סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מרץ 14, 2025 10:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 715 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
הוכחתי מניסיון
יש לי דז'ה וו מהפעמים הקודמות שביקשת שאוכיחצ משהו וכשהבאתי מאה מקורות (אם כי באנגלית ר'ל) נאלמת ולא הבאת ולו מקור הפוך אחד
יש גבול לכמה אתה יכול לבקש אותו דבר מבלי להביא לאף דיון כלום ושום דבר (כולל אגב ההוא עם ההימורים שבו יובל היה ה sme ) פרט לבטחון עצמי מופרז וחוזר ידע משווע

אומר שוב, אין לי מושג אם הריסטראקצ'ר של מאסק נעשה כראוי (וגם לך אין אגב) אני רק יודע שהריסיראקצ' נחוץ ושאפשר לעשות אותו בשבועיים
זה הכל

בחיים לא קרה בדיון בינינו שנדרשתי להוכיח משהו בר הוכחה ולא הוכחתי, אתה פשוט חלש להדהים בלוגיקה ובהבנת מהות הדיונים, ולכן תמיד מגיע שלב הלימבו שבו אתה טוען בפני עצמך ש"הוכחת" וניצחת את הויכוח. אלה רגעים מכמירי לב תמיד, ואני גם מעריך (לא טוען, לא יודע. מעריך) שאני יודע איפה זה פוגש אותך, אבל פירקתי כאן את הלוגיקה לגורמים ואנחנו עדיין באותו המקום: נורטון טען טענה שהוא לא יכול לתקף, פוזיטיבית ולוגית. חבל אבל רגיל.

סתם ככה בשביל לצאת מהלופ, רק אוסיף ואומר שעצם האמירה "הריסטראקצ'ר נחוץ ואפשר לעשות אותו בשבועיים" מגוחך לגמרי, בעיקר כי ממשל הוא לא עסק. הוא לא נועד להשיא רווחים. יש לממשל הרבה תפקידים שיש לגביהם מחקרים ודיונים עמוקים מאד, ואין שום דיון רציני בתפקיד מהותי של הממשל שייארך שבועיים. לא כל שכן העפה מיידית של רבבות אנשים מתפקידם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:09 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נורטון, זה מזכיר מאד את הויכוח מתקופת הממשלה הפריטטית שבו נתניהו סירב להעביר תקציב כדי להפיל את הממשלה וללכת לבחירות, ושאלת, בשיא התמימות כמובן, מה הבעייה עם תקציב המשכי על בסיס דאטה משנה שעברה.

א. לא דומה. יש לי כאן ניסיון מסוים
ב. לא זוכר את הניואנסים של מה שאמרתי ואין לי כוח לבדוק

לא, אין לך ניסיון. אין לך שום ניסיון בממשל. בשירות שממשלה צריכה לתת לאזרחים. בהאם נכון לקצץ או דווקא להרחיב את החינוך הציבורי. בהשפעה של קיצוץ משרות במערכת הבריאות. בהשפעה על איכות הסביבה. מיליון דברים שאין לך בהם שמץ של נסיון, ולא קשורים בכלל להתייעלות עסקית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:13 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
נניח ש 50 אחוז מיותרים. כלומר 50 אחוז לא מיותרים. בוא ליתר בטיחות נניח ש 10 אחוז לא מיותרים ולמעשה חלקם ממש קריטי למשל פקחי בטיחות בכורים גרעיניים, פקחי בטיחות לטיסות, ניהול יערות ושריפות יער וכו'. אבל פיטרת את כולם! כשכור גרעיני יתחיל לדלוף יהיה מאוחר מידי, כנ"ל שמטוסים יפלו, כנ"ל שחלקי ארצות הברית שעוד לא נשרפו יתחילו להשרף. מה יקרה כשאבולה יתחיל שוב פעם? ואני מתאר לעצמי שיש עוד אלפי דוגמאות אולי טיפה פחות דרמטיות. אין שכל, אין בעיות!

קטשופ ניסח את זה לא רע כדי להראות משהו נוסף ממגוחכות הטענה שלך. אבל זה כמובן לא נוגע בבסיס הלוגיקה, שגדולה עליך בכמה מידות:

איך אתה מגדיר "יעילות של הממשל"?

כי אם כל הסיפור זה להוריד משרות כדי לקצץ הוצאות במיידי, לא צריך מאסק ולא צריך נורטון. נביא ילד בכיתה א שלמד חיסור ואודרוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:17 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מניח שהנסיון שלך, אפסי ככל שיהיה, מספיק כדי לדעת מה לא בסדר בתקציב על בסיס דאטה משנה שעברה. מספיק שעבדת בחברה שיש לה תקציב.
אחרת הנסיון שלך באמת לא שווה כלום.

אשר למקרה של מאסק, אני מקווה שאת הריסטראקצ'רינג שעשית לא עשית באותה צורה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:35 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
הוכחתי מניסיון
יש לי דז'ה וו מהפעמים הקודמות שביקשת שאוכיחצ משהו וכשהבאתי מאה מקורות (אם כי באנגלית ר'ל) נאלמת ולא הבאת ולו מקור הפוך אחד
יש גבול לכמה אתה יכול לבקש אותו דבר מבלי להביא לאף דיון כלום ושום דבר (כולל אגב ההוא עם ההימורים שבו יובל היה ה sme ) פרט לבטחון עצמי מופרז וחוזר ידע משווע

אומר שוב, אין לי מושג אם הריסטראקצ'ר של מאסק נעשה כראוי (וגם לך אין אגב) אני רק יודע שהריסיראקצ' נחוץ ושאפשר לעשות אותו בשבועיים
זה הכל

בחיים לא קרה בדיון בינינו שנדרשתי להוכיח משהו בר הוכחה ולא הוכחתי, אתה פשוט חלש להדהים בלוגיקה ובהבנת מהות הדיונים, ולכן תמיד מגיע שלב הלימבו שבו אתה טוען בפני עצמך ש"הוכחת" וניצחת את הויכוח. אלה רגעים מכמירי לב תמיד, ואני גם מעריך (לא טוען, לא יודע. מעריך) שאני יודע איפה זה פוגש אותך, אבל פירקתי כאן את הלוגיקה לגורמים ואנחנו עדיין באותו המקום: נורטון טען טענה שהוא לא יכול לתקף, פוזיטיבית ולוגית. חבל אבל רגיל.

סתם ככה בשביל לצאת מהלופ, רק אוסיף ואומר שעצם האמירה "הריסטראקצ'ר נחוץ ואפשר לעשות אותו בשבועיים" מגוחך לגמרי, בעיקר כי ממשל הוא לא עסק. הוא לא נועד להשיא רווחים. יש לממשל הרבה תפקידים שיש לגביהם מחקרים ודיונים עמוקים מאד, ואין שום דיון רציני בתפקיד מהותי של הממשל שייארך שבועיים. לא כל שכן העפה מיידית של רבבות אנשים מתפקידם.

ברגע שזה אד הומינם מיציתי. תיהנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:36 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני מניח שהנסיון שלך, אפסי ככל שיהיה, מספיק כדי לדעת מה לא בסדר בתקציב על בסיס דאטה משנה שעברה. מספיק שעבדת בחברה שיש לה תקציב.

כאמור, אני לא זוכר את הניואנסים של הדיון ההוא. תתווכח עם הכהן או עם עצמך אם בא לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:37 am 
Hall of Famer

ואגב, כשאני אומר 'אד הומינם' אני מפנה את זה לתשומת לבו של מנהל הפורום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:57 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

כאמור, אני לא זוכר את הניואנסים של הדיון ההוא. תתווכח עם הכהן או עם עצמך אם בא לך

אה, אז למה לא אמרת קודם? הבה ואזכיר לך.
זה מה שכתבת אז:
לא. אני מתעסק בניהול אסטרטגי ותפעולי
עכשיו, אנא תגיד לי איך העובדה שאין תקציב השפיעה עליך? היא סגרה לך בתי ספר? (הקורונה סגרה אולי, אבל לא התקציב) , שינתה את המיסים שלך? מנעה בניית כבישים ותשתיות? השמידה את הצבא? משהו אחר?
אגב, יתכן והתשובה חיובית. אני לא גר בארץ. אבל אם כך, אשמח לדעת איך

כששאלתי אותך אם זה מצב בריא, אמרת שלא, ברור שנגרם נזק, אבל איך זה השפיע על מישהו? כלומר נגרם נזק אבל לא נגרם נזק לאף אחד. מין יצור מוזר כזה.

נראה לי שלעסוק בניהול אסטרטגי תפעולי זה נסיון מספיק כדי לדעת מה רע בתקציב המשכי על בסיס דאטה לא מעודכן, ושאין כזה דבר שהוא לא משפיע על אף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 2:07 am 
Hall of Famer

סבבה, ואין לי כוח להתווכח עם משהו מלפני שלוש שנים. זו הפעם השלישית שאני מנסה לרמוז לך על זה, אז יאללה, תכבד.
מה גם, שבניגוד לאחרים בפורום, אני לפעמים מודה על טעויות. אז הנה, אם אכן זה בדיוק מה שכתבתי (וכאמור אני לא זוכר את הניואנסים ואת ההקשר , אבל שיהיה), אז הנה - טעיתי.

הפעם אני לא טועה, כי יש לי ניסיון. (ושוב, אני לא אומר שמה שמאסק עשה הוא בסדר, כי אין לי מושג ולמעשה סביר להניח שלא אבל כאמור אין לי מושג. אני רק אומר שאפשר בהחלט לעשות ריסטראקצ׳רינג מקיף מאד תוך שבועיים גם בתוך גוף ממשלתי. למעשה, זה יהיה הרבה יותר יעיל והרבה פחות בזבזני מאשר אותו ריסטראקצ׳ר למשך 6 או 8 או 18 חודש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 2:08 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
הוכחתי מניסיון

זה הכל

ובגלל שלא הדגשתי את זה קודם, אז הנה עכשיו אני מדגיש את מה שצריך בפני מנהלי הפורום, ושיעשו עם זה מה שהם רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 10:29 am 
Hall of Famer

לא יודע עד כמה זה מייצג, אבל יש לי בת דודה שירדה מהארץ לארה"ב וגרה באיזור סיאטל בעקבות בעלה שלו יש תפקיד די בכיר בחברה מאוד גדולה ומשמעותית בתחום ההיי-טק, היא עכשיו בביקור מולדת לאיזה שבועיים והיא סיפרה שהם כ"כ מוטרדים מההתנהלות של טראמפ שהם שוקלים ברצינות חזרה לישראל. היא גם ממש דיברה על האפשרות שמדינות "כחולות" יפרשו מארה"ב כמשהו שעד שטראמפ נבחר היה בדיוני לחלוטין ופתאום הוא כבר לא לגמרי כזה (אם כי גם לא ממש על הפרק באיזשהו טווח זמן קרוב, מן הסתם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 11:22 am 
Junior

נורטון, למיטב ידיעתי יש 3 מיליון עובדים בממשל האמריקאי.
שאלתי את צ'אט ג'יפיטי על פילוג המשרות (מציין את המקור כי אולי זה חרטא) ולפיו יש:
775 אלף בביטחון, 433 אלף במשרד למשחוררים (הא? מה עושים שם?), 212 אלף בבטחון פנים, 115 אלף במשפטים (DOJ) 98 אלף באוצר וזה ממשיך ככה למשהו כמו 15 משרדים.

אתה באמת חושב שאפשר בשבועיים לבצע התיעלות של מעסיק שמעסיק 3 מיליון עובדים בתחומים שנעים מבטחון ואוצר עד לאנרגיה וחלל?
אני אפילו לא שואל אותך מה הקירטריון שעל פיו אתה מבצע התיעלות ממשלתית (המטריקה פה שונה לחלוטין מחברה עסקית), אני סתם מנסה להבין אם אתה ברצינות חושב שאפשר להושיב כמה אנשים ותוך שבועיים לקצץ בצורה מהותית אחוזים נכבדים מהמשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 11:36 am 
Hall of Famer

הנה, כבר יש לך 433 אלף שיכולים ללכת הביתה :).

התשובה אגב היא שכן, בערך בעיניי. אני לא יודע אם שישה אנשים יכולים לעשות את זה (כלומר, עזוב, אני יודע שלא. צריך פה כוח אדם רציני בשביל המספרים האלה, אבל עדיף שהם לא יבואו מאלון מאסק או ממקינזי... אולי משהו כמו 100 איש שזה כל תפקידם). ואני לא אומר שאפשר לקצץ את כולם מיד, אבל כן. אפשר בכיף לקצץ אלפים רבים מדי שבוע, החל מהשבוע השלישי (כלומר 14 יום מתחילת הפרויקט). אני בטוח לחלוטין שיש כמה עשרות אלפים שהם מה שנקרא low hanging fruit. מתחילים משם, וממשיכים הלאה.

כלומר, אם אתה בונה גאנט - אתה יכול בהדרגתיות להגיע מ 10,000 ביום ה-15, למאה אלף ביום ה-70 ולחצי מיליון בתוך חצי שנה. ואפשר לעשות את זה עם ידע פנימי (כלומר, לא צריך את מקינזי), ובתנאי שיש להם דאשבורדים כאלה ואחרים (למשל עם performance metrics , אבל זה לא חייב להיות מגובה performance, זה יכול כאמור להיות אחד ממיליון kpi. ) כמו בכל חברה נורמלית. אפשר לשטח את ה org chart כמו שגם עושים במיליון חברות. אפשר להגדיל סמכויות של זוטרים יותר על חשבון בכירים, ובכך ליצור redundancies. אפשר לקבץ (to group) סמכויות מבוזרות.
ואפשר לעשות עוד דברים (אם כי שוב, דאטה זה דבר חשוב כאן) - במקומות מסוימים (לא, לא בהייטק של סן פרנסיסקו, אבל במקומות אחרים) - אפשר אפילו להסתכל על time cards ולדעת מי עושה משהו ומי לא.

אני יוצא מתוך נקודת הנחה אגב, שבגוף ממשלתי של 3 מיליון, יש מן הסתם עשרות אלפים או יותר, שבאמת לא עושים כלום. אם הדאטה על time cards ועל production קיים, זה כבר לא מעט. בקיצור.

א. צריך כוח של יותר משישה אנשים, וצריך שהם יהיו dedicated ו unbiased (בקיצור, כנראה לא מאסק ואנשיו).
ב. צריך data שאני לא בטוח לגמרי שקיים. ואם לא קיים, זו בושה וחרפה.
ג. צריך project plan עם גאנט, ועם יעדים ברורים וקבועים עד המטרה. לא, אי אפשר לפטר מאות אלפים בדקה או בשבועיים, זה ברור.
ד. עוד משהו שצריך ונדמה לי שעשו ועושים וזה משהו שאפשר לעשות מהיום הראשון - זה להקפיא גיוסים. כשעושים ריסטרקצ׳ר זה אף פעם לא על ״אנשים״ בשר ודם אלא על ״fte״(full time employee) כלומר, על משרות. כבר עם הקפאת גיוס, קיצצת מן הסתם איזה עשרת אלפים משרות. אפרופו, low hanging fruit.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 11:52 am 
Junior

אז כבר יש הבדל משמעותי בין "אני רק אומר שאפשר בהחלט לעשות ריסטראקצ׳רינג מקיף מאד תוך שבועיים גם בתוך גוף ממשלתי" שרשמת למעלה לבין להתחיל בשברי אחוזים תוך שבועיים ולהגיע תוך מספר חודשים לאחוזים מהותיים.

אני לא חושב שמישהו כאן טוען שאין יתירות או בזבוז במשרדים האלו כי כשאתה מעסיק 3 מיליון אז גם 2-3% של משרות מיותרות ( וכל מי שעבד בחברה מספיק גדולה יודע שזה יותר מזה) זה עשרות אלפי אנשים, אני חושב שהאמירות כמו "אפשר בשבועיים" וכו' זה מה שמוזר, בעיקר כשלגוף האחראי על הפיטורים אין מספיק ידע בכל 15 המשרדים האלו, הצרכים שלהם בשיגרה לעומת חירום וכו'.

בקיצור, אם אתה טוען שאפשר תוך מספר חודשים עם צוות גדול של אנשי מקצוע להגיע לייעול אז אחלה, זה טיעון שאני די בטוח שכולם מסכימים איתו, אני פשוט הבנתי אחרת את מה שרשמת.

אגב, בכזה מקום שכאמור אין לו צורך בריווחיות, איך בכלל גוף חיצוני יודע להגדיר מה זו כמות עובדים "נכונה"? בגוף מסחרי סבבה, אתה רוצה להגיע לשורת הוצאות מסוימת כדי להיות רווחי או להגדיל את הרווח - איך פה אתה יודע כמה לקצץ? 10%? 20%? 40%? לפי מה מחליטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:07 pm 
Hall of Famer

כן, אבל שוב, אפשר להתחיל תוך שבועיים ולייתר אלפים רבים מדי שבוע. זה לא מעט בכלל. וזה בטח יותר ממה שכל ממשלה אחרת עשתה.. מן הסתם אי פעם באמריקה. (למרות שלא יודע, לא בדקתי את זה היסטורית).

לגבי השאלה שלך בסוף, מעולם לא עבדתי בגוף כזה, אז אין לי מושג. אבל כמו בכל דבר, יש top down ויש bottom up. ואם כאן אתה לוקח את ה top down כי אתה לא יכול לדעת בדיוק מה המטרה. (או שכן, לא יודע) אז לפחות יש לך את ה bottom up.

ועוד אגב - גם בחברות גדולות, יש משמעות למספר ה fte ולא רק למשכורת. הוכחה? המון חברות שאני מכיר העדיפו להעיף את כח האדם מתחת ל core ולא את ה core, וזה נכון המון המון פעמים (לא תמיד אבל נדמה לי שבדרך כלל), וזה למרות שכל אדם ב core מרוויח כמו איזה 17 מהנדסים, בלא מעט חברות. הסיבה אגב היא פשוטה - מה שמעניין באמת הוא לא ה bottom line בדוח הרווח והפסד. מה שבאמת מעניין הוא כמה המנייה שווה. ולמרות שאני רחוק מלהיות מומחה בשוק ההון, אני מניח שפעמים רבות דווקא פיטורים בדרג שמתחת לסמנכ״לים, מהווה לפעמים סמן חיובי לשוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 2:30 pm 
Hall of Famer

אהבתי שאחרי כל המלל, הרהב והנהי, נורטון הגיע ל"אין לי מושג, מעולם לא עבדתי בגוף כזה" כי:

1. זה מוכיח שגם הנסיון שהוא טען שרלוונטי, לא רלוונטי (ידענו שהוא לא רלוונטי וגם טענו את זה, אבל הוא הכחיש. עכשיו הוא כותב במפורש).

2. השאלה המהותית ששאלתי את כבודו, וכמובן לא נעניתי, זה "איך אתה מגדיר התייעלות בממשל"? שזה כאמור שונה לגמרי מהחברות העסקיות בהן עבד. אז התשובה, שהיתה ברורה, היא "אין לי מושג"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 3:27 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
כן, אבל שוב, אפשר להתחיל תוך שבועיים ולייתר אלפים רבים מדי שבוע. זה לא מעט בכלל. וזה בטח יותר ממה שכל ממשלה אחרת עשתה.. מן הסתם אי פעם באמריקה. (למרות שלא יודע, לא בדקתי את זה היסטורית).

אז כמובן שיש לכך תקדים היסטורי באמריקה ועוד לא לפני הרבה שנים. בממשל קלינטון/אל גור ב93 נחתכו לא פחות מ377K משרות (!). זאת הייתה במסגרת יוזמת National Partnership for Reinventing Government שהוקמה חודשיים אחרי הבחירות ונוהלה על ידי סגן הנשיא גור כדי להפוך את הממשל האמריקאי לזול יותר ויעיל יותר.
זה הרבה יותר ממש שכרגע נראה לי מאסק אפילו חולם עליו.
אבל מה ההבדל? אצל קלינטון זה קרה שנה לאחר הבחירות, בפיקוח הקונגרס והקיצוצים בוצעו אחרי אנליזה ובדיקה של כל פעילות ופעילות והיה תהליך REVIEW ארוך לפני הצעדים האלה.

אצל טראמפ? הגרזן עובד שעות נוספות. דוגמה ממכר שלי בתחום המדעים / אקדמיה: הקהילה המדעית העולמית כרגע בפאניקה, כי מישהו בDOGE פשוט הלך לפי מילות מפתח, וכל מחקר שהיה לו Gender בתוכן - קוצצה לו ישר התמיכה. וככה גם הרבה מחקרים אחרים שבכלל לא קשורים לענייני מגדר וWoke וכל חטאם היה שהייתה את המילה הזאת באבסטרקט של המאמר הולכים לטמיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 5:26 pm 
Senior

לא רק ג׳נדר. הם עשו קונטרול אף על ״טרנזישן״ וביטלו כל תכנית ממשלתית במשרד החינוך שיש בה את המילה הזו. זה כלל גם תכניות שנועדו לעזור לתלמידים עם מוגבלויות פיזיות להתמודד עם מעבר לתיכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2025 3:51 pm 
Senior

מהנעשה במעצמה לשעבר -

ממשל טראמפ מודיע אתמול על פתיחת קרן השקעות אסטרטגית בקריפטו. אבל כמובן שהכל עקום עוד יותר מהצפוי והוחלט להשקיע לא רק בביטקוין או אתריום, אלא במטבעות כמו קרדאנו וריפל, מה שהקפיץ אותם בעד 60 אחוז. הכל נעשה על ידי דיוויד סאקס, מיליארדר מסיליקון ואלי שהיה אחד התומכים הגדולים של טראמפ, אירגן ערבי התרמה עבורו וכמובן קיבל ג'וב נעים בממשל החדש כ"צאר הקריפטו" עם תקציב של מיליארדים ממשלם המיסים.

וזה בזמן שהממשל חוגג חיסכון של 300 רשיונות למייקרוסופט וורד שאילון מאסק מצא וביטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2025 1:53 pm 
מנהל פורום

אני לא נורא אוהב את מה שקורה כאן בשרשור, אם לא ישתפר כאן הדיון הוא ינעל ונאלץ שוב להרחיק משתמשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2025 4:24 pm 
Senior

אותי אתה אוהב אבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2025 5:42 pm 
מנהל פורום

היחיד שאני אוהב בפורום זה את ראובן נוה, וגם זה רק כי הוא כבר לא כותב כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2025 10:14 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אותי אתה אוהב אבל

אני חושב שלא רחוק היום שהממשל יטרגט אמירות כאלה, וימנע את כניסתך למדינה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2025 2:20 pm 
Hall of Famer

בהמשך למה שכתבו פה על אילון מאסק - האם כאשר רשות פדרלית משלמת לספק שלה יותר מפי 3 מהעלות של השירות עבורו, זה לא נחשב בזבוז של כספי ממשל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2025 2:30 pm 
Junior

אם כבר מאסק, מי שהשתכנע כמוני מהתעמולה הליברלית ורואה בו את היטלר בן זמננו, בוודאי ישמח לשמוע שמיד אחרי הבחירות בארה"ב השווי שלו כבר הגיע ליותר מ-460 מיליארד ומאז הוא בצניחה מתמדת כשאתמול ירד עד הסכום המביש של 347 מיליארד עלובים בלבד - ירידה של משהו כמו 25% תוך פחות משלושה חודשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 715 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: