ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
|
מרכיבים: להכנת המלית: כוס אורז 500 גרם בשר טחון (עגל או כבש) חצי כוס פטרוזיליה קצוצה חצי כוס נענע קצוצה חצי כפית כמון חציכפית קינמון חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור רבע כוס שמן זית 1בצל גדול קצוץ דק להכנת העלים: 10-15 עלי גפן (אפשר גם קישואים, חצילים או פלפלים ממולאים) להכנת הרוטב: שני כפות רסק עגבניות חצי כוס מיץ לימון 1 כפית סוכר מלח ופלפל לפי הטעם 4 כוסות מים אופן הכנה: הכנת המלית: בסיר בינוני, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו. אם יש צורך, מפרקים את הבשר עם כף עץ. לאחר שהבשר התבשל, מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר. מערבבים היטב כך שהאורז יספוג את כל הטעמים. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, התבלינים (כמון, קינמון, מלח ופלפל) ומערבבים שוב. מסננים את התערובת למספר דקות נוספות ומסירים מהכיריים. אם בחרנו להשתמש בעלי גפן, יש להשרות אותם במים רותחים למשך 10 דקות כדי לרכך אותם. מניחים עלה גפן שטוח, שמים כף מהמלית בקצה העלה, מקפלים את הצדדים מעל המלית ומגלגלים לגליל קטן. מניחים את הממולאים בסיר שטוח ששמנו לצד מגש לחלה, כשהתפר כלפי מטה. בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב: מים, רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב מעל הממולאים עד שהרוטב מכסה אותם כמעט לחלוטין. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מבשלים על חום נמוך למשך כ-40-50 דקות. לאחר הבישול, מסננים את הממולאים בעזרת כף ומעבירים לצלחת הגשה. בתיאבון!
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot] |
|