחון עצמי מופרז )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:12 am 
Hall of Famer

זה מאד קשה להתווכח עם מישהו שאין לו בסיס לוגי מינימלי לתחולת הויכוח.

אני לא צריך להוכיח כאן כלום, למרות שהוכחתי אבל לא הצלחת להבין אז אוכיח שוב ואתקדם הלאה.

אתה אמרת שטוב שהעיפו מלא שמוקים שלא עושים כלום. טענה פוזיטיבית שמחייבת אותך להראות שאכן העיפו שמוקים שלא עושים כלום. יובל אמר שאין מצב שהילדים שעובדים עם מאסק אשכרה בדקו את מי הם מעיפים ולמה, ואתה לא טענת אחרת. כלומר לא הצלחת לתקף את טענתך המקורית, כשל ראשון.

אז עברת לטענה אחרת: עבדתי פעם במספר מגוחך של פרויקטים, ראיתי בזבוז, טוב שמעיפים אנשים.

ריסקתי את הטענה הזו מכל בחינה אפשרית: גודל המדגם שהוא אפילו לא התחלה של בדיחה, החוסר המובהק של קשר בין החוויה האישית שלך למקרו של העניין, לשיקולים, לתהליכים ולמהות המשרות שקוצצו. אבל יש כאן כשל לוגי בסיסי לגמרי, בעיית האינדוקציה. דוגמה מוכרת היא "החסידות הלבנות". נורטון הלך בחייו לאגם 3 פעמים, ובכל הפעמים ראה חסידות לבנות, ולכן נורטון טוען בתוקף שכל החסידות בעולם לבנות. אנחנו יודעים שלא כל החסידות בעולם לבנות, אבל נורטון לא מוכן לקבל שיש בעולם דברים שהוא לא ראה בעצמו, אפילו אם המדגם שלו לא יכול להיראות מתחת למיקרוסקופ משוכלל.

גם נתתי לך דוגמה פשטנית בתקווה שאת זה תצליח להבין, על ההוא ש3 פעמים חיכה יותר מדי בקופת חולים ולכן צריכים לסגור את מערכת הבריאות הממלכתית.

ואם גם את כל הנאמר לעיל לא תצליח להבין, נקווה שיש אלוהים ובחסדו הוא יאציל עליך ונאמר כולנו אמן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:25 am 
Hall of Famer

כמו שאמרתי, בטחון עצמו מופרז יש לך, ובשפע.
״גודל מדגם״ אגב, בשתי החברות בהן עשיתי את שלוש הפרויקטים עובדים ביחד קרוב לשמונים אלף איש (60 אלף ועוד עשרים אלף). נכון, לא פדרלי, אבל אתה יודע - מדובר בחברות פרטיות (שבהן, מן הסתם, כבר מעצם העובדה שהן פרטיות ונדרשות להוכיח דברים למשקיעים יש פחות בזבוז. מה שנקרא ״קל וחומר״). ושנית - סטטיסטית בטח ובטח שמדובר בגודל מדגם סביר. בוא נגיד שה n שעבדתי איתו הוא הרבה הרבה יותר משלושים, גם יותר משלוש מאות, עזוב... גם יותר מ 3000. לא, איך אמרת... חסידה לבנה.

אבל כאמור, אתה יודע יותר טוב, כי אתה... נכון, לא עשית שום דבר שקשור לזה אי פעם, בכלל.

כתבתי גם שאני בעד הריסטרקצ׳רינג המהיר, כתבתי יותר מפעם אחת, שאני לא בטוח ולא יודע בעצמי איך מאסק עשה את זה ומה התוקף שלו. כלומר, ברעיון זה סבבה ומעולה, אני לא יודע אם נעשה הדו דיליג׳נס המינימלי (שאותו הגדרתי למעלה כשבועיים, אגב). ובגלל שאני לא יודע ,ובגלל שלי למשל, אין בטחון עצמי מופרז, גם לא אגיד שזה נעשה נכון.

כל מה שאני אומר זה שריסטרקצ׳ר מהיר מאד (עד שבועיים) של כוח אדם שהוא בוודאי ובוודאי בזבזני, הוא דבר נורא הגיוני ומתקבל על הדעת, והוא גם מאד מאד ישים. ואני יודע את זה, כי בניגוד אליך, אני יודע איך ריסטרקצ׳ר עובד אסטרטגית, איך יודעים לבחון בזבוז, redundancies, איך מסתכלים על kpi רלוונטיים לריסטרצק׳ר (אם כי מן הסתם מדובר במקרה הזה ב kpi שונים בין חברת ביטוח לבין ממשלה. זה לא משנה את העובדה שזה kpi וזה kpi). איך מייצרים סינרגיות בין גופים קיימים בתוך החברה, (שזה אגב משהו שעשיתי גם בחברה שלישית - דורדאש, עוד חברת ענק... אבל הם לא השתמשו במקינזי, למזלם) איך מגשרים על פער זמני ביכולות (בדרך כלל הוא מינימלי מאד במדגמי החסידה הלבנה שלי), איך מייצרים change management , איך מייצרים training מהיר שיכול לגשר על פערים. וכו׳ וכו׳.

אתה לעומת זאת, אף פעם לא עשית אף אחד מאלה. אי פעם בחיים.

אבל כאמור, בטחון עצמי מופרז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:37 am 
Hall of Famer

לא בטחון עצמי מופרז, פשוט הבנה על מה הדיון.

אתה להוט לדבר על מה עשית, זה לא רלוונטי. זה היה יכול להיות רלוונטי אם הדיון כאן היה "איך הממשל יכול להתייעל מבחינת הוצאות", שגם זה רק חלק מדיון שלם על מה תפקיד של ממשל ואיזה הוצאות ציבוריות נכונות או לא ולמה וכו'.

אבל זה לא הדיון.

הדיון תואר למעלה. הכשל שלך בלהוכיח את טענתך הפוזיטיבית תואר גם הוא. הכשל האינדוקטיבי תואר.

לילה טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:38 am 
Hall of Famer

כמו כן הבורות המוחלטת והבטחון העצמי המופרז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:45 am 
Hall of Famer

חח כן אני בור, חידשת לי המון על תהליכי התייעלות בעולם העסקי, בלעדיך מי היה יודע שזה קיים.

אגב, בפעם אולי העשירית, זה בכלל לא קשר לידע על תהליכי ארגון מחדש. אם היינו צריכים להכנס לתוכן של איך מתייעלים עסקית בארגוני ענק, אז מי אני שאתעסק עם האקסלים שלך.

זה פשוט לא היה הדיון. הדיון תואר. הכשלים שלך תוארו. מזל שלא משלמים לך על הבנה. אקסלים זה טוב, תישאר בזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:46 am 
Hall of Famer

אגב

"לפי החוק בישראל, כל חברה פרטית אינה מחויבת לערוך דוחות כספיים שנתיים." (נלקח מצ׳אט ג׳יפיטי. הפרומפט היה לבקש ממנו לומר משפט שהוא טעות מוחלטת בדיני החשבונאות בארץ).
תפריך אותי.

אז זהו, אותה רמת רעיון ,כמו שלי אין מושג כמו שלך יש בחשבונאות, במיוחד בארץ. גם לך יש אפס מושג לגבי האמור כאן. זאת האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:48 am 
Hall of Famer

וואו, אתה ברמה לוגית של בית ספר יסודי. אני תמיד נותן לך קרדיט מחדש ומופתע מחדש כמה אתה לא יודע לחשוב. תישאר באקסלים, באמת.

מה הבעיה להפריך את האמירה הזאת? ומה הקשר למתודולוגיה של הדיון? ולעובדה שכשלת לחלוטין להוכיח את טענתך, פוזיטיבית ולוגית?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:50 am 
Hall of Famer

טענת טענה, למען השם. לא הצלחת להוכיח אותה. רוצה לספר את סיפור חייך לדורות הבאים, לך תוציא ספר בהוצאה עצמית ושחרר אותנו. רוצה להוכיח את הטענה שטענת, בוא תוכיח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:51 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נורטון, זה מזכיר מאד את הויכוח מתקופת הממשלה הפריטטית שבו נתניהו סירב להעביר תקציב כדי להפיל את הממשלה וללכת לבחירות, ושאלת, בשיא התמימות כמובן, מה הבעייה עם תקציב המשכי על בסיס דאטה משנה שעברה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:54 am 
Hall of Famer

הוכחתי מניסיון
יש לי דז'ה וו מהפעמים הקודמות שביקשת שאוכיחצ משהו וכשהבאתי מאה מקורות (אם כי באנגלית ר'ל) נאלמת ולא הבאת ולו מקור הפוך אחד
יש גבול לכמה אתה יכול לבקש אותו דבר מבלי להביא לאף דיון כלום ושום דבר (כולל אגב ההוא עם ההימורים שבו יובל היה ה sme ) פרט לבטחון עצמי מופרז וחוזר ידע משווע

אומר שוב, אין לי מושג אם הריסטראקצ'ר של מאסק נעשה כראוי (וגם לך אין אגב) אני רק יודע שהריסיראקצ' נחוץ ושאפשר לעשות אותו בשבועיים
זה הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:57 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אוסיף פה שאילון מאסק קיבל אישור מה-FAA לשיגור של סטארשיפ 8 למרות שהחקירה בדבר התקלה של סטארשיפ 7 לא הסתיימה (לפחות לא מבחינת ה-FAA).
יכול להיות שאולי, רק אולי, זה קשור לזה שעכשיו מאסק יכול לפטר את אנשי ה-FAA?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:59 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נורטון, זה מזכיר מאד את הויכוח מתקופת הממשלה הפריטטית שבו נתניהו סירב להעביר תקציב כדי להפיל את הממשלה וללכת לבחירות, ושאלת, בשיא התמימות כמובן, מה הבעייה עם תקציב המשכי על בסיס דאטה משנה שעברה.

א. לא דומה. יש לי כאן ניסיון מסוים
ב. לא זוכר את הניואנסים של מה שאמרתי ואין לי כוח לבדוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 715 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: