סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 12, 2025 10:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 6:24 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אני אתחיל, כי על ליל הבדולח שבוצע אתמול בכפר ג'ינבה כנראה שלא שמעתם אם אתם לא קוראי הארץ:
נער יהודי התלונן שהותקף ע"י פלסטינים באיזור הכפר בזמן שרעה את עדרו.
בצילומים שנחשפו הוכח כי הוא זה שהיה אלים והבריח עדר ושני רועים.

בשטחים כמובן העובדות פחות חשובות, הגאווה היהודית עליונה להכל.
לאחר סיפור הכבשים, 13 מתנחלים הגיעו לכפר והיכו ששה מתושביו באלות. בן 64 פצוע בינוני ובן 15 פצוע קשה. ספויילר: אף אחד לא יואשם בניסיון רצח.
אבל זה לא הספיק כמובן למתנחבלים הנ"ל.
כמה שעות אחכ הגיעו עשרות חיילים ועצרו בערך את כל הגברים בכפר.
אבל זה לא הספיק כמובן.
בלילה פשט הצבא שוב על הכפר, בכוחות גדולים, מעורבים בחיילים על מדים ומתנחבלים על אזרחי. 5-10 נכנסו לכל בית בכפר, העמידו את מתגורריו (נשים וילדים ברובם) בפינה אחת, והתחילו להרוס את כל הבתים, על כל תכולתם. ביציאתם מהבתים דאגו גם להרוס מכוניות.
נידאל יונס, ראש ועד ג'ינבה שמשמש גם כראש מועצת מסאפר יטא:
"שברו טלוויזיות, מקררים, מצלמות וטבלטים ששימשו את הילדים לבית ספר. הם שברו את השירותים, עקרו את הברזים, הוציאו את האוכל מהמזווה ושפכו את הכל על האדמה". יונס ציין כי "אחרי שקבוצה אחת סיימה באה קבוצה אחרת של חיילים להרוס את מה שנשאר". לדבריו, אחד החיילים אמר לו: "אתמול חשבתם שאתם חזקים, עכשיו נראה לכם שאנחנו יותר חזקים".
חלק מלובשי המדים שפשטו על הכפר מוכרים להם כמתנחלים מהאזור, ואחרים היו לבושים בבגדים אזרחיים. הם הוסיפו כי חלק מכלי הרכב ששימשו את החיילים היו טרקטרונים וכלי רכב אזרחיים מהמאחזים הסמוכים.

זה כמובן לא מקרה יחיד ובודד, קרו המון כאלה שרובכם כנראה לא שמעתם עליהם מעולם כי ב-YNET או בערוץ 12 ("הסמולנים" לדעת חצי מדינה) לא ידברו על דברים כאלה, כי למי אכפת, ערבים, והמורל הלאומי, ואיך נוכל לספר לעצמנו על הצבא הכי מוסרי בעולם עם ידיעות שכאלה.
נאצים על מלא-מלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 1:06 pm 
מנהל פורום

לסדום ועמורה היינו
ובין הבחירה לקום וללכת לבין להשאר ולהלחם
אני בוחר בשניה ולא בגלל שאני זקן מידי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 2:46 pm 
Freshman

אשריך, אני כבר ויתרתי מזמן. לא יודע איך אפשר לחיות במדינה הזאת כשברור לך שהרוב תומך במעשים כאלה ובדה-הומניזציה שנעשתה פה לשכנים שלנו ו/או לשני מליון אזרחי המדינה עד שהיא לא תעבור דה-נאציפיקציה (כן, זה הרוב. מכיר ושמעתי מספיק "אנשי מרכז" תומכים במעשים כאלה בשטחים או בעזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 5:21 pm 
Sophomore

אכן, אוריאל, כל הכבוד.
הרבה מהמשפחה שלי כמוך, לפחות נכון לעכשיו.
אני כבר מ-2012 טוען שהפסדנו, אז אולי היה לי יותר קל מאשר לאחרים לעבור למקום שבו לבנים שלי יש עתיד נורמלי. אבל כל יום אני מקווה שיתברר שקטן אמונה אנוכי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 9:45 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
לסדום ועמורה היינו

אז מה הסיבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 10:12 am 
Hall of Famer

תושבים מעזה שיצאו להפגנות נגד חמאס נרצחים, נחטפים ומעונים. ישראלים: "אבל למה הם לא מתקוממים נגד חמאס???".

https://news.walla.co.il/item/3738621

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 02, 2025 2:21 pm 
מנהל פורום

Bluey כתב:
uriel17 כתב:
לסדום ועמורה היינו

אז מה הסיבה?

בגלל הבחירה הסוקרטית
לא אתן פרס זול למחריבי המדינה
אשאר בו כמו אצבע בעין שלהם ואביע את דעתי בקול ברחובות
גם אם זה יעלה לי בחיי
אין ערך לחיי אם אחיה אותם בהשפלה
קל לי להגיד כי אני בן 62 ולא מפחד למות מחר
אבל אני באמת מרגיש שלעזוב זה לתת פרס לחולי נפש האלה
והדבר הנכון לעשות, זה להשאר כאן ולעשות נפשות לתפיסת העולם ההגיונית
בנתיים החזרתי בשאלה 3 אנשים :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 8:55 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
Bluey כתב:
uriel17 כתב:
לסדום ועמורה היינו

אז מה הסיבה?

בגלל הבחירה הסוקרטית
לא אתן פרס זול למחריבי המדינה
אשאר בו כמו אצבע בעין שלהם ואביע את דעתי בקול ברחובות
גם אם זה יעלה לי בחיי
אין ערך לחיי אם אחיה אותם בהשפלה
קל לי להגיד כי אני בן 62 ולא מפחד למות מחר
אבל אני באמת מרגיש שלעזוב זה לתת פרס לחולי נפש האלה
והדבר הנכון לעשות, זה להשאר כאן ולעשות נפשות לתפיסת העולם ההגיונית
בנתיים החזרתי בשאלה 3 אנשים :)

לפי ההודעה הקודמת חשבתי שהתכוונת לקום וללכת..
אני לגמרי מסכים,
למרות התקופה ורוח הטפשת והפשיזם יש עדיין פוטנציאל לשנות כיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 6:58 am 
Freshman

קרטמן כתב:
אשריך, אני כבר ויתרתי מזמן. לא יודע איך אפשר לחיות במדינה הזאת כשברור לך שהרוב תומך במעשים כאלה ובדה-הומניזציה שנעשתה פה לשכנים שלנו ו/או לשני מליון אזרחי המדינה עד שהיא לא תעבור דה-נאציפיקציה (כן, זה הרוב. מכיר ושמעתי מספיק "אנשי מרכז" תומכים במעשים כאלה בשטחים או בעזה).

זה ברור שמי שמכה אזרחים תמימים ומשחית את רכושם הוא חלאת אדם, אבל מצד אחד אתה טוען שעושים דה-הומניזציה לשכנים שלנו, בזמן שאתה בעצמך עושה דה-הומניזציה לכלל תושבים היהודים ביו"ש ("מתנחבלים"), כאילו החלום של כל מי שגר שם הוא לדפוק מכות לערבים ולעקור עצי זית.
אבל גם אם התופעה הזאת הייתה נעלמת, אני מאוד מוטרד מתוכנית הלימודים ביו"ש ועזה שמחסלת כל סיכוי שאי פעם יהיה כאן שלום. הם בעצמם גדלים על דה-הומניזציה של ישראל ויהודים, אי הכרה במדינת ישראל ובחזון להשמדתה. אתה גם לא תשמע בתקשורת הישראלית שמבחינתם אין הבדל בין נער גבעות מבת עין לאנרכיסט מצפון תל אביב. כל הפוקוס הוא על ה"מתנחלים".

אגב, העזיבה שלך את הארץ זה בדיוק הדבר ששכנינו חולמים עליו. נטישה של עוד ועוד "קולוניאליסטים אירופאים" שמקומם לא במזרח התיכון.

rony כתב:
תושבים מעזה שיצאו להפגנות נגד חמאס נרצחים, נחטפים ומעונים. ישראלים: "אבל למה הם לא מתקוממים נגד חמאס???".

https://news.walla.co.il/item/3738621

זו סיבה מטרידה נוספת. אם תקום בעזה תנועה פוליטית כלשהי שתכיר במדינת ישראל או תתמוך מהתפרקות הג'יהאדיסטים מנשקם, מהר מאוד המנהיגים שלה יהפכו למטרה של חמאס.

קרטמן כתב:

אנשי המרכז שחתכו ימינה מבינים שאם הצבא לא היה עוצר את החמאסניקים ב-7 באוקטובר, מה שקרה בבארי ובכפר עזה עלול היה לקרות בגדול באשקלון, אשדוד או בכל מקום שהיו מגיעים אליו. זו לא קונספירציה. זה מה שהם תכננו לעשות. זה כמובן לא מצדיק אלימות כלשהי או ענישה קולקטיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 8:06 am 
Freshman

לא כתבתי שכולם מתנחבלים, העובדה היא שיש שם הרבה מתנחבלים, או נאו-נאצים אם תרצה.
אני לא חושב שמישהו כופר בעובדה שחלק גדול, או אם תרצה רוב מתושבי יו״ש ועזה, הם נאצים בעצמם. אני מסתכל פנימה, לא החוצה.
אני גם לא חושב שהשביעי לאוקטובר חידש משהו למישהו בדבר הרצון של חמאס ותומכיו לשחוט את כולנו. החכמים בינינו ידעו שזה יקרה ברמה כזו או אחרת, ויודעים שזה היה נמנע אם ממשלות ישראל היו רואות ברשות הפלסטינית נכס במקום בחמאס. אם השביעי באוקטובר חידש ולימד אותנו משהו זו העובדה שמהרשות הפלסטינית לא יצא אף אחד לנצל את המצב באותו יום, ואם הם רק היו רוצים להיות ״נכס״ דוגמת חמאס היום הזה היה נגמר עם לפחות חמש ספרות של גופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 8:40 am 
Freshman

הרש"פ נמנעה מלתקוף את ישראל ב-7 באוקטובר לא מאהבת ישראל. היה להם הרבה יותר מה להפסיד מאשר להרוויח אם היו עושים זאת, החל מאיבוד לגיטימציה בעולם, הקפאה/ביטול של כספי סיוע ועד לאיבוד השליטה ביו"ש.
בסופו של דבר המטרות שלהם ושל חמאס זהות, ההבדל הוא בדרכי הפעולה. בזמן שחמאס חושבים שישמידו את ישראל באמצעות ג'יהאד וטרור, הרש"פ עושה זאת במישור הדיפלומטי, תביעות בהאג, גינויים באו"ם, קידום דה-לגיטימציה של ישראל בעולם ועוד.

אפשר לחשוב על סיבות רבות שמעידות על כך שהרצון של הרש"פ הוא לא שלום בר קיימא ושתי מדינות, ולכן מבחינתי לא הרשות ולא חמאס הם נכס לישראל:
1) משכורות למחבלים – הרשות משלמת משכורות חודשיות למחבלים שיושבים בכלא, כאשר גובה התשלום נקבע לפי מספר הישראלים שנהרגו או נפצעו. ככל שהפיגוע קטלני יותר – התגמול גבוה יותר. זו מדיניות של תמרוץ לרצח.
2) הסתה רשמית – כלי התקשורת והמערכת החינוכית של הרשות מהללים מחבלים, מציגים אותם כגיבורים ושאהידים, ומעודדים ילדים ללכת בדרכם.
3) הנצחת מחבלים – הרשות קוראת רחובות, בתי ספר ומוסדות ציבור על שמם של מחבלים שרצחו אזרחים.
4) דחיית הצעות שלום – הרשות דחתה שוב ושוב הצעות שלום נדיבות, שכללו כמעט את כל השטחים ביו"ש ואף בירה במזרח ירושלים.
5) מפות ורטוריקה – הרשות מפרסמת מפות שבהן ישראל אינה קיימת כלל, ומתייחסת לכל השטח "מהנהר ועד הים" כ"פלסטין".
6) מדיניות אנטי-נורמליזציה – פלסטינים שמקיימים דיאלוג, מסחר או שיתופי פעולה עם ישראלים נחשבים לבוגדים ולעיתים נענשים.

אני תמיד בעד שנעשה תיקון פנימי אצלנו, אך אם הפיגועים נגד אזרחים יימשכו והצד השני ימשיך בניסיונו להשמידנו, לא נשיג בכך כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 9:00 am 
מנהל פורום

1. גם ישראל. זה מנגנון בשם צה"ל
2. גם ישראל. רק שאנחנו לא קוראים לצה"ל שלנו ארגון טרור, הפלסטינים כן. עובד גם להיפך. (הטובים לטיס" נניח? קריאה מובהקת לגיוס אנשים לקבוצה שמתמחה ברצח ילדים)
3. גם ישראל. שוב, כמו קודם, אנחנו פשוט שוכחים שהאצ"ל, נניח, היה אשכרה טרגון טרור. או שמאיר הר ציון היה אשכרה טרוריסט
4. גם ישראל. אפילו הצעות לסתם החזרת חטופים והפסקות אש
5. וואלה, פה אני לא זוכר אם ישראל עושה ככה. יש מצב שפה אשכרה יש הבדל
6. גם ישראל. מפטרים פה אנשים כי הם אומרים "כיבוש". אוסרים על הקרנות סרטים שמתעדים נורמליזציה, מפגינים מול אירועים משותפים, שוללים להם תקציבים ושולחים משטרה לסגור אותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 9:55 am 
Freshman

1. ישראל לא משלמת משכורת לרוצחים *בגלל* שרצחו פלסטינים. החיילים של צה"ל מקבלים שכר על שירות צבאי חוקי במדינה דמוקרטית. הרשות משלמת באופן מפורש למי שרצח אזרחים חפים מפשע, ומתגמלת לפי מספר הקורבנות. זה ההבדל בין לחימה לבין טרור.

2. האם מדינת ישראל מהללת רוצחים? עמי פופר יושב בכלא. פלסטיני שרוצח 7 יהודים מתוגמל על כך בכ-14,000 ש"ח לחודש + תוספות (יותר מפי 10 מהשכר החודשי הממוצע בעזה, זה כמו שתתגמל את פופר ב-130,000 ש"ח לחודש).
גם אלאור אזריה נענש ויש עליו מחלוקת ציבורית. ברוך גולדשטיין מוקע בציבור.

3. אם מאיר הר ציון היה פלסטיני הוא היה נחשב לגיבור לאומי. בארץ הוא נעצר, נחקר והייתה עליו הרבה ביקורת ציבורית. אני חושב שהגיע לו עונש חמור והיה צריך לשבת הרבה שנים בכלא, אך מניע הרצח שלו לא היה לאומני או במטרה להשיג מטרות פוליטיות, אלא נקמת דם פרטית (אם היה רוצה לרצוח ערבים רק כי הם ערבים הוא יכול היה להיכנס לטייבה או אבו גוש, יותר קרוב). לדעתי גם אם כנופייה יהודית הייתה רוצחת את אחותו הוא היה פועל באותה דרך.

4. ישראל קיבלה את תכנית החלוקה ב-1947, פינתה התנחלויות תמורת שלום (עזה, סיני), והציעה מדינה פלסטינית עם שטח כמעט זהה לקווי 67 במספר פעמים. הפלסטינים דחו את כל ההצעות כי אינם מוכנים להכיר בישראל כמדינה יהודית.

5. פלסטינים מדפיסים את כל ישראל כ"פלסטין". אצלנו אין אף ספר לימוד שמוחק את קיומה של הרשות הפלסטינית.

6. בישראל יש מחאה וביקורת, מותר להפגין, מותר לפרסם ספרים וסרטים ביקורתיים. לפעמים יש התנגדות, נכון. אבל אף אחד לא חושש שירצחו אותו ברחוב כי דיבר עם פלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 10:08 am 
מנהל פורום

אומנם טענת טענה שונה, אבל אני מסכים עם סעיף 6 החדש שלך, זה אכן הבדל לא זניח. השאר? כן, זו הנקודה שלי, ההבדלים לא גדולים כמו שנראה לנו הישראלים, אנחנו פשוט למדנו להתייחס לפשעים של הציונות ושל ישראל כאל גבורה, רוע הכרחי או טעות מצערת בדרך להגשמה הלאומית. בדיוק כמו בצד הפלסטיני לגבי עצמם, אנחנו פשוט רוצחים עם מטוסים והם עם גרזנים (ואנחנו פשוט רוצחים בשביל שהם לא ירימו את הראש והם פשוט רוצחים בשביל להצליח להרים את הראש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 10:17 am 
Freshman

וגם אם נלך על הכיוון שההבדלים כן גדולים - התגובה הראשונית של יורובאסקט נגעה לדבריי שקשה לי להכיל חיים יחד עם נאצים סביבי. אם הפלסטינים הרבה יותר נאצים מישראלים או רק קצת יותר נאצים מישראלים זה דיון שולי מאוד, כנראה שאף אחד מאיתנו גם לא רוצה לחיות בסביבת נאצים פלסטינים. השאלה היא איך אפשר לחיות יחד עם נאצים ישראלים, קטנים או גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 12, 2025 10:22 am 
Freshman

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אומנם טענת טענה שונה, אבל אני מסכים עם סעיף 6 החדש שלך, זה אכן הבדל לא זניח. השאר? כן, זו הנקודה שלי, ההבדלים לא גדולים כמו שנראה לנו הישראלים, אנחנו פשוט למדנו להתייחס לפשעים של הציונות ושל ישראל כאל גבורה, רוע הכרחי או טעות מצערת בדרך להגשמה הלאומית. בדיוק כמו בצד הפלסטיני לגבי עצמם, אנחנו פשוט רוצחים עם מטוסים והם עם גרזנים (ואנחנו פשוט רוצחים בשביל שהם לא ירימו את הראש והם פשוט רוצחים בשביל להצליח להרים את הראש).

אני מסכים איתך שזה חשוב להסתכל במבט ביקורתי גם על הצד שלנו, אבל ההשוואה שאתה עושה פה בעייתית מאוד. יש הבדל מהותי בין מדינה דמוקרטית עם מנגנוני פיקוח, מערכת משפט וביקורת פנימית, לבין ארגון טרור שמתגמל על רצח חפים מפשע ומחנך ילדים לשנאה.
אנחנו לא מושלמים – היו גם טעויות, חטאים ופשעים לאורך הדרך, חלקם זכו לביקורת קשה גם מבית. אבל אצלנו רצח אזרחים הוא חריג ונחשב לפשע, ואצלם הוא אידיאל ומקור לגאווה לאומית.
כשחייל יורה באזרחים – יש חקירה, לעיתים הרשעה, מחאה ציבורית. כשהם שוחטים משפחה – הם מקבלים קצבאות, כיכרות ורחובות על שמם.
אז לא – זה לא "אותו דבר רק בצבעים אחרים". כשאנחנו מתחילים להשוות כך – אנחנו מטשטשים את ההבדל בין מוסר לבין ציניות, בין מלחמה הכרחית לבין טרור מכוון.

גם בתקופת האצ"ל אגב לא היה קיים מנגנון תגמול על רצח מכוון של ערבים.

קרטמן כתב:
וגם אם נלך על הכיוון שההבדלים כן גדולים - התגובה הראשונית של יורובאסקט נגעה לדבריי שקשה לי להכיל חיים יחד עם נאצים סביבי. אם הפלסטינים הרבה יותר נאצים מישראלים או רק קצת יותר נאצים מישראלים זה דיון שולי מאוד, כנראה שאף אחד מאיתנו גם לא רוצה לחיות בסביבת נאצים פלסטינים. השאלה היא איך אפשר לחיות יחד עם נאצים ישראלים, קטנים או גדולים.

אני מסכים, אם כי הנאצים נמצאים בהרבה מקומות בעולם, גם במדינות שנחשבות לאוהדות לישראל יש אנטישמיות בניחוח שנות ה-30 של המאה הקודמת, ללא קשר לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

קרטמן כתב:
השאלה היא איך אפשר לחיות יחד עם נאצים ישראלים, קטנים או גדולים.

בכל מדינה שתחיה בה, לא תדע מה הדעות האמיתיות של רוב האנשים שחיים סביבך לגבי יהודים, ערבים, היספאנים, צוענים, לבנים או שחורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה