ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
|
מרכיבים: 1 כוס אורז בסמטי חצי כוס עדשים ירוקות או חומות 2 כפות שמן זית 1 בצל קטן קצוץ דק רבע כפית קינמון מלח ופלפל שחור לטעם 2 כוסות מים 1 כף פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום קצוצות 1 גזר קלוף ומגורר חצי כפית כמון טחון חצי כפית קימל טחון מרכיבי הקבב: 500 גרם בשר בקר טחון 1 בצל קטן, קצוץ דק חצי כפית קימל טחון חצי כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור לטעם רבע כוס מים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כף כמון טחון אופן ההכנה: שוטפים את האורז במים קרים ולאחר מכן מניחים בצד. שמים את העדשים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשליםרבע שעה עד שהן רכות אך לא קשות. אם נשאר מים בסיר, מסננים את העדשים. בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשחים קלות. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו עד שריח טוב עולה באוויר. מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים יחד עם הבצל והשום במשך 3 דקות. לאחר מכן גם את האורז, מערבבים היטב עד שהאורז עטוף בשמן והם סופגים את הטעמים. מוסיפים את העדשים המבושלות, התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות, או עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתרכך. הכנת הקבב: בקערה גדולה, שהנחנו ליד מגש לחלה מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה, הכמון, הקימל, הפפריקה, מלח ופלפל שחור. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט מים כדי שהיא תהיה רכה ונוחה לעבודה. יוצרים קציצות קטנות או שיפודים מהתערובת ומניחים על צלחת. אם יש לכם גריל, צלייה על גריל חם למשך ארבע דקות מכל צד, עד שהקבב מתבשל לחלוטין ומקבל צבע יפה. מניחים את האורז עם העדשים בצלחת שטוחה או קערה עמוקה. מניחים מעל את הקבב החם ולקישוט מפזרים פטרוזיליה קצוצה אם רוצים. מגישים לצד סלט ירקות טרי. בתאבון
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Google [Bot], נורטון |
|