uriel17 כתב:
זה שרק אחד במובהק טוב מזוס, מעיד על איכות זרים לא מספיק טובה ולא על כמה שזוס טוב
הבעיה היא לא עם זוס בחמישיה, הבעיה היא בהתחייבות, יהיו תקופות בעונה שהוא יהיה לא טוב, או יסבול מסימפטום "יש לי לחוזה גדול ארוך טווח" ואז אתה מספסל והוא שולף סעיף מהחוזה
זאת פשוט דינמיקה לא בריאה בחלוקת דקות וקביעת הרכבים
שחקנים עושים קפיצות ביכולת פתאום, שחקנים מפתיעים לרעה, מפתיעים לטובה
הצוות המקצועי חייב להיות חופשי לנהל דקות והרכבים משיקולי ניצחון במשחק בלבד
ומה גורם לחשוב שבשנה הבאה יגיעו זרים משמעותית יותר טובים?
העונה עברו פיליפ, מורגן, סמית, ג'ונסון ואוגביידה
כדי להוריד את זוסמן לספסל (מבחינה מקצועית) - צריך שכמעט כל הזרים בקבוצה יהיו מעל רמתו
וזה אפילו אם אני לא לוקח בחשבון יתרונות של המשכיות, חיבור, "ציביון מקומי" וכו'
למה הדבר דומה
שמכבי תבחר לשנמך את סורקין ל-15 דקות ביורוליג ותביא במכוון זרים טובים ויקרים דווקא על חשבונו (ותזניח במקביל עמדות אחרות, הרי השמיכה היא לא אינסופית, לא במכבי ולא בירושלים, בהפועל ת"א אולי כן...)
אני בטוח שאם נעבור קבוצה-קבוצה ביורוקאפ, נמצא שכמעט כל אחת יש שחקן (לרוב מקומי - לא שזה קריטי כאמור) שאינו עולה על ברמתו על זוסמן, ומקבל 18-25 דקות במשחק. כנ"ל ביורוליג עם האנלוגיה לסורקין (להוציא את הכמה קבוצות הגדולות ביותר - אבל מכבי כאמור לא שם).
אגב, לא דיברתי לרגע לתת לו "סעיף מעמד" כלשהו בחוזה
מאיפה זה הגיע...
פשוט אם מסתכלים על העמדות הנדרשות לחיזוק - אז לאור הימצאותם של זוסמן וקרינגטון כשני הישראלים המובילים של ירושלים, בערך על אותה המשבצת (מבחינת עמדות, ברור שלא סגנונית), הייתי משקיע את עיקר הכסף בעמדה 4, ואולי אפילו בעמדת הסנטר המחליף (שם יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא פיתרון מקומי ראוי)