סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 10, 2025 7:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2390 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 92, 93, 94, 95, 96  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ד' מאי 07, 2025 8:08 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה אבל מקולום זה לא בדיוק הרכז הזר שאנחנו רוצים לצד הארפר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 07, 2025 8:12 pm 
Junior

אני מתקן אותך כי אתה טועה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 07, 2025 8:30 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
אני מתקן אותך כי אתה טועה...

תסביר בבקשה.
למה מקולום לא יחליף את הארפר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 07, 2025 8:54 pm 
Junior

כי חסר לך קומבו גארד שצריך להיות קודם כל גדול, אתלט, שומר וקולע טוב מבחוץ. במילים אחרות, ההיפך המוחלט ממקולום שהוא עוד שחיף, עם קליעה חשודה והגנה בינונית.

וחוצמזה, שאלת לגבי מה ש״אנחנו רוצים״ ואם אנחנו זה אוהדי הפועל ירושלים, אז אובייקטיבית, בלי קשר בכלל לשאלה האם זה הדבר הנכון מקצועית, זה רחוק מלהיות משהו שישמח את האוהדים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 07, 2025 9:57 pm 
Freshman

לפני הכל, צריך מאמן בכיר יותר לעונה הבאה. סה"כ יונתן אלון עושה עונה לא רעה ואני כן מחזיק ממנו כמאמן טוב. אבל יותר מידי משחקים העונה אנחנו פשוט נראים בבלק אאוט מוחלט. אני די בטוח שעם מאמן אחר אנחנו לא מפסידים לכל מיני נמושות בליגה ולוקחים את המקום הראשון בסוף העונה הסדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 07, 2025 10:16 pm 
Freshman

נוטה להסכים. לא יודע אם היינו לוקחים מקום ראשון עם מאמן אחר, ונכון שהיו כמה הפסדים מרגיזים לקטנות, אבל היו גם כמה ניצחונות דחוקים על קבוצות כאלה ובכלליות אני מרגיש שהתקציב הגדול בתולדותינו לא בא לידי ביטוי בעליונות על הליגה
וזה גורם לי לחשוב, אחרי שנעצנו את רוב הסגל לעונה הבאה, אם העונה הבאה תהיה שונה משמעותית תחת אותו מאמן. האם שני הזרים שאנחנו מדברים עליהם באמת יהפכו אותנו לקבוצה שלוקחת את היורוקאפ, או שנראה המשכיות גם בתקרה של הקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:20 am 
Sophomore

הודי כתב:
לגבי מורגן,
אם נאמר, שאפשר להביא את הומסלי מגרנן קנריה.
לא הייתם מעדים אותו על פני מורגן כזר שמחזיק את העמדה עם זוסמן

הומסלי או פוסטר זה בדיוק סוג השחקן שצריך, אבל לא במקום מורגן, אלא כזר הבכיר בעמדות 2-3.
אני מתחיל להבין שאם באמת מתכוונים ללכת אול אין על זכיה ביורוקאפ, יהיה צורך בשני זרים נוספים שמתקרבים למיליון דולר,
איזה הומסלי או פוסטר כזה ואיזה בלאקשיר כזה. ויצטרכו להשקיע גם סכום יפה בגבוה הזר השלישי,
כדי שלא ניפול שוב על איזה ג'אסטין סמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:36 am 
Sophomore

ויש דיווחים שקצב ההחלמה של צ'אצ'א גבוה מהמצופה והוא יהיה זמין לתחילת העונה הבאה. אני פשוט לא יודע כמה חכם להסתמך על שחקן שעבר פציעה חוזרת ברצועה הצולבת, במיוחד שחקן שהיתרונות הגדולים שלו הם אתלטיות וניידות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:40 am 
Sophomore

יואי כתב:
הודי כתב:
לגבי מורגן,

הומסלי או פוסטר זה בדיוק סוג השחקן שצריך, אבל לא במקום מורגן, אלא כזר הבכיר בעמדות 2-3.
אני מתחיל להבין שאם באמת מתכוונים ללכת אול אין על זכיה ביורוקאפ, יהיה צורך בשני זרים נוספים שמתקרבים למיליון דולר,
איזה הומסלי או פוסטר כזה ואיזה בלאקשיר כזה. ויצטרכו להשקיע גם סכום יפה בגבוה הזר השלישי,

רק צריך שנוודא שמקבלים את הומסלי מהרבע גמר נגדינו ולא את זה מהגמר נגד הפועל ת״א…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 1:03 am 
Sophomore

לגבי צ'אצ'א, לא ראיתי בשום מקום אם הוא עבר ניתוח או לא. אנחנו יודעים שאחרי הקרע החלקי בעונה הקודמת הלכו על טיפול שמרני, והוא היה כשיר כבר בקיץ ושיחק ברצף - עד שאותה ברך קרסה כשנחת עליה, לא לגמרי בניצב, אחרי קפיצה באוויר. אנחנו לא יודעים אם זו אותה ברך ואותה רצועה מהפציעה הראשונה שלו בעתודה, אבל אולי אפשר להניח - הן על סמך ההתאוששות המהירה לכאורה והן מכך שלא ראיתי אותו הולך מאז הפציעה עם מגבלה כלשהי/מייצב - שגם הפעם ויתרו על ניתוח?

@ ודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 1:38 am 
Sophomore

גמליאל כתב:
יואי כתב:
הודי כתב:
לגבי מורגן,

רק צריך שנוודא שמקבלים את הומסלי מהרבע גמר נגדינו ולא את זה מהגמר נגד הפועל ת״א…

בהתחשב בזה שמדובר בסקורר הבכיר של קבוצה כמו גרנקה, שהוא ווינג גדול עם יכולות מסירה וקליעה ושיש לו ניסיון בלהפעיל את וויילי, אני לוקח בלי לחשוב פעמיים (בסכום הגיוני כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 10:01 am 
Freshman

נביא בעירו כתב:
כי חסר לך קומבו גארד שצריך להיות קודם כל גדול, אתלט, שומר וקולע טוב מבחוץ. במילים אחרות, ההיפך המוחלט ממקולום שהוא עוד שחיף, עם קליעה חשודה והגנה בינונית.

וחוצמזה, שאלת לגבי מה ש״אנחנו רוצים״ ואם אנחנו זה אוהדי הפועל ירושלים, אז אובייקטיבית, בלי קשר בכלל לשאלה האם זה הדבר הנכון מקצועית, זה רחוק מלהיות משהו שישמח את האוהדים...

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב למה שהבאה של מקולום להפועל לא תשמח את האוהדים היא מכיוון שהוא לא שם גדול.
מבחינה מקצועית, לא רואה את הובר משתלב ברמות הגבוהות של יורוקאפ כך שנצטרך עוד רכז זר על עמדה 1.
אני לא אוהב את הרעיון הזה של קומבו גארד שיכול גם לרכז.
ולנסיה שיחקה השנה עם שני פוינט גארדים זרים בסגל שלה.
אם אין מגבלה ביורוקאפ אני לא רואה סיבה שלא יהיו 3 זרים על עמדות 1-2.

נערך לאחרונה על ידי הודי בתאריך ה' מאי 08, 2025 3:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 10:27 am 
Junior

זה גם העניין של שם גדול, אבל גם הסיבה שבגללה הוא לא שם גדול: העובדה שהוא שחקן מאוד מוגבל. והשאלה היא כמה זרים מתכננים להחתים. אני לא בטוח שהובר מתוכנן כשחקן רק לליגה, אבל יכול להיות שיביאו עוד שני גארדים זרים. אני עדיין לא חושב שכדאי שמקולום יהיה אחד מהם.

לגבי הדיון של מורגן כן או לא: נזכרתי הבוקר בבחור אפרפר בשם ג׳פרי טיילור. ההוא מנבחרת שבדיה. 7 עונות בריאל מדריד. 4 פיינל פורים. בשיאו - חמש נקודות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 10:45 am 
Freshman

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=505396
לפי ספורט5, ליאור קררה מועמד,
אם צ'אצ'א כשיר לתחילת עונה הבאה וצפוי להמשיך, אז פחות ברור...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 11:31 am 
מנהל פורום

תראה לי מהמר אחד בווגאס שמוכן לשים כסף על הברך של צ'אצ'א
לקבוצה יש אופציית קבוצה בחוזה עם צ'אצ'א, לא בטוח שירצו לממש אותו וגם אם יממשו, חייבים גיבוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:10 pm 
Freshman

קררה מועמד גם לחולון. מה שרומז שארצי לא ימשיך שם (לדעתי הוא מסיים חוזה בקיץ).
אז לא עדיף כבר ללכת על ארצי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:12 pm 
Junior

d.k. כתב:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=274&docID=505396

קררה? באמת? זה מסוג השחקנים שחשבתי שיגיעו אלינו אחרי שאדלסון יתייאש מחלום היורוליג... אני גם לא מבין למה צריך לשחקן שהוא 1.96, לא מסוגל לשחק גבוה באירופה. במהלך העונה זה היה אפשרי לאור הפציעות, אבל לקראת העונה הבאה אני לא מבין את המהלך.

לדעתי האופציות של ירושלים בגבוהים צריכות להיות:
- לחכות לצ'אצ'א - טומן בחובו כמובן סיכון לא קטן, וזה לא כשהוא היה כשיר היינו שקטים על היכולת שלו
- להביא את גור לביא - זה אומר שנמרוד לוי יקבל בעיקר דקות ב-5 וגור לביא דקות ב-4
- להביא מישהו שהוא 5 מובהק, שגב או זלמנסון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:24 pm 
Sophomore

אני גם לא מתלהב מהרעיון של קררה. צריך עוד גבוה אמתי.
זלמנסון זה השם הכי מובהק. שגב לא יחזור, לא אחרי הסאגה עם דזיקיץ ולא כשהפועל ת"א במירוץ.
שוב, אני לא הייתי פוסל את אביבי, שיעלה ל10-15 דק ויתן גוף ושלשה מדי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:24 pm 
Junior

Y.T כתב:
לפני הכל, צריך מאמן בכיר יותר לעונה הבאה. סה"כ יונתן אלון עושה עונה לא רעה ואני כן מחזיק ממנו כמאמן טוב. אבל יותר מידי משחקים העונה אנחנו פשוט נראים בבלק אאוט מוחלט. אני די בטוח שעם מאמן אחר אנחנו לא מפסידים לכל מיני נמושות בליגה ולוקחים את המקום הראשון בסוף העונה הסדירה.

השאלה מי האופציה והאם היא עדיפה על יונתן אלון.
מאמן ישראלי - הייתי מת להביא את קטש, ואז מבחינתי יונתן אלון נשאר עוזר גם אם הוא לקח אליפות. אבל - אין שום מאמן ישראלי אחר שהייתי מביא גם אם יונתן אלון לא עובר חצי גמר. ברנר ושרון אברהמי נראים מבטיחים, אבל הם לא עדיפים בעיניי על יונתן אלון שבהחלט נתן עונה ראשונה די טובה.
מאמן יורוליג זר - אם אדלסון יודע להנחית פה מישהו בסדר גודל של איטודיס (טרנקיירי סטייל) - אז אחלה. לדעתי יהיה מאד קשה - יורוקאפ, לא מארחים וכו'
מאמן זר - היו בירושלים שתי הצלחות (פיניג'יאני ודז'יקיץ'), אבל - קודם כל דז'יקיץ' ברח אחרי שהתחילה המלחמה, אז זה מצמצם את ההיצע. דבר שני - במקביל להצלחות היו יותר כשלונות - קאציקריס, אדומייטיס, קנצוריס. גם כל מיני "הברקות" עם ישראלים שהצליחו בחו"ל כמו מודי מאור או אורן עמיאל נכשלו. אז הייתי מאד זהיר ואולי לא מביא מישהו דרג 2 או 3 באירופה (אפשר להגיד שפיאניג'אני אפילו שייך לקבוצה הקודמת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:25 pm 
Junior

יואי כתב:
אני גם לא מתלהב מהרעיון של קררה. צריך עוד גבוה אמתי.
זלמנסון זה השם הכי מובהק. שגב לא יחזור, לא אחרי הסאגה עם דזיקיץ ולא כשהפועל ת"א במירוץ.
שוב, אני לא הייתי פוסל את אביבי, שיעלה ל10-15 דק ויתן גוף ושלשה מדי פעם.

אביבי בהחלט אופציה טובה, אבל כנראה כגבוה חמישי, כלומר יכול לאפשר לקחת את ההימור על צ'אצ'א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 12:31 pm 
Freshman

כשעושים גוגל על ליאור קררה, הדבר הראשון שקופץ זה שבויקפדיה הוא רשום 2.13... ;;-)))
זה לגבי אמינות הנתונים שמקבלים ברשת.

מוזר שהשנה, דווקא בעידן של אדלסון וינאי, הפסיק לעלות שמו של טי ג' ליף (הרי יש יכולת להציע אלטרנטיבה לכסף הסיני).
כנראה היכולת שלו באירופה, תמשיך להישאר בגדר תעלומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 2:16 pm 
Freshman

d.k. כתב:

יונצ׳וק לא יירגע עד עד שהוא ישחזר לגמרי את גליל עליון בתקופה שהוא היה בה מנהל מקצועי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 2:35 pm 
Junior

bangalaDesh כתב:
d.k. כתב:

יונצ׳וק לא יירגע עד עד שהוא ישחזר לגמרי את גליל עליון בתקופה שהוא היה בה מנהל מקצועי

קררה והובר זה בשנים שאחריו, אצלו היו צ'אצ'א ונמרוד לוי. אבל זה בהחלט ריכוז מעניין של שמות מגליל עליון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 2:45 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
Y.T כתב:

השאלה מי האופציה והאם היא עדיפה על יונתן אלון.
מאמן ישראלי - הייתי מת להביא את קטש, ואז מבחינתי יונתן אלון נשאר עוזר גם אם הוא לקח אליפות. אבל - אין שום מאמן ישראלי אחר שהייתי מביא גם אם יונתן אלון לא עובר חצי גמר. ברנר ושרון אברהמי נראים מבטיחים, אבל הם לא עדיפים בעיניי על יונתן אלון שבהחלט נתן עונה ראשונה די טובה.
מאמן יורוליג זר - אם אדלסון יודע להנחית פה מישהו בסדר גודל של איטודיס (טרנקיירי סטייל) - אז אחלה. לדעתי יהיה מאד קשה - יורוקאפ, לא מארחים וכו'
מאמן זר - היו בירושלים שתי הצלחות (פיניג'יאני ודז'יקיץ'), אבל - קודם כל דז'יקיץ' ברח אחרי שהתחילה המלחמה, אז זה מצמצם את ההיצע. דבר שני - במקביל להצלחות היו יותר כשלונות - קאציקריס, אדומייטיס, קנצוריס. גם כל מיני "הברקות" עם ישראלים שהצליחו בחו"ל כמו מודי מאור או אורן עמיאל נכשלו. אז הייתי מאד זהיר ואולי לא מביא מישהו דרג 2 או 3 באירופה (אפשר להגיד שפיאניג'אני אפילו שייך לקבוצה הקודמת)

הבעייה בדיון הזה, שחוזר פה כל איזה שבועיים, היא שלרוב כותבי הפורום ואני בתוכם אין באמת היכרות מעמיקה עם מאמני הדרג השני באירופה.
וככה הדיון מצטמצם למאמנים הישראלים שכולם מכירים ומצד שני לשמות הוותיקים מהיורוליג (טרנקיירי, סקריולו, איטודיס, אובראדוביץ', בנקי וכו'). ואז בגלל ההיצע הדל בדיון מגיעים באלימינציה למסקנות בסגנון "אין אופציה יוותר טובה מיונצ'וק".

ההנחה שלי כשאני אומר שאפשר הרבה יותר טוב מיונצ'וק היא שעכבר כדורסל אירופי אמיתי שזו גם העבודה שלו (בניגוד אלינו שמעלים מהזיכרון ובלי קונטקסט) אמור להיות יכול למצוא עוד הרבה מאד שמות שבכל פרמטר שיגדירו עדיפים על יונצו'ק. גם דז'יקיץ' לא היה שם שכל כותב פה מכיר עד שחתם פה. למרות שכל מקצוען בתחום היה אמור להכיר אותו.

נייר הלקמוס שלי כדי לנרמל את חוסר ההיכרות שלי עם השוק ואת ההטייה הישראלית שלי היא לשאול -
1. מה הסיכוי שקבוצת יורוליג או קבוצת טופ-4-6 ביורוקאפ/BCL *שאינה ישראלית*, אם מחליטה *בקיץ* להחתים מאמן, תפנה ליונצ'וק ותאמר לו "בוא ותוביל את הפרויקט שלנו בחוזה לכמה שנים. אתה האיש.". המבחן הזה מכמת בתוכו את ראיית הכדורסל של כל ההנהלות המקצועיות של כל הקבוצות האלו שכהנחה לא כולן מפגרות. העובדה שאפילו אוהדיו הגדולים ביותר של יונצ'וק יודו שלא סביר שתהיה אפילו קבוצה אחת כזאת שתציע לו או אפילו תשקול אותו ברשימה הסופית מעידה עד כמה הפער בינו לבין הפועל של אדלסון עצום.
2. אם יונצו'ק עוזב את הפועל בקיץ, אילו הצעות הוא מקבל כמאמן ראשי? לדעתי מחוץ לישראל כמעט כלום ואם כן אז מקבימום בקבוצות כמו קלוז' או לובליאנה. וגם בישראל אני אפילו לא בטוח שהיו נותנים לו את חולון למשל וכנראה שהיה מוצא עצמו בלא יותר מהרצליה/ר"ג/גלבוע (וגם שם לא בטוח).

הטיעון היחידי שאני יכול להביא לטובת יונצ'וק הוא המשכיות הסגל שהוא בנה. אי אפשר להפריד בין הפריחה של זוסמן והארפר לחבל הארוך שהוא נותן להם ואם סתם נחליף אותו יש מצב שנקבל מהם הרבה פחות. יתרה מזאת כשהסגל לשנה הבאה כבר כמעט סגור לגמרי למאמן חדש יכולות להיות בעיות התאמה גם אם הוא טוב (לדעתי זה שורש הבעייה שהייתה בזמנו עם קאציקאריס שבבסיס היה מאמן טוב רק מסגנון מאד שונה מהסגל של סימונה).
מאותה סיבה אני לא חושב שקטש להפועל יהיה צעד נכון. הארפר ממש לא מתאים כרכז לשיטה של קטש. גם לא קרינגטון כ-2. גם לא ווילי כ-5. ולדעתי גם זוסמן יצומצם תחתיו. ולכן סביר שאם יבוא קטש ידרוש או להחליף הרבה מאלו או שסתם לא ינצל אותם אופטימלית וניראה פחות טוב.

לסיום - אני כן אשמח אם יונצו'ק ישאר במערכת באיזשהו תפקיד (עוזר מאמן או מנהל מקצועי) כי בסוף בכל הקשור לבניית קבוצה אני חושב שיש לו עקרונות נכונים שמוכיחים עצמם לכדורסל שאימצנו (סייז, גובה, יכולת הגנתית, אופי טוב וקבוצתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 08, 2025 3:44 pm 
Junior

יונתן אלון הכי קרוב היום ל"שחקן בית" של הפועל ירושלים, וזה גם היתרון שלו. אין ספק שהערך שלו בירושלים גבוה משמעותית מהערך שלו בכל מקום אחר (הערך שלו הוא גם ההמשכיות כמאמן וגם ההמשכיות הארוכה יותר במערכת).

אני בטוח שיש המון מאמנים אירופאים טובים מיונתן אלון, הרבה מאד דז'יקיצ'ים (אגב, אני זוכר איזו ציוץ בטוויטר כמה ימים לפני החתימה שלו, שזה המאמן שהפועל צריכה). אני אומר שבהתחשב בהיסטוריה של הקבוצה, הסיכויים של מהלך כזה להכשל גבוהים. אני לא יודע אם זה כי לא מוצאים את הטובים או שיש משהו ביכולת שלהם להצליח בישראל ובהפועל. אפילו מישהו כמו דז'יקיץ' הצליח מאד בירושלים כי הקבוצה אז הייתה בסוג של עונה פיננסית, וחומסקי די נתן לו להחליט מה שהוא רוצה בפן המקצועי. היום יש מערכת מקצועית יותר רחבה (לא בהכרח יותר טובה), ולדעתי היכולת של דז'יקיץ' לבנות קבוצה שהוא כל כך שולט בה הייתה נמוכה יותר.
אגב, למרות שדןשה הוא סוג של עכבר כדורסל, שום דבר בשנה האחרונה לא משכנע אותי שהמערכת המקצועית של ירושלים מכירה טוב את השווקים האירופאים ותדע להביא מאמן או שחקן שלא כולם מכירים. הארפר זה הישג אדיר, אבל בינינו זה די פוקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2390 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 92, 93, 94, 95, 96  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki, stavs ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: