סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (125)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



קישור קבועפורסם: ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm 
רכיבים:

למלית:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
1/2 כוס תרד קצוץ טרי
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
רבע כוס נענע קצוצה טרי
רבע כפית כמון
4 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל

להכנת הבצק:

500 גרם בצק עלים
ביצה אחת גדולה



אופן ההכנה:

להכנת תפוחי האדמה:

מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לסיר עם מים ומלח. מבשלים עד להתרככות במשך רבע שעה. מסננים ומועכים עם מזלג או מועך תפוחי אדמה עד שמתקבלת תערובת חלקה.


אופן הכנת החצילים:

לוקחים מחבת גדולה שהונחה ליד מגש חלה, מחממים 3 כפות שמן זית ומוסיפים בהדרגה את קוביות החציל. מטגנים על חום בינוני עד להתרככות החציל והזהבתו. מוסיפים מעט מלח, ומעבירים לקערה.
בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המועכים עם החציל המטוגן, התרד הקצוץ, הזיתים הקצוצים, הפלפל החריף והנענע. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים מראש התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משטחים את בצק העלים על משטח מקומח, וחותכים אותו לריבועים בגודל כ-11 ס"מ על 11 ס"מ.
מניחים כף מהמלית במרכז כל ריבוע שיצרנו. מקפלים את הבצק למשולש ומהדקים את הקצוות עם מזלג.
מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום מעל במידה ורוצים.
אופים בתנור במשך 20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים ומעט קריספיים.
ניתן להגיש את הבורקסים חמים, לצד יוגורט או סלט ירקות.

בתיאבון!


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ה' אוקטובר 03, 2024 3:13 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: asaf16, Google [Bot], shmueliki, בטן רכה וחביבה, ציפה דריפה אלמדלסי


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction