סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יולי 13, 2026 11:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 9:48 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
על פי הריאיון שהוא העניק לישראל היום
ם

הכוונה לשנות את שיטת הסדרןת
הטוב מ3 ברבע גמר
הטוב מ5 בחצי והגמר
קבוצות שיחליטו לרשום 5 זרים לא יקנסו
ותהיה אפשרות ל6 זרים בטופס עם קנס של 350 אלף שקל כמו שהיה נהוג בשנים האחרונות במקרה של רישום 5 זרים....

כרגע לא מתכוונים לשנות את הסטטוס של מתאזרח אחד בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 10:32 am 
Hall of Famer

האם כבודו הסביר איך ומדוע בכלל הגענו לשיטת הנוראית הנוכחית של 5-5-3 בפלייאוף?

כהרגלי, אגיד ש-350 אלף שקל זה ממש "שוחד קטן" עבור הקבוצות הגדולות, שזה רק מגדיל את הפערים בליגה שלנו (שהיו אולי בשיאם השנה בין הטופ 3 לשאר הקבוצות), ושזה לא ספורטיבי בעליל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 10:46 am 
Junior

shmueliki כתב:
האם כבודו הסביר איך ומדוע בכלל הגענו לשיטת הנוראית הנוכחית של 5-5-3 בפלייאוף?

כהרגלי, אגיד ש-350 אלף שקל זה ממש "שוחד קטן" עבור הקבוצות הגדולות, שזה רק מגדיל את הפערים בליגה שלנו (שהיו אולי בשיאם השנה בין הטופ 3 לשאר הקבוצות), ושזה לא ספורטיבי בעליל.

ברור אבל צעירים עוברים למכללות לכסף הגדול המגבלה שם עד גיל 24

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 1:27 pm 
Junior

גם בוואן מצטרפים
https://m.one.co.il/Mobile/Article/24-2 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 6:11 pm 
Freshman

RREEDDTT כתב:

כתוב שם שהפועל תל אביב לוחצת לרישום שבעה זרים. כל האידיאולוגיה של אוסישקין (או של סתם אוהד כדורסל ישראלי) נזרקה לפח עם המיליונים של ינאי. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 2:44 am 
Hall of Famer

נשים את זה כאן בתר'ד, ובפרט לקראת הצפוי בעונה הבאה, "פריקת תסכול" שלי:

אפשר להגיד שזה סמנטי בלבד, ומה זה משנה אם כעת בסדרת הגמר עומר מאייר יתלבש ולא ישותף או לא יתלבש כלל - אבל אני בכל זאת רוצה לפתוח פה את הנושא:
למכבי ת"א, הקבוצה המסכנה עם העונה הפיננסית, יש כרגע 16 שחקנים (במקרה כולם, או כמעט כולם, כשירים) שמאייר הוא ה-16 (או לכל היותר 15, לפני מנסה המסתורי) בהיררכיה ביניהם...
זה שחקן שהוא מהכישרונות הגדולים ביותר של הכדורסל הישראלי בשנים האחרונות, ואמור להוביל נבחרות הקיץ.
על הוגו גונזאלס מריאל (אותו שנתון) דיברנו מספיק.
בפנאתינייקוס, קבוצה קצת יותר טובה ועשירה ממכבי ת"א הנוכחית, סאמודורוב (שמבוגר ממאייר בשנה וחצי אמנם) קיבל במצטבר 35 דקות בסדרת הגמר מול אולימפיאקוס, וגם שותף בפיינל-פור של היורוליג (שם אין חוקי זרים וכו').
בשנה הבאה המצב (לא רק במכבי, גם בהפועל ת"א וירושלים) אמור רק להחמיר מהבחינה הזאת - הסגל הישראלי "הבכיר" מתרחב ומתעבה (ליף ולביא, שגב, הובר וכו'), ועוד רוצים לאפשר שילוב זר שישי, ואולי אף שביעי...
איך יגיע בשנים הקרובות שחקן מקומי בן 20 ויקבל דקות בקבוצות הללו?
הרי גור לביא הוא בערך הכי טוב שיש לנו בארץ כעת לגילו, ובגיל 24.5 ספק רב אם הוא בכלל יתלבש למשחקי מכבי ביורוליג, ואפילו בליגה לכאורה מקומו ברוטציה לא מובטח (מי אמר שהוא עולה לפני ריימן למשל? אם לא - הוא עוד עלול להיות שחקן 11-12 בהיררכיה גם בליגה שלנו...).

אבל על מה אני חופר ומתלונן בעצם, כי הרי זה ספורט תחרותי וכל קבוצה צריכה לעשות מה שטוב עבורה מקצועית, לא?
למשל על החוקים, ועל חוסר השיוויוניות והיעילות של "מתווה השר"/חוק הצעירים/"חוק השוחד" וכו'.
מרבית קבוצות הליגה צריכות לרשום 3 צעירים מדי משחק. בני הרצליה, שבמובן מסוים "עקפה את החוק" (רשמה 5 זרים, ועדיין זכאית לקבל את המענק) - הייתה צריכה לרשום 6 צעירים (3 עד גיל 21, 3 עד גיל 24) מדי משחק. לכן למשל, הם לא יכלו להביא מחליף לאיתן בורג שנפצע (או בכלל לעבות את הסגל הישראלי לקראת סיום העונה), כי לך תמצא שחקן צעיר שזמין להצטרף באפריל ויכול להיזרק ישר לפלייאוף...
לשם האירוניה, לא רק שבמכבי ת"א כרגע בסגל אין אף מקומי שאפילו מתקרב ללהיות צעיר (בלאט בן ה-28 הוא הכי פחות מבוגר), אלא שיש 4 "מתאזרחים" (או בניסוח אחר - לא צברים), וגם בזה יש הגבלות על הקבוצות האחרות (שלא יכולות להביא מתאזרחים שחקני נבחרת בעברם, אלא סתם "יהודים בוגרי קולג'").
בפערים כספיים כל כך גדולים בין הקבוצות - אני באמת משתומם ולא מבין מדוע לחוקק חוקים שמגדילים את הפערים עוד יותר.
העונה בפלייאוף שלוש הגדולות סיימו עם 0-11 מול שאר הקבוצות, אשתקד 1-11 (קריית אתא מול הפועל ת"א), בעונה שלפני גם כן 1-11 (בני הרצליה לקחה משחק מול ירושלים) - וכאמור הפערים רק הולכים וגדלים.
נו שוין

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 2:51 am 
Junior

שמואליקי, בד"כ אני מזדהה עם התלונות שלך (בטח לגבי מאייר והטיפול שהוא קיבל השנה ממכבי וקטש). אבל לא בטוח שהפעם הבנתי מה הפואנטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 3:02 am 
Hall of Famer

לא יודע
"קומם אותי" שמאייר לא מתלבש למשחק בגמר הפלייאוף, שחוקי הליגה (עבור הקבוצות העשירות בלבד) מעודדים זאת, ושהליגה שלנו (וה"כדורסל הישראלי", גם כתוצאה מזה) הולכת למקומות לא טובים בעיניי.
פתאום בשנה הבאה (גם בגלל היציאה למכללות) "נגלה" שאפילו לקבוצות מרכז טבלה יש סגל ישראלי מצומצם ביותר, כל פציעה של ישראלי משמעותי תהיה הרסנית, ותוצאות של 20-30 הפרש לטובת "הגדולות" יופיעו בשכיחות רבה יותר לטעמי (כל עוד לקבוצה "הגדולה" יש אנרגיה לשחק).
האם יש לי פיתרונות? לא בהכרח
לכן זו "פריקת תסכול" על המצב, שלטעמי לא ממש מופנם עדיין מספיק (אלא אם מאזינים לפודקאסט של עודד הלפרין וארז אדלשטיין... אני מודה באשמה)

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' יוני 09, 2025 3:25 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 3:24 am 
Junior

רוב השחקנים שהולכים למכללות (שזה בעיני אחלה גם בשבילם וגם בשביל הכדורסל הישראלי!) לא היו משמעותיים בקבוצות שלהם השנה, אולי חוץ מציפר וקצת פריצקי (בעונה מאוד בינונית, שבה הקבוצה שלו ירדה ליגה). על מאייר דיברנו לא מעט. אבל זה בטח נכון גם לשחקנים כמו אלון מיכאלי (2.5 נק' ו-1.5 ריב' למשחק), דולינסקי (פצוע רוב העונה), אבנר דרור (ליגה ארצית) או אור פראן (עולה מהנוער). גם לא צריכה להיות לקבוצה כמו קרית אתא להחליף את התרומה של שחקן כמו יובל לוין (5.5 נקודות ו-2.6 ריבאונדים באחוזים חלשים משלוש).

יש בליגה הלאומית שפע של שחקנים שיכולים למלא את המקום של השחקנים הללו וסביר שגם לתרום יותר מרובם. ככה בשליפה, אלי אבייב, דאסטי האנאס, ראיין טוראל, שוכמן, גוט, יונתן מור, תומר פורת, תומר לוינסון, תומר כהן, גל גילינסקי, אפי טיומקין, דניאל נג'ר, עומר שדה, עמית אלון, יניר בנימין, ועוד.

בקיצור, אני בעיקר מזדהה עם התחושה ששטיינברג מנסה לעשות סיבוב על המכללות ולהגדיל את מספר הזרים, בלי שום הצדקה. וכן, גם התשלומים של הגדולות מגוכחים וחסרי משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 3:51 am 
Hall of Famer

אני מסכים שזה נהדר לשחקנים עצמם שנפתחה האופציה של המכללות.
כמה מהם יחזרו לכאן אחרי 3-4 שנים (מניח שמי שהיה לו מוצלח, מקדם וריווחי - לא יחזור אחרי שנה), ונראה שהתקדמו משמעותית - עוד נראה. ברור שזה תרחיש סביר וחיובי.
עד שזה יקרה...
ברשימה שהבאת (שחלק ניכר מהשחקנים אני לא מכיר, מודה ומתוודה) - כמה שחקנים מתחת לגיל 21? גיל 24?
יותר ממחצית מקבוצות הליגה לא יוכלו להביא טכנית את השחקנים הללו כ"שחקנים 9-11 ברוטציה" - אלו החוקים פשוט.
דאסטי האנאס (או כל מתאזרח שמגיע) זה דוגמא מצוינת. אני מניח שהוא נחשב עדיין ל"מתאזרח חדש", וככזה חלק מהקבוצות לא יוכלו להחתימו בכלל (או שיצטרכו לוותר על מתאזרח אחר נוכחי שלהן), בעוד הקבוצות הגדולות יכולות להביאו גם כשחקן 12, אלו החוקים...

בשנים האחרונות לא מעט ישראלים צעירים קיבלו קרדיט לא מבוטל בקבוצות הישראליות הגדולות (גם כאלו ששיחקו באירופה, ואף בהצלחה רבה לעיתים) - אבדיה, זוסמן, בלאט, נועם יעקב, אפילו מנקו ואריאל בירושלים אי שם בעונת פיאנג'יאני...
האם כבר לא נזכה לראות דוגמאות כאלו בכלל?
מה מבינים באיגודים/"מנהלות הליגה" במדינות השונות, ובקבוצות הספרדיות (ריאל, ברצלונה, ולנסיה - דרך קבע), הצרפתיות, ובאופן ספורדי יותר בפנאתינייקוס, באיירן וכו' - שאצלנו לא?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 4:03 am 
Freshman

shmueliki כתב:
מה מבינים בקבוצות הספרדיות (ריאל, ברצלונה, ולנסיה - דרך קבע), הצרפתיות, ובאופן ספורדי יותר בפנאתינייקוס, באיירן וכו' - שאצלנו לא?

רק רוצה לציין, אם למישהו זה לא ידוע, שגם בכדורגל הישראלי זה ככה - מעטים מאוד, אם בכלל, השחקנים הצעירים שמקבלים הזדמנות בקבוצות גדולות בישראל, לרוב הכשרונות הצעירים שמוכיחים את יכולתם בליגת הנוער ו/או בנבחרות הצעירות מתייבשים על הספסל/יציע של קבוצתם או מושאלים "להתחשל" בליגה השנייה, בזמן שכל שבוע רואים בני-עשרה משחקים בקבוצות צמרת בפרמיירליג, לה ליגה, בונדסליגה וכו'.
אז אולי זו בעיה תרבותית אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 4:28 am 
Junior

רוב השחקנים שציינתי מבוגרים יותר, אם כי לא מעט מהם יכולים לתרום לקבוצות. אבל יש גם לא מעט צעירים בלאומית. עומר שדה, דניאל נג'ר, אורי כהן, ירון גולדמן, יונתן אבולוף, עמית מנחם, זיו ויסמן, ליאור ברמן, עמרי שלף, יובל הוכשטטר, עוז לביא, עוז חולי, אורי חי, אופק גול, רועי בכר, רני בלגה (אם לא יילך למכללות), עילי שאול. כולם בני 23 ומטה. רובם קלעו לפחות 8 נקודות בלאומית בשנה שעברה. לא כולם מתאימים לליגת העל. אבל הנקודה שלי היא שזה לא שהם הולכים להחליף שם איזה עילויים צעירים שהובילו את הקבוצות שלהם להישגים. כאלה ממילא כמעט שאין.

מה שכן, נראה שהחוק לגבי בני 24 ופחות לא מוסיף הרבה ולא ממש מקדם פיתוח של צעירים. אז או שמורידים את המספר (נניח לשניים) או שמעלים את הגיל (נניח ל-26), או שאולי שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 9:58 am 
Junior

shmueliki כתב:
בשנים האחרונות לא מעט ישראלים צעירים קיבלו קרדיט לא מבוטל בקבוצות הישראליות הגדולות (גם כאלו ששיחקו באירופה, ואף בהצלחה רבה לעיתים) - אבדיה, זוסמן, בלאט, נועם יעקב, אפילו מנקו ואריאל בירושלים אי שם בעונת פיאנג'יאני...
האם כבר לא נזכה לראות דוגמאות כאלו בכלל?
מה מבינים באיגודים/"מנהלות הליגה" במדינות השונות, ובקבוצות הספרדיות (ריאל, ברצלונה, ולנסיה - דרך קבע), הצרפתיות, ובאופן ספורדי יותר בפנאתינייקוס, באיירן וכו' - שאצלנו לא?

הרשימה שהבאת לא ממש מייצגת - זה שחקנים שכבר בגיל 18 היו עם תקרה מאד גבוהה - אבדיה היה ברור שהוא שחקן NBA, זוסמן היה MVP של אליפות העתודה, נעם יעקב הגיע מוילרבאן שהייתה ביורוליג. מנקו ואריאל זה הרבה קודם, זה בעונה של בראד גרינברג, עשור אחורה.
אבל - זו לא ההסתכלות הנכונה. כמעט אף אחד מהרשימה שפה לא באמת הצליח בקבוצה גדולה בגיל צעיר. אבדיה כן, והוא שחקן של פעם בדור. אבל זוסמן התחיל בלאומית ואז אכל הרבה קש במכבי, בלאט חצב את דרכו למעלה כרכז מחליף בחולון והפועל תל אביב (שהיו פחות גדולות מהיום), נועם יעקב מיובש השנה בצורה משמעותית, מנקו ואריאל לא ממש הצליחו בירושלים ועשו סיבוב בכל הליגה. חריג אחר שלא ציינת זה ים מדר, וגם הוא לדעתי שחקן שמגיע פעם בעשור. המתכון הוא כנראה מה שגור לביא עשה, כמה שנים בקבוצות קטנות לפני שהוא מגיע לרמה של לשחק בקבוצה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 11:13 am 
Hall of Famer

אני שואל מתי נראה עוד שחקן בן 18-22 (ואני הולך רחוק פה בטווח) שנמצא כחלק (ולו שולי) מהרוטציה של אחת מהקבוצות הגדולות אצלנו, גם באירופה?
יכול להיות שזה יהפוך למחזה נדיר מאוד (גם, לא רק, בגלל ריבוי הזרים המסתמן, וכו')?
מישהו יכול לסמן שחקן מסוים שעוד שנה-שנתיים יזכה לקבל במה באחת משלוש הגדולות?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 11:21 am 
Junior

עומר מאייר שיחק 8 משחקים ביורוליג, 8 דקות למשחק. זה די עונה להגדרה של חלק שולי מהרוטציה. אנחנו חושבים שזה תרם לו? למכבי? לכדורסל האירופאי?
אגב, סמאדורוב הזה שאוריאל הזכיר, מבוגר ממאייר ושיחק השנה ביורוליג הרבה פחות ממנו (בעונה הסדירה).
ריאל באמת נותנת דקות להוגו גונזאלס, אבל הוא שחקן סיבוב ראשון בדראפט. לצורך העניין, שרף במכבי בהחלט יכול לקבל 15 דק' ביורוליג. השאלה אם זה מה שרוצים - דוגמא אחרת זה חואן נונייז, בן 21, שחקן רוטציה בברצלונה. אבל בגיל 18 הוא קיבל קצת דקות בריאל (שתמיד עושה את זה) אבל אז הלך לשנתיים לאולם להתחשל וחזר לברצלונה שחקן בכיר יותר.
אז מאייר בגיל 21 או 22 בהחלט יכול להיות שחקן רוטציה, אפילו משמעותי, במכבי. כנ"ל בן שרף אם ייפלט מהנבא.
אגב, מאייר לא מתלבש היום - לא בגלל שום חוק, אלא כי מעדיפים מתאזרח בן 37 שלא שיחק השנה בקבוצה בכלל. אומר משהו על מכבי, אומר גם משהו על מאייר עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 1:19 pm 
Hall of Famer

סמאדורוב (אני הזכרתי אותו) לא קיבל קרדיט בעונת היורוליג הסדירה בפאו' (לא יודע למה, מן הסתם גם רמת התחרות של הזרים המשניים שם בקבוצה היא לא בדיוק דג'וליוס ושאיוק כמו אצל מאייר...), אבל שיחק רבות במשחק על המקום השלישי בפיינל-פור (יוקרתי, גם אם לא חשוב במיוחד), ושיחק בכל משחק בפלייאוף היווני (כולל בסדרת הגמר מול אולימפיאקוס, ולא דקות גארבג' אלא גם ברבעים ראשון ושני וכו'). אולי זו לא הדוגמא הכי טובה, פשוט זה שחקן שראיתי בלייב בימים האחרונים, והשוני מול מאייר (לא שיחק כלל מול חולון, לא ישחק כעת מול ירושלים) - צרם לי.

ריאל (וגם ברצלונה וולנסיה אני חושב) תמיד (או כמעט תמיד) מפתחות איזה שחקן צעיר אחד (לפחות), גם אם הוא לא בהכרח סיבוב ראשון בדראפט (למשל Eli Ndiaye).
אם שרף חשב שהוא יכול לקבל 15 דקות יורוליג "קבועות" במכבי - לא מן הנמנע שהוא היה שם...
כנ"ל ים מדר שקיבל בפרטיזן (כזר, כלומר שאין להם אפילו אינטרס אמיתי לקדם דווקא אותו) בגיל 22, 13.5 דקות למשחק, שכזכור כמעט עשתה פיינל-פור, בסדרת רבע גמר מול ריאל בו ים קיבל אפילו 16 דקות במשחק.

דוגמא שאני מאוד אוהב להתפחות נהדרת של שחקן היא שטראזל. לא נבחר בדראפט, אז אני מניח שלא בדיוק היה עילוי בצעירותו. קיבל יותר מ-200 דקות יורוליג בוילבראן בעונה בה היה בן 17. 250 דקות בעונה העוקבת, 450 דקות בעונה שאחריה. עבר לקבוצת צמרת כמו מונאקו, התקדם בהדרגה בדקות, מעמד ותפוקה, וכעת הוא כבר שחקן סופר לגיטימי של 20 דקות למשחק בקבוצה שעשתה גמר יורוליג (ולצד קו אחורי של ג'יימס, לויד ואוקובו - לא קוטלי קנים), ועם 6 שנות ניסיון במפעל, טרם שחגג 23.

אני פחות חושב שמאייר זה רק מקרה פרטני של "קטש לא העריך/הסתדר איתו", אלא שהעומס במפעלים האירופאיים, עיבוי הסגלים (והזרים) כבר הביא אותנו לעידן בו לא נראה כמעט יותר צעירים (ולו המוכשרים ביותר, בקנה מידה ישראלי) מקבלים בכלל הזדמנויות בקבוצות הבכירות אצלנו.
עצם העובדה שנותנים לאותן הקבוצות פריבילגיות בחוקים שאין לקבוצות מרכז טבלה ומטה - זה חלק מהעניין לטעמי. זו לא בהכרח הבעיה העיקרית בחוקים הנוכחיים, אבל זה תוצר של זה - אם עושים "חוק צעירים", אז שיחול על כל הקבוצות (ואדרבה - למה לחזק את החזקים עוד יותר?!). אותו אלכס טיוס (סתם כדוגמא, הוא הרי לא ה-בעיה...) אולי לא היה נוחת דווקא במכבי באפריל, אילו החוקים היו זהים לכל הקבוצות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 09, 2025 3:40 pm 
Junior

אני לא רואה איפה הבעייה. כל שחקן צעיר עם מידה מסויימת של כישרון ופוטנציאל עתידי (וכמו שאנחנו רואים, גם לא מעט כאלה בלי הרבה כישרון ופוטנציאל) יילך למכללות. חלקם יתקדמו שם וחלקם פחות, חלק יקבלו יותר דקות וחלק ייובשו קצת. אבל הם יישארו שם בגלל הכסף (יהיה קשה לקבוצות ישראליות לפתות אותם לחזור, כמו שמכבי עשתה בזמנו עם הנפלד), יתחילו קריירה באופן יציב יותר מבחינה פיננסית, יראו עולם, ירחיבו אופקים, יקבלו תואר, ויתאמנו במתקנים ברמה הכי גבוהה. הם גם לא יצטרכו להעמיד פנים שהם עושים שירות צבאי כשהקבוצות מנצלות את זה לתת להם משכורת מינימום. עם הזמן, אולי זה גם יעודד עוד שחקנים ישראלים צעירים להשקיע בדבר הזה שנקרא כדורסל, כי אפשר לראות החזרים מוקדמים יחסית.

עם יד על הלב, לא היה עדיף שמאייר ויעקב היו השנה במכללות ולא במכבי או הפועל? אותי לפחות זה לא ריגש לראות אותם מקבלים פירורים.

ההשוואה לריאל או ברצלונה לא מוצלחת בעיני. מאגר השחקנים הצעירים המוכשרים בליגה הספרדית (בכדורסל הספרדי) גדול בהרבה וכולל גם המון שחקנים מאפריקה ומאירופה (דונצ'יץ' למשל). רק כדוגמא, מתוך סגל של 16 שחקנים בקבוצה מתחת לגיל 18 של ריאל מדריד (שרובם משחקים גם בקבוצת המשנה של ריאל), רק 4 הם ספרדים וכל היתר מגיעים משלל מדינות אחרות. אז מתוך אלו יותר סביר שיהיו גם אחד או שניים שיוכלו לשחק ביורוליג כבר בגיל צעיר.

לגבי חוקי הצעירים, אני מסכים שהם צריכים לחול באופן שווה על כל הקבוצות. והדרך הכי טובה לעשות את זה תהיה או לבטל אותם או לצמצם מאוד. גם כי נפתחה עכשיו האופציה של הקולג'ים וגם כי לא רואה מה הטעם להחזיק צעירים בסגל ובקושי לתת להם דקות משחק. את מי זה מקדם בכלל? שילכו לקולג' או ישחקו בלאומית עד שהם מראים מספיק כדי לקבל דקות משחק משמעותיות בליגת העל (כמו שעשו למשל פלטין, בורג, מושקוביץ ואחרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], RREEDDTT. ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה