ראי שעל הקיר כתב:
ולא שאני חושב שפילבר מאד אמין, אבל תרחיש שבו בנט ולפיד חד ספרתיים היה ריאלי בעיני עוד מאז האיחוד שלהם, וככל שנתקרב לבחירות זה עוד ילך וירד. הם באמת עלולים להגיע למצב שייאבקו באחוז החסימה, שזה משהו שלא חשבתי כשהתאחדו.
אני לא פוסל את התרחיש הזה כמשהו עתידי/היפותטי, אבל לא על זה מדובר הרי.
הסקרים אמורים לנבא מצב נתון, עם תיקונים קלים שכל סוקר עושה על פי שיטתו/ניסיונו. זה אמור להיות משהו מדעי/מקצועי (ולכן כבר מפוקח - על פי חוק) ולא תחרות ניחושים מה יהיה בעוד חודשיים.
איך אני רואה את הדברים:
בפועל אם בעשרות סקרים (משך זמן רב, של כמה ערוצים/עיתונים שונים) בנט סביב 13-15 מנדטים, אז לא ייתכן שאצל סוקר ספציפי (במקרה!) הוא על 6 מנדטים.
כאשר במקביל (במקרה!) הליכוד שבכל סקר עומד על 22-23, מקבל 32 אצל אותו הסוקר.
הרי נניח שיש לו "מתודולוגיית דגימה / פילוח סטטיסטי" שונה של האוכלוסייה (הרי כל סוקר רוצה לדגום בשאיפה כמות מסוימת מכל גיל, מין, מעמד, דת, אזור מגורים וכו' וכו', ולאחר מכן עושים תיקונים מהמצוי לרצוי) - איך שוב ושוב הוא במקרה (לכאורה, אם אני דן אותו לכף זכות...) דוגם בחסר את אוכלוסיית מצביעי בנט-לפיד (ורק אותה)? הרי זה כבר לא "מצביעי תל-אביב/רעננה", כי גם שם מפלגות אחרות מקבלות בסדר הגודל שלהם (אייזנקוט, דמוקרטים וכו'), ועובדה שהן לא יורדות באופן דומה אצל פילבר לעומת סקרים אחרים.
זה עלבון לאינטליגנציה, ואפילו לא צריך "השכלה סטטיסטית" (לי במקרה יש) כדי להבין שזה לא סביר ברמת אחת למיליארדים (וזה קורה שוב ושוב מדי שבוע...).
עכשיו נשאלת השאלה המתבקשת - למה זה קורה? מה האסטרטגיה פה?
אז כנראה רצו "ללכת על הראש" של בנט מההתחלה, וכעת הם לא יכולים/רוצים פתאום להתהפך (נניח להעלות את בנט ל-15, ובמקביל להוריד את אייזנקוט לשם) - אולי כי זה לא ייראה אמין, ואולי זה לא האינטרס "שלהם".
בסוף מי שקונה בשקיקה את מה שרואה בערוץ 14 (ובז מנגד ל"ערוצי התבהלה"), ויש מאות אלפי אנשים כאלו - איך שלא נחתוך את זה, יקום למחרת הבחירות וייתלה בפרט במספר המנדטים של בנט (שהוא כבר מסומן הרי - הבוגד, מוסר המדינה לערבים וכו') כאינדיקציה מרכזית לזיוף הבחירות. זה נשמע אולי מינורי, אבל מספיק שיהיו כמה עשרות אלפי אנשים קולניים (רשתות חברתיות, הפגנות - ולמעלה מכך) שיעסקו בכך בימים שאחרי הבחירות - ויהיה פה כאוס של ממש.
להבדיל, אנחנו רואים מה קורה בשטחים כשאוכלוסייה קטנה הרבה יותר (שבהחלט יכולה להיות חלק דומיננטי בפורעי "הבחירות נגנבו", בפרט שאולי הצבעתם לסמוטריץ'/בן-גביר לא תוביל לתוצאה גבוהה עבורם - כניסה של וינטר שיכולה להוריד אותם וכו') מחליטה "להתפרע משך תקופה".