ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
|
מרכיבי המתכון: 1 כוס חומוס יבש (או 2 קופסאות חומוס מבושל) 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שוםכתושות 3 גזר בינונייםחתוכים לקוביות 1 תפוח אדמה בינוני, מקולף וחתוך לקוביות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס טחינה גולמית 2 ליטר מים חצי כפית כמון חצי כפית פפריקה חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור מיץ מלימון אחד סחוט שמן זית להגשה אופן ההכנה של המתכון: להכנת החומוס: אם אתם משתמשים בחומוס יבש, יש להשרות אותו במים קרים למשך לילה שלם.למחרת, מסננים ומעבירים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי עד שעתיים, ועד שהחומוס רך מאוד. אם אתם משתמשים בחומוס מקופסה, פשוט מסננים ומניחים בצד. לטיגון הירקות: לוקחים סיר גדול ששמנו לצד מגש לחלה, מחממים מעט שמן זית על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף. זה לוקח כמספר דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה נוספת, עד שכל ריח השום משתלב במחבת. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר. מטגנים עוד 5-7 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את החומוס המבושל (או המסונן), המים, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות, עד שכל הירקות רכים מאוד. לאחר שהמרק התבשל, מסננים מעט נוזלים אם המרק סמיך מדי, ואז מעבירים את כל התוכן למעבד מזון או בלנדר ידני וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם אוהבים מרקם יותר גס, אפשר לטחון רק חלק מהמרק ולהשאיר קוביות ירקות. הוספת טחינה ולימון: מחזירים את המרק המגורר לסיר, מוסיפים את הטחינה ומיץ הלימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הגשה: מגישים את המרק חם, עם מעט שמן זית מעל ומעט פטרוזיליה קצוצה. אפשר להוסיף גם קוביות לחם קלוי או קרוטונים בצד. בתיאבון!
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Google [Bot] |
|