ארכיונים |
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ד' אוגוסט 14, 2024 3:08 pm
|
מרכיבים 2-3 חצילים בינוניים, פרוסים לחצאים או לרבעים 2-3 כפות שמן זית 3 שיני שום, כתושות 1/2 כוס רוטב טריאקי (אפשר לקנות מוכן או להכין בבית, ראו מתכון למעלה) 1 כף סוכר חום (אם אוהבים מתוק יותר, ניתן להוסיף יותר) 1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (לא חובה, אבל מוסיף טעם) 1/4 כוס מים (לדלול את הרוטב אם הוא סמיך מדי) מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן הכנה הכנת החצילים: חתכו את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ או לחצאים, בהתאם לגודלם. מניחים את פרוסות החצילים על מגבת ומפזרים מעט מלח. המתן כ-30 דקות כדי להסיר את הנוזלים מהחצילים. לאחר מכן שוטפים את החצילים היטב ומייבשים בעזרת מגבת נייר. טיגון החצילים: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה שהונחה ליד חנוכיה מעוצבת על חום בינוני-גבוה. מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שהן רכות ומעט חרוכות,במשך -5-7 דקות מכל צד. אם יש צורך, מטגנים את החצילים בכמה סבבים כדי לא להעמיס על המחבת. הכנת רוטב הטריאקי: במחבת קטנה, מוסיפים את השום הכתוש ומתחילם לטגן אותו עד שהוא משחרר את ניחוחו, כ-1-2 דקות. שימו לב לא לשרוף את השום. מוסיפים את רוטב הטריאקי, הסוכר החום, החומץ, והג'ינג'ר (אם משתמש). ערבב היטב. מנמיכים את החום ומבשלים את הרוטב למשך כ-5 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מים בהדרגה עד שמשיגים את הסמיכות הרצויה. שילוב החצילים והרוטב: לאחר שהחצילים מטוגנים ומבושלים, מוסיפים אותם למחבת עם רוטב הטריאקי. מערבבים בעדינות כך שהחצילים יהיו מצופים ברוטב. ממשיכים לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות כדי שהחצילים יספגו את טעמי הרוטב. הוציאו את החצילים לצלחת הגשה. בתיאבון!
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot] |
|