סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' אפריל 24, 2025 12:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2025 6:39 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יודע למה אוריאל ההייטר לא פתח עליהם ת'רד, אבל מתחיל היום ב3:30 בלוס אנג'לס.

ב2 הקבוצות לא אמורים להיות חוסרים בסגל בגלל פציעות (עד כדי קליבר שלא שיחק העונה בלייקרס).
השחקן הכי טוב מבין 2 הקבוצות משחק בלייקרס (לוקה), מעבר לזה יש עוד הרבה שחקנים טובים שקשה לי למקם בסדר מסוים.

הטריו המוביל של הלייקרס ( לוקה, לברון וריבס) עם מעל 20 נק' למשחק כשגם השחקנים המשלימים שם לא רעים בכלל בראשות האצ'י, פיני-סמית', וינסנט ושות'... מה חסר שם? סנטרים, אבל מחסור רציני. סנטר אחד סביר בסגל (הייז) שכנראה מתאים יותר להיות סנטר מחליף בקונטנדורית ובערך כלום מאחוריו.

אצל מיני בעל הבית המובהק הוא אנט והוא היחיד שם עם מעל 20 למשחק. הלכו אחורה העונה אחרי הטרייד על טאונס כשדווקא הציפיה הייתה לעשות סטפ אפ. יש שם הרבה סייז עם גובר-רנדל-ריד.

מיני אומנם גבוהים אבל חסר שם כוח אש... אני אלך על לייקרס ב5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 6:33 am 
מנהל פורום

מיני עושה ללייקרס מה שעשתה לדנבר
פחות גובר, יותר נזריד
אפילו אמא של ג'יידן מקדניאלס לא ידעה שהוא כזה טוב
בעוד הציבור עוסק בלוקה ולברון בא הנ"ל ועושה כנ"ל
ניצחון חוץ הראשון בפלייאוף 25

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 6:59 am 
Junior

ראיתי את החצי השני.
אחוז גבוה של שלשות למיני, רובן פנויות יחסית, חלקן הגדול במעבר.
לברון ולוקה נפלו יחסית הרבה והתלוננו עוד יותר על כל מגע מקרי, והשופטים לא שרקו להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 8:13 am 
Senior

מהקצת שראיתי רנדל הוא זה שהרג את הלייקרס.
לא הצליחו לשמור אותו באחד על אחד, והמסירות שלו החוצה לקלעים זה מה שפתח את הסחר של השלשות במינסוטה.
אני חושב שזה כבר יותר משחקי פלייאוף טובים שלו במינסוטה מאשר בניו יורק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 9:00 am 
Junior

אני חושב שראיתי גרפיקה של 24 נקודות מעבר לעומת 4 ללייקרס. וגם 43 נקודות ספסל למינסוטה לעומת 13. וגם עדיין הרבה יותר פאולים לחובת מינסוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 9:41 am 
מנהל פורום

ראיתי את רבע הראשון וקצת מהרבע השני
בלי הספוילר הרבע הראשון נראה בדיוק כמו התחזיות, "הלייקרס, חכמה מוכשרת, עם עילוי חדש על הקווים התאמה מושלמת בין לברון ללוקה, אין להם סנטר אבל סייז בכל העמדות מול מיני שהפסידה בעוד טרייד, אחרי הטרייד של גובר...וכו" כל הציטוט הזה נכנס מצוין למה שהיה ברבע הראשון
ג'וליוס רנדל עם שני איבודים, סל מסכן אחד, מעורר געגועים לקאט
אם מסתכלים על הסטט המתקדמת של הרבע הראשון, רואים שרודי מקדניאלס היחידים שהיו אפקטיביים בהגנה, דיפנסיב רייטינג של 100 (מיני ספגה 100 נק' למשחק בפוזשנים שהוא היה המגן העיקרי)לעומת קונלי למשל שספג 125 ורנדל שספג 143
תרגיעו, לא לצקצק, כולה רבע אחד
נלך לעבוד, בהפסקת צהריים נראה את הרבע השני

זהירות ספוילר ספקולטיבי: אם מיני מנצחת את הסדרה הזו, יוצא שהיא משחקת ארבע סדרות האחרונות, מנצחת 3 כולן נגד יתרון הביתיות ומפסידה אחת, היחידה שבה היה לה יתרון הביתיות :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 10:15 am 
Junior

ברבע הראשון הלייקרס יחסית שלטו בריב' (לקחו 5 ריב' התקפה לעומת 1 של מיניסוטה) וההגנה יחסית עבדה, מה שקרה בשאר הרבעים זה שמיניסוטה התחילו לשלוט בריב וההגנה שהתכווצה חטפה פעם אחרי פעם שלשות פנויות.
ברבעים השני והשלישי מיניסוטה קלעה 58% מהשלוש (15 מ26) ולקחה 8 ריב' התקפה (לצורך השוואה הלייקרס לקחו 10 ריב' הגנה בשני הרבעים האלו). אגב, בכל המשחק מיניסוטה היו עם 50% משלוש ( 21 מ42).

בנוסף להתפרקות ההגנתית של הלייקרס אפשר להוסיף את זה שהשילוב של לוקה-לברון-ריבס יחסית לא עבד היום. כלומר, הם שיחקו ב"תורות" ולא היה שטף התקפי ממש.
בכלל, נראה שהנוכחות של גובר בצבע ממש הרסה ללברון ולריבס את השטף ההתקפי, הם מאוד התקשו להיכנס לצבע שהוא שם ובלי האיום של הצבע היה יותר קל לשמור עליהם מבחוץ... הלייקרס במשחק הבא צריכים לנסות יותר להוציא את גובר החוצה ולהעניש אותו מ3 אם הוא לא נדבק לגארדים בחוץ.

אני לגמרי חושב שזו הסידרה של הלייקרס עדיין, אני רק לא בטוח לגמרי איך הם יעשו את זה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 11:03 am 
מנהל פורום

הדיבור של רדיק, הוא שהם לא היו מוכנים פיזית וכו
אני מניח שבמיניסוטה לא נתקעים על היתרון במוכנות הפיסית אלא כבר נמצאים במהלך הבא, שאחרי ההגעה של הלייקרס עם המוכנות הפיסית
אני תמיד מדמה לעצמי, סדרה של הטוב מ7 כמו משחק שחמט, שבו לכלים על המגרש יש רצונות משלהם, אבל עדיין יש שליטה מסוימת במהלכים שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 2:34 pm 
מנהל פורום

ראיתי את הרבע השני והוא היה הצגה בהגנה של גובר כשהיה על המגרש, והצגה של נזריד בהתקפה
הם כמעט לא רואים את פרקט ביחד
מיניסוטה הייתה פיסית מאוד בהתקפה, ההגנה הצטופפה, חוץ מלברון אף לא מספיק חזק שם, ההתכווצות בהגנה שחררה את נזריד ורנדל לשלשות פנויות מהפינות
אם יש משהו שהלייקרס יכולים לעשות במשחק הבא, זה להוסיף ללברון בהגנה גם את ונדרבליט ו/או פיני סמית'. המגינים כמו ריבס, לוקה גיבס, האצ'י קטנים מידי או חלשים מידי פזית
עכשיו כשאני כמה דקות במחצית השניה אני מבין על מה רדיק דיבר ומסכים איתו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2025 9:52 pm 
מנהל פורום

סיימתי לראות
מיניסוטה נהנתה מאחוזי קליעה חריגים
זה לא מסביר את כל ההפרש
אבל,מסביר למה לא התפתח משחק צמוד בשום שלב
מה זה אומר לגבי המשך הסדרה?
הלייקרס לא יפרקו את מיניסוטה כמו שלוקה פירק אותם בגמר המערב
כלומר לא מדובר בניצחון אקראי שיבלע בארבע נצחנות רצופים של הלייקרס
זה מה שאני יכול להגיד אחרי הצפייה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 9:48 am 
Hall of Famer

סתם כדי שיהיה רשום, הלייקרס ניצחו את משחק מספר 2.
רק 85 נק' למיני, לעומת 117 נק' במשחק הראשון. הלייקרס? 94 נק' שהספיקו במשחק הזה לעומת 95 שלא הספיקו במשחק הקודם. אם נפרוט את זה קצת יותר לעומק (אבל רק קצת) אז הטי-וולבס קלעו במשחק הראשון 21-42 מהשלוש בעוד שבמשחק השני הם ניגרו עם 5-25.
עוד נקודה לדאגה אצל הלייקרס זה הטריו הגדול ששיחק כ"א מעל 40 דקות. ג'קסון הייז הוא הסנטר הפותח ובמשחק היום קיבל קרדיט הרבה יותר מורחב מהמשחק הקודם - 9 דקות תמימות שזה דקה אחת יותר ממשחק מספר 1 בסדרה. יכול להיות שכרגע יש מישהו בלייקרס שמצטער על העסקה שבוטלה על מארק וויליאמס? מאחר והייז לא באמת שחקן שמיש לסדרה הזאת פיני-סמית' כמעט חצה את רף 40 הדקות והסתפק ב-39. עוד שותף הרבה דקות רוי הצ'ימורה עם 34 דקות. מול חמישיות הגמדים שהלייקרס מעמידים (מי הסנטר? הצ'י? לברון? פיני-סמית'?) גוברט הגיב עם 6 נק' שזה כמובן שיפור לעומת 2 הנק' ממשחק מספר 1. זה לא ביקורת על היכולת ההתקפית של גובר, אלא אבחנה כמה מיני לא סומכת עליו כפינישר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:03 am 
Hall of Famer

הייתי במשחק, והמשחק של מינסוטה היה פרימיטיבי ברמות. רנדל לכאורה היה השחקן הכי טוב בקבוצה ולמעשה החריב פחות או יותר כל התקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:05 am 
Junior

אחוזי הקליעה ירדו ל20% מ3 לשתי הקבוצות. הלייקרס ניצחו. הובילו כל המשחק. הלייקרס היו מאוד אגרסיביים. נראה כאילו שחקני מיני פשוט לא רצו לחטוף מכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:20 am 
מנהל פורום

מסכים עם הניתוח ה"קצת עמוק" של עמוס
ראיתי את המשחק
המשחק לא הסתיים בהפרש שמאפיין בלואואאוט, אבל היה משחק בדומיננטיות מוחלטת של הלייקרס
השלשות שלא נכנסו למיני רק חלקן הקטן היו פנויות, כלומר ההגנה של הלייקרס אחראית לירידה באחוז בנוסף להתיישרות הסטט
התחלתי את הפלייאוף עם הימור שמיני יקחו את זה ב7 ואני נשאר בהימור הזה
רנדל שחקן מעצבן, ואני מקווה שלא יממש את אופציית השחקן שלו
שמיני תשתמש בכסף להשאיר את נזריד וניקל אלכסנדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:28 am 
Hall of Famer

לא מחזיק גם מנאז ריד. סטרץ' 5 שהוא לא הרבה יותר מזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:40 am 
מנהל פורום

יש לו המגבלות שלו, אבל הוא על חוזה טוב ויש לו תרומה חשובה לקבוצה
הוא מפצה על הדקות שבהם גובר מפריע יותר מאשר תורם
הוא משמש בתפקיד מיני קאט בשיתופי פעולה עם גובר בהתקפה ובהגנה
שלשות מהפינה מרווח מאוד את המשחק של הקבוצה בכל שיטת משחק

אם הוא מסכים להארכה סביב ה18 מיליון, הייתי משאיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:55 am 
מנהל פורום

ואי אפשר לדבר על מיניסוטה בלי לאזכר את הנפילה של מייק קונלי
חוזים עם שחקנים בגילאים האלה, בטח כאלה שהירידה ביכולת כבר התחילה
אז יש מקרים שזה עובד, לברון, כריס פול, הורפורד
ויש מקרים שזה לא עובד, מייק קונלי
הראש שלי ריק מרעיונות של רכז שמתאים לקבוצה. דליניגהאם לא הראה סימנים שהוא מוכן לקחת חלק משמעותי מהדקות של קונלי
השילוב של דיוי וניקל אלכסדר? אולי אבל צריך רכז
אולי ג'יידן אייבי הכל כך מיותר בדטרויט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:59 am 
Senior

מינסוטה בעיקר נראו במשחק הזה כאילו לא בטוח להם לעבוד קשה עבור הנקודות שלהם, והם היו צריכים לעבוד קשה, כי הלייקרס לגמרי העלו הילוך בהגנה.

באופן כללי, לילה לא מוצלח ראשון במנש, אחרי פתיחה חזקה לפלייאוף.
זה אמור היה להיות המשחק הטוב יותר וגם הוא היה די משעמם ממה שראיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 11:02 am 
Senior

אוריאל, לא יודע מה יש לך נגד אייבי בדטרויט.
דטרויט מאוד מאוד צריכים שחקן כמוהו (או לפחות כמו מי שהוא יכול להיות אם הקריירה תלך בכיוון הנכון).
הייתי מקבל את מי שאומר שזה רק על הנייר, אבל בפועל החצי הראשון של העונה היה proof of concept ממש לא רע לטענה הזאת, הוא נראה מצויין בתפקיד של מוליך כדור שני לצד קייד + זה שנשאר על המגרש עם המחליפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 11:23 am 
מנהל פורום

זה היה 80% פרובוקציה בגלל הדיון הישן שלנו בתחילת העונה
הדעה שלי אחרי ...נגיד.. 3 משחקים של הפיסטונס שראיתי לפני שהוא נפצע היא, שבעמדה 2 זה בזבוז של האיכות שלו כרכז וכמנהיג
עדיף ביזלי או הרדווי במקומו והוא צריך להיות מנהיג החמישיה השניה
האם הוא צריך להיות חלק מקור העתידי של הקבוצה?
אייבי, קייד ודורן?
אייבי וקייד מקזזים אחד השני, זה לא מומלץ לקור

אתה מבין שהימים שבהם קבוצת הרוקיס הצעירה תתחיל להיות יקרה יגיעו וצריך לדלל שחקנים עם אמביציות לחוזי מקס ונראה לי שאייבי מחזיק מעצמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 4:26 pm 
מנהל פורום

גם זה היה במשחק בלוס אנג'לס
https://www.instagram.com/p/DIxjrgBOWN- ... 0xY3BuZzB3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 24, 2025 11:08 am 
Freshman

אני חושב שאוהדים אובייקטיבים שלא עשו זום אין על הקבוצות האלו בעונה הרגילה קראו את הסדרה הזו באופן לא מדוייק לפני, ועכשיו אולי מתאכזבים?
כמובן ראיתי את כל המשחקים של אל איי אבל גם כמה וכמה של מיני כי יש שם הרבה שחקנים שאני אוהב, בינתיים הסדרה הולכת בדיוק כמו שחשבתי.
המאצ׳ אפ הזה גורר כדורסל מכוער, שתי קבוצות שמשחקות כדורסל מאוד פשוט, בעיקר בקונטסט של פלייאוף בו היכולת הקיימת לשחק התקפה דינמית ומתוחכמת יותר לפרקים מתפוגגת.
שתי הקבוצות תלויות בקליעה של שחקני משנה ויצירה של בידודים, ובעיקר הגנה שמאפשרת לשחק התקפת חצי מגרש, למיני שחקני משנה טובים יותר, ללייקרס יוצרים ברמה גבוהה יותר.
זה גורר משחקים קשים לצפייה לאוהד האובייקטיבי אבל הנקודה שלי היא ששתי הקבוצות טובות ממה שחושבים, ובמצ׳אפים אחרים הייתם יכולים לראות אותם מראים שחקים טוב יותר בהתקפה.
לדעתי אלו שתי קבוצות שיש להם פוטניציאל להגיע רחוק יותר בפלייאוף מיריבות שלמות ואיכותיות יותר התקפית במערב, ואחת מהן תצטרך לעוף בסיבוב הראשון.

מבחינתי מיני רחוקים חתיכה שתיים מליהיות קונטנדרים (שחקן יציב במקום רנדל, ורכז צעיר וטוב יותר מקונלי), אחרי שקאט עזב יש יותר מידי לחץ על אדווארדס להנהיג.
הלייקרס כידוע עם כל הבעיות המובנות בסגל אבל עם שני שחקני אימפקט משני משחק, וסוג של ג׳וקר עם ריבס ילכו כמה רחוק שזה יכול לקחת אותם.
סדרה שקולה שיכולה ללכת לכאן או לכאן, עם כל מיני סווינג פאקטורס בינהם חוסר הניסיון/מנהיגות של מיני מחד, או רגליים של הלייקרס שיקרסו תחת האינטנסיביות הפיזית מאידך.

אני כמובן מהמר על הלייקרס אבל לא אתפלא אם ילך לצד השני, בניגוד לאחרים זה היה מאצ׳ אפ בעייתי יותר בעיני ללייקרס מיריבות פוטנציאליות אחרות.
גם בראייה לטווח ארוך אם יצטרכו להפגש עם עוד קבוצת הגנה פיזית וצעירה כמו יוסטון בבראקט בפוטנציה, סיכוי טוב שיגיעו גמורים לגמר אזורי, יותר מסדרות מול דנבר וגולדן/קליפקס לדוגמה.
בהחלט יכול לראות את זה הולך ל7 משחקים, מהמר שנהיה ב2-2 אחרי 4, וכאמור משם הסווינג פאקטורס יכריעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, oren_80 ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה