דניאל כתב:
Y.T כתב:
לפני הכל, צריך מאמן בכיר יותר לעונה הבאה. סה"כ יונתן אלון עושה עונה לא רעה ואני כן מחזיק ממנו כמאמן טוב. אבל יותר מידי משחקים העונה אנחנו פשוט נראים בבלק אאוט מוחלט. אני די בטוח שעם מאמן אחר אנחנו לא מפסידים לכל מיני נמושות בליגה ולוקחים את המקום הראשון בסוף העונה הסדירה.
השאלה מי האופציה והאם היא עדיפה על יונתן אלון.
מאמן ישראלי - הייתי מת להביא את קטש, ואז מבחינתי יונתן אלון נשאר עוזר גם אם הוא לקח אליפות. אבל - אין שום מאמן ישראלי אחר שהייתי מביא גם אם יונתן אלון לא עובר חצי גמר. ברנר ושרון אברהמי נראים מבטיחים, אבל הם לא עדיפים בעיניי על יונתן אלון שבהחלט נתן עונה ראשונה די טובה.
מאמן יורוליג זר - אם אדלסון יודע להנחית פה מישהו בסדר גודל של איטודיס (טרנקיירי סטייל) - אז אחלה. לדעתי יהיה מאד קשה - יורוקאפ, לא מארחים וכו'
מאמן זר - היו בירושלים שתי הצלחות (פיניג'יאני ודז'יקיץ'), אבל - קודם כל דז'יקיץ' ברח אחרי שהתחילה המלחמה, אז זה מצמצם את ההיצע. דבר שני - במקביל להצלחות היו יותר כשלונות - קאציקריס, אדומייטיס, קנצוריס. גם כל מיני "הברקות" עם ישראלים שהצליחו בחו"ל כמו מודי מאור או אורן עמיאל נכשלו. אז הייתי מאד זהיר ואולי לא מביא מישהו דרג 2 או 3 באירופה (אפשר להגיד שפיאניג'אני אפילו שייך לקבוצה הקודמת)
הבעייה בדיון הזה, שחוזר פה כל איזה שבועיים, היא שלרוב כותבי הפורום ואני בתוכם אין באמת היכרות מעמיקה עם מאמני הדרג השני באירופה.
וככה הדיון מצטמצם למאמנים הישראלים שכולם מכירים ומצד שני לשמות הוותיקים מהיורוליג (טרנקיירי, סקריולו, איטודיס, אובראדוביץ', בנקי וכו'). ואז בגלל ההיצע הדל בדיון מגיעים באלימינציה למסקנות בסגנון "אין אופציה יוותר טובה מיונצ'וק".
ההנחה שלי כשאני אומר שאפשר הרבה יותר טוב מיונצ'וק היא שעכבר כדורסל אירופי אמיתי שזו גם העבודה שלו (בניגוד אלינו שמעלים מהזיכרון ובלי קונטקסט) אמור להיות יכול למצוא עוד הרבה מאד שמות שבכל פרמטר שיגדירו עדיפים על יונצו'ק. גם דז'יקיץ' לא היה שם שכל כותב פה מכיר עד שחתם פה. למרות שכל מקצוען בתחום היה אמור להכיר אותו.
נייר הלקמוס שלי כדי לנרמל את חוסר ההיכרות שלי עם השוק ואת ההטייה הישראלית שלי היא לשאול -
1. מה הסיכוי שקבוצת יורוליג או קבוצת טופ-4-6 ביורוקאפ/BCL *שאינה ישראלית*, אם מחליטה *בקיץ* להחתים מאמן, תפנה ליונצ'וק ותאמר לו "בוא ותוביל את הפרויקט שלנו בחוזה לכמה שנים. אתה האיש.". המבחן הזה מכמת בתוכו את ראיית הכדורסל של כל ההנהלות המקצועיות של כל הקבוצות האלו שכהנחה לא כולן מפגרות. העובדה שאפילו אוהדיו הגדולים ביותר של יונצ'וק יודו שלא סביר שתהיה אפילו קבוצה אחת כזאת שתציע לו או אפילו תשקול אותו ברשימה הסופית מעידה עד כמה הפער בינו לבין הפועל של אדלסון עצום.
2. אם יונצו'ק עוזב את הפועל בקיץ, אילו הצעות הוא מקבל כמאמן ראשי? לדעתי מחוץ לישראל כמעט כלום ואם כן אז מקבימום בקבוצות כמו קלוז' או לובליאנה. וגם בישראל אני אפילו לא בטוח שהיו נותנים לו את חולון למשל וכנראה שהיה מוצא עצמו בלא יותר מהרצליה/ר"ג/גלבוע (וגם שם לא בטוח).
הטיעון היחידי שאני יכול להביא לטובת יונצ'וק הוא המשכיות הסגל שהוא בנה. אי אפשר להפריד בין הפריחה של זוסמן והארפר לחבל הארוך שהוא נותן להם ואם סתם נחליף אותו יש מצב שנקבל מהם הרבה פחות. יתרה מזאת כשהסגל לשנה הבאה כבר כמעט סגור לגמרי למאמן חדש יכולות להיות בעיות התאמה גם אם הוא טוב (לדעתי זה שורש הבעייה שהייתה בזמנו עם קאציקאריס שבבסיס היה מאמן טוב רק מסגנון מאד שונה מהסגל של סימונה).
מאותה סיבה אני לא חושב שקטש להפועל יהיה צעד נכון. הארפר ממש לא מתאים כרכז לשיטה של קטש. גם לא קרינגטון כ-2. גם לא ווילי כ-5. ולדעתי גם זוסמן יצומצם תחתיו. ולכן סביר שאם יבוא קטש ידרוש או להחליף הרבה מאלו או שסתם לא ינצל אותם אופטימלית וניראה פחות טוב.
לסיום - אני כן אשמח אם יונצו'ק ישאר במערכת באיזשהו תפקיד (עוזר מאמן או מנהל מקצועי) כי בסוף בכל הקשור לבניית קבוצה אני חושב שיש לו עקרונות נכונים שמוכיחים עצמם לכדורסל שאימצנו (סייז, גובה, יכולת הגנתית, אופי טוב וקבוצתי).