סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 4:13 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 686 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שחמט
הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2026 12:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הפוגה קלה לתחרות אחרת שמתחילה היום (ותימשך שבועיים), אליפות אירופה.
אתחיל בהסתייגות שהתחרות לא ממש אטרקטיבית (מבחינת תוחלת הפרס הכספי אל מול ההוצאות והמאמץ) עבור שחקני הטופ העולמי, ולראייה יש רק משתתף אחד מהטופ-50 - איגור קובלנקו האוקראיני (שהתפרסם גם כמי שלחם בצבא בתחילת המערכה מול רוסיה).
אעקוב אחר התחרות (ואולי אף אכתוב עוד בהמשך...) בעיקר בגלל המשלחת הישראלית הנאה - 22 שחקנים (מתוך 501 משתתפים - שליש מהם מהמארחת פולין), שהיא אחת הגדולות כמותית מכל המדינות.
הישראלי הבכיר הוא מקסים רודשטיין, המדורג 22 בתחרות, וסיים אשתקד במקום השלישי.
מרבית הישראלים האחרים בתחרות הם נערים מצטיינים המחפשים תחרות מאתגרת מול יריבים בכירים מהם (בחלקם).

רשימת המשתתפים - https://s2.chess-results.com/tnr1388808 ... ilen=99999

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 10, 2026 5:33 pm 
Hall of Famer

אחרי 10 משחקים (מתוך 14) בתחרות המועמדים - סינדרוב עם תוצאה היסטורית של 6 ניצחונות ו-4 תיקו, מוביל בבטחה בפער של 2 נקודות לפני גירי (3 ניצחונות, הפסד בודד, ו-6 תיקו).
מחר הסיבוב ה-11 - סינדרוב בשחור מול קרואנה, גירי בלבן מול יסיפנקו - לכאורה אפשרות לצמצום הפער.
בסיבוב 13 גירי בלבן מול סינדרוב, וכמובן יהיה חייב לנצח אותו (וכך גם להשיג יתרון בשובר שיוויון פנימי ביניהם, אבל כמובן קשה לראות איך יהיה שיווין בסוף התחרות...).

אצל הנשים הרבה יותר צמוד - מובילה וויישלי (אחותו של פראג' מתחרות הגברים) עם 6 נקודות (כמו גירי - 3 ניצחונות, הפסד בודד, ו-6 תיקו), חצי נקודה אחריה ז'ו ז'ינר ואנה מוזיצ'וק, וגם שחקניות נוספות עדיין בפער שהוא הפיך.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 10, 2026 5:52 pm 
Hall of Famer

הוא גם היה צריך לנצח את המשחק התשיעי נגד הגרמני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 10, 2026 6:24 pm 
Hall of Famer

הייתה לו הזדמנות שלא ניצל (מטבע הדברים זה טבעי, לא סביר שמנצלים כל הזדמנות...).

יצא השבוע הסרט בנטפליקס על פרשת החשד ברמאות של הנס נימן, העימות עם קרלסן וכו'.
טרם הספקתי לראות, אשתדל בימים הקרובים...
זה הטריילר - https://www.youtube.com/watch?v=4k7lkMdZorE

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 10:48 pm 
Hall of Famer

בסיבוב 11 סינדרוב הגן בהצלחה על סיום נחות מול קרואנה, ולאחר מכן עשה בלבן תיקו "בלי משחק" מול נקאמורה.
גירי גם כן סיים פעמיים בתיקו, כאשר היום מפספס הזדמנות לנצח.
הפער הוא 2 נקודות, 2 סיבובים לסיום. מחר גירי בלבן מול סינדרוב - כך שהוא יכול לנצח ולשמור על סיכויים בסיבוב האחרון.
הקטע שבסיבוב האחרון סינדרוב בלבן מול Wei Yi, שלא בטוח שיטרח יותר מדי "לייצר משחק" ולא לזרום על תיקו מהיר.
ב-Polymarket זה כבר 99% אחוזי זכייה לסינדרוב (ברגע הראשון זה נשמע לי מוגזם, אבל כשחושבים על זה - לא בטוח...).

אצל הנשים צמוד הרבה יותר, ו-4 שחקניות עדיין עם סיכויים סבירים לזכייה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2026 9:44 pm 
Hall of Famer

תם הטורניר.
סינדרוב שפתח עם 5 ניצחונות (ותיקו) בששת המשחקים הראשונים, הצליח "להרגיע" ובשמונת האחרונים סיים הכל בתיקו פרט לעוד ניצחון בודד - בסך הכל תוצאה מדהימה של 10 נקודות מתוך 14 משחקים (הכי טוב ב"עידן המודרני" של תחרות המועמדים בפורמט הזה), והוא עולה לדו-קרב על אליפות העולם מול ההודי גוקש.
גירי שסיים במקום השני יכול להיות מרוצה מהתוצאה שלו בפני עצמה (חרף שהיא לא נותנת לו כלום, חוץ מפרס מכובד כמובן) - 4 ניצחונות, הפסד אחד (בסיבוב הראשון).
כל השאר (ובפרט קרואנה, ונקאמורה) יחסית מאוכזבים.

אצל הנשים תוצאה מפתיעה (אם כי לטעמי לא סנסציונית, כי הפערים שם פחות גדולים מאשר בגברים כנראה, ולא רק בגלל הכושר הנוכחי של סינדרוב...) כאשר מנצחת התחרות הייתה מי שדורגה אחרונה - ויישלי ההודית (אחות של פראגננדה, שהשתתף בטורניר של הגברים).
במקום השני סיימה ביבישרה הקזחית, ונחשף תוך כדי התחרות (אם כי "יודעי דבר" טוענים שזה לא חדש...) שהיא וסינדרוב בני זוג.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2026 11:47 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
הפוגה קלה לתחרות אחרת שמתחילה היום (ותימשך שבועיים), אליפות אירופה.
אתחיל בהסתייגות שהתחרות לא ממש אטרקטיבית (מבחינת תוחלת הפרס הכספי אל מול ההוצאות והמאמץ) עבור שחקני הטופ העולמי, ולראייה יש רק משתתף אחד מהטופ-50 - איגור קובלנקו האוקראיני (שהתפרסם גם כמי שלחם בצבא בתחילת המערכה מול רוסיה).
אעקוב אחר התחרות (ואולי אף אכתוב עוד בהמשך...) בעיקר בגלל המשלחת הישראלית הנאה - 22 שחקנים (מתוך 501 משתתפים - שליש מהם מהמארחת פולין), שהיא אחת הגדולות כמותית מכל המדינות.
הישראלי הבכיר הוא מקסים רודשטיין, המדורג 22 בתחרות, וסיים אשתקד במקום השלישי.
מרבית הישראלים האחרים בתחרות הם נערים מצטיינים המחפשים תחרות מאתגרת מול יריבים בכירים מהם (בחלקם).
רשימת המשתתפים - https://s2.chess-results.com/tnr1388808 ... ilen=99999

תמה אליפות אירופה - זוכה סנסציוני בדמות אוקראיני בן 18 שאפילו לא בדרגת רב אמן (עדיין, כעת יקבל את הדרגה). הוא היה מדורג 126 בדירוג הראשוני של הטורניר.
כדי להבין עד כמה זה נדיר - חבר שלי חיפש ומצא שמאז 2009 היו רק שני שחקנים לא רבי-אמנים שסיימו בעשיריה הראשונה - בכל האליפויות ביחד. היו כמה וכמה מקרים שכל ה-50-60 ראשונים היו רבי-אמנים.

למקומות 2-4 הגיעו שחקנים מאזרביג'ן, אף אחד מהם לא הפתעה בפני עצמו, אבל מקבץ מאוד יפה כהכללה.

אין הישגים בגזרה הישראלית, הנציג הבכיר סיים במקום ה-33. אפשר לכאורה להיות אופטימיים ששלושה שחקנים שלנו ילידי 2006 עשו טורניר טוב וסיימו בטופ-60, וגם שחקן נוסף יליד 2013 ממש הרשים, אבל זה בסופו של דבר משהו להיאחז בו רק לאור הירידה העצומה בכמות ורמת "המקצוענים הישראליים".

הטבלה הסופית - https://s3.chess-results.com/tnr1388808 ... 0&SNode=S0

מיותר לציין שאין אף מילה ברשת בעברית על התחרות, הענף לא קיים בעליל "בתודעה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 12:32 am 
Hall of Famer

תגיד, יוחנן אפק עדיין חי ופעיל? מהזכור לי, הוא הוביל את חדשות השחמט בארץ למשך שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 1:23 am 
Hall of Famer

אכן
באתי לכתוב שהוא לפחות 10-15 שנה גר בהולנד, אבל לפי ערך הויקיפדיה שלו זה כבר משנת 2000...
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7 ... 7%A4%D7%A7

כיום הוא יותר "פיגורה עולמית" בתחום חיבור בעיות שחמט וכתיבה (כמה ספרים מאוד נחשבים, טורים קבועים בתקשורת בכמה מדינות - בשנים האחרונות גם ב"ידיעות אחרונות").
יש סיכוי (אין לי איך למדוד את זה...) שפרט לגלפנד הוא הישראלי הכי מוכר בעולם בתחום.
אדם מאוד מאוד נחמד ומשכיל מהמעט שיצא לי להכיר (בפרט היה בארץ ב-2019 וב-2022, שם נפגשנו בקטנה) ולשמוע עליו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 1:24 am 
Hall of Famer

הגיע לבית שלי למכור לי מחשב שחמט. מתי? אולי... 1996? משהו כזה. כן, איש מאד נחמד. מכר מחשב פיזי כזה, שתכל׳ס השתמשתי בו אולי 5 פעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 2:47 am 
Hall of Famer

הרווחת קוריוז ל-30 שנה קדימה, כבר משהו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 686 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: