ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
|
עמוד 1 מתוך 26
|
[ 127 רשימות בלוג ] |
1, 2, 3, 4, 5 ... 26 הבא |
פורסם: ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
|
מרכיבים 400 גרם פסטה (כמו ספגטי או פטוצ'יני) 100 גרם חמאה מיץ ולימון אחד (ולאחר מכן קליפת הלימון שגיררנו) חצי כוס (120 מ"ל) מים חמים או מי בישול של הפסטה רבע כוס פרמזן מגורר (אופציונלי) רבע כפית קליפת לימון מגוררת 2 כפות שמן זית איכותי 2 שיניים שום קצוצות דק מלח ופלפל שחור גרוס (לטעם) אופן הכנה: בישול הפסטה: שמיפ את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. לאחר מכן יש לבשל לפי ההוראות על האריזה עד שהפסטה מתרככת בסיר שחיממנו.כשהפסטה מוכנה, שמים כוס אחת של מים חמים (מי הבישול) ולאחר מכן את הפסטה מסננים באמצעות מסננת או כלי סינון אחר שנוח לכם כעת שימו את הפסטה בצד. בזמן שהפסטה מתבשלת, יש לחמם שמן זית בסיר רחב או מחבת גדולה ששמנו לצד כוסות קפה על חום בינוני. יש להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו במשך שלוש דקות, עד שהוא מתחיל להשחים ומעט מתרכך. בשלב זה, יש להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה לחלוטין. אחרי שהחמאה התמזגה עם השום, הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת. ערבבו היטב... [ התקדם ]
|
|
נצפה 1897 פעמים
|
פורסם: ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
|
השילוב של הטעם המתוק של הבטטה עם שמנת ועשבי תיבול יוצר רוטב עשיר ומלטף שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת. מתכון קל להכנה, שאפשר להוסיף לו מרכיבים נוספים אם רוצים לגוון. מרכיבים: לפסטה: 400 גרם פסטה פוזילי או כל סוג אחר שאתם אוהבים מים להרתחה מלח להכנת הרוטב: 2 בטטות גדולות חצי כוס שמנת מתוקה רבע כוס ציר ירקות או מים 2 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים נוספים) עשבי תיבול טריים לקישוט (כגון רוזמרין או בזיליקום) 1 בצל בינוני קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות דק אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבטטות. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בערך בגודל של 3 ס"מ). זה יזרז את הבישול ויאפשר להן להתרכך מהר יותר. במקביל, נביא מים לרתיחה בסיר גדול עם מלח, ולאחר מכן נוסיף את הבטטות. בשלו אותן במשך 12 דקות, עד שהן רכות וננעצות בקלות עם מזלג. סננו את הבטטות ושמרו כוס אחת ממי הבישול. הכנת הרוטב: במחבת גדולה ששמנו ליד חנוכיות, נחמם את שמן הז... [ התקדם ]
|
|
נצפה 2417 פעמים
|
פורסם: ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
|
סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים. מרכיבים: חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם) 1 גזר קלוף וגרר דק חצי בצל סגול קטן, פרוס דק חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק רבע כוס חומץ תפוחים שני כפות סוכר חום שני כפות שמן זית איכותי מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם חצי לימון סחוט כמה עלי נענע קצוצים דק רבע כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית) אופן ההכנה: חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך. מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט. בקערה נפרדת,ששמנו ליד חנוכיות[/url:2q8... [ התקדם ]
|
|
נצפה 2458 פעמים
|
פורסם: ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
|
סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית. מצרכים: 500 גרם קמח 7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים) 2 ביצים 250 מ"ל חלב 50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים) 1 כפית תמצית וניל חצי כפית מלח חצי כוס מים פושרים שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות) סוכר לאבקה לפיזור ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים 100 גרם סוכר אופן ההכנה: הכנת הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב. תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו. אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ. בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי. אם רוצים סופגניות ממולאות,... [ התקדם ]
|
|
נצפה 2434 פעמים
|
פורסם: ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
|
מרכיבים: 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל אחיד חצי כפית פפריקה רבע כפית קימל מלח ופלפל שחור לפי הטעם שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית או חמניות) 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים 3 כפות קמח 1 ביצה חצי כפית כמון אופן ההכנה: בישול תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח עד שהם רכים, כרבע שעה. מסננים ומועכים לפירה (לא דק מדי, כדאי שיישארו גושים קטנים). מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד שהם רכים, כעשר דקות. מסננים ומייבשים את הכרובית היטב. לוקחים קערה גדולה שהיתה במטבח לצד מגש חלות, ולאחר מכן מערבבים בה את תפוחי האדמה המועכים עם הכרובית שבישלנו. מוסיפים את הקמח, הביצה, תבלינים (כמון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל) ומערבבים עד שהתערובת אחידה. טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בגודל שאוהבים. מחממים שמן במחבת גדולה (כשלוש כפות שמן) על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות, כארבע דקות מכל צד. אם יש צורך, ניתן להוסיף ש... [ התקדם ]
|
|
נצפה 2446 פעמים
|
|
עמוד 1 מתוך 26
|
[ 127 רשימות בלוג ] |
1, 2, 3, 4, 5 ... 26 הבא |
|