נביא בעירו כתב:
צריך להגיד בכנות שאם הפועל לא מביאה בהקדם גבוה נוסף, אז מה שנקרא יש צחוקים ויש חלאס. אפשר היה (ועדיין אפשר) להביא עוד גארד שיהיה גיבוי להארפר במקרה של פציעה (ג'קובן, שם גנרי). אפשר היה להביא גם עוד גבוה איכותי, 4-5, באוריינטציה התקפית ורצוי עם קליעה מבחוץ (נניח, קאם אוליבר). ביום סלחני במיוחד, אני יכול להבין את זה שלא מביאים את שני אלה או אפילו אחד מהם. עולה כסף וזה, עוד עונת מלחמה אבודה בסמוקוב וכו'. אבל אם לא מחתימים מהר מהר לכל הפחות איזה טי ג'יי קליין או משהו, זו באמת אחת מזריקות הזין הגדולות על עונה שאני זוכר אי פעם. להזכירנו, הקו הקדמי המקורי אמור היה לכלול את וויילי-ג'סטין-צ'אצ'א-לוי. מתוכם, וויילי התגלה כהרבה פחות דומיננטי מהמצופה (בלשון המעטה) והספיק כבר להפצע פעמיים, צ'אצ'א גמר את העונה, לוי פחות או יותר גמר את העונה (עם כוכבית קטנה למקרה שפתאום באפריל, בגיל 30 ואחרי שנה שלא שיחק, יתגלה שהוא בעצם כן טוב בכדורסל) וג'סטין סמית' התגלה כנמוך. התוצאה של כל הגילויים האלה הם ההחתמה של אוגביידה שהתגלה מצידו כשחקן שאם הפועל חיפה היתה מחתימה היינו אומרים "נו, בסדר" ואפילו הקבוצה הודתה בזה כשאמרה לו לחפש קבוצה רגע לפני הפציעה של צ'אצ'א.
איזה גבוה, ישראלי או זר?
גבוה ישראלי אני לא חושב שיש, אלא אם רוצים שוב לחפש ספציפית את טי ג'יי קליין. אם כבר, שיחפשו גם את טי ג'יי ליף. אבל שלא נפתח ציפיות, גם אם היו מחליטים ללכת על זה, זו לא באמת אפשרות.
גבוה זר זה משהו שהקבוצה צריכה מתחילת העונה, כי שני הזרים המובילים שלה לא משחקים אחד עם השני. אבל זה לא יקרה משתי סיבות - זה לא יעזור באירופה, ובליגה יש גם ככה קושי היום להשאיר את אחד הזרים בצד. ככה זה כשיש לך זר אחד כוכב ו-5 זרים אחרים שכולם עם חסרונות מאד משמעותיים בצד אחד של המגרש.
דווקא למשחק בשבוע הבא הקבוצה יחסית מכוסה. אם בליגה ובגביע התלבטו את מי מהזרים לרשום, באירופה אפשר לרשום את כולם וגם את אגביידה, כלומר שני זרים יותר ממה שהפועל רושמת לליגה. זה אומר שהדקות בצבע יתחלקו בין ויילי, סמית', אגביידה, ג'ונסון ואפילו מורגן, זה יותר ממספיק. זה שאף אחד מהם לא ממש טוב בכדורסל זה משהו אחר, גם צ'אצא לא מבריק בקטע הזה.
היתרון היחיד של צ'אצ'א זה שהוא לכאורה יכל היה לשחק לצד סמית' וויילי, שלא יכולים לשחק ביחד. אבל לדעתי זה קצת פייק, גם צ'אצ'א הוא לא איום מבחוץ, נכון שהוא יודע להפעיל את הגבוהים אבל הכדורסל שלו לעיתים קרובות כואב לצפייה. יונתן אלון חייב לחשוב איך הוא משלב את סמית' וויילי (או אוגביידה) ביחד.