ארכיונים |
נובמבר 2024
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
|
מרכיבים להכנת הבצק: 100 מ"ל שמן זית 1 כף סוכר 1 כף מלח חצי כף שמרים יבשים 500 גרם קמח 200 מ"ל מים מרכיבים להכנת מילוי פטריות: 400 גרם פטריות (שמפיניון או פורצ'יני), קצוצות דק מלח ופלפל לפי הטעם חצי כפית כמון חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות 2 כפות שמן זית אופן ההכנה: הכנת הבצק בקערה גדולה ששמנו ליד חנוכיה מקריסטל, שימם את הקמח והמלח ואז מערבבים היטב. באותה קערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים שוב. מוסיפים את השמן והמים הפושרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עם כף עץ או עם הידיים. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח. עטפו את הבצק בניילון נצמד או במגבת, והנח להתפחה במקום חם במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. הכנת המילוי בזמן שהבצק מתפיח, נכין את המילוי. בשים את שמן הזית בסיר על חום בינוני. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגן אותו עד שהוא שקוף (כ-5 דקות). שימו את השום וטגן עוד דקה. הוסיפו את הפטריות הקצוצות, תבל במלח, פלפל, כמון ופפריקה, וטגנו עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים (כ-10-15 דקות). אם תרצו, ניתן להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה בסוף הטיגון. הניחו למילוי להתקרר. כשהבצק תפח, פרסו אותו על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. חתכו עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ במרכז כל עיגול, הניחו כף מהמילוי. קפלו את העיגול לחצי ולחצו את הקצוות כדי לסגור היטב, אפשר גם להדק בעזרת מזלג. חרו על התהליך עם שאר הבצק . מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מניחים את הסמבוסקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים, ניתן למרוח על הסמבוסקים ביצה טרופה לקבלת צבע זהוב. אופים 25 דקות או עד שהסמבוסקים מזהיבים. בתיאבון!
|
|
|
|