סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 05, 2025 12:16 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2316 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 89, 90, 91, 92, 93
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 12:52 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
בפודקאסט "שוט" האחרון הם ראיינו את קאדין. לא הקשבתי עד הסוף כי היה ממש משעמם, אבל היה קטע שהצחיק אותי, שהוא אמר "מה שיפה בקבוצה שלנו, שבכל יום נתון כל אחד אחר יכול להתפוצץ". ציטוט לא מדויק, אבל זו רוח הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 12:54 pm 
Freshman

בואו נאמר כך
נראה לכם הגיוני שלא מחתימים 4 דומיננטי זר בהפועל תל אביב בגלל שגינת כלכך טוב?
או שמכבי לא מחתימה סנטר זר דומיננטי בגלל סורקין?
זאת קונספציה הזוייה.
כנ'ל לגבי הארפר ועמדה 1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 1:42 pm 
Junior

הודי כתב:
בואו נאמר כך
זאת קונספציה הזוייה.
כנ'ל לגבי הארפר ועמדה 1

ברור. עובדתית לא הביאו 4 דומיננטי בהפועל תל אביב, ועובדתית גם לא הביאו מחליף לבברלי בגלל שהביאו את ים מדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 1:46 pm 
Junior

נראה לי שבירושלים העמדה הכי ברורה זה 4, שיודע לשחק עם וויילי, להפעיל אותו, לרווח את המגרש.
ברור שצריך 2, השאלה אם הוא יותר 2 שיודע גם לשחק 1, סטייל יוקובאייטיס, או 2 שיודע גם לשחק 3, סטייל מרקוס פוסטר. לדעתי הסוג הראשון פחות נחוץ, יש את הארפר, הובר וקרינגטון. הסוג השני יותר נחוץ, ואם יביאו מישהו כזה (כלומר שיודע לשחק בהרכבים עם הארפר וקרינגטון) אז מישהו כמו מורגן מספיק כדי לסגור את העמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 2:38 pm 
Junior

הודי כתב:
בואו נאמר כך
זאת קונספציה הזוייה.
כנ'ל לגבי הארפר ועמדה 1

כמו שנאמר פה - כן, זה נראה הגיוני. זה נקרא לבנות קבוצת כדורסל וחלק מלבנות קבוצה זה להחליט כמה כשרון צריך בכל עמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 3:22 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
בפודקאסט "שוט" האחרון הם ראיינו את קאדין. לא הקשבתי עד הסוף כי היה ממש משעמם, אבל היה קטע שהצחיק אותי, שהוא אמר "מה שיפה בקבוצה שלנו, שבכל יום נתון כל אחד אחר יכול להתפוצץ". ציטוט לא מדויק, אבל זו רוח הדברים.

וזה עוד הרבה אחרי שהתפוצצו בירושלים אוטובוסים ובתי קפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 3:53 pm 
Sophomore

בעיני העמדה שבאמת צריך בה עוד שחקן ברמה בקו האחורי היא עמדה 2, כרגע יש רק את קרינגטון.
בגלל שאני חושב שמסוכן לבנות על מנהל משחק אחד ברמה גבוהה, ברור לי שהזר הזה יצטרך לדעת לנהל משחק ברמה מינימלית.
אם אי אפשר יהיה למצוא שחקן שהוא גם מנהל משחק, גם סקורר טוב וגם עם יכולת לשחק בסמול לפעמים,
אז עם כל החיבה למורגן, יהיה צריך למצוא זר איכותי יותר שימלא את תפקיד הסמול הזר.
אבל אני לא הייתי מוותר כל כך בקלות.
צריך כאן שחקן סטייל הקומבו פורוורד-גארד ההוא של גראן קנריה שברח לי שמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 3:55 pm 
Freshman

דרך אגב, לא ברור עד כמה הפועל ת"א רוצים להתקדם עם מרכוס פוסטר לעונה הבאה...
הוא יכול להיות אופציה לא רעה בכלל מבחינת ירושלים, בשילוב עם 4 דומיננטי,
יכול לסגור את רשימת החתמות לעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 4:05 pm 
Junior

לפי עמרי מנהיים בערוץ הספורט, זוסמן חתם ל-3 שנים. עדיין אין הודעה של המועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 4:17 pm 
Sophomore

יואי כתב:
בעיני העמדה שבאמת צריך בה עוד שחקן ברמה בקו האחורי היא עמדה 2, כרגע יש רק את קרינגטון.
בגלל שאני חושב שמסוכן לבנות על מנהל משחק אחד ברמה גבוהה, ברור לי שהזר הזה יצטרך לדעת לנהל משחק ברמה מינימלית.
אם אי אפשר יהיה למצוא שחקן שהוא גם מנהל משחק, גם סקורר טוב וגם עם יכולת לשחק בסמול לפעמים,

בשילוב כל ההודעות שלך דרשת גם מנהל משחק, גם שומר טוב, גם קרינגטון משופר וגם עם סייז. בסוף יש גם מציאות...

לגבי ניהול משחק. הפועל לקחה החלטה לשים את מפתחות הרכז השני אצל הובר וכל עוד אנחנו ביורוקאפ ולא ביורוליג זאת החלטה סבירה שהוא היה הגיבוי להארפר.

לדעתי זה אומר שהזר הנוסף שיגיע צריך להיות יותר 2-3 מאשר 1-2. זה יאמר שהארפר-הובר יקחו את כל הדקות בעמדה 1 וגם כמה ב-2. וביחד עם קרינגטון (שמשחק כמעט רק 2 ולא יכול לשחק 3) זה יוצר עומס ב- 1-2 ופער ב-2-3.

מרכוס פוסטר שהוצג פה למשל הוא דוגמא מעולה וישב בול על הפוזיציה שדמיינתי. כמובן שרנדולף לפוזיציה הזאת זה בכלל חלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 4:43 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
לפי עמרי מנהיים בערוץ הספורט, זוסמן חתם ל-3 שנים. עדיין אין הודעה של המועדון.

700 אלף דולר לעונה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 7:11 pm 
Freshman

גמליאל כתב:
יואי כתב:

בשילוב כל ההודעות שלך דרשת גם מנהל משחק, גם שומר טוב, גם קרינגטון משופר וגם עם סייז. בסוף יש גם מציאות...

לגבי ניהול משחק. הפועל לקחה החלטה לשים את מפתחות הרכז השני אצל הובר וכל עוד אנחנו ביורוקאפ ולא ביורוליג זאת החלטה סבירה שהוא היה הגיבוי להארפר.

לדעתי זה אומר שהזר הנוסף שיגיע צריך להיות יותר 2-3 מאשר 1-2. זה יאמר שהארפר-הובר יקחו את כל הדקות בעמדה 1 וגם כמה ב-2. וביחד עם קרינגטון (שמשחק כמעט רק 2 ולא יכול לשחק 3) זה יוצר עומס ב- 1-2 ופער ב-2-3.

מרכוס פוסטר שהוצג פה למשל הוא דוגמא מעולה וישב בול על הפוזיציה שדמיינתי. כמובן שרנדולף לפוזיציה הזאת זה בכלל חלום.

מאיפה הגעת למסקנה שרועי הובר הוא רכז המחליף ביורוקאפ? זה ממש לא נכון.
קבוצה שמתחרה ברמות גבוהות צריכה
3 רכזים
ובכלל 2-3 שחקנים על כל עמדה.

נערך לאחרונה על ידי הודי בתאריך א' מאי 04, 2025 9:19 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 7:44 pm 
Junior

הודי כתב:
גמליאל כתב:
יואי כתב:

מאיפה הגעת למסקנה שרועי הובר הוא רכז המליף ביורוקאפ? זה ממש לא נכון.
קבוצה שמתחרה ברמות גבוהות צריכה
3 רכזים
ובכלל 2-3 שחקנים על כל עמדה.

עקרונית אני מסכים - צריך כנראה 7 זרים - 3 גארדים (הארפר, זר בכיר ב-2, עוד זר 1-2), 3 (נגיד מורגן), 3 בפנים (וויילי, 4 בכיר, 4-5 מחליף). עם עוד 5 ישראלים (הובר, זוס, קרינגטון, לוי, עוד ישראלי גבוה - צ'אצ'א, זלמנסון או משהו כזה) - זה סגל של 12 שחקנים בכירים. זה לא מאד רחוק מאיך שירושלים פתחה את העונה הנוכחית (6+6).
השאלה אם ידעו להביא גארד זר 1-2 שיהיה ברור שהוא הזר השלישי ברוטציה של הקו האחורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 10:15 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
זה שרק אחד במובהק טוב מזוס, מעיד על איכות זרים לא מספיק טובה ולא על כמה שזוס טוב
הבעיה היא לא עם זוס בחמישיה, הבעיה היא בהתחייבות, יהיו תקופות בעונה שהוא יהיה לא טוב, או יסבול מסימפטום "יש לי לחוזה גדול ארוך טווח" ואז אתה מספסל והוא שולף סעיף מהחוזה
זאת פשוט דינמיקה לא בריאה בחלוקת דקות וקביעת הרכבים
שחקנים עושים קפיצות ביכולת פתאום, שחקנים מפתיעים לרעה, מפתיעים לטובה
הצוות המקצועי חייב להיות חופשי לנהל דקות והרכבים משיקולי ניצחון במשחק בלבד

ומה גורם לחשוב שבשנה הבאה יגיעו זרים משמעותית יותר טובים?
העונה עברו פיליפ, מורגן, סמית, ג'ונסון ואוגביידה
כדי להוריד את זוסמן לספסל (מבחינה מקצועית) - צריך שכמעט כל הזרים בקבוצה יהיו מעל רמתו
וזה אפילו אם אני לא לוקח בחשבון יתרונות של המשכיות, חיבור, "ציביון מקומי" וכו'

למה הדבר דומה
שמכבי תבחר לשנמך את סורקין ל-15 דקות ביורוליג ותביא במכוון זרים טובים ויקרים דווקא על חשבונו (ותזניח במקביל עמדות אחרות, הרי השמיכה היא לא אינסופית, לא במכבי ולא בירושלים, בהפועל ת"א אולי כן...)
אני בטוח שאם נעבור קבוצה-קבוצה ביורוקאפ, נמצא שכמעט כל אחת יש שחקן (לרוב מקומי - לא שזה קריטי כאמור) שאינו עולה על ברמתו על זוסמן, ומקבל 18-25 דקות במשחק. כנ"ל ביורוליג עם האנלוגיה לסורקין (להוציא את הכמה קבוצות הגדולות ביותר - אבל מכבי כאמור לא שם).

אגב, לא דיברתי לרגע לתת לו "סעיף מעמד" כלשהו בחוזה
מאיפה זה הגיע...
פשוט אם מסתכלים על העמדות הנדרשות לחיזוק - אז לאור הימצאותם של זוסמן וקרינגטון כשני הישראלים המובילים של ירושלים, בערך על אותה המשבצת (מבחינת עמדות, ברור שלא סגנונית), הייתי משקיע את עיקר הכסף בעמדה 4, ואולי אפילו בעמדת הסנטר המחליף (שם יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא פיתרון מקומי ראוי)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 10:32 pm 
Hall of Famer

הודי כתב:
בואו נאמר כך
זאת קונספציה הזוייה.
כנ'ל לגבי הארפר ועמדה 1

בסוף יש מציאות - תומר גינת שיחק 23.5 דקות בממוצע למשחק בקבוצה שלקחה את היורוקאפ. זה בסדר הגודל של פוסטר, בלייקני וויינרייט, והרבה יותר מקבוקלו (17.5 דקות בממוצע) - אז קח את זה לאן שאתה רוצה - והאם "הקונספציה ההזויה" הצליחה.

סורקין זאת אף דוגמא יותר טובה בעיניי, כי הוא מתפתח במכבי במשך כמה שנים, ויכול לשחק בשתי עמדות הפנים (או במילים אחרות, מתאים באופן יחסי גם לצד סנטרים של ממש, וגם לצד 3-4 שכזה). להלן רשימת הזרים הגבוהים שהיו בפועל במכבי בשנים האחרונות (שבאופן יחסי לעשור האחרון - מהיותר מוצלחות של מכבי), לפי סדר כרונולוגי הפוך:
הורד, גבריאל, וויליאמס
ריברו, ווב
ניבו, פוייתרס, ג'רל מרטין (בריימו)
ז'יז'יץ', ג'יילן ריינודלס, דריק וויליאמס (לסור - בסוגרים כי היה מחליף לתקופה קצרה...)
אותלו האנטר, בנדר, קלויארו
יש לנו כאן מדגם מכובד של איזה 15 גבוהים - זה מה שמכבי מסוגלת להביא (וכעת אולי אף פחות - מלחמה, קשיים כלכליים, ירידה במעמד וכו') עובדתית, בלי הדלפות לעיתונות וזריית חול בעיניי האוהדים - זו המציאות.
כמה מהם עדיפים במובהק על סורקין, ומצדיקים במכוון הבאת זר בכיר "על הראש שלו", כי הם נותנים תוצרת ברמה אחרת ממנו?
ספורים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 04, 2025 11:17 pm 
מנהל פורום

shmueliki
הפועל ירושלים עם זוס, הארפר וקאדין עפה ברבע הגמר
אתה רוצה לעלות לטופ 4 נגיד
כי המדיניות שלנו היא להתקדם לאט
אז כיוון שאין ישראלים פנוים נוספים להביא ולחזק אז מה שצריך זה זרים טובים יותר מהעונה הקודמת
כולל זה שעל העמדה של זוסמן
ואם זוסמן יראה שהוא ראוי, כמו גינת למשל
אז בטח למה לא
אבל כמדיניות לא להביא זר דומיננטי על העמדה שלו זה לשים מגבלה לא בריאה בבניית הסגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2316 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 89, 90, 91, 92, 93

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: