סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' יולי 28, 2026 12:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 274 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2025 2:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל מה אפשר לעשות? שנגון הוא נתון, והם צריכים לקוות לשיפור כלשהו נוסף ממנו (למשל איום כלשהו מבחוץ, או שיפור 70% מהקו עליו הוא עומד וכו').
ביחס לסנטר שכבר ראינו שיכול לשחק לצד שנגון (וקל וחומר "להחזיק את הצבע" בלעדיו) אני חושב שזו תרומה טובה עבור המחיר.
נכון שיש פה סיכון של גיל ופציעות, אבל מה הסיכוי להביא מבחוץ במחירים הללו שחקן גבוה ללא חסרונות/סיכונים בולטים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2025 3:05 am 
Junior

בעיני שנגון פלוס אדאמס זה אחלה עמדת סנטר. לכמה קבוצות בליגה יש עמדת סנטר טובה יותר בבירור? הייתי אומר שרק לשלוש: דנבר (יוקיץ' אבל בלי מחליף), סן אנטוניו (וומבי גם בלי הוא מחליף משמעותי), ודאלאס (אם מחשיבים את איי די כסנטר ואז גאפורד/לייבלי מחליפים). אולי גם מיאמי (באם) וסאק (סבוניס), למרות שזה כבר קצת בסימן שאלה. או אולי פילי אם אמביד חוזר לכושר של לפני הפציעה (חתיכת אם).

הבעייה של יוסטון (ככל שיש לה אחת מעבר לחוסר ניסיון ושחקנים מובילים צעירים, כולל שנגון בן ה-22) היא לא בעמדה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2025 7:27 am 
Hall of Famer

הווטרן מינימום לשחקן בפרופיל של אדמס הוא 3.3 מיליון לעונה. אז הוא קיבל 4.7 מיליון. חוזה נמוך ומצויין בשביל מה שאדמס מביא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2025 9:09 am 
Hall of Famer

וואו עמוס, אנחנו לא בשנת 2000.
מדובר על 13 מיליון דולר לעונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2025 5:00 pm 
Hall of Famer

אנחנו לא בשנת 2000, הווטרן מינימום הוא בדיוק מה שכתבתי.
מה שכן, פספסתי את ההודעה של אוריאל שהחוזה הוא לא על 13 מיליון ל-3 שנים, אלא 13 מיליון לעונה למשך 3 שנים.
אין ספק שמדובר על סכום שלא תואם לתרומה של אדאמס ליוסטון. מצד שני, אם חישובי הקאפ עובדים לרוקטס והם יכולים להכיל את החוזה הזה בלי לשלם מחיר משמעותי, אז אני מבין את הצעד שלהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2025 8:10 pm 
Hall of Famer

דרך נוספת להסתכל על זה:
13M בעונה הבאה (וקל וחומר בעונות שלאחריה) זה בערך חוזה מספר 150 בגובהו בליגה.
אז אם מדובר בשחקן שכבר משולב טוב בקבוצה, והוא פחות או יותר מביא אלמנט אחד (לפחות) ברמת הטופ של הליגה (שלא לומר אי פעם) - איום על ריבאונד התקפה, הרי שלטעמי מדובר ביחס עלות/תועלת בהחלט חיובי (כל עוד אין איזו חלופה סופר קורצת שצצה במקביל).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2025 7:12 am 
Hall of Famer

בוא, בסופו של דבר מדובר על שחקן של 14 דקות למשחק בעונה הרגילה. אני די משוכנע שהוא לא היה מקבל הצעה דומה מקבוצה אחרת, גם לא ממש קרובה. אם החוזה הזה נופל טוב מבחינת תקרת השכר והקנסות, אז אחלה, אבל אם יוסטון יצטרכו לשלם מחיר של קנסות והגבלות עתידיות ואפילו פגיעה בגמישות להחתים את השחקנים הצעירים שלהם, אז זה חוזה לא טוב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2025 8:01 am 
Senior

זה מרגיש כמו אוברפיי, אבל אני חושב שזה חושב בגובה כזה שמאפשר לאדאמס להיות פילר לא רע מבחינת משכורות בטרייד על כוכבים, אם נניח שיוסטון אורזים 3 צעירים ובחירות דראפט בשביל להביא את יאניס או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2025 11:06 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אנחנו לא בשנת 2000, הווטרן מינימום הוא בדיוק מה שכתבתי.
מה שכן, פספסתי את ההודעה של אוריאל שהחוזה הוא לא על 13 מיליון ל-3 שנים, אלא 13 מיליון לעונה למשך 3 שנים.
אין ספק שמדובר על סכום שלא תואם לתרומה של אדאמס ליוסטון. מצד שני, אם חישובי הקאפ עובדים לרוקטס והם יכולים להכיל את החוזה הזה בלי לשלם מחיר משמעותי, אז אני מבין את הצעד שלהם.

אתה חושב שאין ספק שמדובר על סכום שלא תואם לתרומה שלו.
בעיניי זה שחשבת שאדאמס יקבל 13 מיליון דולר ל-3 שנים זה פשוט לא מחובר.
אלו המשכורות בליגה. 13 מיליון דולר לעונה זו משכורת של שחקן רוטציה.
במקרה של אדאמס, שיש לו עבר של פציעות, זה הימור,
כך ש-10 מיליון דולר לעונה * 2 + אופציית קבוצה לשנה השלישית היה יכול להיות חוזה טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2025 12:52 pm 
Hall of Famer

קודם כל, גם שחקני רוטציה יכולים להיות על מינימום וטרן.
בנוסף, אני מודה שלא עקבתי אחרי יוסטון מספיק השנה וחשבתי שאדמס היה יותר שולי ורק בפלייאוף בגלל המצ'אפ עם הווריירס קיבל תפקיד יותר משמעותי.
עדיין אני חושב שזה כסף שאף קבוצה אחרת לא הייתה מתקרבת אליו ואם הוא היה יוצא לשוק החופשי הוא כנראה היה מקבל MLE, שלפי מה שראיתי זה בכיוון 5-6 מיליון לקבוצות מעל לתקרת השכר. קבוצות מתחת לתקרת השכר כנראה לא היו נוגעות בו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2025 9:03 pm 
Hall of Famer

באופן אירוני משהו (אפרופו עסקת גובר מעוררת המחלוקת וכו') - מדווח שגובר הוא השחקן הטוב ביותר שהוצע בפועל לפיניקס תמורת דוראנט.
https://basketnews.com/news-226323-best ... obert.html

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2025 9:08 pm 
מנהל פורום

אם אכן מיניסוטה הציעה את גובר, זה ואמר שהיא הציעה אותו בלי בחירות דראפט או עם מעט מאוד כי כבר לא באמת נשאר לה
אני כן חושב שמיניסוטה יפטרו מגובר בקרוב, אם זה בטרייד דדליין הקרב ואם זה בקיץ הבא כשיהפך לחוזה נגמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2025 1:03 am 
מנהל פורום

בעולמות אחרים זוהי ידיעה שיכולה לתפוס עמוד שלם אבל אנחנו התייחסנו לרכישה של בוסטון בשוויון נפש, אז הלייקרס נמכרת ממשפחת באס לאיזה מארק וולטר שהוא גם הבעלים של הדוג'רס (באיזה ענף זה, בייסבול, אני מניח)
הם לא מכרו הכל אבל החלק שהם מכרו משקף ערך של 10 מיליארד ללייקרס
הכי הרבה אי פעם לאיזה שהוא מועדון ספורט
כפיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2025 10:33 am 
Junior

ממה שקראתי, הסיבה שהם מכרו היא שמבנה הנאמנות של הקרן שמחזיקה בלייקרס הוא כזה שכאשר אחד מ6 הילדים נפטר החלק היחסי שלו מחולק בין השאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 23, 2025 10:51 am 
מנהל פורום

אם זה אכן קרע באכילס
אז המזרח בלי
לילארד - אכילס
טייטום - אכילס
האלי - אכילס
כולם כוכבים בקבוצות טופ 5 במזרח, כולם חטפו את בפלייאוף הנוכחי, ויובל מוסר שכולם לבשו את המספר 0 על הגב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 21, 2025 6:51 pm 
Sophomore

ראלף סמפסון, השחקן שהכי מזכיר את וומבי מספר על הצמיחה שלו,
לטענתו הוא גבה 3 אינצ׳ בקולג׳.
https://www.youtube.com/watch?v=irnXSUbzPmA

וומבי כנראה השחקן הגבוה בליגה אולי הגבוה בהיסטוריה של הליגה.
צריך לציין שהגובה הממוצע עולה אז אם מוסיפים פקטור יחסית לממוצע באותו זמן אז מנוט בול מנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 7:48 pm 
Hall of Famer

האזנתי לפודקאסט פתיחת העונה של עידו גור (עם שימי ריגר).
להפתעתי הרבה (החזרתי את ההקלטה, כדי להיות בטוח ששמעתי נכון...) - שניהם מסכימים שדוראנט הוא ה-PF הטוב בהיסטוריה.
במחשבה ראשונית זה נשמע לי סופר תמוה עבור שחקן שהחל מגיל 30 לא עשה כלום בפלייאוף.
טים דאנקן זו התהייה המיידית כמובן (שגם הם הזכירו כמי שהוא "הקונצנזוס"), ואני במגבלותיי מכיר שחקנים רק החל מתקופתו.
מה לגבי יאניס (איזה עמדה הוא "נחשב"?), גארנט, נוביצקי? (אני מודע לכך שגם לכל הנ"ל אין יותר מדי ריצות פלייאוף מרשימות...)
לברון ובירד "נחשבים" כ-SF?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 9:00 pm 
Hall of Famer

סליחה, אבל פחחח...
דוראנט הוא רק בדבר אחד הטוב בהיסטוריה - הוא הסקורר הטהור הטוב בהיסטוריה בעיניי. האיש שהכי קל היה לו לעלות לזריקה ולקלוע אותה, מכל שחקן אחר אי פעם.
מכאן ועד הפאוור הגדול בהיסטוריה, יש דרך ארוכה ארוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 9:06 pm 
Junior

Bluey כתב:

צריך לציין שהגובה הממוצע עולה אז אם מוסיפים פקטור יחסית לממוצע באותו זמן אז מנוט בול מנצח.

איך הכי גבוה בהיסטוריה? הוא 7-4, גם אם נגיד שהוא קצת גבוה יותר, הוא לא 7-7 שהיו מנוט בול ומיורסן, וגם לא 7-6 שהיה שון בראדלי (איזו טרגדיה) או יאו מינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 9:16 pm 
Junior

shmueliki כתב:
האזנתי לפודקאסט פתיחת העונה של עידו גור (עם שימי ריגר).
להפתעתי הרבה (החזרתי את ההקלטה, כדי להיות בטוח ששמעתי נכון...) - שניהם מסכימים שדוראנט הוא ה-PF הטוב בהיסטוריה.
במחשבה ראשונית זה נשמע לי סופר תמוה עבור שחקן שהחל מגיל 30 לא עשה כלום בפלייאוף.
טים דאנקן זו התהייה המיידית כמובן (שגם הם הזכירו כמי שהוא "הקונצנזוס"), ואני במגבלותיי מכיר שחקנים רק החל מתקופתו.
מה לגבי יאניס (איזה עמדה הוא "נחשב"?), גארנט, נוביצקי? (אני מודע לכך שגם לכל הנ"ל אין יותר מדי ריצות פלייאוף מרשימות...)
לברון ובירד "נחשבים" כ-SF?

לדעתי לברון ובירד בסמול, למרות שחמישייה הכי חזקה אולי כוללת את שניהם.
אבל אם שניהם בסמול, אז דאנקן בלי שאלה בכלל ה-4 הכי גדול. 5 אליפויות, 3 תארי פיינלס MVP.
אם היה נתון אחד שהיה קובע גדולה של שחקן זה כמות פיינלס MVP. זה אומר שסחבת קבוצה לאליפות, שזה ההישג הכי משמעותי. יש כל מיני גליצ'ים, כמו לדוג' איגאודלה, אבל בגדול זה מדד מעולה. לא סתם ג'ורדן ראשון עם 6 ולברון שני עם 4, ואחרי זה השאר. זה גם "מעניש" קבוצות כמו הלייקרס של שנות ה-80 שהיו להם את מג'יק ואת קארים, אז האליפויות שלהם מתחלקות בין שני השחקנים.
אבל יש כמה גליצ'ים - בירד היה צריך להיות עם 3 ובמקום ה-3 (עם מג'יק, דאנקן ושאק).
ואז נכנס דוראנט - יש לו שניים שזה חריג ויותר מיאניס ונוביצקי. אבל הוא הצטרף לקבוצה שעשתה אליפות ואז עונה של 73 נצחונות, והייתה עם אחד הגדולים בהיסטוריה (סטף), אז יש מצב שהאליפות הבודדת של יאניס ושל נוביצקי שווה יותר משתי האליפויות של דוראנט. שאני חושב ששלושתם בערך באותו המקום.
גארנט שלקח אליפות רק אחרי שהצטרף לקבוצה של פול פירס לדעתי נמצא מאחורי דוראנט.
יותר מעניין זה קארל מלון - לא לקח אליפות, אבל דומיננטיות מטורפת בעשור די קשוח - 11 פעמים רצוף בחמישיית העונה הראשונה, בשנים שבארקלי היה בפריים שלו. (נזכיר - גם טענות על הטרדה מינית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 9:52 pm 
Hall of Famer

רק אזכיר את הפוסט הזה שלי מלפני 12 שנה:
https://salnews.com/forum/viewtopic.php ... 94&start=0

מאז אמנם גם יאניס ודוראנט נכנסו לתמונה (גם אני חושב שהיסטורית, דוראנט הוא יותר 3 מאשר 4, למרות שהוא משחק כיום יותר כ 4 מאשר כ 3)

בכל מקרה, השישייה הזאת אולי קרובה אחד לשני (יאניס, דוראנט, מאלון, בארקלי, נוביצקי, גארנט), אבל הפער ביניהם לבין דאנקן, בעיניי לפחות, גדול מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 11:31 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
Bluey כתב:

איך הכי גבוה בהיסטוריה? הוא 7-4, גם אם נגיד שהוא קצת גבוה יותר, הוא לא 7-7 שהיו מנוט בול ומיורסן, וגם לא 7-6 שהיה שון בראדלי (איזו טרגדיה) או יאו מינג.

כתבתי בתרד הזה כמה נימוקים,
יש כבר דיבור די שגור שוומבי המשיך לגדול והוא 7-6 אולי 7-7.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 11:46 pm 
Sophomore

לגבי דיבורי מי יותר טוב כ-4, השאלה טוב במה ולמתי,
כי הכדורסל השתנה מאוד בעשרים שנה האחרונות.
- דוראנט בשנות התשעים הוא יותר 3 לדעתי כי הוא לא בנוי להאבקות עם אוקלי בארקלי ומלון. יש לו סט יכולות מושלמות לכדורסל המודרני.
- אם הייתי בונה קבוצה היום כנראה הייתי מעדיף את דוראנט המגוון כ-4 על דאנקן היותר לואו פוסט אוריינטד.
- מבחינת רזומה ויוקרה יחסית לתקופתם דאנקן בליגה אחרת המון אליפויות כאלפא. דוראנט לא מתקרב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 28, 2025 1:38 pm 
Sophomore

כמה דברים מעניינים אבל מאוד מוקדמים:
רוקי העונה:
פלאג לא עקבי לצד משחקים יפים משחקים חלשים, אבל הוא מאוד צעיר
אדג׳קומפ עם פתיחה פסיכית, נותן תצוגות של אולסטאר.
ביילי אולי קצת פצוע אבל אחרי משחקי הכנה מרשימים, ממש מאכזב

שחקנים שאולי יפרצו השנה:
(אפרים) קישון ג׳ורג׳, ווקר קסלר, אולי שפרד קלעי מעולה ויקבל הזדמנויות אבל עם חסרונות לא קטנים.

שיקאגו פילדלפיה סן אנטוניו ואוקיסי מובילות את הליגה במאזנים מושלמים.
בוסטון אינדיאנה אורלנדו ודאלאס מאכזבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 28, 2025 1:43 pm 
Hall of Famer

בוסטון ואינדי מצטיינות בינתיים.
המטרה היא לעשות ספרס ולחזור בשנה הבאה עם בחירה גבוהה (א-לה טים דאנקן) בדראפט חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 274 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], d.k., uriel17 ו 38 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: