סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (125)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



קישור קבועפורסם: ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am 
מרכיבים:

להכנת קציצות:

500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס פרורי לחם
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
ביצה אחת



להכנת הרוטב:

1 כפית סוכר
חצי כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס מים
400 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה או עגבניות טריות קלופות)
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

נתחיל עם הכנת הקציצות. מחממים מחבת שהונחה על מגש חלה 2-3 כפות שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים מעט, כחמש דקות. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן דקה נוספת, עד שהריח של השום מתפשט בכל המנה.
לוקחים קערה גדולה,ומערבבים בה את הבשר הטחון עם תערובת הבצל והשום, מוסיפים את הביצה , הפטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. ולאחר מכן מערבבים את התערובת היטב עד שהתערובת אחידה ולחה.
לאחר שהקציצות מוכנות, יוצרים קציצות בגודל כדור בינוני ומניחים אותן על צלחת. כדאי להכניס את הקציצות למקפיא ל-10 דקות כדי לייצב אותן.

טיגון הקציצות:

מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את הקציצות בזהירות, כדי שלא ידבקו זו לזו. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן זהובות וקריספיות, כ-5-7 דקות. לאחר הטיגון, נניח את הקציצות על מגבת נייר לספיגת השמן.

הכנת הרוטב:
באותה מחבת שבה טיגנו את הקציצות, נוסיף כף שמן זית אם צריך. נוסיף את העגבניות המרוסקות ונביא לרתיחה.
לאחר שהרוטב רותח, נוסיף את החרדל, הסוכר, האורגנו, מלח ופלפל, ונערבב היטב. אם הרוטב סמיך מדי, נוסיף חצי כוס מים ונספק לו ערבוב. נבשל על חום נמוך במשך כשעשר דקות, עד שהטעמים מתמזגים.
לאחר שהרוטב מוכן, נוסיף את הקציצות למחבת. נוודא שהן מצופות ברוטב, מכסים במכסה ומבשלים על חום נמוך כ-15 דקות נוספות, עד שהקציצות סופגות את הטעמים.
מגישים את הקציצות חמות עם הרוטב מעל, לצד אורז, פסטה או לחם טרי. אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה למראה חגיגי.

בתיאבון!


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], shmueliki, בטן רכה וחביבה, ציפה דריפה אלמדלסי


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction