סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יולי 13, 2026 1:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:02 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
יש עוד זמן, הטורניר בלובליאנה ב-11/7, אבל כבר יש פרסומים סביב הסגל:

על הזימון של שון קריספין וחיים גלבוט:
https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/20467544

קריספין הוא במקור ילד חיפאי שהיה כישרון גדול בגילאים המאוד צעירים ואז בכיתה י' בערך עזב לאקדמיה בספרד. אחרי זה דיי נעלם מהראדאר אבל בשנה האחרונה מככב בליגות משניות בספרד. נדמה לי גם שאמא שלו היא המנכ"לית של מכבי חיפה בכדורסל או משהו כזה.
וחיים גלבוט הוא ממש לא דני וולף הבא, אבל שחקן מעניין שהיה בארץ במהלך העונה ולא שיחק אלא רק למד פה בישיבה, אבל אמור לחזור לארה"ב ולמכללת Duquesne.

ומעכשיו -"יהיו סנקציות: המתיחות סביב עומר מאייר
הרכז מבקש לערוך הכנה בקבוצתו, באיגוד הבהירו שהוא מחויב להגיע לאליפות אירופה לעתודה"
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=545030

או בקצרה: באיגוד הכדורסל מתכוונים לנסות להכריח את מאייר להשתתף באליפות העתודה בקיץ.
בעיני זה כמובן מפגר לגמרי. אפשר להישאר דרג גם בלעדיו, אם זה הפחד שלהם. המטרה הרי זה להוות *עתודה* ולפתח את הצעירים לעתיד, לא? אם יתקדם ואולי יגיע רחוק בקריירה, זה יהפוך אותו לשחקן תורם יותר בנבחרת הבוגרת בעתיד. כרגיל ההישגים בגילאים הצעירים הופכים להיות מטרה בפני עצמה. טמטום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:05 am 
מנהל פורום

והאמת שפתחתי את הנושא כי יש פה עוד דיון מעניין -
מה הולכת להיות ההשפעה של השינויים בליגת המכללות והנהירה של צעירים אירופאיים לשם על הטורניר הזה.
אם בעבר היינו מדברים על זה שהשחקנים הכי בולטים בשנתון כבר לא משחקים בכלל בטורניר וזה מה שהיה נותן לנו יתרון, אז עכשיו זה כבר ברמה אחרת לגמרי וגם בנוסף פוגע בנו.
חוץ ממאייר יכול להיות שגם סהר יגיד שהוא לא יכול להגיע ויש אולי עוד שחקנים שאנחנו עוד לא יודעים שהם עוזבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:28 am 
מנהל פורום

עולם הכדורסל ובטח עולם הכדורסל צעירים הולך להשתנות לגמרי
זו רק דוגמא
אני מניח שכל מה שנכון לישראל נכון גם למדינות אחרות
אין סיבה שלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:34 am 
מנהל פורום

אגב, כן צריך לציין שזה ששחקן בן 19-20 הולך לליגת המכללות ואפילו אם רוצה להגיע לשם מוקדם להכנה, לשחק בטורניר של שבוע וחצי באמצע יולי זה לא בדיוק מתנגש.
ההבדל הוא שעכשיו הרבה מהשחקנים האלה הולכים לקבל על זה הרבה כסף, מה שכידוע לא היה בעבר, וזה מן הסתם מעלה את רמת המחויבות שלהם, עם כל הכבוד לנבחרות הצעירות.

יכול להיות שגם מוזס יגיד לאיגוד שהוא לא יכול לשחק השנה בנבחרת הנוער (או שיתפשרו שם על זה שישחק רק עם העתודה, שזה מוקדם יותר). אבל אצלו זה שונה כי טורניר טוב בנוער יכול להקפיץ אותו לקראת הדראפט הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 12:26 pm 
Hall of Famer

איזה כבר "סנקציות" הם יכולים לעשות כנגד בן 20 שמשחק בארה"ב?
כאילו לא ברמה הטכנית (ברור שיכולים לדפוק אותו מול הצבא אם הם ממש הולכים רחוק - בטוח הרי בשביל לשמר את מעמדו - "עילוי" אני מניח, הוא חייב את המלצתם ולהתייצב לכל הנבחרות וכו', וזה גם רשום בסעיפים כאלו ואחרים), אלא ברמה העניינית.
השינוי פה של היציאה למכללות הוא מאוד חד - זה לא רק הרבה כסף נקודתית, אלא שלשחקנים יש אינטרס רב שנתי לשמור על עצמם כשירים, לפעול בצורה שלא תפגע ביחסים ובמעמד שלהם בקבוצתם (גם אם אולי פורמלית "הקבוצה משחררת את השחקן לנבחרת"), ויש פחות חשיבות ל"דיבור בקהל האוהדים בישראל".
אני כמובן לא בעד ששחקנים יפסיקו להגיע לנבחרת באופן גורף, אבל אם בקיץ ספציפי (ובגילאים האלה הרי כל שנה יש טורניר, ולעיתים שחקנים משתתפים ביותר מאחד ברצף) שחקן מוצא לנכון לשקול שלא להגיע לצרכים כאלו ואחרים - לא אוטומטית הייתי הולך ומתנצח איתו באיומים.

בסיפור שונה אך לא מאוד - כבר יש דיווחים שבן שרף לא יגיע לנבחרת הקיץ (ואם אני צריך להמר אז זה לא רק השנה, וספק כמה נראה אותו בנבחרת לפני אליפות אירופה ב-2029).
אז האם גם עליו יאיימו בסנקציות?! מבחינת גיל ההבדל ביניהם הוא רק חצי שנה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 5:05 pm 
Sophomore

נשאל את זה ככה-
אם הוא לא היה מקבל על זה סכום כסף גדול הוא היה מגיע לנבחרת?
לאור תקדימי העבר התשובה די ברורה.
אז כל עניין ההכנה לעונת המכללות והדרפט לא משכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 5:07 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
איזה כבר "סנקציות" הם יכולים לעשות כנגד בן 20 שמשחק בארה"ב?
כאילו לא ברמה הטכנית (ברור שיכולים לדפוק אותו מול הצבא אם הם ממש הולכים רחוק - בטוח הרי בשביל לשמר את מעמדו - "עילוי" אני מניח, הוא חייב את המלצתם ולהתייצב לכל הנבחרות וכו', וזה גם רשום בסעיפים כאלו ואחרים), אלא ברמה העניינית.
השינוי פה של היציאה למכללות הוא מאוד חד - זה לא רק הרבה כסף נקודתית, אלא שלשחקנים יש אינטרס רב שנתי לשמור על עצמם כשירים, לפעול בצורה שלא תפגע ביחסים ובמעמד שלהם בקבוצתם (גם אם אולי פורמלית "הקבוצה משחררת את השחקן לנבחרת"), ויש פחות חשיבות ל"דיבור בקהל האוהדים בישראל".
אני כמובן לא בעד ששחקנים יפסיקו להגיע לנבחרת באופן גורף, אבל אם בקיץ ספציפי (ובגילאים האלה הרי כל שנה יש טורניר, ולעיתים שחקנים משתתפים ביותר מאחד ברצף) שחקן מוצא לנכון לשקול שלא להגיע לצרכים כאלו ואחרים - לא אוטומטית הייתי הולך ומתנצח איתו באיומים.

בסיפור שונה אך לא מאוד - כבר יש דיווחים שבן שרף לא יגיע לנבחרת הקיץ (ואם אני צריך להמר אז זה לא רק השנה, וספק כמה נראה אותו בנבחרת לפני אליפות אירופה ב-2029).
אז האם גם עליו יאיימו בסנקציות?! מבחינת גיל ההבדל ביניהם הוא רק חצי שנה.

רק ספקולציה, אבל שמעתי שבמקרה ששל שרף אז ברוקלין לא משחררת אותו, פה זה נראה שזה בקשה של מאייר.
באופן כללי אני בעד ששחקנים לא יבואו במידה וזה משהו שיעזור לשחקן עצמו וגם לנבחרת לטווח הרחוק, יכול להיות שזה המקרה עם מאייר.
אבל ממש לא הייתי אומר שנשרוד דרג בלי מאייר, שנתונים 2006-2007 מהיותר חלשים שלנו ולדעתי בלי מאייר אנחנו נילחם על הירידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 2:11 pm 
Freshman

הודעת האיגוד המלאה: "איגוד הכדורסל ערך לאחרונה מספר שיחות ופגישות עם נציגיו של עומר מאייר. על אף שהאיגוד גילה גמישות רבה מאד לסיטואציה ובא לקראת מאייר, החליט השחקן כי לא יתייצב לסגל נבחרת העתודה. צר לנו כי זו החלטת השחקן, על אף שהשחקן חתם על מסמך וכן הוסבר לו בקיץ הקודם כי המעמד הינו בכפוף להשתתפות במשימות הלאומיות"

סיטואציה לא נוחה בכלל, מצד אחד הסגל דיי חלש ואני באופן אישי חושב שמאייר כן קריטי ואפשר להלחם על ההשרדות בדרג אם לא יגיע, מצד שני זה קיץ באמת מאוד קריטי עבורו, זה שנה שנייה שלן, בריידן סמית הכוכב עזב והביאו רכז פרוספקט מהתיכונים שגם יושב על המשבצת של מאייר.

האיגוד ימליץ על שלילת מעמד העילוי של מאייר, לדעתי דיי מוגזם, נכון שלא צריך לפתוח פתח לכך שכל שחקן ירצה להשתחרר, אבל מאייר בנבחרות מגיל 14- שנתיים בקדטים, כולל 2 טורנירים בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 2:41 pm 
מנהל פורום

ItaySegev כתב:
הודעת האיגוד המלאה: "איגוד הכדורסל ערך לאחרונה מספר שיחות ופגישות עם נציגיו של עומר מאייר. על אף שהאיגוד גילה גמישות רבה מאד לסיטואציה ובא לקראת מאייר, החליט השחקן כי לא יתייצב לסגל נבחרת העתודה. צר לנו כי זו החלטת השחקן, על אף שהשחקן חתם על מסמך וכן הוסבר לו בקיץ הקודם כי המעמד הינו בכפוף להשתתפות במשימות הלאומיות"

סיטואציה לא נוחה בכלל, מצד אחד הסגל דיי חלש ואני באופן אישי חושב שמאייר כן קריטי ואפשר להלחם על ההשרדות בדרג אם לא יגיע, מצד שני זה קיץ באמת מאוד קריטי עבורו, זה שנה שנייה שלן, בריידן סמית הכוכב עזב והביאו רכז פרוספקט מהתיכונים שגם יושב על המשבצת של מאייר.

האיגוד ימליץ על שלילת מעמד העילוי של מאייר, לדעתי דיי מוגזם, נכון שלא צריך לפתוח פתח לכך שכל שחקן ירצה להשתחרר, אבל מאייר בנבחרות מגיל 14- שנתיים בקדטים, כולל 2 טורנירים בשנה שעברה.

וואו, מה המשמעות של זה?
נגיד שוללים לו את המעמד, האם הוא נחשב ישר עריק? ואז מה? לא יוכל לחזור לארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 3:15 pm 
מנהל פורום

אגב, באותה המידה גם צריכים להמליץ אותו דבר לשרף. למה לשרף מוותרים ולמאייר לא? לא שאני בעד שידרשו גם משרף לבוא כמובן, אבל מה ההבדל? גם אם רשמית זה כאילו חובבני (אעלק) בפועל המכללות היום זה כמו ליגה מקצוענית, וזה גם הרבה מאוד כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 3:48 pm 
Hall of Famer

זה מאבק שאפשר בעיקר להפסיד ממנו...
הרי אם יתממש התרחיש הקיצוני שמאייר יוגדר כעריק - זה רק מרחיק אותו (גם ברמה הפיזית, וגם ברמת המוטיבציה והמחויבות) גם מהנבחרת הבוגרת בשנים הבאות.
אז "ניצחון בקרב" (מצד האיגוד) יכול להיות "הפסד במלחמה".
למה זה טוב...

אני מניח שאפשר להגיע איתו להבנות כאלו ואחרות, אולי ויתור על הקיץ הזה בתמורה להבנות לגבי הקיץ הבא למשל (כל קיץ בערך יש "חלונות"/טורניר קדם אולימפי/מסגרת חדשה שימציאו...) בנבחרת הבוגרת, ואינטרס של כולם שהוא יתחיל מתישהו להשתלב גם שם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 4:08 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
זה מאבק שאפשר בעיקר להפסיד ממנו...
הרי אם יתממש התרחיש הקיצוני שמאייר יוגדר כעריק - זה רק מרחיק אותו (גם ברמה הפיזית, וגם ברמת המוטיבציה והמחויבות) גם מהנבחרת הבוגרת בשנים הבאות.
אז "ניצחון בקרב" (מצד האיגוד) יכול להיות "הפסד במלחמה".
למה זה טוב...

אני מניח שאפשר להגיע איתו להבנות כאלו ואחרות, אולי ויתור על הקיץ הזה בתמורה להבנות לגבי הקיץ הבא למשל (כל קיץ בערך יש "חלונות"/טורניר קדם אולימפי/מסגרת חדשה שימציאו...) בנבחרת הבוגרת, ואינטרס של כולם שהוא יתחיל מתישהו להשתלב גם שם.

מה צריך אותו קיץ הבא? בקיץ הבא מבחינת האיגוד שלא יבוא. יש בנבחרת הבוגרת את מדר, בלאט, יעקב, שרף, בורג, הובר. זו השנה האחרונה שהוא יכול לשחק בנבחרת צעירות מבחינת הגיל.
מבחינתם אם הוא בכל מקרה לא מגיע, אז גם יש פה כנראה עניין של אגו ונקמנות וגם מנמקים את זה לעצמם בכך שזה למען יראו ויראו והצעירים הבאים שהולכים למכללות בגיל 18-20 לא יחשבו בכלל לבקש פטור מהנבחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 4:25 pm 
Junior

בעיני זה תמיד היה מגוחך הדגש שישראל שמה על אליפויות גילאים. זו חוויה יפה לנערים ובהחלט נחמד אם גם זוכים במשהו, אבל זה תמיד עצבן אותי לראות מאמנים ישראלים מייבשים (ולפעמים גם לא מזמנים) גבוהים מוכשרים ופחות בשלים כי היריבות מתקשות מול חמישה גארדים.
מצד שני, עומר מאייר מקבל פריבילגיה עצומה שאף בן גילו (חילוני בכל אופן) כמעט לא מקבל וזה לא נראה לי מוגזם לדרוש ממנו להגיע פעם בקיץ לאליפות גילאים. הטיעון שאומר שאם הוא ישאר שם זה יועיל לקריירה שלו ולכן גם בעתיד לנבחרת... לא משכנע זו לשון המעטה.
מצד שלישי, לשלול את המעמד זה גם צעד די קיצוני שלא ברור מה הוא ישיג.
קיצר, לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 4:32 pm 
Freshman

למה להתעלל בבחור? יש לו עוד שנים לתרום למכללות, תנו לו להתפתח. כל שאר שחקני המכללות נכשלו, זה לא פשוט שם.

ובכלל, הרעיון שמעמד עילוי הוא מעמד מותנה בכניעה לכל גחמה של העסקנים הוא רעיון הזוי. זו צריכה להיות החלטה מקצועית, ואם הוא קיבל את המעמד אז הוא חופשי להתפתח בדרכו. עוד מעט יבקשו ממנו שיטוס לארץ לעשות ריקוד על רגל אחת במחצית משחק הגמר, ואם לא שוללים לו את מעמד העילוי. מה זו השטות הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 4:42 pm 
Sophomore

מבין את הלחץ מצד המכללה.
אבל ערכית לא נראה לי סביר שמי שמקבל פטור מהצבא בשביל לשחק במכללה יסרב לבוא לנבחרת, גם אם זו העתודה.
בטח ובטח אם בשקלול של העבר, ששחקני מכללות כמו מקל כן הגיעו, יוצא שההבדל בין הסיטואציות הוא בעיקר כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 7:56 pm 
Hall of Famer

זה דיון מאוד מעניין, שגם אפשר לקחת מעבר ל"מיקרו" (עומר מאייר) לכיוון ה"מאקרו" (הכדורסל הישראלי לאן, בפרט עם כ-10 שחקנים שעוזבים למכללות מדי שנה וכו').

מיקרו:
ממה שאני רואה מאייר לכל הפחות היה בנבחרות בקייצים 2022, 2023, 2024, ואף ב- 2025 בשתי נבחרות (עד גיל 19 באליפות העולם ועד גיל 20 באליפות אירופה).
זה נראה לי כמו רקורד תרומה/צייתנות מאוד מכובד, שמקנה לו "קרדיט" לפסוח על קיץ בודד, באם הוא/קרוביו/סוכניו/מכללתו מוצאים לנכון שזה צעד טוב מכל סיבה שהיא (פיזית, מנטלית, כלכלית, עבודה מרוכזת בקיץ על אלמנטים כאלו ואחרים וכו').
לא הייתי מגדיר אותו כ"סרבן". להבדיל (אבל אלו ההשוואות שעושים בנושא הנבחרת) גם מילואימניקים למשל יכולים לבקש לא להגיע במועד נתון בגלל סיבה כזו או אחרת (ובאופן דומה, זה סביר מאוד בעיניי באם "הוכיחו את עצמם" והגיעו רבות קודם לכן).

אם האיגוד סתם מאיים עליו ויתקפל בקרוב - זה מיותר.
אם מאייר יתקפל ויגיע בחוסר רצון לאליפות אירופה לנוער - זה יכול להביא לביצועים מקצועיים לא טובים, ולמשל שאחרי משחק או שניים הוא יבקש (ויקבל) שיחרור בגלל איזו פציעה (קלה אך אמיתית) שתצוץ, ואני מניח שאי אפשר לאיים ב"תעלה לשחק עם זריקות/כאבים, או שתוגדר כעריק"...
אם האיגוד יממש את האיום ומאייר יוגדר כעריק - זה יכול ללכת למקומות מאוד לא טובים, למשל:
1. הוא/משפחתו לא יסכימו שכך הוא יוגדר למשך זמן, והוא יחזור עם הזנב בין הרגליים לאיזו טירונות טיפשית ועונה בגליל-עליון (אני לא אומר זאת מתוך בוז אליהם, להיפך) - חבל לכולם.
2. הקשר שלו עם ישראל (והכדורסל בישראל) ייחלש, הוא יפחד להגיע לפה בפגרות/חופשות, ומטבע הדברים זה יעכב את ההשתלבות שלו בנבחרת הבוגרת - חבל לכולם.

מאקרו:
בשביל מה כל זה, החשש שנבחרת ספציפית תרד לדרג ב'? האם ההזדמנויות/במה של הנבחרות הללו בדרג א' הן האמצעי או המטרה?
למה אני מעלה את זה - מאז שנת 2017 (אולי קודם לכן בגילאים היותר צעירים, לא העמקתי עד כדי כך בבדיקה) אנחנו קרובים לטופ האירופי ב"כדורסל צעירים". כבר עברו מספיק שנתונים ושחקנים בכדי שנראה השפעה של זה על הנבחרת הבוגרת - ואנחנו לא רואים שם כל שיפור (במובנים מסוימים אולי אפילו הלכנו אחורה, כי אליפות אירופה הוגדלה, ופעם היינו מודחים בבתים לפני רבע הגמר, כעת אנחנו מודחים בבתים לפני שמינית הגמר וכו' - אבל זה לא העיקר).
זה באמת מאוד כיף לעקוב מדי קיץ אחרי כמה נבחרות צעירות מצליחות (בשנה שעברה גם נבחרות צעירות לנשים, גל רביב ושות'), והאיגוד מצטיין בלהוציא ישר כל מיני נתונים "ישראל היא אחת מ-3-4 מדינות, שכל נבחרותיה הצעירות עלו לפחות לרבע הגמר וכו'...", אבל השאלה לאן כל זה מוביל אותנו, והאם זו באמת המטרה (שמושגת), או שזה רק חלק (ואולי לא עיקרי) מהדברים.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ו' יוני 05, 2026 1:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 8:03 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
מה צריך אותו קיץ הבא? בקיץ הבא מבחינת האיגוד שלא יבוא. יש בנבחרת הבוגרת את מדר, בלאט, יעקב, שרף, בורג, הובר. זו השנה האחרונה שהוא יכול לשחק בנבחרת צעירות מבחינת הגיל.

הפרדתי להודעה נפרדת כי זה נושא קצת נפרד, אבל מכל הרשימה הזו אני בספק כמה שחקנים נראה בחלון עוד חודש, ובחלון השני בסוף אוגוסט (ובטח בחלונות תוך כדי העונה הבאה, התנגשות פוטנציאליות עם היורוליג וכו').
שרף כנראה לא מגיע (אחרת כנראה שכבר היינו שומעים על כך ברוח וצלצולים).
מדר/בלאט זה עדיין "פיל שבחדר", ואני בספק רב אם נראה את שניהם בנבחרת (יכול להיות שהסיכוי שאף אחד מהם לא יהיה גדול יותר, גם בגלל פציעה שחלילה תצוץ וכו').
מי יודע באיזה כושר בורג, מי יודע מה יעקב מתכנן לקראת השנה הבאה וכו'.
בסוף אנחנו בפורום (כולנו, זה כל הכיף הרי) עושים רשימות עד כמה אנחנו עמוקים ומוכשרים בנבחרת בתקופה הקרובה וכו', אבל אני מניח שגם בחלונות הקרובים שוב נישאר (בגלל בעיות/אילוצים כאלו ואחרים) עדיין עם הובר, טימור, מנקו, לוי, זלמנסון/שגב וכו' - שכל פעם אנחנו חושבים שזו הפעם האחרונה שלהם...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 10:52 pm 
Junior

שמואליקי, באופן כללי מסכים עם הטייק שלך על מאייר ובאופן רחב יותר על שחקנים צעירים והנבחרות.

רק כמה הבהרות לגבי ההצלחות בגילאים הצעירים. קודם כל, כמעט כולן היו בעתודה, לא בגילאים הצעירים יותר (לפחות עד לפני שנתיים). וחלק מהסיבה לזה היא שנבחרות כמו ספרד, איטליה, צרפת, גרמניה, סרביה, ועוד כבר לא שולחות את הנבחרות הכי חזקות שלהן בגיל הזה (בחלק מהמקרים בגלל שהם כבר הגיעו ל-נבא או עברו למכללות ולכדורסל מקצועני).

בלי קשר, להגיד שלא רואים שיפור בנבחרת הבוגרת זה לא נכון. מן הסתם, דברים כאלו לוקחים זמן, כי בין גיל 18 ועד שמגיעים לשיא הקריירה לוקח איזה 6 7 שנים. מה שאומר שריאלית, לא היה צריך לראות שיפור לפני אליפות אירופה האחרונה (בעיקר לאור הבור בכישרון שנפער לפני הדור המוכשר הנוכחי). ובאליפות הזו כן כבר ראו שיפור. לא עצום עדיין, אבל בכל זאת, זו כבר לא הייתה הנבחרת שהובסה בבית על ידי גאורגיה ואוקראינה וסיימה במאזן 4:1. במקום זה, ניצחנו את איסלנד, בלגיה וצרפת (הישג גדול), הפסדנו בדוחק לפולין הביתית, העפלנו לשלב השני, ואפילו גררנו את יוון של יאניס למשחק צמוד. זה שיפור עצום ביחס לאליפות של 2017, אבל גם שיפור משמעותי ביחס ל-2022.

בכל מקרה, כמו שכתבנו כאן כבר די הרבה, השיא אמור להגיע בשתי האליפויות הבאות, שבהן כל תור הזהב, ולא רק דני וים, אמור להיות כבר בשיאו. אבדיה, מדר, שרף, וולף, שארפ, אבייב, יעקב, מאייר, ועוד (ואולי גם איזה מתאזרח בכיר אם וולף מקבל אישור לשחק כישראלי). גם אז לא נהיה עדיפים על רוב הנבחרות מהרשימה שלמעלה, אבל יש סיכוי שנוכל להסתכל להן בעיניים בלי למצמץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2026 11:29 pm 
Hall of Famer

תלוי למה משווים, ברור שבאליפות ב-2017 נראינו רע בטורניר פה בארץ.
אבל ב-2015 למשל ניצחנו 3 משחקים בבתים (רוסיה, פינלנד ופולין), הפסדנו לצרפת החזקה ובהארכה לבוסניה (שזה היה ניצחונה היחיד), ואז למרבה הצער חטפנו 82-52 מאיטליה (אני ממש זוכר את השוק שזה קרה, אף אחד לא ציפה לדבר כזה...).

אם ננבור בדפי הפורום אז אני מניח שכולנו חזינו נניח סביב 2022 שנבחרת ישראל כבר תעשה יותר בשנים שלאחר מכן (2023 - קדם קדם אולימפי, באנו עם סגל שני, 2025 - אליפות אירופה הבינונית, 2025-6 - מוקדמות לאליפות העולם 2027), ובינתיים עובדתית זה לא מתממש, ותמיד יש נסיבות כאלו ואחרות (גם לחלונות הקרובים בקיץ עושה רושם שאנחנו מגיעים במצב לא טוב, ולפחות חצי מהסגל המוביל עם סימני שאלה כאלו ואחרים).
במציאות (חדשה) של אליפות אירופה כל 4 שנים (היות שאנחנו לא עולים לטורנירים אחרים, ולא נראה שזה הולך להשתנות בשנתיים הקרובות...) אז לכוון לפיק ב-2029,2033 יכול ליפול פשוט בגלל פציעה או שתיים, ואז התמסמס לו "תור הזהב" מבלי שכמעט שמנו לב.
גם כספי סיים קדנציה בנבחרת בלי שהגענו למשהו משמעותי, ונכון שהוא לא היה קרוב ברמתו (ב-NBA) לאבדיה, אבל גם שם היה ניתן לצפות שנגיע ליותר ממה שהגענו בלעדיו - וזה לא התממש.

לכן קל וחומר שלא הייתי בתור האיגוד מתכסח כעת עם מאייר (ואחרים) בגלל עוד או פחות שנה באליפות נבחרות צעירות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 12:15 am 
Sophomore

מקצועית יכול להיות שהצדק איתך.
אבל כאשר יש מלחמה וצעיר מקבל פטור מהצבא ובוחר לא להגיע לנבחרת,
בתכל'ס בגלל עניינים כספיים לא פחות מעניינים מקצועיים,
זה מסר רע מאוד- גם לשאר השחקנים וגם לציבור במדינה.

אגב, ממה שאני מבין, מאייר חתם על מסמך שקושר בין מעמד העילוי שקיבל, להגעה לנבחרת.
בסופו של יום, אי אפשר לחתום על מסמך כזה ואז לעשות ממנו צחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 12:30 am 
Hall of Famer

מסכים שגם הנראות חשובה (בפרט בתקופה הזאת)
אבל בסוף מצפים (לכאורה) ששחקן יגיע ברצף מגיל 15 עד 30-35?
אחת לכמה שנים (ומאייר כאמור הופיע 4 שנים ברציפות כבר) זה נראה לי סביר להיעדר מסיבה כזו או אחרת
אני כמובן לא נגד לבקש ממנו לבוא...
אבל אשכרה להפוך אותו לעריק (מה שיכול ממש לפגוע בו - אישית וכלכלית) - נשמע לי מרחיק לכת

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 1:13 am 
Junior

לגמרי. בעיקר כששרף בן גילו כבר קיבל שחרור בשנה שעברה (גם מאליפות העולם עד 19, גם מהעתודה, וגם מהבוגרת) ומן הסתם גם השנה. הנבא והקולג'ים הן עכשיו שתי ליגות מקצועיות בשכר ואין סיבה לעשות את ההבדלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 1:20 am 
Junior

בקיצור, תנהלו שיחות מאחורי הקלעים, תפעילו קצת לחץ, תעשו רגשי אשמה, טיט פור טט, ציונות ושאר ירקות. לגיטימי. אבל ברגע ששחקן צעיר עם כזה רזומה בנבחרות מחליט שנה אחת לא להגיע, תנו לו גיבוי ותוציאו הודעה יפה לעיתונות על החלטה משותפת לטובת עתיד משותף במקום לשבור את הכלים. בדיוק כמו שעשו עם שרף בשנה שעברה, עם כספי כרוקי ב-נבא ועוד. לא מכובד, לא מכבד, ובעיקר לא חכם (גם למי שחושב שזה צודק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 3:27 am 
Hall of Famer

בן שרף זו דוגמא מצוינת.
יש לו פחות הופעות בנבחרות ישראל בעבר מאשר למאייר (לא יודע בדיוק מה היו הנסיבות בכל פעם, ואני לא שופט אותו על כך בכל מקרה...), ואני חושב שכבר צריך ליפול האסימון שבסיכוי לא מבוטל הוא לא ישחק שוב בנבחרת עד לאליפות אירופה 2029. די ברור שעליו אף אחד לא יאיים כעת, כן?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 8:47 am 
Freshman

מסכים לגמרי לגבי מה שאתם אומרים על מאייר אבל אין פה מקום להשוואה עם שרף לדעתי , אולי רק אם אכן לא יגיע הקיץ.
למה ששחקן נבא יגיע לאליפות אירופה לעתודה?אני בספק שקרו הרבה מקרים כאלה בהיסטוריה, אותו דבר לגבי כל חלון שהוא באותו הקיץ ששחקן נבחר בדראפט, זה קרה עם כספי, אבדיה ושרף וכנראה עם הרוב המוחלט של השחקנים שנבחרו בדראפט בשנים האחרונות.
לדעתי קבוצות הנבא עצמן הן שלא משחררות את השחקנים בגלל ליגת הקיץ וכו.
שרף בסך הכל פספס קיץ אחד בהשוואה למאייר, כשפספס את האליפות בגלל פציעה, לעומת זאת, יש לו כמה הופעות בבוגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Yossarian ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה