סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (125)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



 נושא ההודעה: מתכון לממולאים
קישור קבועפורסם: ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm 
מרכיבים:
להכנת המלית:

כוס אורז
500 גרם בשר טחון (עגל או כבש)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כפית כמון
חציכפית קינמון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית

1בצל גדול קצוץ דק

להכנת העלים:

10-15 עלי גפן (אפשר גם קישואים, חצילים או פלפלים ממולאים)

להכנת הרוטב:

שני כפות רסק עגבניות
חצי כוס מיץ לימון
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות מים


אופן הכנה:

הכנת המלית:

בסיר בינוני, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו. אם יש צורך, מפרקים את הבשר עם כף עץ.
לאחר שהבשר התבשל, מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר. מערבבים היטב כך שהאורז יספוג את כל הטעמים.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, התבלינים (כמון, קינמון, מלח ופלפל) ומערבבים שוב. מסננים את התערובת למספר דקות נוספות ומסירים מהכיריים.
אם בחרנו להשתמש בעלי גפן, יש להשרות אותם במים רותחים למשך 10 דקות כדי לרכך אותם.
מניחים עלה גפן שטוח, שמים כף מהמלית בקצה העלה, מקפלים את הצדדים מעל המלית ומגלגלים לגליל קטן.
מניחים את הממולאים בסיר שטוח ששמנו לצד מגש לחלה, כשהתפר כלפי מטה.
בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב: מים, רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל.
יוצקים את הרוטב מעל הממולאים עד שהרוטב מכסה אותם כמעט לחלוטין.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מבשלים על חום נמוך למשך כ-40-50 דקות.
לאחר הבישול, מסננים את הממולאים בעזרת כף ומעבירים לצלחת הגשה.

בתיאבון!


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: asaf16, Bing [Bot], Google [Bot], shmueliki, בטן רכה וחביבה, ציפה דריפה אלמדלסי


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction