xalmon כתב:
אם להתעלם רגע מהסנסציה הנוכחית, עופר ינאי מתראיין ל"הפועל TV" (?) ואומר, לפי הכתבה בספורט 5,
*לא יהיה שריון ביורוליג לשלוש שנים. הפועל ת"א תשחק בעונה הבאה על תקן אלופת היורוקאפ, "ואז נראה אם בא לנו יורוליג עם רשיון או NBA אירופה". 10 מיליון דולר נחסכו.
*מיציץ' כנראה לא יגיע, לכאורה כי הוא חושש מהמצב. כנראה שהמלחמה פרצה בשבוע האחרון. כמה אמרו עליו, 5 מיליון דולר לעונה? נחסכו.
*אולם של 20 אלף ברמה"ש - לא ריאלי. מחכים לתשובה מעיריית ת"א לגבי הגדלת הדרייב-אין, בעונה הבאה נתחיל לעבוד על זה. אני זוכר שהוא דיבר על אולם ששייך לקבוצה, שתגזור ממנו רווחים לנצח נצחים, גם אחריו. בינתיים לא נראה שיש שדרוג מעלה מיד-אליהו בשנים הקרובות.
אני כמובן לא מזלזל לרגע במה שינאי עושה, ובמה שהוא בלי ספק עומד לעשות בקיץ הקרוב בבניית הקבוצה. העניין הוא שאין כמעט פולואו-אפ בתקשורת להבטחות שלו, בעיקר מכיוון שכל פיצוץ גלקטי מתאייד תוך 48 שעות לטובת ספין אחר; צריך לשים לב שהוא משאיר לעצמו פתח-מילוט מההתחייבויות הגדולות, פתח שיהיה מתישהו בשימוש בוודאות. חשוב מאוד מבחינת אוהדי הקבוצה לוודא שכשהוא יחתוך, זה יקרה מתוך שעמום ומיצוי ובאווירה טובה שתאפשר דעיכה יציבה (כמו במקרה ההעברה מאורי אלון לחומסקי) ולא מתוך רצון לנקום באולטראס המטונף ובשאר האוהדים, שלא עושים מספיק כדי להוקיע אותו. עד אז, פשוט לסתום אוזניים ואף ולאסוף חתיכות מתכת.
אני חושב שאין פולו אפ בתקשורת להבטחות שלו, כי מה שכן קרה זה כל כך משמעותי, שגם אם הוא הבטיח פי 2 מזה זה פחות משנה. הוא התחיל את הקיץ בקול תרועה רמה עם ההחתמה של מוטלי ואז של בברלי, אבל מה שאותי הכי הרשים זה איך הוא ניהל את הסיטואציה לאורך העונה. המון לחץ, סגל רחב בטירוף, כוכבים ממורמרים (קבוקלו, רגלנד), כוכב שחשוב שהוא גדול מהקבוצה, מלחמה בישראל. בתוך כל הנסיבות האלה הוא הצליח לייצב את הקבוצה, להשאיר את מוטלי שרצה לעזוב (זה לדעתי ההישג הניהולי הכי משמעותי שלו), להעיף את בברלי, לשדרג את הקבוצה ואת סגל האימון תוך כדי עונה מבלי שהכל יתפרק ובסוף גם זכייה ביורוקאפ למרות החריקות במהלך העונה. עכשיו ההבטחות שלו נראות קצת יותר ריאליות ממה שהן היו בקיץ הקודם, ולכן הפולו אפ פחות חשוב. בסוף, גם אם הוא עוזב היום, מה שהוא כבר עשה (תואר יורוקאפ) מצדיק את כל ההייפ שהוא קיבל בתקשורת.
ברור לגמרי שהוא יכול להחליט יום אחד שהוא קם והולך, מהרבה סיבות גדולות וגם קטנות - זה יכול להיות בגלל שלא יקבל רישיון מהיורוליג, אבל זה גם יכול להיות שהוא ייעלב מהסיפור של ההקלטה או מהקללות לבת שלו (שזה בהחלט מגעיל). נזכיר שמנבר עזב את חולון ועבר לירושלים בגלל שהאוהדים התפרעו בגמר הגביע. כמובן שיכול להיות שהוא פשוט ישתעמם (אם כי היורוליג מחכה לפחות לשנה, אז אמור להיות מעניין).
אם יעזוב (או ליתר דיוק - כשיעזוב) - קשה לי להאמין שתהיה דעיכה יציבה. גם כי זה לא הבנאדם, וגם כי הסכומים שהוא שם כבר השנה לא מאפשרים שום דעיכה יציבה. או שממשיכים אול אין, או שמשחררים את כל הקבוצה ומתחילים מאפס. גם המעבר ליד אליהו והסיפור עם האולטראס לא יעשה את החיים קלים למי שיקבל את הקבוצה אחריו. חומסקי גם עבד עם אורי אלון מהתחלה, היה יחסית בפרונט (מעצם הנוכחות בישראל) ולכן ההעברה אליו הייתה טבעית. אני לא רואה מישהו שהיום במערכת בהפועל תל אביב שיכול לקחת את זה (ושיש לו אמצעים כלכליים).